icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

saskia222
3. júl 2022

@patulka2 a nebolo by to neskoro na uhniezdenie? Vcera som si robila tt a bol negat🙈. Skusim este dnes ked tak.

patulka2
3. júl 2022

@saskia222 ja som mala uhniezdenie den pred ms. Reálne som si myslela, že som dostala ms o deň skôr. Krv ale viacmenej taka dohneda. Druhý deň už nič

bejka90
4. júl 2022

Noako dievcence?nikto nic nove ?

ilovepizza
4. júl 2022

Ahojte baby. u mna sa zazrak nekonal, krv negat, ale aj tom to vedela, kedze som nevydrzala a robila testy v piatok aj v nedelu. momentalne sa mi do dalsieho IUI nechce, ale ako sa poznam, tak ma to prejde a skusime to opat
@marinecka95 ty ako pokracujes? test si uz nejaky spravila, ci este je skoro? drzim palce velmi 🍀

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza och to ma mrzí, ale my ženy sme silné - zvládneme všetko 💪 chcela by si ísť ešte raz na IUI?
Ja som test skúsila, je pozitívny ❤️😍teším sa ale veľmi opatrne, keďže aj minulý cyklus som sa tešila, tešila a po opakovaných odberoch to nedopadlo dobre 🤷‍♀️
dnes som 6 dní po vklade takže verím, že tentokrát bábätko zostane tam kde má 🙏 mám zmenu liekov, cítim sa lepšie, nešpiním 😘 verím, že je všetko ma dobrej ceste a všetky sa tu budeme čoskoro chváliť nie testami ale bábätkami v náruči 🥰

ilovepizza
4. júl 2022

@marinecka95 jeeej no gratulujem ❤️ verim, ze to vyjde do uspesneho konca 🤗

ja urcite ked, tak este IUI, na IVF sa vobec necitim a ani si nemozem dovolit len tak z nicoho nic vypadnut z prace 🤷🏼‍♀️ to by som musela dako naplanovat

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza ďakujem, verím, že to tentokrát ustojíme a bábätko zostane tam kde má 🥰🙏
Ja som bola na IUI 2x a kebyže som skôr vedela tak s insemináciami ani nestrácam čas. Áno, je to náročnejšie na čas ale všetko sa dá zvládnuť.
CAR máš ďaleko? Ja som mala cestu 1,5h - Na kontroly som chodila skoro ráno, do práce som sa takmer vždy vrátila, na PN som išla len v čase odberu vajíčok, a po vkladoch.
A naučila som sa nemať prácu na prvom mieste - tiež som si myslela, že nemôžem tak dlho chýbať (som učiteľka) a potom som si povedala, že inak to nejde - prvá som ja a zdravie a potom ostatné.
A IVF vôbec nie je také strašné ako sa niekde píše alebo počuješ 🙂 zvládla som to lepšie aj psychicky ako v porovnaní s IUI 😃

ilovepizza
4. júl 2022

@marinecka95 CAR mam blizko, v tom by problem nebol. ja len vlastne absolutne nechapem, preco je ta PN nutna, ked clovek napr v praci sedi.. ak si ucitelka, to chapem, ze stat na nohach a energiu vydavat, tak to je ine, ale pri sedavom zamestnani to nechapem vobec..
odber vajicok a vklad je cca v rovnakom case, nie? no dobre a teraz ked to vyjde, tak ostanes az do konca uz pn?

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza na PN ťa nikto neprinúti ísť 🙂
Ja som išla pár dní pred odberom vajíčok na PN, nemala som čerstvé vklady tak potom zas o mesiac po KET, teraz po druhom 🙂
A či pôjdem do práce 🤷‍♀️ Neviem … prácu milujem ale po toľkých rokoch snaženia a sklamania si to asi dva krát rozmyslím. Vždy som špinila od začiatku, teraz mi vymenili lieky za injekcie a už je všetko OK tak dúfam, že to aj dobre dopadne a budem sa rozhodovať potom podľa môjho zdravot. stavu 🙂

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza pár dní pred odberom vajíčok je zakázaná akákoľvek námaha, máš sa šetriť aby vajíčka nepopraskali - ale ak máš sedavé a nenamáhavé zamestnanie tak nevidím v tom problém ak na PN nepôjdeš 🙂 to isté po vklade - 3 dni by mal byť oddychový režim, nedvíhať ťažké, nešportovať, viac menej nič nerobiť :D

ilovepizza
4. júl 2022

@marinecka95 oki dakujem za info. tak uvidime. akoze pre mna IUI nie je strata casu, lebo viem, ze IVF skor, ako v januari by som nesla, takze pre mna to je skor vyplnenie casu 😃.. a ty si kedy bola na IUI?

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza nehovorím, že strata času ale kebyže viem naozaj ako to IVF prebieha a čo obnáša a aké sú úspechy tak IUI možno po tých rokoch neriešim 🤷‍♀️
Samozrejme sú aj baby, ktorým to vyšlo na prvý krát.
Na IUI som bola december 2021, január 2022

ilovepizza
4. júl 2022

@marinecka95 a ivf si zacala kedy riesit?

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza bola som na odbere krvi po IUI v januári - poobede volali, že je krv negatívna - hneď sme sa dohodli, že ideme do IVF - počkala som na menštruáciu a išli sme na konzultáciu, sono, krv - dostala som stimulačný protokol, lieky, injekcie a už to šlo.
Čiže IVF sme riešili asi na prelome február/marec a v apríli som mala odber vajíčok.

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza mala som dlhý protokol

ilovepizza
4. júl 2022

@marinecka95 fiha.. to trva tak dlho? ja som si uplne myslela, ze pred ms zacnes brat dake hormony a niekedy po ms v strede cyklu odber vajicok, oplodnenie a hned vklad🙈 to som asi dost naivna 😃

blabla22
4. júl 2022

@ilovepizza ahoj, ani ja som nebola pri IVF vôbec na PN, jeden deň som si vzala voľno - na punkciu. Inak kontroly ultrazvukové trvali tak do 10min u mňa, čiže žiadne zasadne vymeskanie v práci. Aj som sa stále cítila úplne ok, nevidím dôvod prečo by som ostávala na PN (ale teda nemám fyzickú prácu, to je iné, najmä dvíhanie ťažkých veci). Inak mne by na tej pnke asi preskocilo, pri práci človek aspoň chvíľu mysli na niečo iné, hlavne po transfere 🙂 inak je to cele celkom dobre zvládnuteľné, neboj 🙂

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza no začala som s injekciami v starom cykle, nasleduje menstruacia a potom odber plánujú podľa veľkosti folikulov 🤷‍♀️ Posielam ti foto môjho protokolu - začala som 22.3 a odber bol 21.4

marinecka95
Autor odpoveď zmazal
blabla22
4. júl 2022

@ilovepizza ja som to mala ako píšeš, začala som pichat asi druhy deň cyklu a potom myslím na 12-13.deň bola punkcia 🙂 potom oplodnenie a vklad

marinecka95
4. júl 2022
marinecka95
4. júl 2022

@blabla22 ale to si mala krátky protokol nie?

blabla22
4. júl 2022

@marinecka95 áno áno, ja len že aj taká možnosť je 🙂

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza všetko záleží aký protokol ti nastavia v centre. Ja som mala dlhý a preto som začala stimuláciu už pred menštruáciou a ešte v starom cykle.

ilovepizza
4. júl 2022

@blabla22 oo super, dakujem.. ved toto, ze doma by som sa ja asi zblaznila a stale na to myslela. mne aj po tom IUI dobre padlo, ze som mala zamestnanu hlavu, lebo ked som mala klud, tak uz hned myslienky isli svoje.
@marinecka95 ano ano, to chapem s tym kratkym a dlhym pritokolom. no precitala som si a prosim ta, to o ake predoperacne vysetrenia sa jedna? klasika, ze kardiolog, interne, rtg pluc? sak len to potrva mesiac 🙈 aj to len v pripade, ze budu mat termin

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza predoperačné klasika - EKG, odbery z krvi, prehliadka klasika u obvodného
Ja som röntgen nemusela mať.
Mesiac? Ja som to vybavila v piatok u obvodného (ma aj EKG) v piatok ráno za 10 minút, potom som v pondelok išla po správu, výsledky krvi ktoré chceli a záznam EKG 🤷‍♀️

blabla22
4. júl 2022

@ilovepizza jasne, mňa by ani nenapadlo byt doma ;) úplne je to v pohode pokiaľ fakt nedvíhas ťažké veci a tak. Tiež si nemôžem len tak dovoliť byt tak dlho mimo prácu. Inak ani vlastne neviem podľa čoho sa vyberá krátky/dlhy protokol , ale mne veľmi vyhovoval tento krátky, rýchlo to zbehlo celkom 🙂

marinecka95
4. júl 2022

@blabla22 to podľa čoho sa vyberá neviem ani ja 🤷‍♀️ Mne ho určili hneď po sone a odbere krvi, či sledujú nejaké hodnoty v krvi alebo podľa nálezu na sone .. kto vie
Každopádne aj ten dlhy zbehol riadne rýchlo a ani som sa nenazdala a už som ležala na sále a išli ma uspavat 😀

ilovepizza
4. júl 2022

@blabla22
@marinecka95 kratky a dlhy protokol som citala niekde, ze sa vybera podla vysledkov AMH. ze ak vyjde dobre cislo, tak sa dava dlhy a ak nizsie cislo, tak kratky. ale zase to mozno bolo len z jedneho centra. mozno ma kazde centrum svoj postup.
a ano, ak stacia take vysetrenia, tak to by vedela aj obvodna spravit. ked som sla na operaciu, tak som musela aj od internistu mat daky papier a plus to rtg.
Baby dakujem za rady, aspon som si spravila predstavu, ze co a ako ❤️

marinecka95
4. júl 2022

@ilovepizza zamálo, keby niečo ozvi sa 🙂 a ak by ste sa rozhodli ísť do toho napíš, nejaké lieky, injekcie mi zostali tak kľudne pošlem nech pomôžu 🙂