icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

patulka2
27. feb 2022

Ahojte dievčatá, tak ja dnes takto. Dúfam, že už to je ovulácna teplota. Spodok ma boli, mam kŕče akoby som mala dostať, ledva chodím. Vlhko mam uz dlho, ten hlien neviem tak dostatočne zachytiť.
Ešte jedna vec, meriavam cca o pol8. Dnes o 7 som sa prebrala, hneď odmerala a mala som 36,25 co je také predovulacne, ale hneď po zmerani som zaspala a spala do 8. Tiež som potom hneď zmerala ale už bola teplota 36,51 bežného, aby som niečo urobila (nevstavala som, ani nepila, neotvorila usta). Lenže ta druha teplota by mi prišla už skôr ako poovulacna, tak teda neviem.

patulka2
27. feb 2022

@marinecka95 je to krásny pocit, držím moc palce.

@domulibalazova uvidíme, pridala som graf tak si pozri 🙂 a ty sa drz, ideš pekne
@amelie22 nemôžeš myslieť na to, čo by sa mohlo stať. Ja keď som čakala prvého, hneď som sa vzila do toho, ze som proste tehotná, poradím zdravé dieťa, nič sa nestane. Musíš sa nastaviť na to, ze vsetko bude v poriadku a nemyslieť na zle. Zo začiatku sme sa v tichosti tešili len s manželom. Potom neskor sme to povedali rodine, cca v 8tt.
@bla111 para aaaaa gratulujem a držím palce ❤🍀

bla111
27. feb 2022

dakujem baby, cas ukaze.

marinecka95
27. feb 2022

@bla111 gratulujem, tešíme sa s tebou.

amelie22
27. feb 2022

@bla111 no fuuu supeeeer 🥳 musíme myslieť pozitívne 😉

iamkate
27. feb 2022

@amelie22
@bla111 dievčata blahozelaaaam ☺️❤️🙌

lenusa20
27. feb 2022

@domulibalazova haha sme na ton rovnako 😉. Som zvedavá ako pôjdeme ďalej. Ja to tu tak sledujem potichu. Držím prsty 🍀🍀🍀

domulibalazova
27. feb 2022

@bla111 Blahoželám, úžasne 💫🍀🥰

@patulka2 Pati, myslím že dnes alebo zajtra bude ovulka, ak máte priestor, povenujte sa tomu aj zajtra 😍

@lenusa20 Leni ty máš aký krásny graf, moc držím palce 😇💫🍀

Babule dnes ma riadne bolí podbruško, možno sa už chystá menzes na mňa 🙁

malarybka3
27. feb 2022

@amelie22 @bla111 zo srdiečka blahoželám 😊😊😊😊.
Tento mesiac vyzerá celkom sľubne, tak hádam nás bude viac 😀😊😊😊😘

patulka2
27. feb 2022

@domulibalazova dnes ráno sme to využili po 2 dňoch a podla zajtrajšej teploty sa poistite bud ráno alebo az ďalší deň. Malinko vaječníkov bielka som mala tak dúfam, že to bude stačiť a nebolo to ešte zostatok od manžela.

amelie22
27. feb 2022

@malarybka3 Tak hádam áno, ty si na tom ako? Koľko si dpo?

lenusa20
27. feb 2022

@domulibalazova každý môj graf sa tvári ako výťazný... Už som si zvykla a nevšímam si to. A to že ťa pobolieva nevadí...to nemusí znamenať MS. To je skoro. Možno uhniezdenie. Ja mám dnes tiež také pocity. Cítila som to od rána do 14cca a teraz večer zasa. Treba si veriť 😉

modro_zelena
27. feb 2022

ooo no tu sa to nejak "zvrhlo" s tymi pozitivnymi testami :D
@bla111 @amelie22 dievcata tesim sa s vami, no tak nakoniec ten februar bude aj celkom plodny 🙂 len sa pekne drzte a nestresujte sa (nie jak ja! :D)

@amelie22
Pýtala si sa, či som bola u lekára. Áno bola, teraz v piatok a nadávam si, že som nesla o dva týždne neskôr :( nechala som sa ovplyvniť skupinkou mamičiek na MK kde zastávajú nazor, že čím skôr navsteva lekára, tym lepšie…jasne, že moja lekárka videla len dutinku, plodík ešte nebolo vidno, preto usudzuje že moj termin bude az prelom október/november… pôjdem znovu ale uz k novemu Dr. a neviem kedy sa mu presunie karta, takze som v takom cakacom móde.

amelie22
27. feb 2022

@modro_zelena A kolko po meškaní si bola u lekára? Nemám vôbec ohľadom tohto prehľad, robí sa len sono a odber krvi sa nerobí? Ak človek potrebuje v skoršom štádiu "potvrdenie", napríklad kvôli práci alebo tak tak zoberú na požiadanie krv na odmeranie hcg?

modro_zelena
27. feb 2022

@amelie22 uz 8 dní po vynechaní ms som bola, teraz uz viem, ze urcite by som nesla skor ako tych 14 dní. Ale objednaj sa uz skor ak mas casovo vytazeneho lekara, nech si v poradovniku.... ja som volala sestricke par dni po vynehani ms.
Co sa tyka odberov, cakala som ze mi automaticky vezme krv ale ona az na moju prosbu mi ju vzala, pomaly na odchode som bola. Toto je trochu blbe, ze tie krvne testy niektori lekari robia o dost neskor, neviem na co cakaju, ja som si dala hned treti den meskania MS ako samoplatca odber aj na hornony stitnej zlazy v medirexe, a baaaaac stitna zlaza mi vysla zle a uz aj mam lieky od endokrinologa. Ak potrebujes potvrdenie kvoli praci, urcite ti odber na hcg urobi aj skor.

patulka2
27. feb 2022

@amelie22
@modro_zelena ja som sla ku dr keď mi ms meškala asi 5 dni 🙈 nedockava. Jasne ze na sone nič nebolo ale brali mi krv v stredu, štvrtok volali, ze mam hcg a mam prísť v piatok ráno ci stúpa, to som mala výsledky hneď na obed. Takže mne to potvrdili na začiatku len z krvi. V 6tt som mala sono a nebolo tam stále nič, ani len gestacny vak. Až tuším v 9tt bolo niečo vidieť a v 12tt prvá foto 🙂

marinecka95
28. feb 2022

Dobré ránko baby. Dnes teplota opäť vysoká ale akosi mám rešpekt pred testovaním. Budem testovať asi v stredu. To už by mohlo niečo ukázať ak to má byť tehu. Dnes som 10DPO.

modro_zelena
28. feb 2022

Ahojte, baby vy ste skúsene poraďte mi prosím….nenašla som nikde či sa odporuca merať teplota aj v tehu, či je to “istotka” že všetko ide ako ma, pripadne či to môže upozorniť na potenciálne problémy?

Neviem totiž ako sa BT správa, keď už je žena tehu, ma sa to stále držať hore alebo môže už aj pomaly klesať?
Posledne dni som mala take nijaké, skôr smerom dolu…. Môže to znamenať, že progesteron padá?
Na druhej strane asi nemôžem rásť donekonečna, či?
Meranie ma doteraz celkom bavilo ale posledne dni ma stresuje. Cely cyklus som merala o 7:30. Teraz odkedy mi vyšli pozitívne testy tak sa už o 6 budím nervózna či bude teplota hore, potom sa hodinu a pol prevalujem a následne meriam…. Asi to ani nemá výpovednú hodnotu take meranie…merali by ste ďalej?
Prikladám aj graf.

amelie22
28. feb 2022

@patulka2 dobre vedieť, ďakujem 🙂 Ja som sa objednala na jediný voľný termín ktorý v online prisovani mali, čo bude asi 10 dní meškania. Ak sa dovtedy nič nepokazí samozrejme. Neviem ako to robia keď nie je žiaden voľný termín, či berú mimo poradia, veď nemôžu nechať tie tehotné čakať mesiac a viac na prvú kontrolu.
@marinecka95 ja mám takto isto tie hodnoty, už tretí deň stále 36,96 - 97. Už som to chcela niekde googlit či to je ok že je to stále rovnako, ale vidím, že ty to máš tak isto. Vyzerá to u teba super 😉

amelie22
28. feb 2022

@modro_zelena ja by som tomasi nedala, stále merať, stresovalo by ma to. A keď to stresuje aj teba určite to nie je ideálne. To by som si radšej spravila raz za čas tehotenský test, aby som si pre.klud v duši overila,.či sú tam dve čiaročky. Ale to je len môj osobný názor.

adka3321
28. feb 2022

@modro_zelena urcite by som uz nemerala a ani testy nerobila. len ta to stresuje. treba verit ze je vsetko v poriadku a bude to tak az do porodu, a nie sa zbytocne stresovat. ked som bola 1x tehotna, spravila som si jeden test a tym to haslo, viac som neriesila a dnes mi tu beha mala 2,5 rocna zloba 😀😀😀

patulka2
28. feb 2022

@modro_zelena joooooj moja už nemeraj, už od tohto všetkého vypni aby ti odpadol stres a začni si užívať. Keby zistím, ze som tehotná, všetko zo mna opadne a teším sa. Pri prvom som si ja zas robila asi 7 tehu testov, ktoré mam doma, keďže som zachytila hneď, že som tehu. Potom som len sledovala, či tmavne a keď bol tmavý úplne, už som prestala. Radím ti nemeraj a daj sa do kľudu 😊
@amelie22 myslím si, že ak zavoláš, tak by ta vsunuli niekde, ved krv berie sestrička. Na sono stačí ísť o dosť neskôr , málokedy vidí niečo na sone tak skoro..
@adka3321 ty ako ? 😊

ilovepizza
28. feb 2022

@modro_zelena ja by som nemerala ani netestovala. aj tak co ma prist pride, to neovplyvnime ziadnymi testami ci sledovanim teploty. takze ja by som odlozila teplomer a uzivala si tehu a verila, ze vsetko dopadne ako ❤️

adka3321
28. feb 2022

@patulka2 ja takto, bud 8dpo alebo 6dpo 🤷 skace mi to jedna radost, hore dole... a vcera rano som bola taka deprimovana z toho vsetkeho, ze sa nedari, az do placu mi z toho bolo, kamaratka za 2 tyzdne rodi a ja si tak hovorim, ze aj ja som uz mohla mat druhe babo a stale nic. rozmyslam co dalej. musim poslat chlapa na kontrolny spermiogram a najst nejakeho doktora a ist tam riesit co dalej

malarybka3
28. feb 2022

@amelie22 ahoj, no ja som natom tak nijako.
Moj graf vyzerá takto, som buď 7 alebo 9DPO, skôr to sedí na 9. A teplotu mám okolo 36,9. Tento mesiac, to nevidím na //. Ale ostatným držím palce 😉😉

marinecka95
28. feb 2022

@amelie22 kedy ideš testovať? Mňa to už celkom láka 🙈
Dúfam, že obe nájdeme // 🙏

bla111
28. feb 2022

ahojte, rano som bola v centre na krv. poobede budu vysledky. som zvedava.

@marinecka95 vyzera to nadejne 🙂
@modro_zelena ja by som sa tiez uz na to vykaslala. nemyslim si, ze to ma este zmysel.

marinecka95
28. feb 2022

@bla111 držím palce, budem na teba myslieť 🙂 ozvi sa potom …
Ja sa asi neovládnem a zajtra podľa teploty možno budem testovať 🙊

malarybka3
28. feb 2022

Dievčatá, mám to chápať tak, že keď sa teplota nedrží okolo 37, tak si asi netreba robiť falošné nádeje či??? Lebo ako tak pozerám skoro všetky výťazné grafy tých 37 majú.

malarybka3
28. feb 2022

víťazné* 🙈