icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

mariska1989
6. jún 2022

Ahojte prosím vás máte niekto Duphaston .pokiaľ viem ten by mi vedel posunúť ms . .potrebujem posunúť ms o pár dní a nechcem zbytočne lietať k dr alebo volať ak by niekto mal ,kúpim poprípade ako ináč na 100% posunúť ms

butterfly333
6. jún 2022

@mariska1989 treba si pýtať od svojho gyn noretisteron ja som si tiež teraz pýtala lebo idem na operáciu. Skús zavolať gyn pošle ti recept a nič som nedoplacala.

mariska1989
6. jún 2022

@butterfly333 tak skúsim .netuším ako sa to berie ale ešte nemám ani plodné ak by to pomohlo lebo fakt už neviem ako ináč posunúť

butterfly333
6. jún 2022

@mariska1989 berie sa to 3dni pred MS 1rano 1 večer až do kedy chceš ms oddialiť potom len vysadiš a prúde ms. Ja idem v stredu do nemocnice a v ten deň mám mať ms tak preto som si ho vypytala od gyn.

mariska1989
6. jún 2022

@butterfly333 len ja neviem presne kedy ja to mám po tehotenstve ešte rozhádzané niekedy mám na 28 deň niekedy na 30 alebo 32 🙈 koľko ich je ináč ks ?

iamkate
6. jún 2022

@zojeva no ja zas vidím voľným okom a nemusím vôbec hľadať 😅 no je to divne už ozaj, lebo mne fakt nikdy ani len kanálik a to vždy ešte druhý deň obzerám test z každého uhla ci náhodou dačo nezaschlo cez noc 😅.. A nikdy nič...Nieto ešte odfotit... Veľmi ti prajem aby sa stal zázrak a bolo to tam🙏 ale zároveň aj nechcem v tebe živiť falošnú nadej

mariska1989
6. jún 2022

@butterfly333 pozerám ako som to mala od januára a bolo 28, 28, 27, 30, 32, čo som pozerala že minimálne 3 dní pred tak keby som od 25 dňa začala tak by bolo ok asi

butterfly333
7. jún 2022

@mariska1989 no je ten 45ks ja som tiež začala na 25dc lebo neviem či príde na 28dc alebo 29dc tak som dala už v 25dc lebo na operáciu čakám už vyše 1,5r.

zojeva
7. jún 2022

@iamkate volala som na krv a je negatívna takze tieto mamatesty sú absolútne nespoľahlivé 😀 nieee, takto akože nemáme nejako za cieľ mať teraz druhé dieta (žeby sme sa intenzívne snažili) takze nie som ani sklamaná ani nič ☺️ Sklamaná som skôr z toho, ze mám takto rozhádzané cykly a keď už sa budeme naozaj snažiť tak to nepojde takze to musím dať dokopy 🥺

mariska1989
7. jún 2022

@butterfly333 tak to je dostačujúce ,,keď treba 2 tab. za deň . Chystám sa volať tak až už mám doma

iamkate
7. jún 2022

@zojeva mrzí ma to 😐 výstraha aj pre mňa dám si pozor na mamatesty aj keď ja už pár mesiacov je testujem, stresuje ma to...
Tak prajem nech teda dáš do poriadku telo a nech sú cykly ako Hodinky 😊

saskia222
7. jún 2022

@llull nehovoril nic gynekolog, len ze od 15teho dna nasadit. Ale asi skusim tento mesiac sledovat aj ovulaciu a pak nasadim. Asi radsej neskor ako skor ze? Ze napr nebude vadit ked pre istotu nasadim na 16ty den? Ja som zvykla mat ovulaciu 13/14 den, kedze mavam najnovsie 26dnove cykly, ale asi pre istotu nasadim neskor. Ako ale som rada ze som bola tam a sa to riesi lebo moje cykly to bola jedna tragedia uz🤦‍♀️.

millky
7. jún 2022

Ahojte dievčatá, prosím vás, ak mávate PMS, približne ktorý deň po ovulke ho zvyknete pociťovať? Ja ho mávam tak 2x do roka, ale teraz ho cítim už od 3 DPO, prsa, brucho, únava, nadúvanie.... Je to normálne? Keďže ho mám raz za uhorský rok, pamätám si, že PMS tak 5dní pred MS zvykne nastúpiť. Ako to je u vás?

zojeva
7. jún 2022

@millky moje PMS nastáva asi hneď po ovulacii 🙈😀 hlavne brucho ma začne bolieť a neskôr sa začína pridružovať nadúvanie a prsia až do ms 🤦🏻‍♀️ Je to na nervy u mňa.

adka3321
7. jún 2022

@millky mne sa zda, ze mna bolia prsia hned po ovulacii a ked prestanu boliet, tak do 2 dni dojde ms 😀

millky
7. jún 2022

@zojeva @adka3321 no krása 😂 milujem PMS 😂 nič nie je lepšie ako si držať prsia pri zostupovaní zo schodov 😂😂😂😂 a maternica? Mam pocit, že chce opustiť moje telo 😂

patulka2
7. jún 2022

Ajoooojte, takže ja som mala (u mňa) už ovulaciu. Aj keď mam nizke teploty, bola určite, tie bolesti aké som mala a aj vytok sa mi zdal, aj teploty... joj som zvedavá, moc sme sa nesnažili a v nedeľu muž nechcel poistiť. Juj som silno zvedavá

llull
7. jún 2022

@saskia222 hej ja som si to nasadila az ked mi stúpla teplota...drzim palce, daj vediet potom ze ci to pomaha :D

zojeva
7. jún 2022

Dobre, ja som asi trafená 😀mám poslednú otazku 😀 krv povedala sestrička negatívna (netuším hodnotu) mne ten test dnes zosilnel síce mamatest zas (lebo že miniem tieto čo duchuju 😀) akože môže sa stať že krv negatívna respektívne, že mala hodnota bola tak povedala sestrička že negatívna ? Mne sa to jednoducho nezdá 🙈 v živote som takú čiarku nemala iba tehotná preto sa mi to nezdá 😀

rosalie1411
7. jún 2022

@zojeva test zosilnel.. Bud sa pomýlili v labaku alebo bola nízka hodnota, tak ti povedali, že je to negatívne. Koľko máš po ovu? Každopádne, nezostáva ti nič iné, len vo štvrtok urobiť ďalší ci bude silniet. 😊 Ja verím, že áno.. Mňa mamatestynikdy nesklamali.

zojeva
7. jún 2022

@rosalie1411 keď to, že netuším koľko mám po ovu 😌 podľa mna možno 11 dni fakt netuším. Počkám nič iné neostáva 🤷🏻‍♀️ Ale som z toho úprimne v šoku takze som zvedavá čo z toho bude nakoniec.

modro_zelena
7. jún 2022

@zojeva áno môže byt chyba labaku. Ja som tak mala. Vo výsledkoch hcg nula a pritom som bola (a aj som) tehotná. Test som mala cca taký ako ty🙂 skúste zopakovat odber krvi o pár dni

adka3321
7. jún 2022

@millky keby len zo schodov. najhorsie je to ked da clovek dole podprdu 😂 a topka je ked male trojrocne skrvna si mysli, ze som vankus a celu noc sa po mne prevaluje...

adka3321
7. jún 2022

@millky ale teraz som bola u gyn. a bavili sme sa ci mi zoberie krv po ovu, aby sme potvrdili, ze prebehla a som mu spominala, ze po ovu ma prsia bolia a on ze to je dobry znak, ze ovu prebehla a nemusi mi tu krv brat 😂😂 (aspon tento mesiac nie). uvidime ako dalsie mesiace

millky
7. jún 2022

@zojeva 11dni od ovu je dosť málo aj na krvný test, ktorý bol v ešte menšom časovom rozpätí. To si ani nemala chodiť ku gyn kvôli údajnemu tehu. Veď štandardom, ktorým sa lekári riadia je minimálne 14dni od ovu do MS a potom aspoň 2 týždne meškania. Niektorí lekári ťa skôr ani nezoberú. Hodnoty do tuším 20HCG sa neoznamujú, lebo sa môže jednať o biochemicke tehu. Viem to, lebo moja svokra mi hovorila keď brala krv mne po biochemickom. HCG týždeň po krvácaní som mala 15 a to je negatívny výsledok. Nie je dobré chodiť hneď k lekárovi, 11DPO sa ešte len snaží embyo bojovať o prežitie s maternicou, ktorá sa ho snaží zbaviť? 7-10DPO je štandardná doba kedy dochádza k uhniezdeniu a to trvá tak 48hodin. V tom čase je hcg minimálne. Ak budeš aspoň 15-16DPO sprav si test. Ak budú pekné dve čiarky, je cas objednať sa ku gyn, ktorý by ťa mal vziať aspoň o dva týždne. Jemu je zbytočné dívať sa na gestacny vak, v ktorom nič nevidí. Aj lekári potrebujú podávať info, ktoré majú výpovednú hodnotu. A teraz vravím vo všeobecnosti, žiadna žena nepotrebuje počuť, že je tam gestacny vak ale nič v ňom ešte nevidieť.... Bude iba nesvoja a nervózna. Niektorí gyn sú dokonca tak prísny, že ťa nevezmu skôr ako ti vyrátajú 7tt - kvôli tlkotu srdca, ktoré vtedy už má na 100% byť. Kamarátka mala dokonca takého lekára, ktorý jej dal tehu knižku až po ukončenom 1.trimestri. Keď sa ho spýtala prečo tak neskoro, povedal jek, že ženy ľahšie prežijú stratu kým nemajú knižku. Z knižkou v skorom štádiu dostávajú do rúk istotu, ktorá sa zo sekundy môže zmeniť v smútok.

zojeva
7. jún 2022

@millky ja som išla na kontrolu kvôli cyste ☺️ Ktorú mi vyberali v marci a 42 DC keďže nemám take dlhé cykly (Max tuším 36) mi povedala že nech prídem či sa nemám nazad cystu lebo mne ju len odsali ona mi dala zobrať krv aj na pripadne HCG. Takze som nešla primárne a za účelom potvrdiť tehu 😀 a jasne ja viem ako som to mala prvý krát som isla až tuším 7tt a bilo srdiečko ,skôr som nebola lebo presne ako píšeš zbytočne ☺️ Test som si tiež robila primárne kvôli antb ktoré užívam že ak naaahodou, ale keďže vtedy bol úplne biely antb som začala užívať. Nesnažíme sa o mimi teraz len somtu vždy našla relevantne odpovede žien z vlastnej skúsenosti a dobre rady a postrehy aj pri úprave cyklu napríklad.

millky
8. jún 2022

@zojeva ahaaa, ahaaa.... No ale aj tak, nemala ti brať krv kvôli tomu, jemine.....načo 🙏. Každopádne ty sa testuj pekne, a potom pošli fotenku, nech vidíme farbu druhej čiarky, lebo takto z tieňa je zle vidieť jej zafarbenie, kludne to cvakni s bleskom.

zojeva
8. jún 2022

@millky asi pre istotu 😀 keď tak otestujem piatok alebo cez víkend ak nedostanem ms ☺️

iamkate
8. jún 2022

@zojeva ak už ty niesi tehotná tak ja už potom neviem 😅👏

mar_tina14
8. jún 2022

Ahojte žienky, tak mne dnes vyznacilo ovu🥰 - aj keď som bola na folikulometrii na 13dc a dr nevidel žiadny dominantný folikul - mate niektora skusenost, ze aj napriek tomu ovu realne prebehla ale neskor?. Myslite,ze už môžem nasadiť duphaston?