Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Som 11dpo, test mam negatívny, prsia ma nebolia ale spodok áno q občas si utriem husté. Ale dnes mam riadnu zimnicu. Ako tak rozmýšľam, hroznú zimnicu som mala keď som čakala maleho. Tam som na 14dpo mala zimnicu a myslela som si, že som dostala ms, čo som trocha krvacala. Myslela som si, že som dostala ms o deň skôr. O dva dni som si urobila test keďže ms nikde. No na tu zimnicu nezabudnem. Možno si to s tým spájam ale kiežby to bol ten istý prípad, teplota sa udrží a mne vyskočí pozitívny test o pár dní. Tehotná sa necítim, až na to brucho akoby som mala dostať a aj dnes som mala rano zlu náladu, žeby pms? Jooooj som zvedavá a zmatena zároveň 🙈🙏
@patulka2 Wauu som teda zvedavá, ako to dopadne, verím že raz sa každá dočkáme 🥰❤️
My sme to tento mesiac stihli v rámci plodných dní ale nevystihla som presne ovuláciu, lebo som merala všelijak hlavne cez deň, nie ráno v posteli, až teraz do toho dochadzam, že čo a ako. pravdepodobne som 10dpo podľa apky čo som používala doteraz 😊
Ale dnes teda cítim slabú bolesť vaječníkov a krížov 😩
@patulka2 A kedy planujes testovat, ak ms nepride? ktory den?
Vies co ja som dnes nedala uz progesteron, aby MS prisla, ak ma prist, lebo vraj niekomu to MS aj zastavi. Aj ked teda ja mam take davkovanie ze nic...len ciste placebo takmer.
Ja som rano extra stresovala, nestihacky..predsa len to varenie pre hosti a aby bolo vsetko ok a nacas a aj uz upratana kuchyna, kym pridu...no vzdy je to pre zenu stres. A ten stres zhon bol ako katalizator 🙄, tak ma rozboleli krize, a citila som, ze to dostanem, ze este vravim manzelovi, ze do dvoch hodin su kramy tu podla bolesti...ale nemala som to kedy riesit, ved vlozku mam uz treti den pre istotu, tak reku ked dostanem tak som poistena 😂 a cakam... navsteva je uz prec, bolesti zasa ustupili a zatial je vlozka biela, tak uvidim. Testovat budem najskor na 14 DPO, skor isto nie. Podla apky to mam dostat zajtra...tak najskor den po meskani, ak to nedostanem..ale fakt mam pocit obcas ze je to uz na spadnutie.. a ten pocit mam uz treti den 🤷 byvali casy, ked ma bolesti trapili tak pol hodinu pred...akurat dost casu na to aby som si supla vlozku a v poslednej dobe je to des.... a palia ma oci uz asi styri dni...to tiez nechapem co je. 🤷
@sindyem ja som práveže dnes už testovala. Myslím si, že na 11dpo už duch slabucky mohol byť 🤷♀️ kolke tu už mali na 7dpo. Ani nič, nebola, myslím si, že za 2-3 dní je tu ms. Uvidím zajtra ako teplota... to už sa clovek chytá každej slamky, že tu ma boli, tu ma picha. Len sa až moc sledujeme. Vôbec si nepamätám tie 2 týždne od ovu po pozitívny test keď som čakala malého, že ako som to vnímala a ci vôbec.
@domulibalazova joooooj moja, z tohto nič nevycitame 🙈🤣 aj keby pridáš cez den, to je nič to tam ani nedávaj. Pokiaľ si vyslovene nemerala hneď po prebudení.
@patulka2 ja si praveze tiez vobec nepamatam ako to bolo ked som malu cakala, ci ma boleli prsia alebo co. len viem, ze ma bolelo brucho na ms, ze som aj v noci o 2-3 utekala na wc, ze ms dosla a nic, potom som spravila test a tam take kolajnice, ze mi skoro oci vybili. lenze pri malej som sa nesledovala vobec, to prislo akosi prirodzene, ani neviem kedy a teraz nic a nic.
akurat teraz si piseme s kamoskami, ze ci sa stretneme a jedna je tehotna. a mne sa tak strasne s nou nechce stretnut, lebo oni zarobili na prvy sup (uz ked my sme sa snazili pol roka) a proste ja to stale neviem stravit, ze ona za 2 mesiace uz bude rodit a my stale nic. samozrejme, ze sa s nou stretnem, uz sme sa pol roka nevideli, ale bude to pre mna take cez stisnute zuby 🙁
@domulibalazova joooj, z toho sa naozaj neda nic vyctitat, a ak by sa aj dalo, ale merias halabala kedykolvek cez den, tiez by graf nemal vypovednu hodnotu. treba merat kazdy den v rovnakom case hned po zobudeni. ja mam nastaveny budik, aby som v rovnaky cas merala. zaberie mi to 2 minuty aj so zapisom do appky a spim dalej
@adka3321 ja som dokonca ani presne nevedela kedy ovu je...iba co apka napísala kedy sú plodné, išli sme 4 dní v kuse aj 2x denne. A bol to piatok, zimnica,bolesť brucha, začala som krvácať, tak vložka dostala som ms. V sobotu nič a v nedeľu pozitívny test z druhého moču cca o 10 doobeda. Poobede bol úplne minimálny. A to som mohla byť tak 15dpo asi 🤷♀️
@sindyem zajtra nebudem, mam len 1 pruzok, ostatne su 2 tycinkove a 1 digitálny to nechcem míňať len tak hajbuj 🤣 ale ak rano klesnem, je to iste, príde ms
@sindyem
@patulka2 drzim vam palce, baby. ja som prave 6 dpo a uz nemeriam.. maximalne potom pred terminom ms pomeriam dva dni a uvidim aka bude teplota..
@domulibalazova zlata, ma pobavilo.. nehnevaj sa prosim, ale je to velmi mile ☺️. toto nie je graf, momentalne, len priamka, kedze tam su dve teploty a tym, ze si zacala merat po ovu, tak to nema vypovednu hodnotu. takze ak ti pride ms, tak zacni hned po jej skonceni merat a zaznacovat novy graf a ako adka pisala, kazdy den v rovnakom case hned po prebudeni. ani na wc medzitym nechod.drzim palce, aby sa ti coskoro zadarilo ☺️
@patulka2 ja som netusila vobec kedy bola ovu ked sme malu zarobili. mne v septembri vynechala ms, to som ani neriesila nejake tehotenstvo a v oktobri tiez ms nedosla, tak zaciatkom novembra som spravila test a tam kolajnice. a teraz som rozmyslala v ktorom tyzdni som, tak som naklusala v doktorovi a on, ze nejaky 5tt. a ked sa ma pytal na poslednu ms tak som mu ani nevedela povedat, ked mi v ten september nedosla a potom mi to nesedelo s tymi tyzdnami co on povedal, tak sme nejako od brucha vyratali nejaky datum 😂😂 no bolo to vtipne cele tehotenstvo ked sa na to pytal a ja musela v telefone hladat aky datum mu povedat
@ilovepizza ďakujem držím aj ja palce nech to dobre skončí 😊
@adka3321 ty si expert 🤣 už bych testovala ja. Keď som začiatkom roka nemala ms 2 cykly 🤣
@patulka2 a tak vies, mne zvykla sem tam takto jeden mesiac vynechat ms, tak som tomu neprikladala nejaky velky vyznam, len ked uz aj na druhy mesiac meskala uz to bolo divne aj frajer mi liezol na nervy, lebo sa ma kazdy den pytal, ci uz mi dosli kramy 😂😂 uz som nanho bola zla nech sa ma to furt nepyta. a ked som si robila test a isla mu povedat, ze mame dve ciarky, tak on taky: ved ja som ti to hovoril 😂😂
Dámy ďakujem, viem veď zapisujem druhý deň, tie teploty pred tým som tam nedávala, nakoľko to nebolo odmerané tak ako má byť, veď naučím sa 😊
Teraz budem každý deň 4:20 a určite do toho prídem 😊
@adka3321 Wau to bolo také príjemné prekvapenie 😊
@sindyem Ak sa môžem spýtať čo dobré si varila ? Mne príde cez víkend sesternica so synom (sme si ako sestri), možno sa inšpirujem 😊
@domulibalazova Vies co varila som pre svokrovcov dochodcov a rodinu z manzelovej strany, tak tam nejake moderne nic nenavymyslam. Oni maju radi klasiku...takze som robila vyvar, bravcove rezne, kuracie rezne a zapekane kuracie prsia s broskynou,syrom s smotanou..priloha ryza aj pecene zemiaky. 😊
@patulka2 Tiez sa drzis stale vyssie ❤️...aku dlhu lutealnu fazu zvyknes mat? na ktory dpo to zvycajne dostanes?
Babule mne dnes s rannou teplotou stupla aj nadej v srdiecku....som 13 DPO, uz dnes stvrty den, co mam pocit, ze to dostanem a pobehujem s vlozkou a o takomto case vacsinou uz krvacam a zatial mrcha nedorazila. Namerala som 36.93... kontrolne som zmerala hned potom, a uz bolo 37...prve meranie som zaniesla do grafu a cakam co bude... 🙏💪
@patulka2 To ze sa podarilo/nepodarilo ukaze az mrcha alebo test...stale si este neklesla, takze mozes aj vystrelit hore ❤️...ale aj u mna to beriem s rezervou, ono sa ukaze az tie dalsie najblizsie dni, ci klesnem alebo to dostanem. Hovorim, ja som uz tri dni bola zmierena, ze to pride... mam tie bolesti sice take trocha ine, ale to mam kazdy mesiac pred ms inak nez kedysi, nez sme sa zacali snazit. Ja som uz vcera bola v tom, ze isto menzes pride na cas, teda dnes... si aj vlozky musim ist uz dokupit, lebo som ich zopar vyplytvala teraz pri tom cakani 😂 ak ms pride, si nebudem mat ani co dat.
@sindyem Ty si tuším ako ja, keď je návšteva tiež varím viacero variant, aby boli všetci spokojní :D môj muž je na nervy potom ,lebo ja som na nervy dva dni dopredu, že nič nestihnem :D
A tvoj graf, joooj, myslím na Teba a prajem nech sa to drží vysoko 😍
Dámy, tak moje telo mňa dnes prekvapilo, ráno teplota 36,6 a o hodinku príchod MS...takže tento cyklus som mala 26dňový 😨
@domulibalazova ale teplota si stúpla nie? Včera si mala niečo 36.4x ???
Áno, predvčera 36,6x, včera 36,4x, dnes 36,6x, iba ma prekvapilo, že cyklus bol taký krátky, lebo mávam cez 32-33dní 🙂 Ale užívam tretí deň Inofolic Premium 🙂
@domulibalazova Presne ako pises...chcem aby bol kazdy spokojny, tak radsej viac druhov robim a potom nervujem a stresujem 🙏😂 A dakujem moc za drzane palecky ❤️ Uvidime ako sa to vyvrbi...od rana som bola uz tri krat na toalete, co ma prehana....a mne sa hnackou prejavuje aj prichod ms, pokles progesteronu..tak ja neviem uz co si mysliet....
A je mi luto, ze u teba to tento krat nevyslo..ale na druhu stranu, lepsie ked mala ms dorazit, tak ze prisla cim skor...o to skor potom moze zacat novy cyklus/nova nadej.❤️🙏
Ahojte zienky❤️po dlhej odmlke sa hlásim späť, potrebovala som sa od všetkého "odstrihnut" a dat sa trochu dokopy po tom co sa nám stalo ale sledovala som vás sem tam jedným ockom a držala vám palce🍀. MS som dostala do par dni od vysadenia liekov, bola som aj na vyšetrení aj na kontrolnom odbere hcg, vyzeralo byť všetko v poriadku,doktor vravel, že podľa neho tolo bolo biochemicke..poslal nas na nejaké vyšetrenia, dali nám termín až február a marec, takže máme času ako ceciny😄. Tento mesiac som sa rozhodla ani nemerať BT ani nejak nesledoval ovulku, aj keď som cítila, že sa dole "niečo" deje🙂. Dnes som si dala už Duphaston ako Dr. kázal od 17 d.c...mam na vás otázočku, mam doma aj progestanelle, myslite, ze si mam dávať aj radšej jednu tabletku na noc keby náhodou sa zadarilo ako poistku? Dufik mam brat 2x1.Aj keď tento mesiac naozaj netuším ani kolky dpo môžem byt🙆♀️
@sindyem Tak v tomto sme si podobné, teraz má prísť moja sesternica s malým a už premýšlam nad variantami jedálničkov :D
Nehádž flintu do žita (do kukurice, ako hovoríme my záhoráci :D, zatiaľ sa držíš, a keď sa tak stane, tak skúsite zasa po MS
Ja neberiem antiku cez pól roka, ale neriešili sme to, teraz tak 3mesiace sme sa do toho snaženia s priateľom opreli, ale vidím na sebe,že skoré testovanie a tlak na to mi nerobí dobre, i keď by som bola rada keby to prišlo čím skôr, priateľ chodia na služobky keď je teplo, aj dlho pracujú tak tam nebude potom toľko príležitostí :(
@mar_tina14 Martinka drž sa, bude dobre 🙂 Ja s týmito liekmi ešte skúsenosť nemám, môj lekár zatiaľ nič také so mnou nerieši ani po biochemickom, ale verím, že skúsené dámy tu v skupinke Ti poradia 🙂
@mar_tina14 Drzim moc palecky a nesies to vsetko velmi statocne ❤️💪 Ja si myslim, ze netreba tie lieky kombinovat...progesteron uz beries, tak ja by som sa na tvojom mieste drzala odporucania lekara...ono ako sa hovori, ak sa to ma udrzat, udrzi sa. 🙏 urcite by som nekombinovala dva druhy/znacky progesteronov. Radsej ked uz musi byt, tak zvysenie davky duphastonu. Ale s tym osobne ja skusenost nemam..ja som mala doposial len utrogestan.
@domulibalazova Ty si ze Záhorá?? Nekecaj..aj já sem 😂 Aj ked teda už tam neziju...ale rodinu tam furt mam a priznam sa, ze po zahoracky vypravjam doma pred manzelem stale..to jednoducho nevymazes... 😂
@domulibalazova A inak to zito ked spominas..😂 minule som manzelovi hovorila ako sme ako male deti chodili na zito na polia 😂🙈 a on ze myslis to obilie?? Pozeram nanho ze niee na kukuricu.. a on: "ale zito je obilie!!!".. mu hovorim: " a u nas je to aj kukurica" 😂💪

@adka3321 bojujeme ďalej 😊
@domulibalazova ak si vstavala skôr, pridaj si kľudne teplotu 😊