icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

modro_zelena
10. jan 2022

Ahojte zienky..mozem sa k tejto vasej peknej skupinke pridat?
Ja som tu taky novacik, par dni vas sledujem🙂 vsetky mi tu pridete ako proficky, tolko toho viete, ja som momentalne uplne na zaciatku…tlapkam sa po pleci, ked sa mi podari si aspon spravne odmerat BT :D ale posuvam sa, pomaly ale isto vpred 🙂
Zatial sa neda o mne povedat ze som snazilka, lebo mentalne som bola nastavena tak, ze babo budeme planovat az niekedy o pol roka, cakala som totiz na vysledky po konizacii krcka, ktore sme s lekarom ocakavali nie moc dobre...nakoniec ale uplne prekvapivo vysledky mam super, takze nic nam s manzelom nebrani zacat planovat.

Mam na uvod jednu otazocku na vas, tieto vase grafy co prikladate, maju dve cervene ciarky, horizontalnu a vertikalnu, ak spravne chapem znamenaju ovulaciu. Tieto ciarky sa v aplikacii urobia dodatocne, alebo musim mat najprv tu platenu rozsirenu verziu?
Nechcem zbytocne totiz zaznacovat udaje a potom po mesiaci zistit ze moja free verzia mi bude k nicomu 🙂
Dakujem

patulka2
10. jan 2022

@modro_zelena ahoj, vitaj ❤ tiež sa považujem za takeho nováčika ešte (polrocneho) lebo vždy sa potrebujem co to opýtať 😀 ale na to sme predsa tu 🥰 vyznačenie ovulácie máš automaticky, podľa teplot. Ak máš ciarkovanu, je to predpokladaná ovulácia podľa teplot. Ak pridáš napr pozitívny ovulacny test alebo hlien, malo by sa to vyznačiť plnou čiarou 🙂

malarybka3
10. jan 2022

Ahojte dievčatá, tiež by som sa rada pridala 🙂. S manželom sa o bábo snažíme už vyše pol roka. Potajomky som vás tu sledovala a zbierala informácie, ktoré by nám vedeli pomôcť. Je zaujímavé ako ma toto obdobie snaženia ovplyvnilo, sama so seba som prekvapená. Pred tým všetkým, keby mi niekto povedal, že sa snaží toľko čo my, tak sa pousmejem a poviem že to je nič, prečo toto ženy riešia, no keď som v tejto pozícii ja, celé sa to zmenilo a absolútne každú jednu chápem. Som smutná po každom mesiaci neúspechu a ako naschvál je teraz každý v mojom okolí tehotní (a možno to bolo tak aj predtým no nebrala som si to tak). S manželom berieme vitamíny inofolic a folandrol. Ja už teda beriem vitamíny 2 mesiac + kyselinu listovú, manžel len prvý. Ovulaciu dom si merala len raz a bola ukážkova ale zvažujem, že budem v tomto zodpovednejšia a budem si merať pravidelne. Dúfam, že sa tu môžem pri vás vyrozprávať, keďže ma to ťaží a nechcem to riešiť s rodinou aby si nerobili starosti. Moj muž to berie statočne, ale vidím na ňom že ho to trápi 🙂. Vopred ďakujem.

modro_zelena
10. jan 2022

@patulka2 Ďakujem za privítanie a aj za odpoveď. Ano to s tou ovuláciou chápem, len som chcela vedieť či používate na to platenú aplikáciu alebo free verziu. Ja sa meriam len posledných 5 dní, ovuláciu som mala dávno predtým, škoda ze vtedy som ešte o tom meraní tolko nevedela🙂 Teraz ma to celkom chytilo. Ja a grafy, to je láska 🙂

modro_zelena
10. jan 2022

@malarybka3 ja presne tak isto, najprv som nechapala ako mozu zeny tolko riesit tieto zalezitosti, ale ono je to naozaj cela veda... lutujem akurat ze som sa nesledovala uz davnejsie, teraz som uz mohla mat za sebou aspon nejaku tu "statistiku" ak sa to da takto povedat 🙂 ale z toho co som tu citala je pol roka uplne ze este smiesna doba, tak nezufaj..kolko mas rokov?

malarybka3
10. jan 2022

@modro_zelena no áno, je to krátka doba 😊, len to človeka prekvapí 😃. No ja mám 27. Viem, že to nie je veľa, a že sú tu dievčatá, ktoré to majú ťažšie, čiže to pre niekoho možno príde smiešne ako prišlo predtým mne, len fakt ma prekvapilo to, ako má to dokázalo zlomiť. Pričom pred rokom sme o dieťati ani neuvažovali. Každým mesiacom si hovorím, aby som prestala na to myslieť, lebo však každý ti povie nemysli na to a podarí sa. Len som sa to za ten čas ešte nenaučila 🙂.

amelie22
10. jan 2022

@malarybka3 úplne ťa chápem, som na Tom v podstate rovnako. Tiež je to krátko, ale tiež na to ... hnevá 😅. Mám 31, čo nie je zase až také strašné, ale manžel má 42 a hovorím si, že veď kým sa dopracujeme k druhému tak mu bude ťahať na 50 😅🤦. Je to strašné a to som chcela mať deti do 30tky za sebou a keď som bola decko nechápala som ako môže mať niekto takých starých rodičov (ja mám mamu o 20 rokov staršiu odomna😅). Ale človek niektoré veci neovplyvní, a to kedy stretne toho pravého už vôbec nie...

modro_zelena
10. jan 2022

@amelie22 my dve sme na tom vekovo cca podobne 🙂 az na to, ze ja ziadne dieta este nemam. Vek manzela neries, moja mama mala 42 ked porodila mna :D a to teda vobec neplanovala. Ber to tak, ze manzel pri druhom babu iba omladne 🙂

amelie22
10. jan 2022

@modro_zelena nie nie, ani ja nemám žiadne dieťa 🙂 myslela som to tak, že ked zvládneme jedno (ak vôbec) a dostaneme sa k ďalšiemu tak už fakt budeme starí (teda on určite 😂).

amelie22
11. jan 2022

Ahojte dievčatá, tak tento mesiac z toho nič u mňa nebude 😐. Dokonca som mrchu dostala o 2 dni skor, asi mi chcela ušetriť nervy 😁 chcela som sa ale spýtať na jednu vec ohľadom tých teplomerom na meranie bazalnej teploty. Doteraz som nedala klasickým, s jedným desatinnym číslom. Vychádzalo.mi to skoro celý mesiac okolo 36,6 , po v posledných dňoch 36,8 a dnes ráno zase 36,6 (tak už som vedela....). Ale včera som si kúpila v DM ten s dvomi desatinnymi na ovulku, tá istá značka a meria mi to ale že diametrálne odlisne. Dnes ukázal 36,28 (kým ten druhý 36,6). To môžu byť až takéto rozdiely? Zatiaľ meriame stále v ústach...

modro_zelena
11. jan 2022

@amelie22 ahoj, ach mrzi ma to... tak ide sa dalej. teplomer urcite pouzivaj ten specialny na meranie ovulky, rozdiely su samozrejme. Meraj uz len tym novym a na tie predosle teploty asi zabudni, su v tom fakt rozdiely. Ja pouzivam tiez ten z DM a meriam v ustach.

modro_zelena
11. jan 2022

Inak baby, vcera som si vsimla ze na eshope pilulka maju teraz v akcii ovu testy 2+1 balenie gratis a to su tie 20kusové, cize spolu 60 kusov za cenu cca 24 eur, su to tieto: https://www.pilulka.sk/woman-secret-right-time-...
Citala som ze tie testy su kvalitne a rovno som aj objednala. Budem mat testovaci maraton :D

amelie22
11. jan 2022

Baby, viem že je to otázka skôr na urológa ako na koňa :D ale náhodou nemáte niektorá skúsenosti s prostriedkami na podporu mužského libida? Internet je plný rôznych tabletiek, ale či to je bezpečné a či to funguje to neviem... Keď som sa dnes tak zamyslela, že od čoho by sme mali začať, tak som prišla na to, že to je asi náš najväčší problém - intenzita, pravidelnosť.... Bola som s tým vysporiadaná a zmierená, že u nás je to proste tak, ale možno sa s tým dá niečo robiť. Na druhej strane manžela nechcem hneď stresovať, niečo mu vyčítať a naháňať ho po lekároch...

lenusa20
11. jan 2022

A je to tu.... Čoskoro príde MS, zatiaľ to necítim ale teplota to jasne ukázala. Ide sa ďalej.

patulka2
11. jan 2022

@modro_zelena ja som zasa tak využila Lejdyvita https://www.pilulka.sk/lejdyvita-chcem-by-mama-... co sa tiež oplatí. 60 vrecúšok.
@lenusa20 tak to ma veľmi mrzí, vyzeral to byť ukážkový graf aj s tým poklesom.

rosalie1411
11. jan 2022

Dievčatá, určite merajte v pošve, nie v ústach.. Viem, že možno je pohodlnejšie merať v ústach, ale potom tie teploty veľmi lietajú. Takže ak to chcete robiť ozaj poctivo, skúste jeden cyklus merať dole, uvidíte ten rozdiel.

Co sa týka pravidelnosti, jednoducho niektorí chlapi majú menšiu chuť na milovanie a vôbec nie je pravda, že väčšina chlapov chce sex každý deň.. Môžeš skúsiť kotvicnik bud čaj alebo kvapky alebo kúpiť Macu.. Ale nie vždy to zaberie na chlapov. Preto je dobré vedieť, kedy je ovulka, aby ste sa presne nacasovali..

A čo sa týka prípravkov pre ženy, ak by niekto chcel, mam doma 2 nové balenia lejdy víta a otvorene balenia inofolic prémium a inofolic prémium combi (z oboch minúty h pár kúskov, pozriem koľko). Totižto aj sestra je tehotná, tak nám to takto pozostávalo 😀.

modro_zelena
11. jan 2022

@patulka2 tak to bola tiez dobrá akcoška.. keby som si včera nekupila femibion, tak by som isla do tych, co si poslala. No ja už vidím ako mi môj počítač v každom otvorenom okne bude ponúkať tieto tehotenské veci a reklamy :D

@amelie22 - tak ta intenzita je dolezita najma a "iba" par dni v mesiaci, ak si vies ustriehnut kedy mas cca ovulaciu. Tabletky za mna ee, aj ked pomoct asi mozu, len je tam ten psychologicky faktor..aby sa necitil tvoj manzel blbo, najma ak je kusok starsi... Na druhej strane, ak je rozumny a viete si to odkomunikoat, tak preco nie. Pustite si obcas "film" pre dospelych a uvidis :D

modro_zelena
11. jan 2022

@rosalie1411 ja som tiez nad tym uvazovala, len si neviem predstavit meranie pocas MS. Ci vtedy sa nemeria?

amelie22
11. jan 2022

@rosalie1411 presne preto som sa začala hneď snažiť sledovať, aby sme sa aspoň trafili :D Ale aj jeden pokus deň-dva pred ovulkou je percentuálne malá šanca. Chcelo by to aspoň 2 tie pokusy (deň pred, v deň...). Len vidím, že jeden den je to super, užívame si to obaja ale ďalší a ani ob deň už na to chuť nemá. A nejak nasilu, len preto že musí to zase nechcem hrotiť...
@modro_zelena no viem ze je to velmi citliva tema pre muza, preto sa nad tým zamýšlam najprv ja sama. Viem, že bývalemu som macu doniesla domov a otrieskal mi to o hlavu, dosť to jeho ego neunieslo :D Treba s týmito vecami opatrne... urcite skusim najprv prediskutovať, poriadne sa porozprávať... možno ked ho na to lepšie pripravim tak to zvládne aj bez tabletiek :D
S tým meraním dole... no fú chcela som sa tomu vyhnúť... ale ak si ozaj myslíte, že to je lepšie tak to asi skúsim...

rosalie1411
11. jan 2022

@modro_zelena nie, cez MS sa nemeria. 😊

rosalie1411
11. jan 2022

@amelie22 viem o com hovoríš, môjmu to tiež stačí raz za pár dní a všetko naviac je už naviac. 😂😂 Ja som sa s ním ale otvorene porozprávala, že jednoducho musí pre to niečo aj on spraviť a par dni sa musí aj premôcť, aj keď zrovna nemá chuť.. Bol to boj, ale nakoniec to pochopil. 😂 Ja som mala najväčší problém s tým, že jeden cyklus bola ovulka na 21 deň, ďalší na 14. A potom zasa na 25. Deň. A vtedy sa dosť ťažko pri takomto chlapovi udržiava pravidelnosť. Ale potom som sa naučila sledovať aj hlien a už som presne vedela, kedy to bude.. Takže to je ďalšia vec, ktorú si treba odsledovať a v kombinácii s grafom, už máte takmer istotu. 😊

atr29
11. jan 2022

@modro_zelena pochybuje, že rozumný muž by sa cítil "blbo" kvôli nejakým vitamínom, ktoré sú vlastne na celkovú vitalitu nie len na plodnosť. Môj si doplnky pochvaľuje, vraví, že sa s nimi cíti oveľa lepšie ( hlavne maca a kotvičník) a má viac energie aj na cvičenie. Bohužiaľ v dnešnom civilizovanom svete je dopĺňanie vitamínov potrebné, teraz počas korony ešte dvojnásobne. Ja si už dlhodobo ani neviem predstaviť nič nebrať 😀

amelie22
11. jan 2022

@atr29 no to si nemyslím, lebo ja sama žiadne vitamíny neberiem a neznášam ich brať, neviem sa k tomu donúťiť a jediné kedy som to zvládla bolo počas covidu. Aj to sme to dali iba týždeň :D Možno je to tým, že moja mama je zdravotná sestra a odjakživa bol u nás doma skôr negatívny prístup k výživovým doplnkom...

amelie22
11. jan 2022

@rosalie1411 Ďakujem za povzbudenie! Som rada, že nie som úplne jediná, lebo moje kamošky majú mužov ktorý by aj 5x za deň a pozerajú na mňa ako keby sme spadli z marsu. Tento otvorený rozhovor bude asi základ... ďakujem 🙂

malarybka3
11. jan 2022

Dievčatá aspoň si to viete načasovať 🙂. Môjmu mužovi by trošku menej libida neuškodilo 😀 on nemá problém aj viac krát za deň, no žiaľ pracuje v inom okrese a chodieva domov nepravidelne (podľa práce), tak to sa veru blbo niečo plánuje 🙃.

modro_zelena
11. jan 2022

@amelie22
@malarybka3
tí naši chlapi :D veselo s nimi, čo poviete 🙂 jeden lenivko, druhy zas az moc velke libido lenze za hranicou okresu, prepacte aj mi je to tusim usmevne🙂) ale raaaz to musi vyjst, mimimalne zo statistickeho hladiska 🙂
Moj chlap, den pred silvestrom, sa pri lubeni spravil mimo..pozeram na neho ze ci mu sibka :D a on ze, no hadam nechces zajtra tehotna sediet pri mineralke...Skoro som odpadla, potom bolo dost dlhe vysvetlovanie ze takto to s otehotnenim nefunguje :D :D ale kiezby

tmavovlaska93
11. jan 2022

@modro_zelena to pobavilo 😁

amelie22
11. jan 2022

@modro_zelena 😂😂😂 tak to má fest pobavilo 😂

luci601
11. jan 2022

@modro_zelena Zlatí sú ti chlapi, ako si myslia že to ide tak jednoducho 😅😅🤷🏻‍♀️

domulibalazova
11. jan 2022

@rosalie1411
@amelie22
Baby pridávam sa do klubu aj môj muž je z tých, ktorým stačí skromnejší sexuálny život 😂 ale prijal výzvu, pochopil že na bábätku musí popracovať aj on nielen ja papať vitamíny 😂

@modro_zelena Ach tí chlapi ale pobavilo ma to moc 😂😂

Babule dnes takto, bola som u ženského o 2 dni by mala byť ovulka 😊