Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@mar_tina14 ďakujem moja a ty akoooo?
@patulka2 @zojeva Akože baby, viete.... Čítam čo píšete a celý čas mi vŕta v hlave prečo tí lekári neurobia pre pacientku všetko. Akože na jednej strane chápem, že keby mali všetkým ženám odpovedať na všetky otázky a pocity, tak ani nestíhajú svoju rutinnú základnú robotu, ale keď už, tak je taký problém aby s nami pokecali? Aby sa s nami porozprávali ako s "ľuďmi"? Trošku som nešťastná, lebo ja síce mám super gyndoša ale mi je to až trápne baviť sa s ním niekedy lebo viem, že lekári nemajú radi "čo ak, čo keby...." proste bez faktov sa nepohnú, ale odkiaľ získame tie fakty? Ja sa ani nečudujem mnohým, ktoré radšej idú na MK zveriť sa so svojimi pocitmi, ako by mali navštíviť svojho lekára. Nečudujem sa. A potom sa nám smejú, že preháňame.... Nuž.... Ach, musela som sa vám trošku posťažovať 😂
@millky úplne s tebou súhlasím. Akurát dnes som to mame hovorila. Táto dr mi povedala, že všetko v poriadku, obaja sme, ak by sme chceli môžeme iet na umelé ale viac pre mňa nepoze spraviť...ako ze nemôže? Véd co tu píšete, že aké čary mary robia potom si myslím, že tatok nič.. ani ten Clostylbegit mi nedá lebo vie, že ovu mi prebieha. O ovitrelle nebola reč a keď som sa pýtala napr na Duphaston co tu je spomínaný často, tak povedala, že to sa dava ak by som krvacala. Reku wtf? Sak koľko žien to tu bežne ma skrz udržanie ci co.
@patulka2 no ja som mala predtým dr na toto ochotnú ale zase zanedbala môj stav až to dopadlo veľmi zle 😢 najhoršie ako mohlo v tehotenstve ,no a teraz mám dr ,čo je dôsledný ale zdá sa mi že taký no nie moc ochotný ponúkať ,čo nemusí . Ako keď sa ho spýtam povie len si prídem tak blbo ,že sa pýtam niekedy asi veľa 🤣
@patulka2
@millky
ja co chodim k tomuto novemu, tak som sa ho na pco pytala a vsetko mi vysvetlil. a potom sam hovori, ze su aj lieky ako clostylbegit a potom videl, ze ten som uz brala, tak zacal o nejakom inom hovorit, ze na sk nie je schvaleny na liecbu neplodnosti, ale ze sa s nim lieci (asi letrozol??). ked som unho bola tak som bola objednana na 19:40 a odchadzala som 20:45 😂 lebo samozrejme ma zobral neskoro, po pol hodine meskania, ale zas vsetko mi vysvetlil, co som sa ho pytala.
@adka3321 wau súper dr... prosím ťa kde chodíš..ja som zmenila dr že aká super ale mne tiež žiadne poriadne riešenie nedala. Skúsili sme clostylbegit. Prvý cyklus som mala hneď ovuláciu ale nič..a druhý cyklus ovu neprebehla hneď to zabalila že to zbytočne somnou...taká som bola z nej znechutena.
@zojeva ja mám dve kamošky, ktoré tvrdia, že im to vyšlo v mesiac, v ktorý na to vôbec nemysleli, no obe si robili v ten mesiac ovu testy. No neviem mne sa to nejak vylučuje, že x-krát testovať, sex plánovať na ovu a zároveň na to vôbec nemyslieť :D Neočakávať to a nemyslieť na to je podľa mňa rozdiel
@blabla22 súhlasím s tebou, je úplne normálne počas snaženia prežívať rôzne emócie, aj hnev, žiarlivosť, smútok, zúfalstvo....všetko to k tomu patrí, len presne to nastavenie je také, že ženy čo sa snažia otehotnieť by sa mali vznášať na ružových oblakoch a byť stále pozitívne naladené, ideálne na to vôbec nemyslieť a už vôbec nie počas sexu :D čo je úplne nemožné
@millky ja musím tiež povedať, že mám super doktorku, ale presne je mi tak trápne sa jej pýtať otázky typu že ,,a čo ak…alebo keby,, 😀 radšej sa idem sem porozprávať 😀🤷🏻♀️ Mne sa toto podľa mna stalo z vyššej moci 😀 ja som si nebola istá že ci vôbec a kedy dieťa a toto mi ukázali ci vôbec a áno zistila som že druhé dieťa áno 😀 a kedy ? 🤷🏻♀️ No dúfam, že príde vtedy, keď bude mat a nebude to trvať dlho od snaženia ♥️
@zabka1987
@adka3321
@zojeva v dnešnej dobe je ore zenu veľký problém nájsť výborného gynekológa a zubára 🤷♀️ asi toľko by som k tomu povedala.
Niektoré povedia, že sme náročné. To povie asi taky človek, čo nemá taký problém. Tým, že tu všetky riešime tehotnosť.. keby to neriešim tie mi je to lajtr jedno a chodím iba na preventívny. Ale ako sa hovorí... v núdzi spoznáš priateľa...tak aj pri riešení takýchto "problemov" zistíš ze aha môj dlhoročný dr nie je taky dobrý ako sa zdal nájdeš druhého lepšie. Ja zatiaľ trpím tuto, žiaľ ten jeden skončil a neviem ci mam uz čas a chuť na iného
Ešte sa opýtam... myslíte si že v mojom prípade môže ísť aj o anovulacny cyklus preto tie nizke teploty?
Dr síce povedala, že je sliznica vysoko (to co vlastne znamená) a ze ovu bola ale ona nemôže vedieť ci bolo vajicko alebo nie alebo ako?..
@patulka2 ahoj. Ona vychádza z tej vysokej sliznice, ktorá rastie výrazne po ovulacii. Ak by nebola,tak by bol nízky progesterón a sliznica by tak nerástla. Čo sa tých nízkych teplôt týka,tak môžu súvisieť so štítnou žľazou,alebo ak máš viac estrogénu, ktorý by spôsobil aj vznik tej cysty. Mohli byť dva foliky z ktorých praskol iba jeden a ten druhý prerástol do cysty.....to sú ale iba moje dohady ...🙂
@kakatulik ahoj a čím môže byť vysoká sliznica stále podľa teba ? Ale ozaj vysoká , cca 20-22mm . Mala som v apríli a aj v máji kyret kôli tomu ,že veľmi krvácam v čase ms . Teraz som 3 deň ms po kyrete a zase 🙈 zo mňa sa to vyleje ako z vedra 😔 maternica , vnútro ,všetko tip top čo sa týka 2x výsledkov
Merané o pol hodinu skôr. Brucho ma neskutočne boli.
@kakatulik pekne si to napísala, celkom tomu rozumiem. A ked sa spusti ms tak sliznica je nízko.. a ked je tehu tak ostáva hore ?
@zojeva ach toto je hrozne na psychiku. Skus už netestovat alebo ak by si po týždni nedostala tak potom. Tento cyklus je hrozný asi u každej. Sak divaj aj na moj - hrúza des.
@patulka2 Pati ďakujem za opytanie🥰. No snažím sa myslieť pozitívne, beriem zatiaľ duphaston zvýšenú dávku, gyn mi dnes predpise injekcie podľa výsledkov krvi este,tak dufam,ze budu pozitivne✊️. Inak ma boli podbrusko ako pred ms, prsia teda hlavne bradavku aj na dotyk a chytá ma taka únava, že dovi hlavne poobede😄 tak dúfam, že to je len a len dobre znamenie aj BT sa drzi🍀. Dnes som skúšala testovat ešte, čo myslíš silnie? Vrchný dnes, spodný pre 2 dnami...skúsila som aj digi❤️ inak moc ti držím palce, stále kukám,či si čosi nepridala nejaké nové info🍀
@zojeva a ty sa netráp už testami, netestuj, snaž sa na to nemyslieť aj keď viem, že sa to ľahko povie...držím ti palce aby sa to co najskôr rozlusklo🍀✊️
@mar_tina14 silnieeee samozrejme ❤ držím moc palceky nech to dobre dopadne a hihi, ďakujem, no ja som tento cyklus stratený prípad. Som rada, že opäť aspoň jeden to vyšlo a teba neďaleko obišli tie zacarovane cykly. Informuj nás potom 😊 a inak si presne ten prípad, čo na 15dpo nema ešte moc silnú ciarku, tu je dôkaz, že netreba testovať skôr ako to robím napr aj ja
@patulka2 ďakujem za podporu,budem informovat❤️✊️. Inak Pati áno máš úplnú pravdu, ja som testovala asi na 10dpo a test biely ako sneh, tak si vravím, že tento mesiac zase pass, že ved co som vlastne čakala ako každý mesiac, s takým hnevom som ho vyhodila do kosa😂🤦♀️. A potom mi to nedalo lebo som sa citila divne a aj BT sa držala, skúsila som až ten 13 dpo a skoro mi👀vypadli.
@mar_tina14 👏👏👏😊😊silnieee a aj graf ukážkový ❤️
@iamkate dakujem zlatik❤️❤️❤️moc to prajem každej jednej nas❤️🍀. Ja už vybavená od doktora,výsledky z krvi pozitívne, nabalena injekciami a progestanele,tak nám prosím držte palce, prvú kontrolu mame o týždeň v piatok🥺❤️✊️

@patulka2 držím palce Pati, potom informuj🍀