icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

patulka2
30. nov 2021

@adka3321 ja tento mesiac nechám tak, ak to po novom roku nevyjde, poriesim to ale s nim. Preto ja som uz dosť pribrala z tých vitamínov, sam muž mi to povedal. Skúsim sa dat do poriadku tento mesiac, napr stravou a cvičením a uvidíme ako ona...zo začiatku mal problém si da folandrol ze nech ho neurazam, potom to pil bezproblemov ale neviem ci by na toto podstupil. Ja si dám urobiť tiež hormonálny profil.

@tmavovlaska93 neboj sa, jasne ze ti držíme palce a mooooc !!! Ty tu strašíš tuším už od 7dpo, peň aby to neboli dvojičky keď tak skoro 😀

luci601
30. nov 2021

@patulka2 ahooooj! To ma mrzí že tak klesla teplota, uvidis kedy príde ms. A cez Vianoce si to poriadne užijete, ten kľud a jeden druhého 🥰☺️

@tmavovlaska93 Silno silno držím palce nech silnie čiarka a malé v bruško sa drží 🥰🍀🙌🏼

patulka2
30. nov 2021

@luci601 ďakujem 🙂 sak to, bude doma ci sa zas nepovadime 🤣

adka3321
30. nov 2021

@patulka2 ved aj mne povedal, ze on ziadny problem nema, naco pojde na spermiogram. a potom siel a nejaky problem sa nasiel 🙈 a mal tiez brat folandrol, 2x denne, samozrejme to bral hala bala, niekedy 2x denne, niekedy raz. no co ho zabijem 🤷 a uz minuly mesiac som ho posielala, nech ide na ten kontrolny odber a ofrflal mi to, ze zas platit 80€ za nic, ale teraz povedal, ze pojde. aj pred chvilou som mu to pripomenula nech sa objednal a zas frflal, nech mu to stale nepripominam 😀😀😀.
ja som si kupila jednu knihu s fit receptami a vcera som.si trochu zacvicila, a dnes som ko 😂😂😂 ja som taka leniva az to boli, v hlave by stale bola ta motivácia cvicit, ale realne je z toho vzdy nic, neviem sa dokopat. a ked sa aj dokopem vydrzi mi to chvilu. ale aj vcera ked som s malou cvicila, behala mi okolo zadku, plietla pod nohy, vesala sa na mna 🙈🙈🙈 to je potom take cvicenie ked sa musis stale obzerat aby som ju nekopla alebo co

patulka2
30. nov 2021

@adka3321 chlapi sú na túto tému veeeelmi citlivý. No uvidím, opýtam sa ho a uvidíme. Ale počkám ešte jeden cyklus a nechcem teraz moc po lekároch chodiť keď je taka situácia 🙄 no to ja neznášam keď sa snažím cvičiť a malý so mnou, ja si na to vždy učím nájsť hodinku aj so sprchou

tmavovlaska93
30. nov 2021

@patulka2 áno už od 7dpo, a ako sa tie dni vlečú, keď som len 10dpo 😅 v rodine máme dvojvaječné dvojičky ale u mňa to nikdy nevyzeralo na dvojitú ovu. A keby aj dvojičky boli tak beriem samozrejme 🤗 Slabá čiarka na 10dpo je ale asi normal, už nebudem merať bt a testovať skúsim obdeň a uvidím ako sa to vyvinie... Dúfam že moje telo plod prijme, doktori mi nechceli spravit ziadne vysetrenia "len" po prvom potrate. Tak musím len veriť 🍀

@luci601 ďakujem za prianie 🙂

adka3321
30. nov 2021

@patulka2 hlavne, ze ja chodim k doktorovi ako na beziacom pase a mne to ma byt prijme, ale on uz chodit nemusi 🙈🙈 ach jaj, ale co by sme pre tie nase zlaticka nespravili. len drzim nam palce, aby sa nam uz konecne podarilo, lebo mne uz pride, ze som posledna, ktorej sa este nepodarilo.

sindyem
30. nov 2021

@tmavovlaska93 Je to tam! Vidim ciarku aj ja a to som na toto slepuch 😂 veeeelmi drzim palce!! Nech ciarocka silnie a nech je vsetko v poriadku...je to taka nadej aj pre nas vsetky tu. Ze sa raz kazda dockame ❤️❤️❤️

patulka2
30. nov 2021

@tmavovlaska93 moja dr bola odmerana, tak som si našla lepšie tak pôjdem potom ešte k nemu..
@adka3321 lebo si myslia, že sa to týka len nás a našich kramov 🙄 neboj není si ani prvá ani posledná, je nás tu viac... ja sa len bojím z mojej strany tej návštevy toho nášho nového bábätka v rodine, navyše keď teraz asi dostanem ms 😭

atr29
30. nov 2021

@patulka2a som na tom uplne rovnako, ja cakam ms zajtra. Som sklamana, pretoze 1x som nemala graf cik cak ale pekneho hadika, myslela som si ze to ozaj tento mesiac mohlo vyjst. Ja rozmyslam, ze v decembri si dam od merania pauzu tiez a od januara zacneme vyberat centrum, my sme cakali uz aj tak velmi dlho ( skoro 3,5r), zili sme v zahranici a tam to bolo s centrami komplikovane, cakacka 10 mesiacov a pocas korony nikoho noveho neprijimali. Ten prvy a druhy rok sme si v podstate len nedavali pozor, nejak extra som sa nesledovala, kvoli praci mi aj vyhovovalo, ze nie som este tehotna. Od januara vsak meriam BT, chcela som zistit, ze ci nemam anovulacne cykly a ci je dost dlha lf, meranie mi pomohlo naozaj spoznat svoj cyklus, co je super. Stale som dufala, ze ked mam vysledky ok a pravidelne ovulujem tak raz to vyjde, no asi prirodzene otehotnenie nam nie je sudene....
@sindyem mne sa posledne dva roky cykly skratili na 25 dni a teda odsypa to rychlo, verim, ze musi byt narocne 20dni cakat na ovu, to je v podstate 80% mojho cyklu :-O musi byt clovek vyzbrojeny extra trpezlivostou
@tmavovlaska93 tebe drzim palce najviac ako sa da, aspon jednej to musi tento mesiac vyjst, test vyzera slubne a graf je paradny 😍

adka3321
30. nov 2021

@atr29 aj ja som mala tento mesiac ukazkovy graf, pekneho hadika a dokonca aj nad 37°C, co som este nemala odkedy meriam a tiez nic z toho 🙁 ja som tiez uz nad centrom rozmyslala, len neviem ako toho mojho tam dostat, len zas od januara zacinam v praci na 2 dni v tyzdni, tak uz som tak rozmyslala, ze chvilku este vydrzim, co to zarobim a budem sa snazit nieco usetrit (stavali sme dom a kedze som na rodicaku som svorc) a mozno o pol roka ak sa dovtedy nepodari zacnem na chlapovi pracovat nech ideme tam

mar_tina14
30. nov 2021

Ahojte žienky, čo myslíte o mojom grafe? Dnes bt klesla, myslite, ze je to stratené uz?😔Bruško ma boli ako na MS od včera, predtým asi 5-6 dpo ma pichalo a bolelo hlavne na ľavej strane, mala som aj taky vodnatý výtok, prsia mam boľavé a také akoby nafuknute🤧.

mirus11
30. nov 2021

@mar_tina14 ja keď mám takýto pokles,tak je to jediné že príde ms.

mar_tina14
30. nov 2021

@mirus11 no tak nejdem si robiť nádeje už zbytočne asi.

ilovepizza
30. nov 2021

@mar_tina14 tiez mi to pride uz skor na ms :/

atr29
30. nov 2021

@mar_tina14 ja si myslím podla teploty a hlienu ze ovu bola 16dc,tak na ms je este asi skoro

mar_tina14
30. nov 2021

@atr29 ďakujem pekne, možno áno, ja som ešte v meraniach a grafoch pomerne "nováčik". Tak tým pádom by som dnes bola len 8dpo..🤔Uvidím, aká teplota bude zajtra..

mar_tina14
30. nov 2021

@atr29 19.11 mi Dr. pichol ovitrelle

rosalie1411
30. nov 2021

@mar_tina14 tiež si myslím, že ovulka bola až 15-16dc, takže ešte máš čas. Neviem prečo ti ju vyhodnotil ten graf tak skôr..

mar_tina14
30. nov 2021

@rosalie1411 netusim🤷‍♀️uff baby ďakujem, "ukludnili" ste ma, už som hádzal flintu do zita ako sa hovorí...inak netuším prečo to ten graf vyhodnotil takto a za ďalšie netuším ani prečo tam mam napríklad takú tu prerušovanu čiaru, keď niektoré kocky tam majú celú červenu a odratava im to aj koľký dpo su🤔

patulka2
30. nov 2021

@mar_tina14 ahoj, prerusovana je preto, lebo to je len predpokladana ovulácia podľa teplôt a poznámok ktoré uvedies 🙂 mne síce plnú čiaru dala, ale musela som dat manuálne, že mám pozitívny ovulacny test... inak by mi to dalo až o pár dní neskôr, dokonca osobne si myslím, že som ju mala ešte skôr ako som vôbec vyznacila... ak by si predsa len mala ovulaciu neskôr , môže ísť o uhniezdenie 🙂 držím palce

patulka2
30. nov 2021

Žienky, a keď vám poviem, že sa na ms ale absolútne necitim, nič ma neboli, už nič neutieram... je moja teplota až moc nízko na uhniezdenie ?

luci601
30. nov 2021

@patulka2 Možné je všetko ale dosť ti to kleslo, až pod čiaru. Ale každá žena je iná a inak ma aj teploty aj uhniezdenie aj všetko. Ale bohvie fakt

sindyem
30. nov 2021

@patulka2 Niekomu pri uhniezdovani padne teplota az na ciaru a potom zrazu hop hore...takze nadej je vzdy, kym nepride menstruacia. 🤗

atr29
30. nov 2021

@mar_tina14 tie neskoro merané teploty 10dc a 14 ti rozhodili graf, na tvojom mieste by som aspon tu na 14 dc vyhodila...ako neskoro si merala oproti normalu?

patulka2
30. nov 2021

@sindyem
@luci601 lebo rozdiel včera a dnes je 0,27 a ja stále ms nemám, možno zajtra ale tak včera som mala ten číry vytok s minimom náznaku takej krvavej akoby ciarky .. alebo mi len šiši a mam vidinu a prianie aj v tom co už nie je reálne 🤷‍♀️ ale teda keď ma zatiaľ nemám

mar_tina14
30. nov 2021

@atr29 keď som vyhodila tu teplotu zo 14dc (meraná 8.45,standarne meriam okolo 6.30)tak to takto vyskočil, myslíš, že ten graf mam nechať radšej takto? Posunulo to ovulku baby tak ako ste hovorili na 15-16 DC.
@rosalie1411
@patulka2 ďakujem krásne za objasnenie a vysvetlenie❤️a držím ti palce🍀

ilovepizza
30. nov 2021

@mar_tina14 inak ked merias az o dve hodiny neskor ako bezne, tak mas vyssiu teplotu o 0,2 oproti teplote, ktoru by si namerala v beznom meracom case. cize teplota 14dc by bola 36,7 a teda bola by pod ciarou. ja osobne upravujem teplotu, ked meriam v inom case podla pravidla, ze kazdu hodinu sa ti BT zvysi o 0,1 stupna.. cize podla toho pripocitavam alebo odpocitavam. ale tak nerobim to casto, ale ked sa stane, ze si prispim, tak to riesim takto

rosalie1411
30. nov 2021

@mar_tina14 súhlasím s ilovepizza, presne by som si od čítala 0,2stupna a tak dala do grafu.. Ale každopádne ta teraz označená ovulacia je podľa mňa reálnejšia. Uvidíš akú dlhú budeš mat lutealnu fázu.. Ale samozrejme, prajem // na teste o týždeň. 😊

luci601
30. nov 2021

@ilovepizza
@rosalie1411 ja tiež súhlasím tiež to tak robím keď sa stane že náhodou meriam skôr alebo neskôr. A sedí to všetko 🙂