Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@patulka2 ahoj ja som dnes len 5dpo, teplota sa drzi hore dnes presne 37,00 :D ale to je normalne u mna kazdy cyklus. Ktory den moze dojst k uhniezdovaniu?
Ked som otehotnela vo februari tak sa mi teplota zvysila na 37,2.
@tmavovlaska93 ahoj, zvyčajne okolo 8-9, no môže to byť kľudne v rozpätí od 6-12 dpo
Ahojte dievcata,
tak ja som dnes malinko spadla...Som 10 DPO a rano som jemne citila krize, a tie ma zvyknu boliet vramci PMS a potom riadne pocas MS. Mam to po maminke, tá vraj zacinala vzdy aj rodit s tym ze obrovska bolest krizov...takze moze to znamenat viac veci, ale nechavam sa prekvapit. Dnes rano som sa pristihla ze pred meranim som nervozna a v strese, ako to dopadne, co nameram. A to isto nie je ok. Preto dnesnym dnom odkladam teplomer, na tie 2-4 dni a radsej si ponesiem nadej dlhsie...tento mesiac nech MS nechodi! Nemienim ju cakat ani sa ňou strasit 😂 tak a basta! No a som zvedava na vas vsetky ostatne 🤗😍😍😍 Vcera sme inak volali s tou nasou rodinnou liecitelkou a pytala sa ma, ako sa citim ❤️ a ja ze dobre, vsetko po starom. Len sa usmiala. Budem sa upinat teda na nadej ktoru do mna vliala, tou otazkou, lebo hlava je silna vec...Drzme si palceky vsetky 🤱💪
@sindyem ahojky mňa opäť bolelo podbrusko večer.. ja som namerala ráno viac, preto som trocha taka pokojná a tiež odkladám teplomer na par dni s nádejou, že by to mohlo vyjsť, aj keď som 8dpo, zostávam v nádeji, že to zostane hore 🙂 držím palce, snáď to vyjde nech mame pre rodinu krásny vianočný darček...a ja snáď už pre manžela v utorok na meniny 😊
@patulka2
@sindyem ahojte ☺️ Super nápad, tiež rozmýšľam odložiť teplomer a nechať to tak nech to ide samo. Tiež zvyknem posledné dni už stresovať nech je teplota hore stále. Síce som len 4dpo ešte skúsim pomeriat a potom odložím.
Držím vám palce nech máte krásny darček na Vianoce 🥰🍀 nech my všetky mame
@patulka2 ved aj my uz vyse roka, tento mesiac je to 13. mesiac bez uspechu. a potom mi kamoska co sa ma pytala v maji, co ma viedlo k tomu mat dieta, ze ona sa nevie rozhodnut ci chce alebo nie, v juli povie ze je tehotna. 🤷🤷 ja jej to prajem, ale pride mi to take nespravodlive
@adka3321 ja som na tom tak, ze ja neviem dotycnej ani povedat, ze gratulujem. proste je toho vela, vsetci maju deti a vsade su deti len my nic..dokonca aj nasa tucna upratovacka v praci pred 40 je tehotna. a ano, som uz zatrpknuta z toho. samozrejme, nikomu nic zle.. ale nedokazem sa uz tesit z inych ludi ako kedysi a normalne nedokazem navstevovat tehotne kamosky a rozpravat sa s nimi o tehotenstve a vytesocat sa z ich dalsieho prirastku. proste nedokazem, nie som panenka Maria, ktora sa nezistne tesi zo statsia druhych. je mi to luto, ale je to fakt.. a ano, budem na sebe pracovat, nech sa tieto moje pocity zmenia, ale nejde to zo dna na den..
pardon.. obezna
@ilovepizza presne ako ja. musim sa premahat ked mi napise, ze bola u doktorky a mala je aktivna a pribera atd atd, aby som vobec nejako reagovala a nepresla to len mlcanim, ked mam horsi den tak ju ignoruje lebo sa neviem tesit. ona byva v rakusku a ked pride na sk a chce sa stretnut tak mne sa vobec nechce s nou stretnut, lebo nechcem vidiet ako jej brucho rastie. hovorim si, ze som zla kamaratka, ale proste nedokazem sa tesit z jej radosti
@adka3321 ja ta úplne chápem. Niekto kto dieťa ani nechcel a podarilo sa. Mne teraz švagriná v utorok porodila, narovnako sme sa snažili, bavili sa o tom, doktora mi odporučila a ohľadne toho...tešila som sa veľmi, ved synovec, a poslali fotku, ja som sa taaak rozplakala... muž mi vynadal ci mi šibe ze ci sa neteším.. teším a veľmi ale prvý moment som sa rozplakala lebo veď už aj my sme tak mohli mať bábätko, minimálne čakať...v apríli keď oznámila, že čakajú, som reagovala tak isto, lebo som už myslela, že čakáme a v ten deň som dostala ms.. chlap nevie co ta žena cíti ale potom sa ospravedlnil a postiskal ma lebo mi to trvalo tak 10 minút... ale v tichosti som zavidela a aj závidím každej jednej to tehotenstvo a prajem to kazdej. Dokonca už môjho malého učím, že keď bude bábätko, bude braček a tak..
@adka3321 normalne som rada, ze nie som sama s tymito myslienkami, lebo uz som si myslela, ze musim za psychologom, ze som zla osoba/kamaratka. a najhorsie, ze v beznom zivote sa o tom nemozem s nikym porozpravat/vyrozpravat sa, lebo vsetky kamartaky su tie tehotne a s velkou rodinou. tak to v sebe dusim. ako by som najlepsiej kamoske mohla povedat, ze jej rastuce brusko mi boda noze do srdca? ze som ako rozpoltena osoba, lebo som rada, ze ma rodinu, ale na druhej strane je to pripomienka nasho nestastia. “zacinali” sme spolu a ona uz ma dve…a to druhe tiez prislo hned.. proste je to nespravodlive a nikto a nic ma nepresvedci o opaku.ano, nikto nemoze za to, ze my nemame dieta, ale ja proste tieto pocity neviem momentalne spracovat
@adka3321 a dalsia vec, ja uz mam normalne stres z toho, ze z akeho rohu zase na mna vyskoci niecie tehotenstvo. proste pre mna je stretnutie po dlhsej dobe so zadanymi kamaratkami, normalne stres, ze co mi natesene oznamia a ja aby som primerane radostne reagovala.
@patulka2 uplne ta chapem..
@ilovepizza aj ja teba, my s
@adka3321 už jedno dieťa mame a aké to je pre nás ťažké keď sa nedarí druhe.. o to horšie a ťažšie musí byť keď ešte dieťatko nemáš a snažíš sa už večnosť 😔
@patulka2 asi som to potrebovala dostat von, uz je mi trochu lepsie na dusi..
@patulka2 ja som velmi vdacna za tu moju malu neplechu, ta sa nam podarila na 5. mesiac snazenia a teraz nie a nie sa to podarit.
@ilovepizza ja sa tiez snazim s kamaratkami o tom nehovorit, lebo bud nemaju este ziadne deti, alebo sa im podarilo na prvy sup a teda nechapu, co clovek preziva, ked sa nedari. a ked mi povedia, ze nemysli na to a ono to pride, ide ma vystrelit do vesmiru. ako sa na to neda mysliet? ja si tiez tak hovorim, ked teraz uz skusame trinasty mesiac, ze ak by sa podarilo hned ako sme zacali, uz drobec mohol mat 4 mesiace...
@atr29 tak minulý mesiac som mala ukážkový graf a klesla som tesne pred... som len 8dpo, brucho ma bolelo tak normálne ale známky uhniezdovania asi nie..prsia ma nebolia, vytok alebo krvácanie nebolo ..sama som zvedavá.. skúsim dalsie dni na to nemyslieť...
@ilovepizza
@adka3321 my sme malého spravili na prvú supu ale to som mala 23, menej kíl, viac pohody a človek na to nemyslel... iba sme si povedali teraz skúsime, skúšali sme 4 dní a vyšlo to... preto som z toho hotová teraz, keď chceme druhe a predsa to nejde , nevieme fo trafiť alebo co...
@patulka2
@adka3321
@ilovepizza Uplne Vas chapem...akoze v kutiku duse viem, ze babatko je pozehnanie a musim to kazdej jednej priat, ale tiez som uz v stadiu, kedy ma bolí pocuvat ako ine uz su tehotne...Manzel tento tyzden prisiel z prace, a dva oznamy o tehotenstve dostal behom tyzdna od jeho zamestnancov. Som mu akurat hovorila, ze prajem im, ale neviem sa z ich stastia tesit tak ako by som mala, lebo ma mrzi, ze to nie sme my ti tehotni...dietatko este nemame a tuzba je o to vacsia. S dvoma kamaratkami sme sa zacali snazit naraz.. a predvcerom mi jedna napisala a ja sa bojim otvorit spravu, lebo piseme si vacsinou len ked sa nieco udeje...a asi by ma fakt ranilo, keby uz bola v tom. Citim sa za to hrozne.. Myslim ze tieto pocity su u vsetkych zien, co velmi tuzia po babatku normalne.. ine to mam napriklad tuna s vami. Viem, ze sme tu vsetky snazilky a podaktore take co sa im naozaj uz roky nedari...je ine ked otehotnie niektora z vas, co viem, ze robi pre to vsetko a snazi sa a ine, ked otehotnie znama, ktora ani nevie co je ovulacny test, lebo supsem suptam a ma zarobene. Vtedy si naozaj hovorim, ze zivot nie je fer...taktiez je normalne, ze len "vykaslat sa na to.. a nesnazit sa" nevieme. Tiez ma tie rady okolo nesnaz sa a otehotnies, seru 😂 nechapem aj takemu, ze dvojica tvori par, su spolu, zena oznami tehotenstvo so slovami "neplanovali sme to", "nesnazili sme sa"...ahaaa... a kde obaja potom boli pri sexe, ked sa dotycny urobil do partnerky? Lebo my ked sme sa nesnazili a nechceli sme este dietatko, tak sme sa chranili .. a podobna "nehoda" sa vtedy vie malokedy stat. Pochopim neskusenu 16tku, ze takej sa prihodi..ale nie dvoch zodpovednych dospelych...Stvu ma tie reci ...len aby vyzerali a ukazali svetu, ze su mega plodni a ani nemuseli planovat ani sa snazit a cakaju ..
@sindyem ty si ma tak pobavila teraz ako si to otvorene písala 🤣.. supsem suptam 🤣 jakoze ty si to tak dobre napísala, ja úplne súhlasím a paci sa mi ako otvorené si to tu napísala.. ono zvyčajne ti co povedia, že naplánovali sme, ani nevieme ako a kedy tak ti sa snažili najviac a nedali to svetu najavo...my sme zo začiatku hovorila, ze nechceme ešte je skoro, ale pritom sme sa už snažili a hovorili sme to preto, aby sa každý nepýtal "no co už?" Minule som krstnej už vynadala a už vedia, že sa nemaju pýtať.. ani švagriná sa už nepýtal, som povedala, že mi to je neprijemne..

@ilovepizza
@luci601 Ano babule 😂 jemu uz od siestej vyzvanaju budiky, takze aj ked nevstane, tak uz je bdely a vnima kazdy moj pohyb 😂 takze vie ze meriam hned ked sa zobudim. a ja pred siestou hodinou nie som ochotna vstavat...resp. ani sama od seba neviem v taku hodinu vstat..na to by som si musela nastavit ten budik, ktory by ho zasa len zobudil 😂 no bolo by komplilovane aby ma nenačapal pri tom 😂 a verim tomu, ze teplomer pipajuci v mojej 🌹, by ho odrovnal 😂😂😂