icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

patulka2
24. jan 2022

Tak ovulácia vyznačená. Uvidíme teplotne ďalej. Len ma trápi, že sme sa moc nesnažili. Snáď to bude stačiť ale pochybujem. Zvyčajne išlo hneď všetko von po sexe... inak dnes ukrutna bolest ale možno som len prechladla.
Inak ste tu nejaké co fajčite???

modro_zelena
24. jan 2022

@malarybka3 nesnažili? Podľa mna snažili, nie síce presne na 18dc ale deň-dva predtým. Veď to je ideál, čo viac by si chcela :D

domulibalazova
24. jan 2022

@patulka2 Aj my sme sa snažili rovnako ako vy :D ja som nefajčiar

amelie22
24. jan 2022

Baby kedy tá apka FF vyznačí tú ovuláciu? Až spätne keď je 3 dni zvýšená teplota? Testujem ju totiž prvý mesiac... predvčerom a včera ráno pozitívny ov test, včera poobede už negatívny. teplota bola niekoľko dní 36,40 a dnes už 36,60 čiže predpokladám že ov prebehla včera, ale graf to neukazuje, nič tam nevyznačil.
Ono je to vlastne aj tak jedno, lebo v sobotu to nedošlo do úšpešného konca a včera sme namiesto romantického večera museli odťahovať pokazené auto :D Chcem si to len tak štatisticky utriasť... možme si to dnes vynahradiť, ale už asi "len" tak pre chuť 🙂

domulibalazova
24. jan 2022

@amelie22 Mne ju tuším vyznačilo o 2 alebo 3 dni, plus som tam zaznačila aj pozit ovu test 🙂 Vidím, že nies me u nás jediný, že niekedy sa TO jednoducho nedá :D

modro_zelena
24. jan 2022

prosim vysvetlite mi niekto na Patkinom grafe @patulka2 o 08:36, preco je vodorovna linia prave v takej vyske... ten vyskok 19DC nezohráva ziadnu ulohu? zas som z toho sprosta a uz som si myslela, ze tomu rozumiem :D

@patulka2 ja som nefajciar

modro_zelena
24. jan 2022

@amelie22 ta dievcina mi neodpisala, asi ani neodpise. Na stranke ma, ze poskytuje konzultacie a pomoze interpretovat cyklus zeny spatne, za 10 eur ale tak ja som sa pytala len jednoduchu otazku o zaokruhlovani, tak neviem ci som mala najprv zaplatit aby mi odpovedala, asi ano :D neviem, uz sa mi to nechce riesit, ja si to aj tak znacim do FF (nezaokruhluje) + do tej aplikacie co automaticky zaokruhluje - Read Your Body, sem tam to porovnam, v zasade je to skoro to iste. Pripady, kedy ti "0,01" rozhoduje o niecom, sa v praxi asi ani casto nevyskytuju, pustam to z hlavy 🙂

amelie22
24. jan 2022

@domulibalazova nie, veci nie vždy vychádzajú tak, ako si ľudia naplánujú... A to sme si to s mužom už minulý mesiac prebrali, že sa musíme snažiť obaja a aj tak do toho prišli iné veci... 2 dni pred OV moja služobná cesta, deň pred OV jeho kŕč v nohe a nič nakoniec :D a OV pokazené auto... :D Ale tak aspoň sa mi zdá, že už som sa ako tak odsledovala za posledné 2 mesiace, niečo som sa naučila 🙂

amelie22
24. jan 2022

@modro_zelena áno asi si treba zaplatiť konzultáciu :D nevadí, ja som to do FF začala dávať zaokrúhlene a do inej appky si to značím nezaokrúhlene. Nie sú tam skoro žiadne rozdiely. A inak ďakujem za radu ohľadom miesta merania, dole je to fakt asi presnejšie a už som nabrala za pár dní v tom cvik.

modro_zelena
24. jan 2022

@amelie22 legenda hovori, ze na krce v nohe zabera prave sex v case ovulacie :D

modro_zelena
24. jan 2022

@amelie22 aj ty sledujes cez dve appky? :D no fajn, tak nie som jedina "divna" :D ..teraz sa smejem ked si spomeniem ako mi kedysi stacila blba ajfonacka appka kde mas plodne dni urcene v strede cyklu a bola som spokojna :DD

amelie22
24. jan 2022

@modro_zelena len to by tie kŕče nemohli prísť tesne pred finišom :D Ja som mala najprv tú druhú appku, skôr ju ako kalendárik používam, nie kvôli grafu. Je pre mňa prehľadnejšia. A tú FF na vašu radu, tam je zase prehľadnejší ten graf.

patulka2
24. jan 2022

@modro_zelena keby tam tu vyššiu teplotu nedám, tak už je troska rozdiel, že stúpam.. mohlo to by spôsobené, že som mala zlu noc, alebo že mi bolo príliš teplo. Možno jeden takýto výstup nevadí oproti všetkým ostatným relatívne nižším.

domulibalazova
24. jan 2022

@amelie22 Presne ako píšeš, veľmi dobre to poznáme s mužom 🙂

domulibalazova
24. jan 2022

Dámy, zatiaľ takto, nevydržala som, ale test bol ráno negatívny

modro_zelena
24. jan 2022

@amelie22
odpisala mi! jeees. Takže preposielam jej odpoveď k zaokrúhľovaniu:
V metodike STM, ktorú vyučujem, je samozrejme zaokrúhľovanie zohľadnené. Štúdia bola totiž vedená na klasickom sklenenom teplomeri, z ktorého sa pre malú mierku samozrejme nedá odčítať presná stotina, a tak sa z takéhoto teplomeru odčítavala polovica desatiny. Preto, aby bola zachovaná metodika STM, sa v prípade používania digitálneho bazálneho teplomeru takisto odčítava polovica desatiny. 🙂
Spoľahlivosť je tam teda zachovaná, ak by ste ale chceli byť podľa metodiky úplne presná, môžete používať miesto digitálneho klasický sklenený teplomer, prípadne dokonca bazálny sklenený teplomer (má ho značka Geratherm) - ten má mierku iba 36-38, takže sa dajú tieto pol desatiny ľahšie odčítať a budete mať rovnaký typ teplomeru, ako mali v metodike. 🙂
V každom prípade sa vždy pracuje so zaokrúhlením 0,05 / 0,00 🙂

modro_zelena
24. jan 2022

@patulka2 Aha ok. Čiže ovplyvnené nejakou okolnosťou. Ďakujem za vysvetlenie 🙂

domulibalazova
25. jan 2022

Dobré ránko dámy, pomaly idem dole, podľa druhej apky by mal menzes prísť o 3 dni…

patulka2
25. jan 2022

Baby .... 😭

mirus11
25. jan 2022

@patulka2 ty ideš ako zaujímavo,u teba si dáva ovu načas.ja nič nesledujem.len viem že kedy mám mať približne ms.tento cyklus bol muž viac mimo domu ako doma.😀

amelie22
25. jan 2022

@modro_zelena Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂

adka3321
25. jan 2022

@patulka2 tak dobre dr. videl, ze tam nemas ziadny folikul, pravdepodobne to bude anovulacny cyklus, nedal ti duphaston, nech dostanes ms skor? toto cakanie je na prasky

rosalie1411
25. jan 2022

@patulka2 vyzerá to na anovulak. Na tvojom mieste by som už ani nemerala tento cyklus a milovala sa podľa chuti... A proste niekedy ta MS príde.. Daj si aspoň na týždeň, dva pauzu 😊.

malarybka3
25. jan 2022

@domulibalazova @patulka2
Dievčatá hlavu hore a držím palce v ďalšom cykle✊.
Je dobre vedieť o tom, či človek mal alebo nemal ovulaciu, len či to nie je niekedy viac na škodu ako úžitku.
Človek sa stresuje hneď z rána, či neklesol. Asi je dobré si sem tam dať od merania pauzu a nechať to na toho z hora.
Raz sa to určite podarí 😉. Ja uvidím ako tento mesiac a asi tiež na chvíľu odložim teplomer. V decembri som to tak urobila a nechala som to na náhodu a bolo to fajn.

papapa89
25. jan 2022

Ahojte. Meriam prvý mesiac, poradite ci toto je anovulacny? Pravdepodobnu ovu mi síce vyznacilo, ale tie teploty sú príliš nízke, však? 😞 aj podľa testu by som čakala ze by mala teplota vyskočiť 16.,17. alebo 18.DC

patulka2
25. jan 2022

@mirus11 podľa mňa ani nebude a môžem čoskoro čakať.
@adka3321 nedal mi nič, až na ďalší cyklus ten clos a ove pôjdem pichnut no uvidím ako mi to bude vychádzať keďže je tam ďalšia lyžovačka ..
@rosalie1411 lenže mam skúsenosť, že keď som merala, mala som ovu na 45 deň a aspoň som to vedela, že áno bola aj keď neskôr...uvidím no
@malarybka3 a ďakujem vám baby... asi si oddýchnem od merania keď mi pichne ove, budem vedieť kedy ta ovu bude.. 🙂

modro_zelena
25. jan 2022

tiez ma to mrzi patulka. A Dominika, to este nemusi byt nejake definitivum ci? tie teplotky fakt mozu sem tam nejak zblbnut, napr. ja ked som bola na lyzovacke, mali sme taku kosu na chate, ze som spavala v mikine a leginach a ponozkach, teplotu som mala taku vysoku, ze ani ako tehotna by som sa za nu nehanbila 🙂 takze nestresujte sa... kazdopadne, mrzi ma to, clovek ani nevie ako utesit. Ale ako pise malarybka, asi treba aj obcas vypnut. Mne moja lekarka povedala ze aj tak teraz je taka zla doba na otehotnenie, kopa virusov vsade, ze mame pockat radsej do jari. Ja napriklad teraz ani neviem co s tym ockovanim, ci ist na tretiu davku, alebo potom ak by sa zadarilo tehu, radsej potom. vy ste ako na tom s ockovanim?

papapa89
25. jan 2022

@modro_zelena ja som bola nedávno na 3.davke. nechcela som riskovať v tomto období že ak by sa zadarilo a nedajbože by som chytila covid

patulka2
25. jan 2022

@modro_zelena my s manželom nie sme vôbec ockovani a ani sa nechystáme. Aspoň zatiaľ nie. On v praci nemá nejakú vysokú nakazlivost, nerobí vo veľkej fabrike, je každý týždeň testovaní q ja som doma na materskej. Možno ak by som šla do prace, rozmýšľala by som inak.. alebo az keď bude druhe babatko a to po 3 rokoch tiež uvidíme....

rosalie1411
25. jan 2022

@modro_zelena ja mam dve dávky a momentálne som tehotná a mala by som ísť na tretiu, ale v tehu sa bojím vzhľadom na moje diagnózy a imunitný systém. Ale ak by som nebola tehotná, isto by som išla na tretiu, lebo potom v tom tehotenstve je to oveľa horšie rozhodovanie co spraviť.