icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bla111
20. jan 2022

@patulka2 😕 no vyzera to asi na anovulak. a ty merias v ustach?

patulka2
20. jan 2022

@bla111 áno ale to je jedno. Nakoniec to predsa len bude ako hovoril dr. Keď ťa sliznica už bola vyššie povedal ze môžem čakať skôr.. folikul nevidel. Bud už som ovu mala, na čo to nevyzera alebo nebude vôbec. Ale myslela som si podľa výtoku, že mohla prechádzať. Evidentne nie

bla111
20. jan 2022

@patulka2 nemyslím, že bola. nenechaj sa rozladiť a uži si lyžovačku.

bla111
20. jan 2022

@patulka2 jaj sakra, dnes neni piatok :D

malarybka3
20. jan 2022

@patulka2 tak to ma mrzí, každopádne hore hlavu 🙂

adka3321
20. jan 2022

@patulka2 pozri na moj graf co som vcera davala, tiez vyzera biedne 🙈🙈 akysi je divny tento mesiac. ja by som si tak rada niekedy videla do brucha, ze co sa tam vlastne deje 😂

malarybka3
20. jan 2022

Ja sa chcem tiež opýtať na môj graf, príde mi že mám teploty dosť nízko. Predtým som tiež mala do 37 a teraz takto. Ani výtok podľa mňa nebol taký, aký asi mal byť. Resp.chcem sa opýtať, môžem mať ovu aj keď výtok bol nič moc? A ak áno je šanca takto otehotnieť? A ak je malá dá sa to v budúcom mesiaci nejako ovplyvniť? Máte nejaký babský recept 😀😀 Čítala som o grepovom džúse čosi 😀😀😀

malarybka3
20. jan 2022

Prikladam graf

domulibalazova
20. jan 2022

Veru ako píšete baby tusím máme tento týždeň začarovaný :( :D

@malarybka3 Aj ja mávam dosť nźke teploty, kedy meriaš ?

malarybka3
20. jan 2022

@domulibalazova každé ráno cca 6:15 😊

fiora94
20. jan 2022

@bla111 ďakujem 🙂

patulka2
20. jan 2022

@bla111 nebola určite, podľa teploty... on to vedel, preto hneď predpísal ten Clostilbegyt a Ovitrelle lebo povedal, že skôr dostanem ms. A keď som sa opýtala ci je možné aj otehotniet tak povedal, že možnosť je vždy ale vedela som, ze tento mesiac to nebude. I keď som vkladala nádej do toho hlienu.. len keď dostanem, od 5dc na 5 dní mam brat jedno a na 12dc mam prísť nech pichne to druhe...lenže v tom čase mame byt opäť na lyžovačke a neviem co spraviť 😩 chlap mi hovorí, že veď pockam ďalší cyklus pôjdem na dalsi...ach jaj..
@adka3321 ani nehovor a môj muž doplom...vcera už mierne srandovnym tónom že mám ovulaciu nemám ovulaciu, teplota nizka, vysoká.. uz si robil srandu zo mňa 🤣

domulibalazova
20. jan 2022

@patulka2 Presne aj ten môj už je taký pýta sa na teplotu a že či sa nám to už pečie :D

tmavovlaska93
20. jan 2022

@malarybka3 da sa otehotniet aj bez vytoku, resp. staci ho aj malicko. Ja som skusala grepovu stavu (jedla som cele grepy) od konca ms po ovu, pila som na to aj malinik. Na plodny hlien to pomohlo ;)

malarybka3
20. jan 2022

@tmavovlaska93 ďakujem veľmi pekne 😉😉

nicole003
20. jan 2022

@malarybka3 ahoj, plodny hlien nemavam vobec. Ani grepy nepomohli. Ale co som si o tom precitala tak staci ze hlien mas vnutri o kt. teda ani nevies ze ho mas. Napomoct k nemu by mala aj pupalka ci lanove semiacka.k tomu grafu-sice som merala kratko ale od augusta som mala 2x take nizke poovulacne teploty ako ty teraz. Celkovo co mesiac to iny graf.

malarybka3
20. jan 2022

@nicole003 ďakujem pekne za odpoveď, som teraz kus kludnejsia😉, a áno máš pravdu, že každý mesiac je iný. Len teda dúfam, že ovulka prebehla aj pri takých nízkych teplotách 🙃. Inak ty ako?? Zdraví ste?? 😊😊

amelie22
20. jan 2022

Baby... ja mám z toho miš maš. Ten plodný hlien je ten lepivý - ako bielko alebo ten úplne vodnatý? Ďakujem 🙂

nicole003
20. jan 2022

@malarybka3 hadam ti tu este baby poradia. Ze vraj by poovulacne teploty mali skocit hore viac ale to je teoria, v praxi nie kazda to ma tak ukazkove a aj tak sa zadari. Tusim sa s tym daju aj hormonalne zmeny odsledovat. Dakujem za opytanie, zatial v strese ale v poriadku. Buduci piatok mam termin na hematologii a 8.2 u gynekologa.

modro_zelena
20. jan 2022

@amelie22 nepozerala si ten instagramový profil "ownyourcycle", čo tu nedávno dala jedna kočka? (a týmto jej ešte raz veľmi veľmi ďakujem :D) Tam je to všetko tak krásne popísané, aj na príkladoch + obrázky. Odporúčam si pozrieť hore uložené story na jej profile. Možno na prvýkrát zložité, ale keď si to dvakrát pozrieš, budeš zorientovaná 🙂

bla111
20. jan 2022

@patulka2 nad tym co urobit rozmyslaj az v prvy den cyklu. zatial nevies kedy 1DC bude a moze sa ti to vsetko poposuvat tak, ze aj lyzovacku stihnes.

modro_zelena
20. jan 2022

Tak pridam aj ja nieco z mojich poslednych troch zacarovanych dni. Dnes som 3DC. Prve dva dni silne krvacanie, ziaden vytok, normalna ms, rovnake bolesti, mozno aj horsie. Dnes tretí den, akoby prutikom niekto zamaval, ani kvapka, nic, normalne nechapem, takyto menzes ja nemávam. A dolu vľavo ma pichá už nejakú dobu. Kedže dolu bolo "sucho", odmerala som si BT, o 7:30 a je nejaka vysoka 37,06. Neviem aké mavam štandardne teploty vo folikulárnej fáze, lebo s meraním som začala na konci predchádzajúceho cyklu. Tak ja asi nebudem učebnicový príklad, lebo všade sa hovorí o nízkych teplotách na začiatku cyklu. (alebo mam koronu, ha ha 🙂 Nevadí, som z toho mešuge. Ale dnes som si stihla dať spraviť hormonálny profil na vlastnu ziadost, nech viem už teraz na čom som.

patulka2
20. jan 2022

@domulibalazova môj sa sem tam opyta, najmä keď sa držíme hore..a vtedy spadnem a odpovedám mu plačom hihi
@bla111 máš pravdu, uvidíme, budem ešte merať asi aj tam, možno ešte ovu príde 🤷‍♀️

malarybka3
20. jan 2022

@modro_zelena a neskúšala si test? 😀 ako to by bolo riadne prekvapko, no nebola by si jediná 😀. Moja sestra zistila, že čaká bábo v 3 mesiaci a mala normálny menzes 2 mesiace 😀😀... Ale to asi neni zas bežné 😀. A aj ja zvažujem ten hormonálny profil, keďže sa mi tento mesiac nezdá. Ideš si to normálne platiť? Alebo ti to hradí poisťovňa??

malarybka3
20. jan 2022

@nicole003 držím palčeky, určite budete v poriadku 😉

modro_zelena
20. jan 2022

@malarybka3 platila som si, lebo som ho chcela stihnúť ešte keď som na začiatku cyklu ..celkom pálka 100 eur...ale tak...ked treba tak treba (k mojej gynde sa dostanem až budúci týždeň a u nej si dám spraviť potom ďalší na porovnanie).

test myslis tehu? haha, tak to isto nie som, mala som regulerny menzes, viem ze v niektorych pripadoch na zaciatku tehu moze byt krvacanie, ale to nie je menzes v pravom zmysle.

patinqaa
20. jan 2022

Baby som v meraní “nová” prosím vás ako vnímate moj graf (meriam 1. Mesiac v ustach).
Ako viem ci bol alebo nebol anovulacny cyklus ?
Dakujem pekne

rosalie1411
20. jan 2022

@patinqaa ahoj, z tohto grafu nič nezistís, moc ti skáču hodnoty hore dole. Ako merias? Dávaš si teplomer až dozadu pod jazyk? Nespis s otvorenými ústami? Ak ti to bude takto skákať, nič sa z toho nedozvies. Lepšie je meranie dole, skus.. 😊

patinqaa
20. jan 2022

@rosalie1411 Presne tak skaaacu.
Neviem, zrejme nespim s otvorenymi ustami ale bohvie 😅
A ano az pod jazyk dole davam ale nepritlacam spicku jazyka ku hrotu teplomera.

amelie22
21. jan 2022

@modro_zelena Ahoj, pozerala... a aj tak som z toho jeleň 🙂
A keď sme už pritom profile... zaokrúhľujete hodnoty merania tak ako to tam odporúčajú?