Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@karolli111 och skoda 😞 pekny graf si mala, naozaj vyzeral nadejne.. vsetko dobre aj tebe a drzim palce, aby babatko coskoro prislo 🍀❤️
@ilovepizza dakujem velmi pekne. Noo budeme sa snazit uz bez stresov 🙏 Aj tebe prajem nech cim prv sa dockate babenka 🙏🤞
@nicole003 Dakujem, si mila. ❤️ Z utrogestanu som mala okrem klasickych vedlajsich ucinkov, velmi zle akne..ale tak zle, ze do dnesneho dna mam zjazvene lica...predpokladam, ze prave preto, ze bol nasadeny pred ovulaciou, ovulaciu zablokoval a telo nechapalo, kde sa tam taka naloz progesteronu nabrala, ked tam este byt nemala...plus po vysadeni sa objavila cysta..mozno kvoli tomu, mozno nie. Ale mu to prisudzujem... 🤔 este jeden cyklus po utrosi som mala tiez anovulacny cyklus, nez sa telo spamatalo. Fakt si ale myslim ze sa mi to vsetko dialo kvoli tomu, ze bol nasadeny v zly cas...
@karolli111 Mrzi ma to ☹️...ale verim, ze kazda jedna z nas sa tu skor ci neskor docka svojho stastia v podobe zdraveho babatka. Drzim nadalej palce a pekne sviatky aj tebe ☃️❤️
Zienky prikladam dnesny graf... teplota o kustik stupla, takze verim ze ovu sa potvrzduje..uvidim co dalsie aspon dva dni bude...
@sindyem Dakujeeem 😍 napodobne. Budem drzat palceky a sledovat Vas 🙏
@karolli111 mrzí ma to, maká si fakt krásny graf a držala som palce. Držím aj naďalej, nech sa splní to, po com každá z nás túži. Ja som takto minule vianoce presne 24. dostala ms..
@sindyem ideš dieeeevca, držím palce moooc ❤
Som tu niečo vyše roka. Je jedno aký "pekný" je graf. Kľúčové je to, ako sa skonči. U mňa zatiaľ vždy poklesom. Manžel ide k urológovi v pondelok. Uvidíme, čo to prinesie. Zatiaľ je diagnóza zúžená prostata. Ešte nejaké odbery budú...
@michaelka_ veru ano.. je uplne jedno, aky je graf.. dolezita je ovulacia a potom zaver grafu.. 🤷🏻♀️
@michaelka_ presne, ja sa uz nad peknym grafom ani nevzrusujem, lebo vzdy to je len marna nadej. ked uz bude 15-16-17 dpo stale vysoko, ok vtedy zacnem rozmyslat nad niecim, ale dovtedy je to bezpredmetne
@adka3321 vidíme to rovnako
@michaelka_ mne je luto aj tych bab tu, ked im kazdy vypisuje aky pekny a urcite tehotensky graf a potom dojde ms. falosna nadej je castokrat horsia a vacsi pad na hubu
@adka3321 ja som tiež napísala, že mala pekný graf, lebo sa to crtalo, poväčšine sa to crta tak každej 🤷♀️🙈 ale niekedy pekne slovko aj pochlacholi dušu, možno niekedy aj vytočí ale tak išlo o povzbudive slová. Aj keď som sa myslím včera vyjadrila tiež, že je to zbytočné aj merať, keďže skoro každá má vysoké teploty tak do 10-12dpo a potom rozhodujúce sú teploty potom 🙂
@luci601 joj bodaj by si mala pravdu 🙏 len už normálne neviem, ja som vlhká už dlho tam dole, normálne na intimku, ten hlien sa mi mýli s muzovym, lebo zo mňa to pomaly vyteká celý deň, možno aj preto to vlhko, lenže mam to aj na druhy deň 🤷♀️ ja už neviem čo si mám o tom myslieť aj o tom grafe, aj o tých testoch, aj o výtoku a bolesti 🙈
@patulka2 Parada..takze podla mna vyzera, ze si mala ovu 17 DC, mozno 18 DC, ako ja. 💪 Drzim moc palce!!! ❤️ a super, ze ste to este poistili 😂 ja tu mam brata na vikend, riesili sme este posledne darceky pre rodicov, takze sme s muzom na suchu 😂...tiez ale verim, ze sme to dostatocne pred ovu poistili. Mne uz apka vyznacila ovulaciu, teplota je cca rovnaka ako vcera, takze este tri dni meriam istotne, aby som vedela ci stupam, a potom asi odkladam teplomer... a utros som sa rozhodla, ze nenasadim. Predchadzajuce cykly som mala lutealnu fazu 12 dni, co je ok, lekarka tiez povedala ze by hormony nedala, takze som sa rozhodla svojmu telu verit, ze ak by sa podarilo, tak sa o zarodok, dobre postara aj bez pomoci 😍❤️
@sindyem áno áno mame to narovnako, ak si hajbuj pridám teplotu na zajtra, vyznačuje mi ovulaciu na piatok, čo je teoreticky možno aj reálne. Len neviem kedy dat ten pozitívny test, či 15dc alebo 17 DC 🤷♀️
Ale smejem sa, tuším sme sa na tých Xkach dohodli 😀. Ja stále rozmýšľam, či nasadiť alebo nie ten progestanelle, ak je to na udržanie plodu, možno nič za to nedám 🤷♀️ fakt neviem co mam spraviť.
@patulka2 Ono ten progesteron napomaha k udrzaniu plodu ak ho mas normalne menej...uskodit by hadam nemal, ale ak mas progesteronu dost, naco ho davat...ak sa plod nema udrzat, tak sa neudrzi, ci s progesteronom alebo bez...ja som mala pred pol rokom potvrdene, ze mam progesteron nizsi v druhej faze nez by mal byt, ale ono sa to prejavovalo tym spinenim, akne..atd. Nebudem preto nasadzovat teraz, lebo citim, ze je vsetko v poriadku. Riadim sa instinktom a viem, ze by som nasadila len zo strachu... a mne muz stale opakuje, ze rozhodnutia zo strachu a nie z presvedcenia nebyvaju dobre. 💪 Ale ak sama citis, ze ho chces, lebo mas malo progesteronu...ak to instinktivne citis, tak urob podla seba. Ty poznas svoje telo najlepsie, zijes v nom ❤️
@adka3321 ahojky, ja dnes takto. Merala som o 7 rano 36,25. Zvyčajne meriam o 7.30-8.
Ak si dám pozitívny test na 15dc a dnešnú teplotu zvýšime o 0.10 podla doby merania, tak mi plnú ovulaciu vyhodí na 17dc. Takže absolútne neviem.
Dnes som si hneď ráno na sucho utrela hlien, ktorý bol bielo, skôr už dozlta, moooc hustý, natahovaci, to už býva po ovu nie ? No a ešte ma v sobotu bolelo moooc brucho, aj včera ráno. Ty ako ?
@adka3321
@patulka2 Zienky ja som dnes zmerala a som sice nad ovu ciarou, ale bazalna teplota to nie je..uprostred noci som bola hore, zasa zly spanok... a rano o 5.30 som bola opat hore a uz nezaspala...meriavam teplotu medzi 7 az 7.30, tak som o 6.45 nez som vyliezla z postele zmerala..ale to som uz bola vyse hodiny zobudena 😂
Takze uvidime co dalsie dni...posledne dni velmi zle spavam a uprostred noci sa budim s tazkych bruchom ako balon...naozaj musim prestat jest po siestej hodine vecer. 🤔
@patulka2 Ake zvyknes mavat poovulacne teploty? Ach, nerada to pisem... ale nemoze sa jednat o anovulacny cyklus nakoniec? Ked aj tie ovu testy vselijako skakali...ale zasa mi nesedi, ze by sa ti tak krasne sfarbili dokonca dva krat... Ja by som mozno skusila vymazat tie teploty merane neskor s tou sipkou, a uvidime dalsie dni ako sa ten graf zachova... moj anovulacny graf vyzeral takto, je z augusta.
@adka3321 Ty ako?
@patulka2 hmm, tebe to akosi skace, snad ovu uz bola, aj ked tie teploty su vselijake, uvidis este zajtra. ja sa zatial drzim hore, dnes 9dpo, ale necitim nejako, zeby sa nieco dialo. beriem to s rezervou, aj mne tie teploty akosi skacu, raz vyssie, raz nizsie. uvidim stvrtok-piatok aka bude teplota
@sindyem ano, vynimocne aj bez liekov tento mesiac, ale urcite este ucinkuju tie lieky. len si nechcem robit marne nadeje, zeby to vyslo, aj ked by to bol najkrajsi vianocny darcek (akurat 24.12. ma ne/prist ms 😀). ale ako vyssie pisem rozhodujuce teploty budu stvrtok-piatok. dovtedy nema vyznam si robit nadeje
@adka3321 Jasne, ono teraz ked uz vies, ze ovu prebehla, je jedno ako hore/dole teploty su a ci skacu...aj tak rozuzlenie budes mat az na konci cyklu. Moc drzim palecky, aby sa podarilo a aby si k Vianociam dostala ten najkrajsi darcek. ☃️❤️
@patulka2 Pozeram tie grafiky...ten pravidelny pokles je zaujimavy 🤔 ale nikdy si neklesla predtym pod ciaru, len si sa jej priblizila.. a tych sest predchadzajucich teplot ai mala krasne nizsich, vdaka comu nemala apka problem detekovat ovulaciu. Nic no...mozeme spekulovat, ale aj tak na nic neprideme 😂 uvidime co nameras zajtra a pozajtra.
Inak co ten progesteron..dala si si ho? alebo planujes dat? Ja som mudrovala jak sova, ze si nedam, a dnes som spontanne dala nakoniec. Ale rozhodla som sa len pre rezervu a skor placebo efekt/pokoj na dusi, davat len jednu tabletku denne...lekarka mi predtym predpisala 1-0-2 a na letaku je pisane min. 1-0-1...tak jedna tabletka mi hadam neuskodi a budem si istejsia ze toho progesteronu mam hadam dost. Citala som o tom este daco na diskusnych forach a ta jedna tabletka sa obcas dava ako poistka aj ked je hladina hormonov uplne v poriadku.

Dievčata tak hlasim 1DC ako som predpokladala. Tiež končím s meraním a nechávam to tak. Želám Vám všetko dobré, nech sa aspon Vam podari a budem Vas sledovať. Pekne sviatky 🥳😘🙏