icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

baru2
18. nov 2021

@kika123kika :D chuda 🙂 moj ma meniny februar, a ja december :D ale chcela by som aj pri tomto malom to tak aby bol taky rozostup narodeniny a meniny :D uvidime ci to vyjde

ilovepizza
18. nov 2021

@zuzula013 a s cim potrebujes poradit?

zuzula013
19. nov 2021

@ilovepizza no v hodnotach kedze uz mam dostat a teplota neklesa

sindyem
19. nov 2021

@zuzula013 Tak mne napriklad teplota klesla az den pred menstruaciou posledny cyklus...a aj pocas MS sa drzala striedavo vo vyssich cislach..ale ak ti bude MS meskat a teplota sa bude drzat hore, je vysoka pravdepodobnost tehotestva 💪😊 drzim palecky ❤️

sindyem
19. nov 2021

Inak zienky ja mam tento cyklus cudny graf 🤔...resp. sa v tom nevyznam. Je pravda ze meranie som flakala a merala dakedy aj neskor a podobne...dnes mi ale vyznacila aplikacia ovulaciu na 18dc, pricom ovu testy boli doteraz negativne..naznak ciarky len vcera a aj to si nie som ista ci nebol kanalik. A spodok, resp. bodbrusko ma uz druhy vecer bolel,ale velmi, a mna nezvykne.. tak ja neviem...rodinna znama je nieco ako vestica/liecitelka a v utorok volala manzelovi a vravela aby som robila urcite veci pre babatko, aby sa dobre citilo v brusku a ze uz to mam hned robit..tak od utorka robim co hovorila, aj ked tehotna este nie som. A nie ze by som na cary mary verila, ale manzel hovoril ze aj z toho ma moze brusko boliet, ze sa "cistim"...tak prisambohu, ak ostanem do tych Vianoc tehotna, ja fakt uverim, ze medzi zemou a nebom nieco je a ze niektori ludia maju ten dar...

sindyem
19. nov 2021
zuzula013
19. nov 2021

@sindyem no podla kalendara mi meska uz 3 den preto som sa pytala ako to je s teplotami kedze meram len mesiac tak hadam uz nepride ☺️

atr29
19. nov 2021

@sindyem fiha, to znie zaujimavo, ja na tieto veci urcite verim. A co ti odporucala? mozno sa mozme aj ostatne inspirovat 😀 A ku grafu, ak by si vymazala tie neskore merania tak jednoznacne mas posledne dve teploty vyssie ako zvysok celeho cyklu. Mozno by pomohlo, ak by si zaznacila aj hlien.

adka3321
19. nov 2021

@zuzula013 a kolko mas luetalnu fazu? lebo mne podla toho grafu vychadza, ze si bola iba 8dpo ked si dala ten graf a to este ms nemeska. zvycajne je lutealna faza 12-16 dni.

zuzula013
19. nov 2021

@adka3321 no to ze v tom mam chaos kedze podla kalendara mi ukazolavo ovulaciu skor ale podla ovulacnych testov tak ako mam v kalendari teraz kedze som tom tam zaznamenala

ilovepizza
19. nov 2021

@zuzula013 tym, ze merias prvy mesiac, tak je tazke sa vyjadrit. aplikaciou v mobile sa riadit neda. napr ja mam LF dlhu 15 dni, cize podla ovu potom viem, kedy ma prist/neprist ms. ked budes merat viac mesiacov, tak zistis aj ty a podla toho sa da oriantovat. takto to naozaj vyzera, ze si len 8/9 dpo, takze to by bola velmi kratka LF na to, aby ti aj 3 dni meskala MS. meraj dalej a uvidis, v kazdom pripade drzim palce. inak mne napr klesla teplota az na ciaru presne v den MS, ze uz som vytiahla cerveny teplomer 🙈, den pred som mala vyssiu teplotu..

zuzula013
19. nov 2021

@ilovepizza dakujem budem merat dalej a uvidime ☺️

adka3321
19. nov 2021

@zuzula013 podla toho grafu si mala ovu na 23dc, tak si pripocitaj priemer cca 14 dni, a ked na 37dc (14dpo) nepride ms a teplota bude hore, je sanca, ze sa podarilo

sindyem
19. nov 2021

@atr29 Vies co, iba tolko mam robit, ze si drzat kazdy den brusko, polozit ruky nan tak aby boli spojene a do akoby srdiecka..palce k sebe a zvysne prsty k sebe... a meditovat (8 min, moje stastne cislo)..predstavovat si zdrave dietatko...neviem ale ci nieco videla alebo nerobila aj na dialku...vzdy povie len minimum informacii 😅 ak sa jej aj spytas na buducnost, malokedy nieco povie...tak sa jej uz nepytame a zijeme len svoj zivot..ona aj tak len pozitivne veci hovori a tak aby ta neovplyvnila..takze dufam len ze videla nieco pekne a pozitivne, ked mi dala taketo instrukcie. Aj ked ja som fakt na tieto veci velmi skepticka... 🤔

ilovepizza
19. nov 2021

Baby, pls Infolic combi premium sa berie 2x denne? Na co sa vlastne pouziva? Zabudla som sa lekarky spytat, iba som objednala a vlastne neviem, naco to je 🙈

patulka2
19. nov 2021

@ilovepizza ahoj ja som mala inofolic combi premium... ja som mala ten fialový, lebo mam polycysticke vajecniky a pomohlo mi to, teraz mam lejdyvita... no a je to vlastne zmes vitamínov na predpripravu tehotenstva a zároveň upravuje cyklus a tie pco... a brala som 1x denne

ilovepizza
19. nov 2021

@patulka2 oki, ale ked nemam ziadny taky problem ako pco a cyklus (podla vsetkeho) pravidelny, tak ublizit mi to nemoze? su to teda len vitaminy?

patulka2
19. nov 2021

@ilovepizza áno, sú to len vitaminy, povedala mi, že môžu sa brat aj v tehotenstve ak by som náhodou zostala tehotná. Combi sa zvyčajne dávajú, ak by si mala trocha viac kíl ale ak máš normálne, tak ti stačí obyčajný inofolic 🙂

ilovepizza
19. nov 2021

@patulka2 ahaa. praveze mam normalnu vahu.. som si povedala, ze to kupim, lebo uz druhy rok mi gynek hovori, ze na otehu su to dobre vitaminy, tak ja ze skusim konecne.. no dobre tak uvidim. hlavne, ze mi to neposaha cyklus..

mirus11
19. nov 2021

@ilovepizza aj ja ich beriem,a nemám s ním žiadne problemy-niektore baby písali,že im rozhadzal cyklus,ale u mňa nič.uz to beriem 3cyklus a zatiaľ nič nové,ale u nás sme zistili,že spermiogram je nie moc dobrý,tak veru ja som to už vzdala,už douzicam inofolic a končím so všetkými vitamynmi.

patulka2
20. nov 2021

@ilovepizza inofolic fialový obsahuje toho viacej lebo žena s nadváhou viacej potrebuje, než to ten modrý je klasicky s menším obsahom. Aspoň mne to tak dr vysvetľovala. Ono aj na starších obaloch bola plnsia a stihlejsia žena 🙂 svagrinej napr odporučili pred tehu piť Femibion aby mala dobre prekrvenu maternicu a plod sa udržal, zostala tehotná po 2 baleniach. Ja som mala asi 3 ci 4 balíky toho inofolic combi a upravilo mi to pco a ustálil sa mi cyklus a teraz mam vyslovene na plánovanie gravidity Lejdyvita. Vigaminy urobia veľa 🙂

patulka2
20. nov 2021

Ahojte, ak som si ráno o 5.55 namerala 36,15, lebo som musela skoro vstať a zvyčajne si meriavam o 7.30-8.00, aku by ste si zapísali teplotu? 36,35?

ilovepizza
20. nov 2021

@patulka2 ja by som si tak zapisala teplotu, ako si napisala. +0,2.

Inak ja dnes rano o 7:00 (bezne meriam tak 6:45, cize casovo ok) som namerala len 36,09 a bezne pred ovu mam tak 36,4. Nemoze mat teplomer slabu baterku? lebo takuto nizku teplotu som nikdy nenamerala

ilovepizza
20. nov 2021

@mirus11 a tiez beries 1 denne alebo 2, ako je na obale? no aj moj drahy pojde na spg, tak dufam, ze to dobre dopadne 🙏

nicole003
20. nov 2021

@ilovepizza ahoj, inofolic tiez beriem dlhodobo. Kedy ako sa podari kedze musi byt medzi tabletkami 12 hodin tak si dam len 1 kedze nenosim vsade so sebou a na gynekologii mi poradili to skombinovat s vitaminmi ogestan.

nicole003
20. nov 2021

@sindyem ja tiez verim aj som chodila k vestici. Viem ze detom nesmu predpovedat iba co sa tyka zdravia a mne bolo povedane tak ze nemusia vsetko trafit lebo v danej chvíli mozeme zmenit svoje rozhodnutie alebo kvoli niecomu nastane zmena. Kym to clovek nezazije, neuveri. Som zvedava ako to dopadne u teba.

zuzula013
20. nov 2021

Nedalo mi to kedze teplota stupala a rano som spravila test ☺️

sindyem
20. nov 2021

@nicole003 Uvidime...ona je praveze taka zvlastna ale dobra. Skor sa venuje liecitelstvu. Vestenie velmi nelubi a hovori, ze ona nikomu nic nechce moc predikovat, lebo ze ako pises, vestba je to, co by sa malo stat, ak budes zit dalej tak ako doposial...ak vsak v danom okamihu spravis rozhodnutie inak nez zvyknes, tak sa vsetko moze zmenit ..teda osud si piseme sami a aby neovplyvnovala, nerada vesti. Zle veci nehovori vobec, a dobre veci len v naznakoch. Minuly mesiac nam ale poslala taky strakaty plavaci mundurik pre maleho chlapca...ci v naznaku tym predikovala nieco, neviem. No a podla hlienu uz ovu bola...dnes uz mam hlien neplodny. Teplota je malinko nad ciarou, takze mozno fakt uz ta ovulacia bola, len som to nezachytila testom...🤔 len jedno tak uvazujem...podla HP mam problem s tym progesteronom, ze nie je tak vysoky ako by mal byt v druhej faze cyklu..podla coho to viem lajcky zistit? Ak teplota dobre nestupa? Alebo ze je lutealna faza kratsia? Ved ak mi brala vzorku krvi v case, kedy si myslela, ze uz som niekde v polke luteal.fazy a ja som bola v uplnom pociatku, alebo este len niekde vtedy prebiehala ovu, kedze mam ovu posunutu, potom vysledky mohli vyzerat horsie nez by boli par dni neskor...ci? Ako to je? Lebo mna vtedy nevysetrila, ze kedy mam ovulaciu...po menstruacii par dni som prisla na odber a sestricka mi povedala ze o dva tyzdne pridte na druhy...

sindyem
20. nov 2021

@zuzula013 Veeelmi gratulujem ❤️ to je krasna ciarka uz. Kolko ste sa snazili?

zuzula013
20. nov 2021

@sindyem nie dlho 3 mesiace