icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

antonka
10. nov 2021

Ahojte, prepáčte ale zase teda ja...mne tu krivku stále nevytvorilo :/ teploty sa už držia vyššie a furt nič, čo je s tým?
Keď si kliknem na nejaký konkrétny deň, tak mi ukazuje že už som 6 dpo(dnes napr) ale krivku mi stále neukázalo, ukáže mi ju vôbec alebo čo toto znamená :/

patulka2
10. nov 2021

@antonka 6dpo ti ukazuje asi kvôli pozitívnemu ovulacnemu testu co sinpeidala manuálne. Možno appka nevie vyhotoviť z grafu, kedy bola presne ovulácia keďže tie teploty sú kadejake, najmä tá nizka 8.11. Inú appku nemáš, čo ťa povie ?

antonka
10. nov 2021

@patulka2 skúsila som dať aj preč ten ovu test a vôbec nič sa nezmenilo... Tu 8.11 absolútne nechápem ani ja🤦 mám tri appky a v žiadnej mi to neukázalo, jedine v mensturacnom kalendári ale ten si sám vypočítal podľa ms, že má byť ovu 4.11. už minulý mesiac... Mám aj tu fertility a tá je tiež bez krivky, ale tu neviem akosi poslať lebo mi to rozdeľuje na dve strany neviem prečo, v tej sa moc nevyznám

patulka2
10. nov 2021

@antonka ak by toho 8meho nebolo také nízke, celkom by to vyzeralo fajn.. nemerala si v inej hodine?

ilovepizza
10. nov 2021

@antonka ak si mala pozitivny ovu test 11 dc, tak za mna ovu este nebola. lebo odvtedy si nemala 3 teploty po sebe vyssie ako 6 predchadzajucich. v pripade, ze zajtra budes mat vyssiu teplotu, tak by ti to mohlo vyznacit ovu na 15 dc. inak merias v ustach ci zdola?

antonka
10. nov 2021

@ilovepizza v ústach meriam na dve desatinne miesta... Dnes bola teplota už vyššia, tak sa snáď hore udrží... Áno vždy meriam v rovnakom čase o 6, bez zobudenia vychádza mi to tak celý mesiac len keď sa meniť ten čas tam bolo kusvtake divné že som nevedela že čo lebo vyšlo raz 36,45 a potom 36,56 ale tam bola tá hodina teda

antonka
10. nov 2021

@ilovepizza Ale teda, ja si sledujem aj polohu krčka a hlien, ten bol tento cyklus (zrazu 🙄) nejednoznačný,lebo väčšinou čo mávam veľa hlienu hlavne okolo ovu, tak teraz úplne suchoty, ale zase krčok, ktorý bol od ms nižšie a pootvoreny, skôr taký stredne tvrdý, tak ten je teraz strašné vysoko, zavretý na sto zámkov a tvrdý ako špička nosa, takže asi ovu bola, len neviem presne kedy 🤦

ilovepizza
10. nov 2021

@antonka krcok si nesledujem, takze k tomu sa neviem vyjadrit vobec. no taku nejednoznacnu teplotu mozes mat aj pre meranie v ustach.. ak to pre teba nie je nejake neprijemne, skus buduci mesiac merat zdola a uvidis, ci bude teplota lepsie ukazovat..

antonka
10. nov 2021

@ilovepizza
Hej to som už pochopila, že som asi hneď išla na to od začiatku zle :/ ale začala som v ústach lebo som mala akurát ms.. my sme sa s mužom rozhodli že teda snaženie nechávame tak ( nerobilo nám to dobre psychicky, stále sa sledovať a niečo očakávať) takže toto je taký posledný mesiac kedy nám to presvedčenie ešte haprovalo,že raz hej raz nie, tak by som chcela vedieť kedy to bolabta ovulka, ale keďže som mala pozitívny test vo štvrtok,tak som myslela že sobota večer bude už styk ok, lebo som už po...no zjavne asi moc nie 🤦 ale v konečnom dôsledku by to problém nebol, len máme radšej prekvapenia :D

nicole003
12. nov 2021

@sindyem ahoj, prosim ta pri uzivani gynexu sa ti zmenil graf bt? Teraz beriem zlozenim nieco podobne - estrozin a vyzera to ze mam anovulacny cyklus. Tak neviem ci je to len blba nahoda alebo to bude estrozinom. Teploty mam stale nizke.

adka3321
12. nov 2021

ach baby, smutna som a neviem co si mam mysliet. v pondelok som bola u doktora, povedal, ze je tam jeden dominantny folikul 27mm a ze vidi uz aj nejaku volnu tekutinu (nevedel povedat ci bol este jeden folikul alebo ci prave praskal ten 27mm), od toho pondelka ma stale pobolieva brucho, resp. ako keby maternica, take tahanie, nie neprijemne, len citim, ze nieco sa tam deje. lenze podla teploty a grafu ovu este neprebehla, teploty su nizke. cely tento mesiac mam tie teploty akesi cudne a neviem si vysvetlit preco. a ked doktor videl tu volnu tekutinu myslela som, ze ovu uz prebehla, resp. prebieha 😒 ide o anovulacny cyklus?

sindyem
12. nov 2021

@nicole003 Ahoj...ja som mala spinenie v strede cyklu, zistene mi bolo ze kvoli zlej hormonalnej rovnovahe...prvy cyklus s gynexom som mala kratucky na moje pomery, anovulacny, stale so spinenim ale inak nez ako som bola zvyknuta...druhy cyklus uz bola pekne ovulavcia a dlzka cyklu tak ako som to zvykla mavat kedysi, nez som zacala spinit...skus vydrzat...vravi sa, ze minimalne tri mesiace to treba uzivat aby sa vsetko dalo dokopy. Ja vidim vysledok podla tvare, teda to ze sa mi davaju dokopy hormony. Zvykla som mavat akne, nic strasne, ale bolo a bolo to kvoli hormonom. Po mesiaci uzivania gynexu sa mi tvar neskutocne vycistila a verim, ze vdaka tomu, lebo vsetko ostatne papam a robim ako dovtedy. Nieco na tych bylinkach skratka bude....ale nie kazdemu to moze sadnut. aj na gynex tu citam aj pozitivne aj negativne recenzie.

sindyem
12. nov 2021

@adka3321 Z grafu a teplôt, podľa mňa, ovu neprebehla, alebo prebehla na 15. deň cyklu...ale vieš čo? Zbytočne sa nestresuj z toho, lebo stresom z toho pozorovania si len uškodíme. Ja som čítala tu na koníkovi už všeličo. Že mali ženy ovu testy negatívne a mysleli, že anovulač. cyklus a vtedy práve otehotneli...dokonca aj také, že mali divoké grafy BT, ktoré nevedeli vyhodnotiť, kedy ovu bola, a na konci teplota stúpla hore, čo ostali tehotné práve pri tých "naprd" grafoch...Ber to meranie BT len ako pomôcku...môže ti niečo napovedať, ale nemusí.. a výpovedná hodnota nie je 100%. Predsa len sa jedná o telesnú teplotu...v noci sa viac ochladí, tebe nožka trčí z perín von, nemáte regulované kúrenie a už je telíčku väčšia zima a má nižšiu teplotu ráno...naozaj sa nestresuj 🙂

adka3321
12. nov 2021

@sindyem tiez si myslim, ze ovu neprebehla, este uvidim aka bude zajtra teplota, ci mi nahodou nevyhodi, ze bola ten 15DC. ja sa nestresujem, praveze som rada, ze viem ako na tom som, len mi je to luto, ze ak ovju nebola dalsi premrhany mesiac 😂 inac ked si meriam BT som kludnejsia lebo viem co sa deje a nemusim rozmyslat, ci ovu bola alebo kedy bude ms, vidim podla teplot. len tento mesiac je prvy krat taky divoky graf, tie ostatne mesiace co meriam boli jasnejsie. kebyze aspon viem, preco mi na zaciatku cyklu 8 a 10dc tak vyskocila teplota, lebo si nie som vedoma, zeby som spravila nieco inak ako ine dni. no ale uz mi nic neostava len cakat, co bude a kedy dojde ms 😀

nicole003
Autor odpoveď zmazal
nicole003
12. nov 2021

@adka3321 ja som len zaciatocnicka v merani a teda doterajsie grafy mi pripadaju divne 😁zatial to beriem len informacne a stale tu vypisujem babám. Ako teraz, tiez neviem ze co z toho bude.

nicole003
12. nov 2021

@sindyem dakujem ti za postreh. Len ma zmiatla dnesna nizka teplota lebo vcera ma tak zabolelo v pravom vajecniku ze az ma prehlo tak som cakala ze bude vyssia. Urcite tomu dam sancu.

sangeomatik
12. nov 2021

Ahojte, viete mi poradiť, bola ovu 28.-29.10? Mám si robiť tehu ttest, či je to zbytočné? Dnes 45 DC

michaelka_
12. nov 2021

@sangeomatik zle čitateľný graf.

sangeomatik
12. nov 2021

@michaelka_ Vysek, čo sa mi zdá, že by mohlo byť ovu, no neviem.

ilovepizza
12. nov 2021

@sangeomatik test mozes vyskusat, ak si nie si ista. ale ak by zalezalo na teplote,tak pokial by bolo tehu, tak by sa teploty drzali hore a neklesli by opat dole. Mne toto pride ako anovulacny cyklus.

mirus11
12. nov 2021

Žienky ktoré sa vyznáte v spermiogramoch?dnes bol muž a že má neake 3problemy.tak u nás sa snaženie už skončilo.uz vieme,preco som mala 3x za sebou MA.

rosalie1411
12. nov 2021

@sangeomatik vyzerá to na anovulacny cyklus 😐

blabla22
Autor odpoveď zmazal
mirus11
12. nov 2021

@blabla22 no lekár sám povedal,že to môže byť dôvod,že sa síce vajíčko oplodnilo,ale nebolo dobrej kvality a prestali sa ďalej vyvíjať.tak som veľmi sklamaná z toho.a vidím to sklamanie aj na mužovi

blabla22
12. nov 2021

@mirus11 úplne rozumiem.. a nie je možnosť zlepšenia, nejakými doplnkami a podobne? IVF/ICSI nechcete skúsiť?

mirus11
12. nov 2021

@blabla22 no ja sa IVF vôbec necítim,a nechcem to ani podstúpiť,2deti máme,a tak to spracuvam dnes celý deň,že to aj tak nakoniec zostane.muz mi radšej ani nič dnes nehovorí.samozrejme vyskúšame všetki vitamíny,čo nám odporučili,ale nedávam tomu neaky šancu na zlepšenie.

blabla22
Autor odpoveď zmazal
mirus11
12. nov 2021

@blabla22 no veď to,že človek skúsi všetko možné,ale pokiaľ máme už deti,tak do umelého ísť už nechcem,a ani manžel.on mi povedal,že on vyskúša všetky vitamíny,čo nám odporučili,ale že on ma nebude nútiť do umelého.a NATO sa ja veru vôbec necítim.radaej zostaneme pri našich 2drobcoch.

rosalie1411
12. nov 2021

@mirus11 tiež sa mi to nezdá až také katastrofické.. Skôr je malo tých spermií a to môže byť problém aj ssedaveho zamestnania. Tvoj muž je tuším kamionista? Určite skúste nejake vitamíny - zinok, selén, E, C, D, koenzým Q10 a žiadne vykurovanie sedadiel, mobil vo vačku.. A tiež nech sa sprchuje v studenej vode.. Skúste 3-4mesiace a išla by som na rozšírený spermiogram - aj to vyšetrenie oxidacneho stresu plus halosperm a uvidíte ako ste reálne na tom.. Chápem, že umelé pre vás nie je cesta, ale ani IUI? Tam by sa vedeli vyselektovat spermie a možno by to pomohlo. Nevzdávajte to 😊😊