Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@butterfly333 drzim paste a obdivujem ako sa nevzdavate
@ereska drahá ďakujem no iné nám neostáva no uvidíme v utorok keď pôjdeme po výsledky čo povie dr toho sa bojím že už moje telo nebude schopné vynosit dieťa 😞😞😞
@ilovepizza urcite sa opytam nabuduce ❤️❤️ dakujem za podporu
@mirus11 Malo by sa to brat od prveho dna cyklu 3 tyzdne..potom tyzden pauza. Mne ale gynex dosiel... a nestihlo mi zatial prist nove balenie, takze tento cyklus to uz spravne brat nemam sancu... a zacnem ked mi pride a budem uzivat max. do ovulky..po ovulke dam tu pauzu. nikde v lekarnach to tu nemame. Objednala som si to do dr.maxa a uz tyzden a pol objednavka meska, tak som ju zrusila a objednala inde a uvidime..mne podla mna min.cyklus gynex pomohol. 💪
Ahojte, som začiatočník čo sa tyka merania bazalnej teploty a kvôli problémom s telefonom mi minulajsi cyklus zmizol mám len druhú polovicu od ovu do ms kde sa mi teplota držala 36,8-37,1 ( pred tým si nepamätám ako to celé bolo 🤦) a potom prišla ms, teraz však začínam znovu a vo štvrtok (10dc)som mala testom potvrdenú ovulaciu, ale teplota sa stále drží nízko, dokonca dnes zo včera ešte klesla o 0,15, znamená to, že som ešte som stále v plodnom období, keď tri dni po ovu nestupa ? Ak by niekto skúsenejší vedel podariť, budem vďačná, ďakujem 🙂
Cyklus máva 27 dní a ovu okolo toho 9-12 DC.
@antonka ahoj potvrdiť ovu sa dá až ti tri dni po sebe stúpne alebo sa drží teplota hore. Najskôr ešte neprebehla ovu alebo ešte len prebieha. Takže najlepšie je sa teraz posnažiť ale zas prehaňať to netreba..spermie vydržia a počkajú si na vajko. Čo mesiac to iný priebeh ovulky. Nie každý to ma presne každý cyklus rovnako a dokonca sa može stať odchylka každý tretí cyklus napr...je veľa faktorov ktoré to ovplyvňujú. Takže pokiaľ ti teplota nelezie hore, ale drží sa dole tak ešte sa nedá skrz BT potvrdiť že ovu prebehla. Meraj ďalej a uvidíš. Viď môj graf. U mňa to je z pravidla takými skokmi ale ja meriam teplomerom na jedno desatínne miesto. Ak meriaš teplomerom na dva desatínne miesta tak to uvidíš ako také postupné zvyšovanie teploty.
@antonka a ináč ten ovu test reaguje na plodný hlien.. ten ma niekto niekoľko dní pred ovu a aj po ovu. Takže na testy sa vôbec nespoliehaj. Stačí že si dáš grepový dzús a už máš plodného hlienu habadej, ale to neznamená že máš aj ovu. Vlastná skúsenosť. BT sa dozvieš viac a hlavne to či a kedy ovu prebehla.
@lenusa20 ďakujem za odpoveď aj vysvetlenie, ja väčšinou mávam plodneho hlienu strašne veľa, ale tento cyklus totálne sucho, ale že úplne...včera večer a dnes ráno som mala taký zakaleny aj žltý tiež natahovaci a bolo ho celkom dosť ale len dva krát do dňa som ho mala, zvyknem mávať úplne priezracny až vyteká a teraz úplne nič, streda a štvrtok také bolesti vaječníkov že má išlo poraziť... No nechápem....
Bolesti dnes a včera už žiadne, som z toho celkom zmätená, zvyčajne mám bolesti len keď prebieha ovu a potom už nie ale takto podľa BT mi to s tým vôbec nesedí...
@ilovepizza hej, uz jej je lepsie, v BA mi ju dali do poriadku a uz len skusame rozne vitaminy na zlepsenie. Zachvaty uz sice nema ale eeg mozgu este nie je ukazkove.To je skvela sprava. Ja nechapem preco sa muzi tak brania tym vysetreniam. Aj ti to uberie zo stresov ked budete vediet ze ako ste na tom zdravotne.
@antonka ahoj, klasicky ovulácny LH test nereaguje na prítomnosť hlienu, ale na prítomnosť LH hormónu v moči - nárast tohto hormónu ako keby “zapol” proces ovulácie, pravda ale je, že to ešte nemusí znamenať že aj prebehne, znamená to skôr že sa telo snaží ovulovat- či sa mu to podarí sa potvrdí až zvýšenou teplotou (pripadne vyšším progesteronom v krvi,alebo uzv vyšetrením) niekedy ale trvá dlhšie kým telo začne produkovať progesteron, možno preto ešte teplota nestúpla (alebo ovu neprebehla,občas sa stane,že je anovulacny cyklus)
Inak ovulacia môže prebehnúť 24-48h po pozitívnom teste, aj na to treba myslieť že tónine je hneď 🙂
@nicole003 to sa pekne cita ❤️ drzim palce, aby bolo vsetko uz len v poriadku 🍀🙏
ved to som mu aj vysvetlila, ze proste chcem zistit pricinu a pripadne sa so situaciou zmierit, ale ak by bol dovod nejaka “drobnost”, co sa da napravit, tak by ma stvalo, ze kvoli nejakej banalite by sme babo nemali
@blabla22 meriam to len prvý mesiac takto celý cyklus, minulý mi od 19dc ( cca 10dpo) začala teplota stúpať z 36,7 na 37 , to je vlastne ten posledný udja ktorý ma zaznamenaný, pred tým všetko zmizlo, ale teda bolesti som mala stredu a štvrtok strašné, bývajú bolesti aj pri anovulačnom? Lebo ani hlien poriadny som nemala, neviem...dnes vyšla trochu hore ale len 36,77(, krivku mi stále neurobila žiadna appka do ktorej to dávam ,asi to musí byť výraznejší výstup... Takto to zatiaľ vyzerá
hlasim 1dc
@katkaholiova to ma mrzí Katka 😔 ja som s tebou, ja som dnes 2DC!
Graf krásny ale aspoň vidíš že všetko funguje tak ako ma! Verím že další mesiac bude víťazný 🍀🥰
@luci601 bud uz nemeriam alebo max do ovu
@katkaholiova to ma mrzí, držala som ti palce, veľmi.. ja som tiež nechcela merať ale dnes som 13dc a nakoniec meriam, nech mam istotu na ovu
@katkaholiova ja som tento mesiac nemerala ale už idem meriat asi. Nech je istota ovu.
@luci601 no aj ja asi len koli ovu
@antonka no ak si mala vo štvrtok pozitívny test, pokojne mohla ovu prebehnúť aj v sobotu (cca 48h po teste). Čo sa týka grafu, on označí ovuláciu až keď budú tri za sebou idúce teploty vyššie ako 6 predchádzajúcich, takže zatiaľ meraj a podľa mňa ak zajtra a pozajtra bude teplota stále vyššia, graf by ti to mal označiť. Treba ešte merať, zatiaľ to podľa mňa ešte nie je jasne
@butterfly333 no ja som mala 7 potratov a asi 4-5 kyretov to uz ani neviem no pri poslednom mi dr povedal ze uz mam maternicu ako handru takze ja uz nechcem nic riskovat som vdacna za nase adopciatko
@butterfly333 a neboj vsetko bude ok nemysli na nic zleee
@ereska no len ja som mala tie kyrety ešte predtým nez sa narodili deti tak neviem vtedy to nebol problém a ostala som tehu 2x aj dve deti vynosila no uvidím čo povie dr v utorok. Vieš keby ta adopcia tak dlho netrvala išla by som do toho no mám už 42r tak určite by nám malinké babo nedali

@sindyem s akutnou vecou by ta urcite zobrala prednostne, no mozno by si musela ist do tej nemocnice za nou.. si myslim. skus sa jej na to spytat nabuduce..