Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@patulka2 Budem držať palce, daj nám vedieť čo a ako 🙂🙂
Aj ja som dnes bola ale s iným problémom, ale už keď som tam bola tak sme mrkli aj folikul 😊
@amelie22 u nas je podobný problém. Takže v tom nie ste sami. Používa prípravok s obsahom kotvičnika, zinku, b6 a D3. Este užíva selén...
@domulibalazova a budeš ešte aj testovať ovu testami?
@patulka2 budeme držať palce 🙂 inak dlho predlho som pozerala na ten graf a hladala v ňom tie zazračné čísla, až potom mi docvaklo, čo si myslela :D nooo mne dnes zakvitla orchidea, čo bola rok úplne zaspatá, ani som sa uz o nu nestarala velmi, tiež to beriem ako znamenie 🙂 znak toho, ze sa netreba vzdavat!
@domulibalazova, pripadne ostatne baby, prosim co znamenaju tie trojuholnicky na grafe? preco tam nie su bodky ako na ostatnych teplotach? To som sa zatial v aplikacii nedocitala 🙂
@millky Tuším ju vyskúšame 😂 priateľovi chystám lieky a doplnky tak si to ani nevšimne 🤭
@amelie22 Určite áno zajtra by mi mali prísť ak neprídu kúpim v drogérii 😊😊
@modro_zelena Zlatko netuším túto apku používam prvý mesiac tak sa ešte zoznamujeme 😊, baby nám isto poradia ❤️ Ja si to ešte zapisujem do druhej apky ktorú som požívala skôr, trošku sa mi aj líšia pôdne dni čo mi vypočítala apka Menštruačný kalendár a Fertility Friend, tak som zvedavá ktorá bude presnejšia
@modro_zelena trojuholnicky znamenaju, ze si si zaznacila nameranu teplotu do appky v iny cas ako zvyknes. ak si merias pravidelne v tu istu hodinu a v ten isty cas zapisujes do appky napr. o 6:00, mas bodky, ale ak teplotu zapises neskor, dajme tomu o 7:00 uz mas trojuholnik. ak si merala v tu istu hodinu, ktoru zvyknes ale zapisujes neskor tak si uprav cas a budes tam mat bodku. (ak niecomu nechapes z tejto mojej odpovedi, ospravedlnujem sa, neviem dobre vysvtelovat 😬)
@adka3321 ahaa..ano uz rozumiem, dakujem velmi pekne za vysvetlenie 🙂
@michaelka_ @amelie22 @domulibalazova dievčatá a u nás opačný problém, ja som asi úplne bez libida, ja to mam od pôrodu prvého.. a mne nezaberá na to nič, či mi to už aj nezostane 😶
@adka3321 Jeej moc dakujeme za radu, hne´d sme múdrejšie 🙂
@iamkate Podľa mňa na tú chuť vplýva veľa faktorov, čiže aj nejaké povzbudzovače nepomôžu ak sa nenájde tá hlavná príčina
@amelie22 no tak ja som dnes skusila merat obomi sposobmi, najprv oralne potom vaginalne, bezprostredne po sebe...ale neviem, tam dolu to strasne dlho trvalo a aj tak som nepocula zvukovy signal teplomeru o ukoncení merania a to som mala uz 37,25, mozno keby som nechala dlhsie tak je viac.... potom som to vybrala po cca troch minutach. Podla mna je normalne ze je rozdiel v meraniach, ale ja asi ostanem pri merani v ustach. Ten trend ci uz rastuci alebo klesajuci by mal byt zachovany v rovnakej miere bez ohladu na sposob merania, podstatne je nestriedat...budem to par dni skusat a sledovat a porovnam si obe krivky. inak ten DMkovy teplomer pise ze vie zobrazit poslednych 10 meranych teplot, no ja neviem ci s tym neviem robit, ale mne to nezobrazuje nic, len zapnutie a vypnutie.
Ty si spominala ze mas taky isty, tebe zobrazuje poslednych 10 merani?
Ahojte žienky, hlásim sa Vám z dnešnej kontroly 🙂 Takze dopadla som takto :
• PCO úplne zmizlo 💪 co je perfektná správa lebo ešte začiatkom októbra malo 9/2mm a aj to už bolo zlepšené. To ma najviac potešilo.
• Z vyliečenia PCO mam krásnu sliznicu, ktorá mala už teraz na 13dc 11.6mm co doktor veľmi chválil, aj maternica je krásna cista.
• Pýtal sa ma, či som posledne menštruácie nepocitila veľké krvácanie. Vravím posledná bola v pohode iba jedna zrazenina ale predtým mesiac to bolo hrozne, 6 dní a hustá tmavá krv. Povedal, že to bolo tým, že sa telo čistilo.
• Tiež sa pytal, ktorý som DC, vravím, že som 13. No na to, ze som 13dc, nevidí žiadny folikul ani tekutinu, pravdepodobne, ak bol, už praskol včera. Mala som inak trocha hustejšieho hlienu ale ci som mala vlhké dní to neviem, nesledovala som, plodné dní som čakala teraz, ovulaciu az v nedeľu. Povedala som mu, ze teplotu nemeriam iba včera a dnes a ze je nižšia teplota, povedal, že nevadí, kľudne aj zajtra ešte môže byt nízka ak by ovu bola a ze sa mame ešte dnes a zajtra posnažiť.
• Je možnosť, že ešte nebol folikul vytvorený, ale hovorí, že skôr to vidí na už po prasknuti. Muž hneď vyplestil oči keď som mu to povedala, že coooo sak sme sa ani nestihli moc snažiť 😃 cisty chlap.
• Tiež mi povedal, že by bolo dobre aby šiel aj manžel na vyšetrenie aby sme vedeli na com sme.
• zaželal mi veľa šťastia so slovami, že možno sa stihlo nečakane zadarit skôr.
• A ja som v šoku, že fo by bola sranda keby to vyjde. Prikladám aj graf a budem si davat budík aby som sa vždy ráno zmerala. Inak doteraz som na ovulaciu ani na meranie nemyslela.
• Ak ale predsa dostanem o 2 týždne MS, na 5dc si mam na 5 dní nasadiť Clostilbegyt ráno a večer po 1tb, a na 12dc mam prísť k nemu aby mi pichol Ovitrelle. Zatiaľ to nekupujem, počkám, či dostanem, snáď nie. Ale mam maličkú nádej na dusicke ❤
@adka3321 Tak skús tam ešte ísť. Kedy si bola naposledy? A mala si aj nejaký iný problém? Ja si myslím, že mne fo chce dať preto, lebo som mala tie pco, nepravidelnú ms a aby to telo opäť naštartoval. Ale tak kľudne si to pýtaj, nemôže ti povedať, že ti to nedá 🤷♀️ mne to vysvetlil, že tým prvým to umelo akoby nafúkne aby sa vytvorili a tým druhým ich praskne.
Inak dnes telefonoval, že už neberie nové pacientky ale ty si tam už bola takže super.
K tej teplote..pozeral grafy od septembra čiže 3 a tento posledný. Povedal, že sa nemám tým riadiť, že dobre to je na to, keď chcem spätne zistiť tu ovulaciu ale ma sa začať viac sledovať najmä tie vytoky a tak. Ale inak na tie moje grafy po dpo povedal, že nevadí ak mi na 2dpo klesne ako sme sa tu čudovali, podstatne je, že sa držím nad čiarou. Ale že všeobecne meranie bt je super len teda spätne nie v prítomnosti.
@patulka2 ja k nemu chodim uz asi 6 rokov 😀 ja som tam uz inventar. ano, ovitrelle je na prasknutie folikulov, ale mne povedal, ze ovitrelle nie je taky doby ako pregnyl a ze mi ho pichat nebude, vyslovene mi to zamietol, tak naozaj neviem. mne tiez tvrdi ze mam pco a nemavam ovulaciu... a ked som mu hovorila, ze od porodu mam pravidelne ms (ze nevynechala ani raz, cca 30-35 dnove) cykly, povedal mi, ze to nie je pravidelna ms 🤷 (tie ich 28dnove cykly). vsetci ho chvalia aky je odbornik a ako pomohol otehotniet, len ked si to premietnem na seba, neviem, pride mi taky vlazny. len clostylbegit dat a to je vsetko. nebola som tam 2 mesiace uz, ako siel chlap na ten spermiogram, chcem pockat ake vysledky mu vyjdu nabuduce a potom tam pojdem. vcera akurat dobral antibiotika.
@adka3321 uff tak toto sa mi nechce normálne na neho veriť 🤷♀️ mne povedal 2 cykly (prisla som na stvrty) ak nie, pichne mi toto a dal tie lieky ( to je to, ak nám to teraz nevyjde) ale podla nášho snaženia neviem neviem, nechávali sme si to oddnes do nedele, vtedy mi vychádzalo, žeby mala byť.
Počkaj na tie mužove výsledky a chod tam s nimi. Ja by som to tak urobila. A nechápem, ak máš aj ty pco, je pochopiteľné, že nebudeš mať pravidelnú ms, mne povedal, že je jedno aký cyklus je, najmä aby bola ga ovulácia a ak vieš, že ju máš je ozaj jedno kedy. Hlavne, ze vieš odsledovat kedy je.. U mňa tá ovulka asi nebola istá... fakt neviem... nemám to ešte načítaná načo sa to dava a prečo.
@patulka2 uz som tam bola s tym prvym vysledkom soermiogramu a pojdem aj s tym dalsim. naozaj ja neviem co si mam mysliet o nom, ked som sa pytala na horm. profil povedal mi, ze zbytocne budem vyhadzovat peniaze, on vie ake hormony mi chybaju. a este mi vysvetloval, ze ms moze byt aj bez ovulacie. aj preto si meriam BT aby som vedela ci naozaj ovu bola alebo ako. a tak, co ti poviem, neviem ci len ja mam taky pocit alebo co
@modro_zelena ja si tiež myslím, že keď sa stále meria v ústach tak sice bude výsledok iný ako v pošve, ale bude použiteľný keďže to bude stále to isté miesto... Neviem, ja mám teraz akurát svoje dni, dovtedy si to premyslim 😅. A čo som si všimla, že mi to ukazuje poslednú hodnotu, ale žeby 10? To neviem ako si nájdem 😅
@amelie22 ja ked som merala v ustach tak mi dost skakali tie teploty, ked meriam dole, tak su take viac rovnake (skacu aj tak, ale nie az tolko). a ja som sa pri merani v ustach strasne kontrolovala aby som nespala s otvorenymi ustami atd., viac ma to stresovalo ako meranie dole.
my sa snazime uz 15 mesiacov 😔 ale ja som to po pol roku zacala riesit, len som zatial este nic nevyriesila
@adka3321 Tak toto ma fakt dosť prekvapuje, ja som odtiaľ išla celkom natesena, aj sme srandovali, snažil sa. Neviem naozaj prečo, zatiaľ čo viem samé chváli, pomohol veľa ženám.. skus mu povedať ak niečo nepodnikne viac, že pôjdeš prec alebo co ..alebo že si to želás že už tam dlho chodíš.
@amelie22 vieš čo po doktoroch chodím od apríla 2021, inak sa snazime uz cez rok asi. Ale to som nevedela dovtedy že som mala pco.. niekde som to tu písala skus pohľadať ako som sa rozpísala o našom snazeni 🙂
Ahojte zeny, dnes som absolvovala prve IUI, drzte palce. Musela som to niekomu zazdielat 🙄

Zajtra držte palce, idem ku dr na kontrolu pred ovulaciu, zajtra som 13dc. Aj sa teším, dúfam, že ma telo nesklame a nic sa nezhorsilo. Z môjho grafiku ale ze totálne nič nezistime, iba to, že sa držím dole. Uvidím ako stihnem merať ostatné dni, keďže ľúbime pospať po sviatkoch. Ale poviem pravdu, ako som dnes merala už som zacala pociťovať stresy z toho. Keď nemeriam, som kľudná. Od včera som zacala piť gynex a snažím sa aj alchemiku. Bud liter alebo len pollitra. Tak držte palce 🙏 a ja dúfam, že mi bude priat, pozrite tie dnešné čísla, snáď bude toľko šťastia ako tej náhody ❤