icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

saxano2222
14. feb 2023

@majulka098 silnejsi uz nebude, takze urcite vyuzite dnesny a zajtrajsi den 🫶🏻pivhanie moze byt este pred uvolnenim vajicka ako sa praska folikul a vylieva sa tekutina pomaly, takze bolesti + pozit test. lepsie podmienky uz nebudu 🤪😀

marinecka95
14. feb 2023

@majulka098
Všetko je tak ako má byť, aj keď niekedy je to rana pod pás netreba prestať veriť 💋❤️🫶
Ja verím, že každej z nás bude aspoň raz dopriate 💋

majulka098
14. feb 2023

@ersp tiež zaujímavý cyklus 😀 ... Viem, že počkajú, ale to musia byť aj dobré spermie a to teda vážne neviem, či ich manžel má také schopné, možno by na ten spermiogram mal ísť už 😀 tvrdil, že pôjde, ale teraz sa obhajuje, že poslušne berie folandrol, zatiaľ ale iba nejakých 12 dní... Mne asi privodilo skoršiu ovu fertiprona, tebe by asi tiež trebalo skrátiť cyklus 🫣 a predpokladám, že bude teraz môj cyklus 28 dní, vzhľadom na toro teraz, inak som mala tých 31 🫣

majulka098
14. feb 2023

@saxano2222 no práve, test bol včera o pol 5 robený a v ten deň sme to stihli, a skúsim urobiť dnes ešte v práci test a uvidím ... práveže neviem, či z dneška by vôbec niečo ešte reálne mohlo vzniknúť vôbec, keď už aj teplota šla hore ... To práve ešte neovládam 😀

majulka098
14. feb 2023

@marinecka95 určite v to treba veriť ❤️ tak my ešte nemáme ani jedno 🫣

ersp
14. feb 2023

@majulka098 noo mne by trebalo skrarit, snazim sa gynexom, ale len 1 mesiac beriem, akurat idem mat pauzu na tyzden, gynekologovi sa to riesit nechce, asi bude cas na zmenu 😀

majulka098
14. feb 2023

@ersp tak ja gynex beriem 5 cyklov, neviem, či mi skrátilo, ale udržalo asi na normálnej dĺžke a zvýraznilo ovu ... Fertipronu som teraz začala brať, tento cyklus a hneď mi prišla ovu aj skôr 🤔 ale ako prekvapilo ma to dosť 😀

marinecka95
14. feb 2023

@majulka098 ani my, nevzdávam sa 🫶
Ako dlho sa snažíte?

ersp
14. feb 2023

@majulka098 pozeram ze je to podobne inofolicu. Ja uzivam od noveho roka inofolic, gynex a mimistar od gs 🙂 ja mam s niektorymi multivitaminmi problem a grciam z nich cize tie mimistar mi celkom vyhovuju 🙂

majulka098
14. feb 2023

Čo myslíte spolu s tým mojím grafom z rána? 🤔🙄

majulka098
14. feb 2023

@marinecka95 tak snažíme sa vlastne od augusta, aj keď to skôr bola svadba 5teho a potom dofča, v ten mesiac som už nebrala HAK ... Chlap si myslel, že to bude raz dva a budem tehotná 🤣🤣🤣 pekne sa mýlil 🤣 ... A vy ako dlho? ...

@ersp Tak ja asi môžem všetko, prežijem to stále, gynex mi ale vôbec nechutí a pozerala som niečo dostupnejšie cenovo s inositolom, a inofolic mi prišiel strašne predražený tu v Čechách, takže vzhľadom práve na zloženie mi prišla fertiprona dostupnejšia 😀 a asi aj tá spôsobila skoršie pozitívne ovu testy .. a teraz som robila, no a je o málinko svetlejšia čiarka ako včera, ale nie o veľa ... Takze neviem, 2 dni po sebe som takto silný test nemala ešte snáď

ersp
14. feb 2023

@majulka098 ako ani mne gynex nechuti. To len zhltnem nech to ani necitim 😀😀😀 ako inofolic na mesiac kupujem za cca 30e, co je este taka normalna cena, cena ovulacnych je horsie 😀😀😀 ja som mala dva dni pozit pri synovi ked sa podaril ale az po druhom o den klesla teplota a dalsi stupla tak neviem, uvidis asi len zajtra 🙂 kedze ovu by mala nastat do 48hod od pozit 🙂

majulka098
14. feb 2023

@ersp ja teraz prišla z práce a pri ceste domov som myslela a ešte to cítim, že mi snáď ľavý vaječník vystrelí von a pravý o čosi menej 🤣 tak ako vidím, že dnes je o niečo slabšia čiarka, možno že tým, že som ho aj robila o hodinu skôr ako včera 🤔 ktovie ... Poistíme a uvidíme ... Tak fertipronu som teraz kupovala za 350kč , čo je necelých 15€ na mesiac ... A akú cenu ovulačných testov myslíš? Tak ja som ich tento mesiac robila len 3x 🤣

ersp
14. feb 2023

@majulka098 tak ja s mojimi dlhymi nevyspytatelnymi cyklami spotrebujem dost testov, kupovala som aj tu z MK ale boli hrozne mizerne malo farbiva 😀 tak kupujem od gska zvacsa 😀😀😀

marinecka95
14. feb 2023

@majulka098 tak určite nemáš dôvod sa vzdávať ani myslieť negatívne 🙂
My 5 rokov 🫢

zojeva
14. feb 2023

Baby, ostalo mi pár sackov infolicu ja si davam gynex, zda sa mi pre mna lepší za 5€ Vám to posuniem ak chcete musím pozrieť koľko ich je ale ak chcete

majulka098
14. feb 2023

@ersp tak tomuto rozumiem, preto by som možno aj v tvojom prípade šla do toho testu ovu, čo vyzerá ako rúž https://www.adiel.sk/donna-ovulacny-mikroskop/ je hlavne na opakované použitie, ja som o tom iba čítala, ale ako asi alternatíva jednorazových testov je dobrá 🤔 ja teraz iba 3, inokedy 5-6 , a keďže livsane má 7ks v balení, tak fajn 🤣

majulka098
14. feb 2023

@marinecka95 uff, to už je doba 🫣 tak dúfam, že sa podarí čím skôr a víťazne nám tu pošleš 2// ❤️ .. nemyslím negatívne a ani to nevzdávam ☺️ iba občas, keď ma chlap naštve 🤣 ja práve rozmýšľam, že mne nerobili nikdy HP a aj by ma zaujímalo koľko mám AMH, skôr zo zvedavosti vlastnej, ale našťastie v rodine nemáme predčasné menopauzy, ale všetky rodili predsa len v mladšom veku prvé dieťa .. a to ja mám 33 už 🫣

ersp
14. feb 2023

@majulka098 vdaka za typ, vyzera to fajn a aspon nebudem musiet riesit kedy ist curat a kedy nie 😀

majulka098
14. feb 2023

@ersp tak som rada, ak to pomôže ☺️ určite to ušetrí nejaké peniaze, vzhľadom na opakovanú použiteľnosť

marinecka95
14. feb 2023

@majulka098 // som na teste mala nie len raz, u mňa je problém plod udržať skrz hemato a imunológiu.
Verím, že teraz s liečbou to dotiahneme ďalej ❤️🫶💋
HP si samozrejme môžeš dať vyšetriť, aj ten vie niekedy napovedať, možno chýba len progesterón, možno niečo úplne iné 🤷‍♀️
Vidíš, ja som sa stále nechávala “odbiť” slovami lekárov, že sme mladí, atď atď a okrem folikulometrie, HP, nespočetného množstva zjedeného duphastonu a tisícok vložených toboliek progesterónu to lekári nijako neriešili. Ani po potratoch, lebo však sme mladí, stáva sa 🙅‍♀️
Až kým sme sa nenahnevali a išli smer CAR. Tam sa začali diať veci 😁 kopec vyšetrení, 2x IUI, zas žiaden úspech, na nič sa v podstate neprišlo, a stále dokolečka dokola, na hematologiu a reproimuno ma odoslali až po ďalších dvoch potratoch ale už po vkladoch KET - vklady úspešné ale ďaleko sme to nedotiahli aj keď mi // išli oči vybiť.
A ani neviem ako uplynula doba 5 rokov 🤕
Ale verím, že sa čo chvíľa stanem 🤰
Potratila som 5x a k tomu ešte 2 x potvrdené biochemické (aj keď pravdepodobne ďalšie som si odsledovala doma)
Bojujem, som presvedčená, že raz dostanem titul MAMA

majulka098
14. feb 2023

@marinecka95 prajem, aby ste to dotiahli do úspešného a vysnívaného konca ❤️ určite sa podarí ☺️
Tak u nás sa asi ešte vôbec nepodarilo, osobne si myslím, že ja som v poriadku, níž v zlom na môjho muža, ale myslím, že chybička bude u nás u neho 🤔 ale to je len môj pocit a trošku asi aj jeho, tak pekne zobká folandrol, aspoň to zatiaľ 😀 ale verím tomu, že aj nám sa to podarí no ... Keď by náhodou nie cc tento alebo ďalší mesiac, tak asi navštívim gyn, aby sa to riešilo vyšetreniami nejakými 🫣

marinecka95
15. feb 2023

@majulka098 no to, že bude chyba u nás u manžela som si myslela tiež aj ja. Veď predsa HP a všetko som mala v poriadku. No opak je pravdou - manžel 100% v poriadku, soermiogram ukážkový, všetko ideálne a “chybou” som ja 🙋‍♀️
Lekári to zvyknú riešiť po roku snaženia, treba na nich trošku tlačiť lebo to dopadne ako u nás 😁

ersp
15. feb 2023

@marinecka95 hlavne sa nevzdavat, nam sice syn trval "len" 2 roky, ale az ked sme prestali riesit babo a povedali sme si ze ideme stavat dom, zaliali sme zakladovy dosku a zistili ze som tehotna 🙂 bol to posledny merany cyklus, ale uz bez snazenia sa 🙂

marinecka95
15. feb 2023

@ersp ja sa vôbec nevzdávam, nijako to už v sebe neriešim. Podstúpim všetku liečbu a verím, že sa bábätko udrží 🫶
Otehotnela som nie len raz, u nás to bohužiaľ nie je len o hlave a tlačení na pílu.

ersp
15. feb 2023

@marinecka95 jak sa vravi clovek mieni Pan Boh meni 🙂 tiez mam spoluziacku co nema problem otehotniet, ale v prvom trimestri potratila, chodila po vysetreniach a nezistili zatial nic...najhorsie ked clovek nevie co je za problem a jak vyriesit, moj problem su dlhe cykly, ale vyzera ze aj v dlhych k ovulacii dochadxa, len je to horsie planovatelne snazenie...

majulka098
15. feb 2023

@marinecka95 ja si to iba myslím a manžel tiež, že u neho, ale ako nevylučujeme zatiaľ nič .. možno problém ani žiaden nie je a proste sa zatiaľ iba nepodarilo 🤔 ... Ja verím, že sa každej z nás podarí ☺️

A ako ja sa dnes zbláznim, som ráno bola veľmi šikovná a merala som a blbo som použila teplomer, tak teraz neviem, či to je z toho poranenia, alebo ovu slabé špinenie, ale to som nikdy nemala 🤣 mňa snáď dnes trafí už ... Aspoň ma v práci pacienti nehnevajú 🤣

marinecka95
15. feb 2023

@ersp no mne zistili príčinu aj na hematologii aj reprodukčnej imunologii. Verím, že liečba pomôže drobca udržať 💋

marinecka95
15. feb 2023

@majulka098 nič iné nezostáva len nejaký ten čas sa snažiť a ak to nepôjde obrátiť sa na lekárov ☺️
Verím, že každej z nás bude dopriate aspoň jedno zdravé bábätko, skôr či neskôr ☺️

ersp
15. feb 2023

@marinecka95 urcite pomoze a uvidis ze zachvilku sa zadari 🙂 dolezite je ze sa pricina vie 🙂