Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@marinecka95 @mirus11 dakujem zeny. Som nesmierne zvedava, ako to pojde. Zajtra testnem aj rano a uvidime. Neverim tomu vobec, mam aj standardne pms.
hlasim 1dc
povedala som si ze nemeriam.ale zas keby som nemerala nevedela by som ze ovu prisla skoro cca min o 6dni skor a tym padom mi aj ms prisla skor mala prist az okolo 6.3
@katkaholiova och to ma mrzí … hlavu hore, nevzdávame sa 🥰
@bla111 ako dopadlo dnešné meranie?
Ja som sa odhodlala dnes spraviť si aj digitálny a vyzerá to dobre, ale stále som len 23dc a stále môže mrcha prísť. Navyše sme sa hneď mierne pochytili s mužom, aj keď som mu prípadný úspech chcela povedať neskôr, nevydržala som a ukázala som mu test, má to však čisto na háku a reakcia žiadna (akože je taký bez emócií vždy a všetko dlho spracováva, ale aj tak to zamrzí). Proste som sa chcela o radosti (a starosti) s ním podeliť a zdieľať, ale zatiaľ čo sa týka tejto veci tadiaľto cesta nevedie... :/ Tak si musím držať palce sama 😅, tešiť sa zatiaľ ešte dopredu nechcem...
@katkaholiova to ma mrzí, ale zase kratší cyklus - menej čakania na ďalšiu šancu!
@amelie22 teplota sa stale drzi na 37.1, ciarka na teste tmavsia 🤷♀️ pojdem doobeda kupit ine znacky, aj clearblue, lebo sa mi fakt verit tomu nechce.
A tebe blahozelam 😍 ty mas kolkodnovy cyklus, kes uz teraz ti digitalny ukazal? Z muza si nic nerob, asi to potrebuje spracovat. Palce ti budeme drzat my zatial, on sa neskor urcite prida 😊
@amelie22 teším sa s tebou 🥰
@amelie22
@marinecka95 dakujem.ja uz fakt meriam len do ovu
@katkaholiova no ja som to tak robievala, od ovulky do MS som neriešila teplotu, a u mňa to teda malo blahodarný vplyv na psychiku 🤭
@bla111 cyklus mám cca 25 dní. A ďakujem 😊. Tešiť sa podľa mňa nebude dokým to nebude minimálne chodiť a nebude sa s tým dať hrať 😁😅. Ale to už on je raz taký, aj svadbu zatajoval tak dlho ako sa len dalo a nakoniec bol veľmi rád, že to bolo a tešil sa z toho 🙂. To mňa tieto veci chvíľu zamrzia, ale potom sa oklepem, teším sa sama so sebou a nakoniec je to vždy fajn.
@marinecka95 vyzerá to u teba nádejne, ja mám už tretí deň teploty 36,97, nič nestúpa, tak uvidíme. Aký máš dlhý cyklus?
@amelie22 no cyklus mávam 30-32 dňový. Ovuláciu ale mávam neskôr až 20DC a neskôr v porovnaní s týmto cyklom (teda hovorím o cykle bežnom bez liekov). Tento cyklus ovulacia 18DC … dnes som 27DC
@amelie22 kasli na chlapa tešíme sa s tebou my, a ako veľmi ❤🍀 len tak ďalej.
@marinecka95 noooo pekne ideš aj ty.
Držím palce všetkým ❤
Ja dúfam, že dnes mam ovu...
@patulka2 Verím, že všetky zažijeme ten pocit - nájsť // na teste a donosiť zdravé bábätko.
@bla111 Wau, vidím aj ja, zrejme nepriechodný vajcovod uznal, že je čas urobiť výnimku 😍 prajem Ti nech čiarka silnie a nech je všetko v poriadku
@marinecka95 Ja som dnes 6dpo a asi skúsim od 8dpo, lebo mám isť 2.3. k mojej novej ženskej lekárke, tak nech ju viem informovať a aj v práci nech viem čo a ako 🙂
@katkaholiova Kati drž sa, určite meraj, presne ako píšeš, aby si vedela kedy máš Ovu, keď si teraz mala kratší cyklus...s tou myšlienkou, že po OVU nebudem merať sa pohrávam aj ja
@amelie22 Juuuj krásna novinka potvrdená Digi testom, myslím na Teba nech je všetko v poriadku, už som sa bála že v mesiaci február tu nebude žiadna tehuľka 🙂 A čo sa týka muža, kašli na to, nenervuj sa, oni sú jednoducho niekedy na inej vlne a možno je niečo vo vzduchu aj my sme sa včera chytli :D
@patulka2 Juj tak dočkala si sa Ovulky, dnes je teda Váš deň 🙂
@marinecka95 No tak to už veľa nechýba!!! tfuj tfuj nech to vyjde!
@patulka2 :D Ďakujem, si zlatá. Teda všetky ste zlaté. Vy tu viete koľko to pre človeka znamená a čo všetko pre to človek robí. Aj keď my sme sa nesnažili nejak dlho, aj za tých pár mesiacov som spoznala aké to dokáže byť na psychiku ťažké a viem sa teraz oveľa lepšie vžiť do pocitov každej jednej snažilky. Môj muž ani netuší, že si každé ráno meriam teplotu, netuší, že sledujem grafy, že testujem kedy bude ovu, že rátam ktorý deň to bude najlepsie, že sa snažím načasovať to, aby sme boli doma, aby nebol unavený atď... Teda na základe vašich rád a skúseností som mu vysvetlila, že niečo pre to musí spraviť aj on a musíme skúšať sa triafať do plodných dní, ale keby som sa mala nechať veci na ňom, tak dieťa nemáme určite nikdy.
Kamarátka ma hneď uzemnila, že do konca tretieho mesiaca sa nemám tešiť, že veľa vecí sa môže stať. Že okamžite mám prestať so všetkým športom, hneď nasadiť kyselinu listovú... Jasné, ja to viem, že nič nie je isté, ešte ani vôbec to tehotenstvo nie je isté, viem, že 3 mesiace sú kritické... všetky to vieme... ale prečo hneď myslieť tak negatívne? Raz som už mala ducha a vtedy som to hneď vyklopila mame, ta ma hneď sprdla, že vieš koľko takých čiarok už bolo (snažila sa po mne o dalsie dieta 20 rokov...). Takže ani tej to určite nepoviem, lebo ďalšie takéto negatívne reakcie na dnes už nepotrebujem :D
Som ale vďačná, že sa vedia podporiť aj ľudia, čo sa vlastne vôbec nepoznajú, majú len podobné ciele, podobné trampoty... Ďakujem!
Ospravedlňujem sa, že som sa tak vyliala.
@amelie22
@domulibalazova
Ďakujem baby, snáď bude tento cyklus pre nás všetky úspešný ❤️
@amelie22 Tu sa vieme pochopiť, úplne sa s Tebou stotožňujem aj o tom ako pre to všetko robíme a že aj muži sa musia posnažiť, lebo je doba taká aká je a nie je to tak jednoduché ako kedysi :(
Tie slová od Tvojej maminy ma mrzia, moja mamka pracovala na gyn.ambulancii kedysi, donedávna som jej nehovorila o našom snažení ale už keď toho bolo moc, tak som sa jej otvorila a musím povedať, že moja mamina, je pre mňa ten naj človek na oporu a porozumenie, dosť mi pomáha, že aj pracovala v tomto odbore
A čo sa týka kámošky, veľa ľudí hovoria veci, čo sa nemajú takým štýlom hovoriť - ako píšeš ty, čistá negativita, je na mieste vedieť čo všetko reálne môže prísť, ale je toľko pekných vecí s tým spojených tak prečo vypichujú hneď to zlé...
@domulibalazova viem, že moja mama to nemyslela zle a že len nechcela, aby som bola zbytočne sklamaná. Ale aj tak to zabolelo. Prešla si niekoľkými umelými oplodneniami a všetky neúspešne, viem, že preto by sa veľmi tešila na vnúča a možno jej reakcia bola obrana aj pred ňou samotnou, pred jej vlastnými očakávaniami a túžbami. Nehnevám sa za to na ňu, ale som opatrnejšia a určite jej prípadné veci vyklopím až keď by to bola tutovka. Na čo sa v živote obklopovať zbytočnou negativitou navyše. Aj tak jej je momentálne dosť všade okolo nás, keď sa pozriem na Ukrajinu, tak som nesmierne rada, že zatiaľ môžeme žiť takto ako žijeme...
@amelie22 fuha.. no reakcia tej kamaratky no neviem.. nezavidi ti trochu? v mojom okoli som mala uz xy tehotnych kamaratok a ani jednej by som si nedovolila povedat, nech sa netesi. a co sa sportu tyka, daj si radsej poradit gynekologom, lebo ak to ma byt zdrave tehotenstvo tak sport, ak si ho robila predtym, neublizi. ok mozno daky jumping pripadne sport, pri ktorom hrozia pady, by som vynechala, ale ostatne by som hned nesekla. ale to je na kazdom, ako sa citi.
@amelie22 s co sa tyka mamy tvojej, mne to pride praveze ako vyhoda, ze to berie tak “chladne”. ano, teba to zamezelo, ale ona aspon vie, ze ciarky su len zaciatok a nemusi to vyjst. si predstav, aka by bola sklamana, keby sa zacala brutal tesit na vnuca a potom z toho nic nebolo.u nas v rodine sa moja teta takto trikrat tesila na vnuca a nedopadlo to .. a doteraz nedokaze pochopit, preco..a preco jej nevestu lekari uz od zaciatku nezobrali do nemocnice, aby nepotratila. a neviem jej vysvetlit, ze to su biochem tehotenstva. ona mi furt tvrdi, ze za jej doby nic take nebolo 🤷🏼♀️
@ilovepizza 😂😂 hej nič také nebolo lebo ani tie testy asi také dobré neboli a nevedelo sa to tak skoro zistiť. Teda, to len tak sa zamýšľam. Máš pravdu 🙂
Čo sa týka tej kamarátky, no tiež sa jej ešte dieťa nepodarilo a snažia sa už dlho. Tak možno je len opatrná. Ale chápala by som ju, aj keby trochu závidela. Je to čiastočne aj normálne, minimálne to príde určite ľúto.
Čo sa týka športu, áno športujem pravidelne, súťažne... Aj teraz som sa pripravovala na jednu súťaž a teda pokiaľ sa to potvrdí asi to budem musieť pre istotu nechať na neskôr 😅. Aj ja som bola toho názoru, že treba si dať poradiť od odborníkov, gynekológ samozrejme, aj tréner mi už dávno hovoril že keby sa niečo pritrafilo tak mi dá rady čo a ako aby to bolo ok, aj som už dosť čítala, aj veľa športovkýň sledujem, blogy a tak. Bez toho si 9 mesiacov neviem predstaviť 🤦 na druhej strane kamoška má hneď vystrašila že beh určite nie a tak som sa zamyslela že ma fakt vystrašila nie preto že by som si myslela že to je pre moje telo zlé,.ale čisto len preto čo by na to moje svedomie keby niečo... Ale stále sa len báť a báť to nie je môj štýl... Určite prebrať s odborníkmi, zamyslieť sa a ísť si nejakou svojou cestou, nielen podľa toho čo jedna žena povedala...

@bla111 noooooooo vyzerá to ako pekná čiarka. Nemyslím, že by mohla byť falošná. “Duch” vyzerá inak 😚 držím palce