icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

saxano2222
29. jan 2023

@zojeva moze byt ak ti pomaly progesteron stupa, netrapila by som sa s tym, hlavne ze bola ovu 🫠

michaelagburova
29. jan 2023

Ahojte začala som si prvý krát merať bazalnu teplotu čo NATO hovorite?

zojeva
29. jan 2023

@michaelagburova dosť vysoke predovulacne teploty máš, merias vaginálne ? Podľa grafu vyzerá, že ovulacia ešte neprebehla. Nie je dodržané zatiaľ 3 po 6 a poovulacne teploty sú zvyčajne 0,3 st 0,5 stupňa vyššie ako predovulacne a držia sa vyššie a neklesnu na predovulacne 😀 snáď sa dobre vyjadrujem. Aké dlhé máš cykly ? Pravidelne ?

michaelagburova
29. jan 2023

@zojeva ne nemám pravidelne stále inak mám podľa výsledkov doktorky nemám ovulaciu tak neviem začala som si prvý krát merať preto sa pýtam na názor .

zojeva
29. jan 2023

@michaelagburova no podľa tohto grafu, ak teda meria každý deň v rovnakom čase, tak ovulacia zatiaľ nebola

michaelagburova
29. jan 2023

@zojeva šak práve doktorka nerieši môj problém prečo nemám len že nízky progesterón a že mám si dávať inofolic premium. Snažíme sa o bábätko

zojeva
29. jan 2023

@michaelagburova tak to by mala riešiť keď chcete babetko a nemáš ovulaciu. Robila ti teda asi hormonálny profil, keď vieš že nízky máš progesteron, ale pri nízkom progesterone je skôr problém už s udržaním tehotenstva nie s ovuláciou ako takou. Mala by to riešiť nejako komplexnejšie ale to je len môj názor. Ale tak ak ti kázala infolic tak skus a uvidis aspoň tie 3 mesiace, či bude dochádzať k ovulacii. Ale pri takomto probléme ja by som hľadala asi oni Dr.

michaelagburova
29. jan 2023

@zojeva hormonálny profil mi robila jedine toto inofolic už beriem viac ako tri mesiace a nič jedine inu doktorku ale tu asik nikto neje normálny .

zojeva
29. jan 2023

@michaelagburova tak to by som určite riešila nejakú novú doktorku. Neviem odkiaľ si, ale ja mám doktorku dobrú a vždy riešila vzniknutý problém. Keď sa snažíte o dieťa a vie, že nemavas ovulaciu tak by to určite mala riešiť však to je základ a predpoklad mat dieťa

michaelagburova
29. jan 2023

@zojeva no ako riešila že umelé oplodnenie ale tak ja hneď to takto nechcem riešiť

marinecka95
30. jan 2023

Tak ja sa už z tej teploty môžem zblázniť 🤪 včera test negatívny 🤷‍♀️

krtisanka335
30. jan 2023

@marinecka95 mne to tiež tak skočilo dole a potom naspäť hore a ostalo hore … ale ťažko povedať mne sa cely čas držali hodnoty ešte vyššie 😇 uvidis 🥰 💋

marinecka95
30. jan 2023

@krtisanka335 no myslím, že záver je jasný 🤷‍♀️ ak by tam čiarka mala byť, už by nejaká mini by bola

cukrik93
30. jan 2023

@marinecka95 ale vyzera to dobre,skus testovat zajtra pozajtra,este je sanca ze sa ukazu // drzim palce ❤️

marinecka95
30. jan 2023

@cukrik93 ďakujem, uvidíme 😉

sandra299
30. jan 2023

@marinecka95 ja si myslím že 11dpo je ešte skoro. O tehotenstve sa uvažuje ak teplota neklesne 16-18 dni po ovulácii, čiže ešte máš dosť času 😉

marinecka95
30. jan 2023

@sandra299 áno to máš pravdu. Uvažujem preto tak lebo doposiaľ som už vždy 10DPO nejaký náznak mala 😉.
Uvidíme, po toľkých rokoch to už nijako nesilím

patkajj
30. jan 2023

Dievčatá myslite, že ta ovu už bola? 🫣🫣🫣

saxano2222
30. jan 2023

@marinecka95 mne // ukazalo vzdy max na 12/13 DPO. ty si testovala 10DPo co je vo vacsine pripadov este skoro. Drzim palce nech neklesa, cakaju ta este cca dva dni cakania to ujde 😉

saxano2222
30. jan 2023

@patkajj podla mna uvidis najblizsie dva dni, kludne mohla byt toho 17DC

marinecka95
30. jan 2023

@saxano2222 ďakujem, odmeriam teplotu, urobím test a viac ma to “netrápi”.
Zvlášť keď len vypĺňame čas pred ďalším vkladom 🫶😉

saxano2222
30. jan 2023

@marinecka95 to by bola bomba keby to vyslo prirodzene ❤️ ale ci uz tak alebo onak, za chvilu budu urcite nejake pozitivne spravy a testy 🎉

majulka098
30. jan 2023

Ahojte, som tu úplne nová, ale pár dní si tu už prezerám vaše konverzácie a je to pekné ako sa podporujete a radíte si.
Tiež sme sa s manželom rozhodli, že by sme sa potešili prírastku. Ja som ale od neho staršia, ale pre zmenu, mala by som byť asi aj v poriadku po zdravotnej stránke (zatiaľ bez nejakých významnejších testov, ale krv, moč - základné vyšetrenia sú úplne ukážkové vraj a aj z gyn. stránky by som mala byť v poriadku). Ešte nevieme ako to vyzerá s ním, takže navrhol, že pôjde na spermiogram (len ešte sme to neriešili), vzhľadom na jeho životosprávu a prácu, kde vo väčšine času sedí. Ja som predsa len aktívnejšia, keďže som fyzioterapeut.
Brala som HAK asi 3 roky a v 08/2022 sme mali svadbu a odvtedy som ju už nebrala (čo je 6 m). Takže cca 5 mesiacov sa prakticky snažíme. Cyklus mám relatívne pravidelný 29-32 dní (je to zázrak, lebo predtým než som začala brať HAK som mala strašne nepravidelnú 28-40, niekedy aj 68 dní). Ovuláciu som si doteraz kontrolovala iba s ovulačnými testami, ktoré mi vychádzajú krásne na cca 15.-17. DC, ale odkedy beriem gynex a pijem kontryhelový čaj, tak ju aj výrazne cítim, čo je asi tam 4 mesiace. A podľa toho všetkého by som mala mať aj LF celkom peknú 14-15 dní.
A tu je tá otázka, chcela som si to kontrolovať a zistiť aj niečo viac o svojom tele ešte tým, že by som si merala BT, len neviem aký je lepší teplomer na to, akú značky používate? Pozerala som na Adiel, iné mi prídu také nič moc, prípadne predražené.
Zatiaľ som si stiahla apku FF, kde som si zadala údaje za posledných 5 mesiacov, ale ešte bez BT.

Ďakujem za odpoveď ohľadom toho teplomeru a prikladám aj teda screen z FF z tohoto mesiaca, žiaľ tento mesiac si aj tak myslím, že to nevyšlo, lebo už včera som pociťovala pobolievanie brucha ako pred MS.

Prepáčte za siahodlhý text, snáď to nikomu nevadí. ☺️

marinecka95
30. jan 2023

@saxano2222 no prirodzene som otehotnela mimo IVF 4x takže 🤷‍♀️

akissova
30. jan 2023

Ahojte, žienky poradte mi teplotu si meriam 7-7:30 rano, dnes som sa prebrala o 4:30 odmerala som 36,9 a potom som odbehla na wc, a potom som zaspala a zmerala a bolo 37,3 ako si to mam zapísať ktore?

saxano2222
30. jan 2023

@majulka098
k tomu teplomeru, ja mam adiel za asi 8€ a fici super. Inak aj v dm najdes, mozes rovno dnes kupit a od zajtra mesias. Ja by som neinvestovala nejak zbytocne vela do takejto srandy (su aj varianty okolo 50€ a viac 😖) a hlavne ked este mavas pekne + ovu testy.
inak za spermiogram nic nedate, zakladny stoji 10-20€.
ale 5mesiacov je stale malo, nic za tym nemusi byt, mozno len nacasovanie alebo kvalita vajicka alebo pod. nie kazdy cyklus je idealny. Vsak co sme sem podavali grafov, kazdy mesiac iny 🙈😀 su veci ktore pod kontrolou nemas.
drzim palce 🫠

majulka098
30. jan 2023

@saxano2222 ďakujem krásne za odpoveď ☺️ ja žijem a pracujem v západných Čechách a tu, čo som zistila, tak sú vyšetrenia trošku drahšie, 1000kč, čo je asi tak 40€ 😅 alebo jedine ešte na poisťovňu by to mal hradené, ak by mal doporučenie/ žiadanku... Viem, že 5m je ešte krátka doba, ale ak je nejaký problém, tak je asi aj dobre to vedieť, aby sa s tým prípadne dalo niečo robiť, predsa len, mne je 33, a manželovi je 23 😃 ... Tiež som pozerala na Adiel, že asi najlepšie hodnotený, tak mrknem dnes do lekárne ☺️

bejka90
30. jan 2023

@akissova ahoj. Kludne tu druhu teplotu... u mna take vybehnutie na wc nijak neovplyvnuje teploty

akissova
30. jan 2023

@bejka90 ďakujem

marinecka95
31. jan 2023

Hore, dolu, hore, dolu, hore, dolu 😂 test negatívny