icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

adka3321
30. jan 2022

@bayonetts a vies kolko mavas lut. fazu? lebo 11 dni je malo. a to ze mavas 23/25 dnove cykly neznamena, ze nemozes mat aj dlhsie. uvidis nasledujuce dni co s teplotou, ale kym nebude 16dpo a viac neriesila by som, ze meska ms

bayonetts
30. jan 2022

@adka3321 neviem, toto je prvy mesiac co meram BT, preto som prekvapena rovno inou dlzkou cyklu. Zatial ma tesi, ze aspon ovulka podla vsetkeho prebieha a cakam 😂

mirus11
30. jan 2022

@adka3321 zasa každý nemá podľa tabuľky LF 12-16 dni,ja .am ledva 12 dní,a niekto má menej ,niekto viac LF

domulibalazova
30. jan 2022

@sindyem Veľmi sa teším, že sa Vám darí a že máš dobré správy aj od lekára ešte aj s krásnymi fotkami 🧸🧸

Tie prvé mesiace sú záhul vraj, tak sa držkaj, si silná s statočná ❤️

selinaliana
Autor odpoveď zmazal
patulka2
Autor odpoveď zmazal
patulka2
31. jan 2022

Dúfam, že nekoncim a pôjdem dalej takto krásne hore a bude ovu potvrdená na piatok 🙏🍀😊 po odstránení výtoku mi to prehodilo už sem... bože duuuufam, že je tomu tak ❤

baru2
31. jan 2022

@sindyem veru aj ja som na teba myslela.... si tusim ako ja :D chodime sem pozerat a dufame za kazdu ze sa to uz podari 🙂 som stastna ze je vsetko v poriadku a dari sa vam 🙂

domulibalazova
31. jan 2022

@baru2 Je to od Vás veľmi milé, veď obe viete o čom to je, ako sa cítime 😊🍀💐

domulibalazova
31. jan 2022

@patulka2 Juuj vyzerá to veľmi dobre 🍀🍀🍀

domulibalazova
Autor odpoveď zmazal
malarybka3
31. jan 2022

Dievčatá merala si z vás niektorá bazalnu teplotu aj keď bola prechladnuta?? Dnes mi je zase kus blbo. Bazalna je 37,2. Inak teplotu nemám. Ja len ako sa správa graf počas takýchto dní, či aj napriek tomu teplota pred menzesom klesá? Ďakujem.

domulibalazova
31. jan 2022

@malarybka3 Písala mi tu o tom @ilovepizza, že to ovplyvňuje, ja som v čase horúčok mala MS, tak osobú skúsenosť povedať neviem, ale zasa logicky mi z toho vychádza, že môže to ovplyvniť, telo nieje oddýchnuté tak ako by malo byť, čiže môže to skresliť

adka3321
31. jan 2022

@malarybka3 ja som tu tento graf uz davala par dni dozadu, mne takto vyskocila teplota, ked ma zacala chytat choroba. dnes som ani nemerala, lebo som od 2:00-5:00 bola hore a zvycajne meriam 5:30, tak mi to prislo zbytocne

malarybka3
31. jan 2022

Ďakujem dievčatá, tak potom definitívne vyhlasujem že môj graf nemôžem brať do úvahy vôbec. Musela som dnes po 2 hodinách odísť z práce kvôli teplotám a prípadnému omikronu. Takže super ....

baru2
31. jan 2022

@domulibalazova ved to cakanie na dve ciarky, a ked uz sa konecne dockame zas trapenie aby to dobre dopadlo. A nech uz su stuplikovia s nami ;)

ilovepizza
31. jan 2022

@malarybka3 ja som prave vdaka meraniu BT zistila, ze mam asi koronu. lebo este pred ovu som bola par dni, co ma am teplotu tak do 36,5 a BT zrazu 37,3. tak som odmerala aj normalnu teplotu-zvysena. odvtedy som nemerala, cize ani neviem, kedy bola ovu, ale aj tak by som nevedela skrz skreslene teploty. a teda neviem, kedy pride MS, ale uz ma boli brusko, cize max do tyzdna tu bude.

luci601
31. jan 2022

@sindyem jeeeeej krásna želvička ❤️🥰 super teším sa že ste v poriadku a držím palce nech to aj tak ostane!

patulka2
1. feb 2022

Juuuj baby ideeeem 😍 asi si viete predstaviť moju radosť, že to predsa len nebol anovulak a prebehla ovulácia. Dúfam, že sa to bude takto krásne aj naďalej vyvíjať a ze predsa len to prebehlo 🥰 asi si dám od merania pauzu, alebo len občas premeriam ci som hore. Držte palce, ja mam radosť už len z tohoto ❤🍀🙏

domulibalazova
1. feb 2022

@patulka2 Krásne správy, teším sa, počkali si si, aké dočkala si sa ovulky 😊😊

domulibalazova
1. feb 2022

@baru2 My ženy sme silné, nevzdáme sa ❣️

baru2
1. feb 2022

@domulibalazova v boji o vytuzene babatko sa nesmiemem vzdavat ;) jedno co ma drzali nad vodou bolo ze doba uz je dost vyspela a da sa uz riesit otehotnenie aj inak takze nadej umier naozaj posledna 🙂 ale kazdej prajem aby coskoro nasla dve ciarocky ;)

luci601
1. feb 2022

@baru2 toto mi tiež pomáha veľmi sa nevzdávať a nezufať! Ale je to každopádne ťažké a horšie každý další mesiac 🙁 ale to vieme všetky 🥰✊🏼

andrejka1606
Autor odpoveď zmazal
domulibalazova
1. feb 2022

@andrejka1606 Ahojky, môže byt aj nemusí, vždy to ukáže až tehu test 🙂 Samozrejme každá si prajeme aby to bol pokles, ktorý značí to uhniezdenie ❤️ Držím Palce 💪🙏

baru2
1. feb 2022

@luci601 to verim. Chvalabohu som nemusela prezit tolko mesiacov a rokov v tom. Hlavne videla som co so mnou robilo tych par. Uz par rokov som velmi velmi tuzila po babatku. Lenze situacia to nedovolovala. A ked sme sa konecne rozhodli ze mozme tak prisli zdravotne problemy, a neistota vi vobec pojde mat miminko. To na mnaeste asi viac vplyvalo ... a kazdu jednu z vas obdivujem ako to zvladate. Aj ked byvate na dne. Kazda zena co si tymto preziva je silna a statocna. Pride to. Raz urcite.

sindyem
2. feb 2022

@domulibalazova
@adka3321
@baru2
@luci601 Dakujem Vam krasne babulky za zelania ❤️
Termin porodu zatial nemam, ani tehotensku knizku. Lekarka hovorila, ze oni davaju knizku a aj termin pocitaju az takmer na konci prveho trimestra...ale co som predbezne pozerala, mal by to byt niekde zaciatok septembra, tak len nech ide vsetko ako ma a nech malinke zdravo rastie. A nech uz je koniec tym nevolnostiam, lebo priznam sa, som psychicky hotova...je to treti tyzden co je mi stale zle a prinutit sa co i len ist do obchodu, je pre mna nadludsky vykon. 😂 ked navarim, bucham sa po pleciach ako som to dala (len rozohriaty olej na panvicke a tie pachy z varenia a napina ma)...ruska na ustach ked vam je na grcku tiez nepomaha v tych obchodoch a spolocnosti..no des 😂 len dufam ze to na konci toho trimestra fakt ustupi ako u vacsiny...

A nech sa Vam tu vsetkym cim skor tiez vyfarbia testiky. Drzim palce 💪😍

sindyem
2. feb 2022

@patulka2 Patii odpisem tu...graf super. Mam mega radost ze ovulka sa potvrdila akurat ste sa v tom case aj dobre snazili. 🤗Telo si to zariadilo ako potrebovalo... drzim palce nech stupas len hore a nech na dalsi mesiac hormony nie su treba.. a ak ano, tak s nimi bude nova nadej. Inak neviem ci je to obdobim, ale naokolo sa parom akosi dari, je zasa nejaky babyboom 🤗, nieco vo vzduchu. Na gynde to spominali sestricky...Takze babule nech sa zadari aj Vam 🤩

adka3321
2. feb 2022

@sindyem ja ked som malu cakala, tak mi strasne smrdela kava a tie spreje do zachoda. to ked som v robote chcela ist cikat a tam to bolo nastriekane, skoro som sa tam zgrcala, musela som dych zadrziavat alebo dychat iba bokom 😂😂 alebo zuby umyvat bol zazitok, aby som nehodila ranajky spat. bolo to zaujimave ale nastastie ja som to mala iba take light a coskoro to preslo, tak drzim palce, nech aj ty si coskoro fit a mozes sa tesit z tehotenstva.
inac ja som celkom aj rada, ze sme tento mesiac ovulku zmeskali, lebo chora som, kasel, sopel, hlas som stratila, aspon sa nemusim bat dat si lieky, takto by som rozmyslala ci neublizim "moznemu babatku". asi je vsetko tak ako to ma byt...

modro_zelena
2. feb 2022

Ahojte tehulky, aj buduce tehulky ❤️
Slávnostne prikladám svoj prvý graf (ktorý z hľadiska teplôt, nie je az tak slávnostný) 🙊😀 no... meriam každé ráno, aj v ústach aj dolu. Ja viem, že nie je nijak prínosné merať aj tam aj tam, ale mám rada štatistiku a chcela som vedieť ako sa to správa, či spozorujem menšie výkyvy pri meraní dolu :D Vrchný graf je meranie v pošve, spodný červený sú ústa. Zaujímavé, že tam kde zelený rastie, červený klesá alebo opačne, tá kolerácia veľakrát nie je rovnaká, akurát ma to dosť pletie. Včera ráno mi teplota dosť vybehla, tak som ostala v zmatena, lebo ziaden hlien nenasvedčoval, že by ovulka prebehla, ani testy nič. Až večer bolo trošku hlienu....a tak som si povedala, že nebudem nad tým maturovať a jednoducho som sa objednala na folikulometriu, dnes ráno už som tam aj bola, a dobre som spravila, lebo ovulka je na spadnutie. Doktor sa mi čudoval, keďže sa snažíme len teraz od januára, ale ja som toho názoru, že ak by mal byť problém, radšej to vedieť hneď a nestrácať čas, aspoň mám teraz istotu, že niečo sa chystá 🙂 Mám dominantný folikul 20mm, len akurát si neviem predstaviť, čo za teploty budem mať po ovulke, keď už teraz som skoro na 37 :D
Všimla som si ze vy tu poväčšinou také teploty, čo ja mám bežne, máte až po ovulácii, resp. v tehu...tak trosku mi vŕta v hlave, či je to ok..ja viem že doležitý je ten vývoj ale aj tak...stále ma tá vysoká teplota trápi... náhodou ste sa nestretli s niečim takým?