icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

michaelka_
15. dec 2021

@nika210 11 dní po

mirus11
15. dec 2021

@katkaholiova Kati ja to isté,zbalila teplomer a hotovo.ja už nic neriešim,a ako mi je dobre.teraz mám ešte aj dcérku pozitívnu na Covid 19,tak pendlujem robota domov-doma učenie s deťmi,keďže .údel ostať doma aj starší.no ti poviem-totalne som vyčerpaná,každý deň sa do večera učíme.

ilovepizza
16. dec 2021

no baby, tak teplota stale 36,64 takze zatial to stale vyzera,ze ovu mohla byt skor.. pomeriam este najblizsie dni, ci teda naozaj, ale asi ano :/.. to znamena, ze tento mesiac nic. stale sa mi nechce verit, ze ten infolic mi posunul ovu o cca 5 dni dopredu.. to ho uz asi radsej brat nebudem

ilovepizza
16. dec 2021

@mirus11 drzim palce, aby covid rychlo presiel. kolegynina dcera tiez priniesla zo skoly aj to vsetci z rodiny od nej chytili, ale s miernymi priznakmi a uz su ok..

katkaholiova
16. dec 2021

@mirus11 no veru je to takto asi lepsie.aj ked ja uz sancu tomu nedavam

luci601
16. dec 2021

@ilovepizza Ahoj! Fakt? Drží sa hore? Ukáž graf. Ale ešte je rozhodujúci zajtrajší deň či bude stále hore a potom môžeš určite ovu.
Mne tiež dnes stúpla na 36,73 čo som v šoku lebo som 11DC a tiež nemám ovu tak skoro. Takze možno je čosi “vo vzduchu” keď tu všetky píšu že majú ovu skôr 😂😂😂 sme sa ovplyvnili

sindyem
16. dec 2021

@ilovepizza Fuha...to je zaujimave... a nestihli ste vobec s manzelom pred ovu nic? Ja stale cakam. Teplota je dole....Dnes som 18dc a min.mesiac sa mi teplota zvysila na 19dc...ovu testy silneju, vcera som uz mala pomerne peknu ciarku, takze myslim ze zajtra by aj mohla byt....Ale hlien si odsledovat vobec neviem. Ak sa vecer s manzelom pomilujeme, zo mna to hadam po troskach este pol dalsieho dna vyteka...alebo mozno hlien zmiesany s tym...aspon si myslim, lebo je toho viac..no neviem skratka. A na sledovanie krcka si netrufam..to je na mna uz prilis 🤣

sindyem
16. dec 2021

Zienky inak ako by sa mala pit alchemilka?? Tu na koniku som citala, ze je vhodne ju pit v druhej polovici cyklu, kedze skor nahradza progesteron..ja som bola ale celu dobu v tom, ze ju treba pit len do ovu... aspon vacsina zien to tak pije, lebo vraj ak by ostali tehu, tak sa alchemilka v tehotenstve neodporuca...ale v rannom stadiu som zasa citala, ze by mala byt ok..tak ako to potom je?

karolli111
16. dec 2021

@sindyem ahoj s tou alchemilkou treba davat pozor. Ma sa pit len od menstruacie po ovulaciu. Potom uz nie.

karolli111
16. dec 2021

Ja dnes takto 12dpo a 28DC. Dnes cakam MS podla mojich pravidelnych ale isto sa predlzi koli posunutej ovu.

patulka2
16. dec 2021

Ahojte dievčatá, tak myslím si, že včera bol predsa len zaznamenani vrchol a ak sa zajtra, pripadne v sobotu zdvihne teplota, ovu je buď dnes alebo zajtra 🙂 tak som zvedavá, včera sme sa snažili, skúsime ešte zajtra a bude to každý druhý deň 🤗

ilovepizza
16. dec 2021

@luci601 posielam graf teda, mam tam len tri teploty, lebo sak som nepocitala s tym, ze bude takto skoro hore :/.. no ja z tej skorej ovu nie som nadsena, lebo sme nic nestihli

@sindyem nie nic sme nestihli.. teda ano, ale nie take z coho by sa dalo otehotniet 🤣🙈.. ja som do 7 dc este krvacala a 8 dc drahy zaspal, takze nic nebolo..🤷🏻‍♀️ sak ale ked ma clovek uz par rokov 30-31 dnovy cyklus a podla poslednych merani ovu 13-15 dc, tak fakt necaka, ze daky infolic to posunie tak vyrazne ..:/.. este uvidim, co zajtra, snad klesne na moje klasicke 36.3

luci601
16. dec 2021

@ilovepizza Tak to ma mrzí že ste nestihli. 🥲Ale ešte môže predsa klesnúť niekedy aj mne tak teplota blbne po ms že najskôr hore a potom dole rýchlo ide. Uvidis ďalšie dni 🙊 ale chápem tvoj sok. Ale človek sa teší že sa bude snažiť další mesiac a telo toto robí 😭 ale uvidis ešte to môže klesnúť. Daj aj zajtra vedieť
Ja som tiež v šoku z môjho grafu. Ovu býva cca 15-17DC a tento cyklus takto. Posielam graf. Ale ešte nemôžem určiť ovu lebo len dnes stúplo

luci601
16. dec 2021

@patulka2 super ☺️ Tak keď prebehne ovu hociktorý deň tak ste sa pekne snažili takze v pohode ☺️🙌🏼

luci601
16. dec 2021

@sindyem Určite alchemilka len do ovu. Po ovu môže spôsobiť potrat. Ale už tu písalo veľa žien že to kdesi našli, že až od ovu sa pije. Ale myslím že aj v lekárni ti povedia, mne hovorili že isto do ovu ak sa snažíme.

patulka2
16. dec 2021

@sindyem ja pijem len do ovu, včera som si dala naposledy, pretože to tehotná to piť nemôže a po ovu, ak sa zadari, už tehotná si 🙂 ja mam doma progestanelle a neviem ci si ho mam alebo nemám nasadiť 🤷‍♀️

@ilovepizza je dosť možné, že buď ti to takto zostane a vystrelí ti teplota potom vyššie, alebo to ešte klesne a potom bude ovu. Nevesaj hlavu, mne inofolic cyklus predlzil a mala som cely cyklus niečo cez 60dnovy.. kľudne ti pošlem do spravy ako vyzeral môj dlhý graf keď som začala brať inofolic.

No a baby otázka všeobecne na vás. Mam doma ešte progestanelle, ktorý mi raz dala doktorka , že si mám dať 2 dní po ovulacii na 10 dní... vraj mi to vtedy nepomohlo ale mala som úplne inokedy ovulaciu..teraz keď viem, že ju mám, nasadili by ste si to? Aj bez vedomia dr ? Načo to vlastne je na udržanie ci???

sindyem
17. dec 2021

Zienky, dakujem vsetkym za rady a ozrejmenie ako pit tu alchemilku... ❤️ dnes uz si cajik nevarim. Vcera som robila ovu testy a slabli, takze vrchol som nezachytila a bol bud 17 dc, alebo niekde v noci zo 17 na 18... dnes rano mierne teplota stupla, takze ovu mohla byt vcera. Aspon tak si myslim...mala som tusaka, a tak sme sa s manzelom este vcera posnazili, aby sme si to poistili 🙏🤭 tak uz len cakat, ci ta ovulla fakt bola, a teplota bude hore, alebo nie..nikdy mi nestupne teplota rapidne, vzdy postupne, tak uvidime...a ak bola na 18 DC, tak 18 je moje stastne ciiislo 🤣 drzme si vsetky palce.
@patulka2
@ilovepizza Zienky vy dve ako?

nicole003
17. dec 2021

@sindyem poistene mate, tak silno drzim palce. Ozaj potom si bola na tom druhom odbere? Ako dopadol ten hormonalny profil? Myslim ze ti tam daco nesedelo.

patulka2
17. dec 2021

@sindyem ahojky teeeeda vy ste sa ozaj snažili. Môj je nejaký ko a dnes ráno nechcel, ale budem musieť ešte dnes skočiť naňho ci chce alebo nie 🤣 ale tak plánujem mu taky lepší večer urobiť, dnes už končí v práci už bude viac času 🙂 no som na teba zvedavá ďalšie dni, plánuješ potom merať? Držím palce ❤
Mne dnes teplota klesla tak ak teplota ďalšie dni pôjde hore, ovu je dnes. Snažíme sa každý druhý deň ale tak uvidíme no. Len neviem potom ci ten program nasadiť alebo nie, nejako sa mi nedostalo odpovedí 🤷‍♀️😔

sindyem
17. dec 2021

@nicole003 Dakujem krasne ❤️ Vies co nebola som...Ono to bolo tak, ze nez sme sa este zacali snazit, zacala som mat spinenie v strede cyklu, ale ziadne lahke spinenie, ale naozaj skarede tmave s kusami akoby vystelky, alebo velke zrazeniny..neviem presne co to bolo, ale vyplasilo ma to, lebo este pred dvomi rokmi som uz tak raz mala a mala som zlu cytologiu a musela som podstupit liecbu kvoli zmenam na krcku maternice...tak som triasla na gynu a zistila mi, ze cyto je v pohode, a to spinenie mam kvoli horsiemu HP..progesteron som mala zly. Tak nasadila utros...ale ten mi robil tak zle, ze po dvoch mesiacoch som vysadila a vtedy ked som sla na kontrolu, nasla uz cystu...a tak som ostala na bylinkach len..Ale odkedy pijem caje a papam gynex, plus vitaminy, menzes mam zasa pravidelny, ovu potvrdenu, a klopem si, ziadne spinenie...ked som jej hovorila, ze posledne tri mesiace mam pekne a bez spinenia, nechcela nic nasadit a ze mame skusat prirodzene...lebo na sone vyzeralo vsetko velmi dobre, vraj. A ze az po troch mesiacoch, ak sa nepodari, tak zopakujeme HP, priechodnost vajcovodovov skontrolujeme..porobime vsetky mozne vysetrenia vratane vysetrenia manzelovych spermii. Ja sa teraz ale fakt dobre citim...akne mi zmizlo..ked som mavala to spinenie, aj som mala akne, po utrosi som mala nieco hrozne..takze ja pocitovo myslim, ze klud a bylinky pomohli a mam teraz aj hormony na poriadku. Ja som aj odisla zo zamestnania, kde som mala hrozny stres...to istotne tiez pomohlo.

sindyem
17. dec 2021

@patulka2 Veru snazili 🤭 tento mesiac asi prvy taky poctivy...ale ono s tym prisiel manzel, ze si cital, ze musime sa snazit kazdy druhy den aspon a odvtedy sa poctivo snazi 🤣...ono treba ale podotknut, ze ja som sa min.mesiac, ked prisla menstruacia, rozplakala, a videl to. Dovtedy bolo vsetko tak nejako na mne a on to neriesil...ked bol sex raz za tyzden, tak bol...ale videl ako ma to sklamanie zabolelo a min. mesiac sa v nom daco tymto zlomilo..ked si uz aj sam cital co treba robit aby sme zvysili sance... 🙏❤️ Ale ved sa krasne snazite aj vy..kazdy druhy den je naozaj ideal. 😍 planujem urcite merat aspon este par dni aby sa mi potvrdilo ze teplota stupa a ze naozaj ovu bola .. a potom tak ako to budem citit. Min.mesiac som sa nechcela stresovat meranim a chcela som zivit nadej v sebe co najdlhsie a ms v ziadnom pripade neocakavat.. a prichod ms bol o to bolestivejsi...tak neviem ako to tento mesiac budem citit. Chcem si ale aj sviatky uzit a neriesit teploty a neviem co... aky program nasadit??? mne asi uniklo nieco..

patulka2
17. dec 2021

@sindyem to je milé od neho ❤Môj to nesili asi preto, že už jedno dieťa mame. Povedal aj mne ze nemám na to myslieť ale keď sme sa raz rozprávali povedal, ze aj on občas na to v práci mysli. Pri prvom sme sa snažili 4 dní vkuse ráno, večer. Takže to bolo iné, snahu mal aj on ale teraz pri jednom to ide ťažko, najmä keď nám chodi spávať s nami o 10 večer 🙈😀 a pardon, malo byt progestanelle, nie program, klávesnica občas prehodí co chce a niekedy si nevšimnem... a ja s meraním počkám do ovu a potom. Hajbuj..lebo veď aj tak to je jedno. Ak budem hore, viem ze je dobre q potom je potrebné vedieť teplotu pred MS, inak je to zbytočné sa stresovať že idem hore, keď tak ci tak ides hore ... 🙂

sindyem
17. dec 2021

@patulka2 Jasne, tak to je zasa ine...ked uz mate jednu malu "antikoncepciu" u seba, ktora sa prisnori vecer medzi Vas do postele 🤭 ❤️❤️❤️ a presne ako pises...potom uz nic aj tak neovplyvnime tym meranim.. Len mna na jednu stranu to meranie stresuje, aj ukludnuje aj ma bavia tabulky a grafy...takze ako pises, merat asi budem hajbuj 😂 a progesteron ti neviem poradit..ja sama mam neotvorenu jednu celu krabicku utrogestanu a tiez sa zahravam s myslienkou, ze ak budem mat 100 percent potvrdenu ovu, tak minimalne davkovanie nasadim, aby som si poistila ze toho progesteronu budem mat dost v druhej faze cyklu...na druhu stranu si zas poviem, ze lekarka mi to nasadit teraz nechcela...cudzia osoba verila mojmu telu a ja mu neverim? 🤔 neviem sama...

patulka2
17. dec 2021

@sindyem no nie ze príde za nami, on zaspava s nami a potom ma vedľa nás postieľku 🙈 cista antikoncepcia ako píšeš... najmä keď nás nachyta 🤣a potom sa pýta mami co máš túto? A to ma len 2 a pol roka 🙈🙈🤣 ešte rozmýšľam, muž už bude doma a ja si zmeriam ale nechcem to vidieť, dám to jemu poznačit a potom neskor všetko naraz nahadzem. Lebo tiež som zvedavá, ak budem tehu, aký by bol ten graf a teraz mam príležitosť merať ale aj o tom nevedieť 🙂 ja si to asi nasadim, mne to nasadzala lebo vedela prečo, len sa teda netrafila do ovulácie..asi si teda dám 🙂

adka3321
17. dec 2021

@patulka2 inac tie deti asi vedia, ze nieco chcete robit 😂 aj nasa, inokedy spi ako drevo a ked chceme tutu mutu tak vymysla 😂😂😂 oni to asi vycitia alebo co

ilovepizza
17. dec 2021

ahojte, ja som dnes klesla na klasicku predovu teplotu, 36,34.. tak snad este tento mesiac nadej je 🙏

patulka2
17. dec 2021

Ja mam dnes ešte celkom tmavšie ale nie je to už ono ako bolo 15dc. Asi toho 15dc mi predpovedalo, že bude ovu a teraz ju asi mam ale už nie je ten vrchol.

nicole003
17. dec 2021

@sindyem to je potom fajn ked ti doktorka takto poctivo vsetko zistuje a sleduje. A teraz som o nieco mudrejsia aj ja. Na tmavu krv mi bolo povedane ze to je iba stara krv a docistuje sa. Nie ze by to mohlo indikovat nejaky problem. Mne nikdy nic navyse nerobili iba klasika preventivka. A z utrogestanu si mala ake vedlajsie ucinky? Tiez mam doma 3 balenia este pre pripad tehotenstva. Len co som citala moze zahustovat krv, to sa este musim informovat na hematologii. Inak som rada ze caje a gynex ti prospievaju.

rosalie1411
17. dec 2021

@patulka2 s tým progesteronom... Ja ti len toľko poviem, že ak nemáš kratšiu LF ako 10 dní a/alebo nespi is 2-3 dni pred menštruáciou, tak by som si to sama nenasadzovala. Progesttanelle je celkom silný. Duphaston je zasa slabsi- ten sa dava kvázi preventívne. Tak ako píše kocka vyššie, progesteron aj zahustuje krv, tak ak ju máš hustejšie, aby ti to zasa neurobilo sarapatu. Na tvojom mieste by som asi napisala doktorke, čo si o tom myslí a ci si to môžeš nasadiť.. 😊

patulka2
17. dec 2021

@rosalie1411 ono ide o to, prečo by mi to teda dr dala skrz ovulaciu? Povedala po tom, že nezabralo mi to, dá mi silnejší inofolic. Vyslovene na ovulaciu a teda cyklus lebo som mala dlhsi. Len teda nezabral lebo sa nasadil skoro. A ja som ms dostala nie za 2 dní akoby mala ale za 2 týždne. Preto teraz keď viem, že ovu je, tak ci skúsim nasadiť na 10 dní.