Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@kakatulik skusim, dakujem 🙂
@ilovepizza áno, my sme boli a všetko je u oboch v poriadku 🤷♀️ Neviem, niekedy si hovorím že by som bola radšej keby sa na niečo prišlo,lebo by sme aspoň vedeli na čo sa zamerať, ale takto..necelé dva roky nič,ani len biochemické,alebo tak a príčina žiadna..
Inak mne dal gyn papier na hormonálny profil a na odber som bola u obvodnej dr.-nebolo sa treba objednať,stačilo prísť v daný deň, potom druhý hp-po ovulácii uz mi robili v centre, tam tiež v pohode s termínom, oni sú zvyknutí aj na nepredvídateľne cykly;)
Inak ak bývate niekde blízko car tak do 20min, väčšinou nie je problém doniesť vzorku na spermiogram aj z domu, možno to bude schodnejsie pre partnera, my sme to tiež tak riešili
@blabla22 naozaj vam vyslo vsetko v poriadku a nedari sa? tomu teda naozaj nerozumiem. ja som uz taka, ze ked za celu tuto dobu nic, tak proste musi byt niekde problem. a presne aj ja si hovorim, ze keby bolo niekedy biochem, tak by som aspon vedela, ze ok, ide to, spermia najde vajicko, len teda sa neudrzalo. ale takto vlastne mam pocit uplneho prazdna v sebe. ze ani raz nic “nezaklicilo” 😞
@ilovepizza viem ze sa trapis tak isto aj my 4r sa snažíme a nič teda naposledy v 2018 sa Zadarilo prirodzene no v 6tt to skončilo neviem kde môže byt problém asi som už stará no ja sa nechcem vzdať
@butterfly333 noo co povedali?
@kakatulik no vzali nám krv muž dal spermie výsledky budú v utorok no pozrel ma ja som mu všetko povedala co som zažila že som ba 9x tehu z toho dve deti 4x kyret po MA raz operácia maternice septa no vravel ze sú to zásahy do maternice že aj to môže byť problém prečo sa ani raz neuhniezdilo mal8 sme 2x vklad neúspešný no 2018 som bola tehu no v 6tt to skončilo chceli by sme skúsiť soft no uvidíme podla výsledkov a navrhol genetiku embrya.
@butterfly333 no som zvedava....
@ilovepizza je mi to velmi luto. Sice nie som v tvojej situacii ale prezivam to s kamaratkou kt. je na tom podobne, takze viem ake je to tazke na psychiku. Ja som po 2 rokoch ostala tehotna az ked som si povedala ze uz kaslem nato. A to az tak ze som to zistila ked som bola uz v 5.tyzdni.sice sme sa radovali len 3 tyzdne. Tiez mi povedali ze vsak sa uz 2x zadarilo tak nie je ziadny problem. Ale sa mi nezda ze za 3 roky sme sa trafili len raz. Jedine ze ozaj to uz bude vekom.
@ilovepizza áno, niekedy sa vraj ani nemusí nájsť príčina..ale my máme za sebou zatiaľ len takú tu základnú sadu testov, spermiogram, horm.profily, imunológiu, hematologiu a ešte myslím niečo, ale je to len taký základ na úvod v CAR..každopádne mám už pomaly pocit že celý proces otehotnenia je tak zložitý a toľko vecí musí klapnúť, až sa čudujem že sa to niekomu vôbec podarí..ale na vašom mieste by som skúsila začať s vyšetreniami, možno je to len nejaká malickosť, dostaneš lieky a zadarí sa 🙂
@nicole003 veru moze to byt aj vekom. si hovorim, ze asi naozaj naj vek bol pred 30, lenze ked clovek nema partnera na to, tak tazko 😞 ja som vzdy vedela, ze budem chciet deti, len som si naozaj naivne myslela, ze to pojde hop sup, ked sa rozhodneme..
a vy sa teraz 3 roky snazite o babatko?
@blabla22 veru mne tiez pride neuveritelne, ze niekomu sa podari otehotniet. hlavne, ked kazdy cyklus je vraj sanca len 30%.
Zacnem zajtra hladat nejake centrum, kde by sme si dali spravit testy a uvidime. snad to nebude nieco zasadne, co nam brani mat babakto 🙏
@butterfly333 ano netreba sa vzdavat, len proste mam pocit, ze to je trosku ine, ked clovek uz nejake dieta/deti doma ma, ze vie, ze to islo, tak je sanca, ze to pojde znova. aj ked chapem, ak je tuzba po babatku, tak je to vzdy obrovska tuzba nech je prve, ci stvrte a ked sa nedari dlhsie, tak je to tiez frustrujuce a clovek musi tak ci tak v sebe najst tu silu ist dalej. Ja skusim pozriet dake vysetrenia tiez a uvidime.. Tebe drzim palce, nech vam vsetko dobre dopadne.
@ilovepizza jasne úplne rozumiem. Nie je to jednoduché.
Uvidíte, keď si spravíte vyšetrenia. Ale držím palce
@katkaholiova To je mi velmi luto, Kati... 😢 ja som kazdy den pozerala, ze co bude a cakala od teba prispevok s testom s //...takze nakoniec to bol ten umely progesteron co zvysoval BT..aj ja som to tak mavala. Ja dnes idem k lekarke na kontrolu tej cysty. Ak sa vstrebala, nasadi mi asi tiez hormony..clostil na zaciatok a duphaston po ovu...Boze fakt len dufam ze ta cysta je uz by prec...
@sindyem neboj bude vsetko fajn
@katkaholiova je mi to ľúto Katka...bol to krásny graf, aspoň vieš ze bola ovu a snáď bude aj v ďalšom cykle.. Mne včera večer prišla MS, takže slzavé údolie zas u nás....
@iamkate dakujem.no ja som sa rozhodla hned ako pride ms koncim s meranim a uz to necham na prirodu .ak sa nepodari nie je to sudene.teraz som sa tesila krasny graf a nic s toho
@ilovepizza tak uz sme dve. Tiez som si naivne myslela ze do 35ky mam kopu casu. Ano uz 3 roky a manzel mi to aj obcas vycita. A pritom vie ze dovodov bolo dost ze preco nie skor. Po materskej som si chcela par rokov odrobit a medzitym sa zacali zdravotne tazkosti u dcery. Pri jej diagnozach epilepsia, mentalna retardacia a zvacsena cieva v mozgu by som to s novorodencom urcite nedala. Ten kolotoc vysetreni a pobyty v nemocniciach bol uz aj tak vycerpavajuci. Tiez aj ta neistota ze co s nou bude. Odhodlala som sa az ked uz bola na tom zdravotne lepsie. Teraz zase sa ma stale pyta ze kedy uz budem mat babo v brusku lebo chce surodenca 😁 nic ine nam neostava len sa snazit. Aj tebe a pride to ked to budes najmenej cakat.
@nicole003 och to mi je luto, ze ste mali taketo narocne obdobie doma. To sa naozaj nie je co divit, ze si chcela pockat, ked to bolo tazke s prvym dietatkom. Dufam, ze teraz to uz je lepsie ❤️.
No ja som chcela mat vzdy skor babo, ale najprv som nemala s kym, potom aj ano, ale ako sme zacali, tak za chvilu som isla na jednuoperaciu, kde som pol roka musela mat pauzu a odvtedy to su skoro dva roky a nic. Ale vcera som sa rozpravala s drahym a suhlasil, ze pojdeme na vysetrenia, tak sa snad niekam pohneme.
Mne inak zase stupla teplota na 37, tak ms asi naozaj pride v pondelok, ako by aj mala 🤷🏻♀️
@ilovepizza no mozno naozaj uhniezdenie bolo
@katkaholiova vies co, keby som ten pokles nemala dva dni, tak by som tomu mozno aj verila, ale dva dni tak nizko a este nizsie, to uz asi nic nebude 😒. akoze kiez by, ale…
@ilovepizza vsetko je mozne
@katkaholiova je mi to ľúto, mala si krásny a nádejný graf ako ja minulý cyklus.. ja som si povedala, že tento mesiac nemeriam ale ako sa mi blíži ovu tak mi to akosi neda..
@patulka2 no zatial nemam ms brucho bolelo len rano ale kedze zacala klesat teplota som pripravena len na ms
@butterfly333 ahoj 🙂 nechceš vyskúšať toho môjho Dr. , čo povedal, že do 3 mesiacov pri jeho liečbe otehu a aj tak bolo?
@evi38 a to je aký dr kde je?
Ahojte, tak sa hlásim...dnes totálne sklamaná. Ako som dopadla s cystou po tomto cykle netuším...lekárka ma dnes nevzala, nestihla to. Ordinuje len piatky a sestrička vraví, že na bud. týždeň ma už objednať nevie, že je tam už veľa pacientiek.. mala mi pozrieť, či je cysta ok, či sa vstrebala, a nasadiť mi hormonálnu liečbu... a tak si hovorím, že niečo vyššie sa asi stará o to, aby som tú hormonálnu liečbu neabsolvovala. Brala som dva mesiace utrogestan...výsledky boli katastrofálne - akné také, že doteraz mám jazvy a potlačená ovulácia (som si na 90% istá, keďže cykly mám dlhšie, ovu posunutú a utroš som brala už 15. deň cyklu)... po vysadení utrogestanu bol jeden cyklus anovulačný a ten ďalší cyklus mi mala nasadiť už aj clostil a až po ovu duphaston... a vtedy našla cystu (možno mi to vyvolali aj tie zle znášané hormóny)...takže povedala, že zatial teda nič, mám jesť vitamíny, aby sme to nepodráždili a hneď po MS mám prísť, skontroluje cystu, ak tam nebude/vstrebe sa, hneď nasadíme ten clostil, aby sme "nestrácali" čas.... a keďže tento týždeň nič, ani budúci...už určite clostil nestíham brať...tak som teraz naobjednávala ďalšie balenie gynexu , ovulačné testy a uvidíme, čo to vydá ďalší mesiac bez hormónov...ten posledný bol celkom pozitívny...držme si teda palce a len dúfam, že tá cysta tam už nestraší. :(
@sindyem držím ti moooc palce ❤ teoreticky ešte vieš ísť súkromnému lekárovi, on ti môže nastaviť liečbu tiež. Ja som svoju dr momentálne pozastavili a šla som ku sukromnikovi a hneď konal, nečaká. Ja mam pco a ze ak za 2 cykly nebudem tehu, budeme ďalej pokračovať... než to moja doktorka od apríla nič neriešila
@patulka2 Táto je práve super...má sukromnú ambulaciu, ale v týždni je v nemocnici a ordinuje teda len piatky. Hormonálny profil bolo prvé, čo mi dala robiť a fakt prístup má moc fajn..len málo ordinač. hodín, veľa pacientiek..zlý systém.. a potom to dopadá tak, že vtedy kedy by som potrebovala ísť na vyšetrenie a riešiť niečo, sa nedá. Neviem si vlastne predstaviť, že keby som mala nejakú akútnu vec, čo potom? Nikdy som po tom nejako nepátrala...

@ilovepizza hormonálny profil ti urobí aj gynekológ. Stačí medzi 1-4DC ale najideálnejšie 2-3 deň podľa dĺžky MS. Zavolaj mu a spýtaj sa.