icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

domulibalazova
18. feb 2022

@ilovepizza Ak bola tak by som to aj ja rada vedela kedy lebo od 10DC robím okrem merania BT 2xdenne ovu testy, 17dc by sedel ako mávam OVU, ale test bol negat ani teplota neišla až tak hore, tak snáď ešte len príde

rosalie1411
18. feb 2022

@patulka2 no keď máš 37,5 to bude náznak nejakej choroby.. Tak tento mesiac ti bude graf asi nanič, ale bud rada, že máš kontrolu u Dr, to je viac ako všetky grafy a testy 😊

domulibalazova
18. feb 2022

@katkaholiova Zdravím Ťa Kati, uvidíme čo sa z toho vykľuje 🙂

mirus11
18. feb 2022

@patulka2 a ja dnes pád jak hovado,je 35.99,ale ovu test negatívny,a ešte by bolo fakt veľmi skoro u mňa na ovu.ale sama som zvedavá,čo to povie ďalšie dni.u teba to bude asi neaka choroba na ceste,keď si vyskočila tak vysoko.ja som včera urobila len zo zvedavosti ovu test,lebo ma akosi dosť bolelo brucho,ako keď sa mi blíži ovu.ale test negatívny.

astrid_
18. feb 2022

Ahojte dievčatá, začali sme riešiť car, ja som si doniesla vytlačene všetky svoje grafy za posledný rok a chcela som trochu prebrať aj môj cyklus ( skorá ovulácia a špinenie po ovu) a úplne ma tam lekárka sfukla, že meranie bt nemá absolútne žiadny význam a výpovedna hodnota je 0. Ze je to strata času a ani sa na to nepozrela. Celkom ma to zarazilo. Mate tiež takúto skúsenost?

ereska
18. feb 2022

@astrid_ podla mna to ma vypovednu hodnutu bez toho a ovu testou by som nikdy nevedela kedy mam ovu

amelie22
18. feb 2022

@modro_zelena To je super že hned sa vam podarilo 🙂 Aj si si hneď merala BT, graf, a trafila sa do OV, či proste náhoda? 🙂

nicole003
18. feb 2022

@astrid_ co lekar to nazor, ale takýto pristup je dost neprofesionalny teda. Kamoske po operacii kde jej nakoniec museli vziat aj vajecnik kazala lekarka merat bt aby sa zistilo ci prebieha ovulacia a to umele oplodnenie zacali riesit az neskor po zakroku. Takze zmysel to asi ma.

modro_zelena
18. feb 2022

@amelie22
Ee, nahoda to nebola. Merala som si BT, ale zo zaciatku som v tom nebola moc zbehla.
Az koncom cyklu som pochytila tie spravne grify a uz sa mi aj teploty pekne vyvijali a mali nejaku vypovednu hodnotu. Predtym mi to dost skakalo, robila som chyby pri meraniach, strkala si dnu studeny teplomer, vytahovala hned po zapipani a vtedy to neboli dobre merania.... atd. Cize, ked to niekto robi spravne, a nema teploty z dovodu chripky napr. tak je to velmi dobry pomocnik... a ked uz som mala pocit ze ovu je blizko, tak som si odbehla na folikulometriu k dr a ten uz len potvrdil, ze je to tak ...

modro_zelena
18. feb 2022

@domulibalazova
dakujeem 🙂 ty si tu vždy ku každému taká milá, zlatá 😍, tak verím že sa ti tá dobroprajnosť čoskoro vráti, lebo si to naozaj zaslúžiš.

amelie22
18. feb 2022

@modro_zelena ďakujem.za odpoveď 🙂 a prepáč, že som taká zvedavá... Len by ma zaujímalo, všade sa odporúča.riesit tieto veci s lekárom až po pol roku, roku... Tvoj lekár s tým bol v pohode, že v podstate hneď na začiatku snaženia si ho žiadala o folikulometriu?

iamkate
18. feb 2022

@domulibalazova no s dcérkou to bolo na prvý krát 🙈 takže som bola v tom ze aj teraz to tak bude🙈 a pomaly sa zacinam báť ci vôbec ešte niekedy budeme mat druhé....
Vy sa ako dlho snažite??? Stúpa pomaličky ale aj tak si myslím ze ovu už u teba bola, no som Zvedavá co zajtra, informuj ☺️

modro_zelena
18. feb 2022

@amelie22 poslala som ti súkromnú správu nech tu nespamujem 🙂

magdalenka22_
18. feb 2022

Dievcata może byt bazalna teplota na zaciatku tehotenstvo 36st/c? menstruacia mi meška uz okolo 25dni,všetky testy negativne,10 roznych,robiła som si aj digitalny tiez robila som si aj digitalny tiez neg.Menzes som mala naposledy 25.12.21.Moze to byt hormonalna porucha?o 2tyzdne vracam zo zahraničia😔

amelie22
18. feb 2022

@magdalenka22_ ja nie som síce moc skúsená, ale to by som skôr tipovala na problém niekde inde ako tehotenstvo...

malarybka3
18. feb 2022

@magdalenka22_ ahoj, tehotenstvo by ti už určite ukázalo, skôr to bude niečo iné.

magdalenka22_
18. feb 2022

@malarybka3 a może byt v tehotenstve bazalna teplota 36st/c?

luci601
18. feb 2022

@domulibalazova Ahoj Domi ☺️ Po roku snaženia som doktorke oznámila že chceme riešiť všetky vyšetrenia a začali sme spermiogram u manžela. Ten ma super výsledky, trochu slabšia morfológia ale že na otehotnenie normálnou cestou je to super. Doktorka odporučila ešte sa snažiť pol roka a potom až hľadať pomoc lebo že sme mladi (ja 25, manžel 32) a ovulacia prebieha všetko takto vyzerá fajn. Ale my chceme už riešiť ak je nejaký problém chceme čím skôr riešiť ten ☺️ Takze ja sa teraz chystám na všetky vyšetrenia ktoré budú potrebné.
Musím povedať ale že ma dosť upokojilo to že to riešime s lekármi, cítim sa viac v klude a menej v strese.

ilovepizza
18. feb 2022

@magdalenka22_ na zaciatku tehu je bt vzdy vyssia. zavisi od kazdeho individualne, podla toho, ake ma poovulacne teploty, preto sa vyslovene neda povedat, kedy je zena urcite tehotna a kedy nie. mas odsledovany svoj cyklus, ze vies ake mavas teploty pred ovu a po ovu? no a postupne v tehotenstve tusim teplota opat klesne..

ilovepizza
18. feb 2022

@astrid_ mas nejaku mladsiu ci starsiu lekarku? lebo moja sa potesila, ze meriam, ze to je potvrdenie toho, ze ovulacia u mna prebehla, aj ze mam dobre dlhu LF a tak.. cize hormony v poriadku

astrid_
18. feb 2022

@ilovepizza práveže mladá a v centre, myslela som ze tam sú za meranie

patulka2
19. feb 2022

@magdalenka22_ ahoj taka teplota pri tehu je nemožná, mala by byť okolo 37 alebo aj 36.7, záleží, aké teploty si mala potom. Mne tiež takto meskavala ms tak som chodila doktorke a zistila mi pco. Vtedy to tak ľúbi robiť. Na tvojom mieste by som šla ku dr alebo ak si aj kúpiš inofolic combi premium, nic sa nestane, mne to pcos vyliecilo q všetko upravilo.

ilovepizza
19. feb 2022

Baby ja som v soku. BT 36,8. vlaste od 11 DC (co je pre mna skoro) stupla hore na pre mna poovulacne teoloty. ale aj tak som skusila vcera aj dnes digitalny ovu test a dnes mi ukazal smajlika. cize mam poovu teploty, ale ovu este len bude? kks toto som este nezazila. moze to byt este tou koronou?

marinecka95
19. feb 2022

@domulibalazova
@ilovepizza
Baby ahojte, takže mne dnes teplota stúpla. Manžel prišiel nakoniec skôr domov takže sme na to išli už o pol 8 večer 🥰 myslíte, že by to mohlo vyjsť?

patulka2
19. feb 2022

Moja "predovulacna" teplota je 37.75 🤣 začínam s vytokom, včera číry lepkavy, dnes už malinko vodnatejsi, skor kremovy do žltá, dnes brutálna bolest brucha. Tak mi to nedalo, urobila som si až 15.30 ovulacny test a celkom sa črtá, že by ovulka mohla byť tak v pondelok, utorok. Nakoľko ma včera skolila horúčka, dnes už lepšie, som rada, že "teoreticky" stíham ovulaciu a v pondelok kontrolu u Dr.

luci601
19. feb 2022

@patulka2 Ahoj ☺️ Držím palce nech sa to už podarí! Test vyzerá už sľubne, zachvíľku bude pozitívny! Môj je rovnaký, ja čakám cca nedeľu pondelok ovulaciu aj podľa sona co som bola vo štvrtok a aj bolesti mám už.
Tak si môžeme dať vedieť ako sme na tom ☺️👌🏼
Moja bazalna teplota tento mesiac vôbec nespolupracuje neviem co mi je 😂😂

patulka2
19. feb 2022

@luci601 ja mam uz len 2 ovu testy tak skúsim ešte zajtra keď tak 2 a v pondelok už mi dr povie ale budem sa snažiť aj vytok sledovať... mam čakať vaječný a potom vodnatý áno???

sangeomatik
19. feb 2022

Baby, čo myslíte ak zajtra neklesne teplota a spravila by som si test, už by ukázalo spoľahlivo výsledok? Poslednú LF som mala 12 dní. A v cykle po potrate podobne.

sangeomatik
19. feb 2022

Baby, čo myslíte ak zajtra neklesne teplota a spravila by som si test, už by ukázalo spoľahlivo výsledok? Poslednú LF som mala 12 dní. A v cykle po potrate podobne.

luci601
19. feb 2022

@patulka2 Áno, hlavne by si mala mat vlhko dole. Veď už uvidis čo a ako ☺️ Aj doktorka čo povie