icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

adka3321
5. jan 2022

@patulka2 nieeee, nehnevam sa, preco by som mala. pride mi to vtipne, ze ideme za priklad 😂😂 akoze nech sa tvoj muz nehneva, ale povedz mu, ze ty chodis po doktoroch ako na beziacom pase a on ma ist raz, tak nech nevymysla a ide. moj tiez povedal, ze uz na spermiogram nejde a vcera mi hovori, ze o dva mesiace ide zas, skoro mi oci vypadli, som neverila (aby sa zistilo, ci tie antibiotika pomohli)

sindyem
5. jan 2022

@baru2 Dakujem za opytanie ❤️..no..kazdy druhy den testujem, ale bazalku teda nemeriam uz vobec (lebo spim rano ako medved v zime)..a vyzera to zatial na dobrej ceste ❤️🤗😍 zvyklo ma pred par dnami pichat po stranach v podbrusku, ako sa fazulatko zavrtavalo asi...posledne dva dni uz nic necitim..prsia su citlive, ale uz nie tak hrozne a skor vecer ich citim..Utrogestan davam rano a vecer a tento piatok idem k lekarke, volala som si tam, a ze mam prist...tak uvidime co povie a ci predpise dalej, alebo vysadim...🤷 predvcerom som robila dva testy..aj ci silnie ciarka a zosilnela..aj clearblue.. a ten pekne ukazal aj tyzdne tak ako to mam. Dnes dalsi test, a vysli celkom pekne kolajnicky uz..😍 Tak drzte palecky, nech je fazulatko moje zdrave a rastie. Nech aj piatkova kontrola dobre dopadne...A ja drzim zasa Vam, aby ste si kazda jedna cim skor nasli na testoch kolajnicky tiez 😍🤗❤️❤️❤️🤰

sindyem
5. jan 2022

@katkaholiova Kati..je mi luto, ze zasa nic ☹️..sledujem ta, odkedy som na konikovi a drzala som palce. Ak citis, ze stacilo, tak si daj pauzu...a ak ti to neda...netrap sa uz takto, sadni si s manzelom, porozpravajte sa, a skuste ist na vysetrenia. Len aby ste zistili, kde moze byt chyba, pripadne ju odstranili. Dufat a snazit sa dlhodobo, v nevedomosti, musi byt hrozne psychicky narocne... a mam pocit akoby si v tom bola sama a trapila sa..takto sa podla mna nikde neposuniete. Ja som sla na vstupne vysetrenia, kde mi robili hormonalny profil hned na zaciatku (sice ano, ja som mala problemy) a minimalne sme vedeli, na com som.. a lekarka vyhrozovala manzelovi so spermiogramom ze ak sa do roka nepodari....absolvuje to vela parov a naozaj na tom nic nie je. ❤️

sindyem
5. jan 2022

@adka3321 Som na uplnom zaciatku tehu, len s vierou, ze vsetko dobre dopadne...ale ved len doteraz som bola tu s Vami, prechadzala si tym istym a rovnako ma rozplakala kazda sprava o dalsej tehotnej ... nie ze by som jej nepriala. Ale bolelo ma, ze preco ini hned otehotnia a my nie...su to normalne pocity a uplne ta chapem. Treba len verit, ze aj Vam sa coskoro zadari ❤️ Budem drzat palce...
Ja som zacinala takto tiez s jednou kamaratkou...obe sme sa zacali snazit cca narovnako, ja teda trocha skor. A vzdy ked mi napisala alebo volala, so strachom som otvarala spravu alebo dvihala telefon...ze ak uz sa im zadarilo, bude ma nas neuspech o to viac trapit. Priala som jej zo srdca, ale sebecky som bola rada, ked sme v tom snazeni boli spolu...a teraz mam dve ciarky a modlim sa nech je cim skor tehotna, lebo jej to nechcem oznamovat, kym nie je aj ona...viem ako by ju to rovnako bolelo a trapilo. Posledne co chcem je ublizit jej svojou dobrou spravou tak, ako som sa bala, ze "ublizi" ona mne... 😢

adka3321
5. jan 2022

@sindyem ja som v pondelok nastupila do roboty (zatial iba na dva dni v tyzdni) a hned mi kolegyna povedala, ze jedna kolegyna je tehotna, ale zatial to este nikto nevie, len my dve, to som este v pohode zvladla, ale ako mi ta kamaratka dnes napisala, uplny opustak... a uz chapem, ako sa citila byvala kolegyna, ked sa dozvedela, ze som tehotna (akurat v tom case sa ucila na tazke skusky a jedna kolegyna jej to vyslepacila, ja som jej to chcela az po tych skuskach povedat), proste ake pocity musela mat a tak (dnes uz maju tiez babatko, aj ked po dlhom boji, umelom oplodneni a hroznom tehu, kedy musela porodit 3 mesiace pred terminom)
Tebe drzim palce, nech vsetko dobre dopadne a nestresuj sa hlavne.

baru2
5. jan 2022

@sindyem kraaaasne 🙂 tak isto prosperuje male ked aj ciarocky silneju 🙂 piatok je tu raz dva tak drzim silno palce daj vediet ako dopadla kontrola

sindyem
5. jan 2022

@baru2 Dakujem pekne ❤️❤️❤️ isto dam vediet potom. 🤗

baru2
5. jan 2022

@sindyem tesim sa 🙂 ja idem v piatok na 3 davku vakciny, a 18teho na morfo. Tak som strasne zvedava co bude malicke v poriadku

sindyem
5. jan 2022

@baru2 Budem ti drzat moc palce ❤️🤗 nech je vsetko v poriadku. Si odvazna. Ja ockovana nie som, a v tehu by som si na vakcinu netrufla vobec 😂. Ale vacsina pripadov/skusenosti je pozitivna..takze verim ze aj u teba tak bude.❤️

michaelka_
5. jan 2022

@adka3321 ja som sa tiež rozplakala, keď mi prišla fotka s novorodencom susedky...

luci601
5. jan 2022

@sindyem Krásne čiarky! ☺️😍 držím palce u doktorky nech je všetko v poriadku! Gratulujem a v dobrom závidím!

baru2
5. jan 2022

@sindyem vies co dlhe zvazovabie vela rozhodovania. Jedno co ma tesi ze 10dni na to mam velke sono. Tak mi skontroluje babo podrobne . Takze som troska kludnejsia. Ale stale som uvazovala a po vsetkych clankoch a skusenosti zien co citam som sa rozhodla ze radsej pojdem na tu 3tiu posilnovaciu. Budem kludnejsia. Vela zien ide na vsetky 3 v priebehu jedneho tehotenstva a je vsetko v poriadku. Tak snad ;)

sindyem
5. jan 2022

@luci601 Dakujem za krasne zelanie ❤️
@baru2 Istotne bude vsetko v poriadku ❤️ 😊 Verim, ze si musela vela zvazovat. Kazda jedna to tak mame a rozhodneme sa nejako s najlepsim umyslom...a kazda aj vychadzame mozno z toho, co vidime naokolo nas. Ja verim v to, ze psychika je silna vec... a ked veris, ze vakcina ta ochrani a budes potom kludnejsia, ked ju budes mat, tak si ju daj a s vysokou pravdepodobnostou tak aj bude... ❤️

sindyem
5. jan 2022

@baru2 Inak ty si teraz v kolkom tyzdni??

zuzik5891
5. jan 2022

@sindyem krásne testy...držím palce na vyšetrení 🍀🍀🍀🍀❤🥳

baru2
6. jan 2022

@sindyem aj gynekologicka mi to tak povedala. Sadnite si vypnite zabudnite na vsetko co ste kedy pocuvali a zamyslite sa vy sama ci bude lepsie ockovanie alebo nie. Ja sa budem citit istejsie hlavne ked mi decka kazdu chvilku chodia do karanteny zo skoly 😏

Ja som teraz 18+2tt. 🙂 a neviem sa dockat sona 😅

sindyem
6. jan 2022

@zuzik5891 Dakujek krasne ❤️

@baru2 Ja optimisticky verim, ze toto sialene obdobie hadam uz coskoro skonci...nieco sa stat musi. Takto fungovat donekonecna nemozeme. 😊 Inak sranda lebo sami lekari sa nezhodnu...my mame dve lekarky v rodine. Jedna dokonca "pluciarka"... a ta mi ockovanie neodporucala ak planujeme deti...potom jedna detska obvodna, ta ze jednoznacne ockovat...a tak si clovek musi nakoniec aj tak sam zvazit a rozhodnut sa. A hovorim..ked niekoho donutis naockovat, ked je vnutorne presvedceny, ze mu to neurobi dobre/nepomoze, tak mu to veru dobre neurobi..lebo psychika a placebo a strach... sam clovek si privola tym ze na to mysli a obava sa toho nejake problemy..a naopak...ked zaockujes niekoho, kto chce a bude potom kludnejsi, tomu vakcina s vysokou pravdepodobnou naozaj pomoze. Preto kazdy podla vlastneho uvazenia a pocitu...❤️❤️❤️ a predtym vstupne vysetrenia a konzultovat s lekarom svojim. Ked mas deti, tak sa ani necudujem, ze si sa nakoniec rozhodla pre vakcinu...naozaj v tych skolach pocujem z kazdej strany ze sa to prenasa.No tak ty uz si ovela daleej 🤗❤️ Potom daj vediet, budem drzat palce ako na sone, tak aj po vakcine aby neboli ziadne horucky alebo co...❤️❤️❤️

baru2
6. jan 2022

@sindyem uz ked sa po vakcine budem citit troska inak hned dam pirulu paralen polku a snad bude dobre. Inak mam problem s chrbtom a ccera doktorka ze masaz a mam jest paralen od bolesti. Kukam ze ziadna bolest mi nestoji zato aby som sa pravidelne dopovala liekmi v tehitenstve.... mala som asi jeden a pol paralenu za 7 mesiacov. Aj to ked som uz nemohla a hlavou vydrzat. Takze p oockovani si dam urcite ked budem citit ze sa cosi deje. Ale stale budem mat kludnejsie svedomie ako sa dopovat paralenom den co den len kvoli chrbtu

ilovepizza
6. jan 2022

@baru2 kamaratka sa dala zaockovat v tehotenstve a krasny zdravy chlapcek sa narodil ❤️, uz sa dalo nazaj obrovske mnozstvo zien ockovat v tehu. a mojej kamaratke, ktora je aktualne tehotna aj lekar odporucil, aby si dala urcite posilnovaciu davku v druhom trimestri, ze lepsie ako riskovat kovid v tehotenstve. ale zase mam dalsiu kamaratku, ktora kovid v tehotenstve mala, je neockovana a tiez vsetko dobre dopadlo, len teda ten tyzden, co mala horucky, poriadne stresovala.

ilovepizza
6. jan 2022

@sindyem vies, urcite aj psychika velmi pomaha, ale mam jedneho znameho (kamaratkin snubenec 39r), ktory tiez isiel cestou zdravo sa stravovat, mysliet pozitivne a vela cvicit. a schytal taky kovid v poslednej vlne, ze bol dva tyzdne doma v horuckach 39,3, ktore po tyzdni klesli na 38,6.. ostali mu jazvy na plucach a musi si stale nieco pichat. cize ono to je skor naozaj aj o tom, kto aku naloz dostane. aj ked teraz uz snad toho tak vela nie je, tak snad budeme mat na chvilu klud🙏

sindyem
6. jan 2022

@ilovepizza Podla mna je to vsetko o imunite, o diagnozach, kontraindikaciach a slabych miestach... Nebila by som sa do prs ani pre vakciny..ani nevravim, ze covid je bezpecna chripocka...ja som vysla z vysky z labaku a som do dnesneho dna vdaka tomu registrovana na researchgate..obcas tam pozriem na nejake tie vyskumy..aktualne aj ohladon covidu aj vakcin, aj nazory odbornikov a je to fakt pestre...co je katastrofa. Nevedia sa jednoducho zhodnut ani renomovani odbornici a vedci na tom 🤔 takze my obycajni ludia jednoducho musime verit vlastnym instinktom a netreba odsudzovat ani takych ani takych...lebo v konecnom dosledku sme vsetci ludia sebe rovni a kazdy si zodpoveda za zdravie sam...a buduce mamicky dokonca zodpovedaju aj za zdravie dietatka. ❤️Takze vsetky do jedneho si musime drzat palce, aby nas covid oblukom obisiel..inak taky priklad dam, ze pravda nemusi byt len cierna alebo biela...manzelov najlepsi kamarat dostal covid v prvej vlne..silny astmatik..skoncil v nemocnici na plucnej ventilacii...dali ho dokopy a akonahle sa schaboril, tak ze toto svinstvo uz nechce, dal sa vakcinovat..bumbac do tyzdna
od druhej davky tromboza ľavej nohy...za 5 min 12 ho viezli na operacny sal..vtedy hovoril svojmu lekarovi, ze pan doktor, toto snad nie je mozne, aby som mal take nestastie na vsetko, ze patrim aj medzi to malicke percento s vaznym vedlajsim ucinkom aj po vakcinacii. A lekar mu vraj povedal s kludnym svedomim, ze take male percento to zasa nie je... tak ked tu bol a rozpraval nam to, hovoril ze uz sam nevie, co si o tom vsetkom mysliet... a presne tam je vacsina naroda. Uz nevieme comu verit, co si mysliet... a len cas ukaze...ja dufam a verim ze to skoncit raz musi nejako. A nech sme kazda jedna na konci zdrava aj so zdravym babatkom a rodinou 💪🤗❤️
@baru2 Daj potom vediet ak bude nieco nove ❤️ drzim ti palceky.

domulibalazova
7. jan 2022

Dobré ránko dámy 🙂

iamkate
7. jan 2022

Dievčatá užívali ste niektorá aswagandhu na stres? Ja začínam mať pocit ze u mňa je ta neplodnosť spôsobená chronickým stresom s ktorým neviem nič robiť.. A čoraz viac stresujem keďže si to ešte aj uvedomujem...

domulibalazova
7. jan 2022

@iamkate Ja osobne som neužívala, ale z môjho okolia je na ňu dobrá spätná väzba, plus určite snažiť sa ten stres eliminovať, veď poznáme tú vetu, že všetko sa to začína v našej hlave 🙂

iamkate
7. jan 2022

@domulibalazova ja som tiež počula dobre ohlasy na ňu tak teda skúsim. Ťažké to je keď už človek nevie čoho sa chytiť 😑 každý mesiac na niečo iné napadne co by mohol byť problem
... Mne už asi za chvíľu úplne prepne...

tmavovlaska93
7. jan 2022

@iamkate ja aj priatel sme ju brali asi tak 1-2 mesiace pred otehu

baru2
7. jan 2022

@sindyem vies co. Nezaockovali ma. Ze mam prist v 8 mesiaci. Tqk aj tak dobre. K porodu bude akurat, to uz tie dve ucinkovat nebudu.

baru2
7. jan 2022

@sindyem a ty si sla dnes k lekarke, ako si na tom?

rosalie1411
7. jan 2022

@baru2 to fakt ta nezaockovali? A aký dôvod povedali?

ilovepizza
Autor odpoveď zmazal