icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

patkajj
15. feb 2023

Ahojte dievčatá, ja dnes takto… od rana ma tak pichá v podbrušku, že ani brucho sa mi stiahnuť neda 😒

majulka098
15. feb 2023

@patkajj taj žeby sa vajíčko snaží uhniezdiť? 🤔

Inak berie od vás niekto drmek/vitex po ovu?

ersp
15. feb 2023

Mne dnes potvrdilo ovu, takze zacina faza cakania 😀 som celkom rada uz som sa bala ze zas padnem a ovu sa nepotvrdi, akurat mam pauzu od gynexu cize fajne to vyslo 🙂 btw inofolik ste brali aj po ovu? Uvazujem inofolic do pozit testu/MS znizit na 1 balicek denne a mam vyzivovy doplnok od GS Mimistar a ten ponehat 🙂

majulka098
15. feb 2023

@ersp tak to asi budeme podobne dpo ☺️ mňa dnes opäť bolí podbruško ako pri ovu, teda ako pred ms 😭 tak isto ako predvčerom... Ja už tomu nerozumiem vôbec 🫣 ale vyznačenú ovu ešte nemám na grafe ... Akú dlhú máš LF?

ersp
15. feb 2023

@majulka098 mna pobolieva podbrusko tiez skoro kazdy den od ovu, takze sme na tom podobne...heh aspon nebude cakat na ortiel sama 🙂 zajtra by ti ju malo zaznamenat, vzdy na 3ti den zvysenej teploty mi nabehla 🙂 ja mam 16 dnovu LF 🙂

saxano2222
15. feb 2023

@ersp ja som nemala presne inofolic ale kombinaciu tych vitaminov osobitne a brala som aj po ovu, obsahuje aj kys listovu ta je dolezita 🙂

patkajj
15. feb 2023

@majulka098 kiež by 😒😍

ersp
15. feb 2023

@saxano2222 kyselinu listovu mam v mimistar tabletka 400% tej referencnej hodnoty 🙂 to chcem zanehat 🙂

majulka098
15. feb 2023

@ersp tak mne sa teda skrátil cyklus, keďže mám ovu skôr, ale LF mám 14-15 dní 🙄 tak to ťa ešte možno aj predbehnem 😅 inak mávam 30-31 dní, teraz sa mi skrátil o 3 dni ... Asi kvôli tej fertiprone, inak neviem kvôli čomu inému 🫣 ale to ešte uvidíme, ako vážne vyznačí ovu, aj keď ja som si stále myslela, že ovu test ukáže pozitivitu cca ten deň pred 🤔

majulka098
15. feb 2023

@patkajj tak všetky môžeme dúfam ☺️ snáď už aspoň jednej nech to opäť vyjde, najlepšie všetkým 🫶

majulka098
16. feb 2023

Oficiálne i ja som už dpo, ovu potvrdená 🤔 dej sa, čo sa má

ersp
16. feb 2023

@majulka098 uvidime budeme cakat spolu 😀

majulka098
16. feb 2023

@ersp to budeme, dávam tomu čas do soboty ďalšej, dlhšie asi na test nepočkám, nevydržím 🤣

ersp
16. feb 2023

@majulka098 ale graf mas lepsi ja hrozne pomaly stupam (ako je pravda ze teploty su mozno o 0,03-0,05 nizsie lebo od pondelka meram o cca 20 minut skor aby som stihala...ale fakt vzdy po ovu som vyletela jak ty a teraz jak slimak pomaly...

ersp
16. feb 2023

@majulka098 ja uvidim do kedy vydrzim 😀😀😀😀

majulka098
16. feb 2023

@ersp tak ja meriam úplne prvýkrát, tak ma to celkom fascinuje, kolegyni som ukazovala a tiež bola fascinovaná, že jak teplota stúpla, tak sa ma pýtala všetko, či to je v poriadku, tak jej vravím, že to tak by malo byť, zostala šokovaná, ako to ženy vôbec nevnímame 🤣 ... Takže ja vôbec neviem, aké by som mala mať teploty, nemám s čím porovnať 🙄 ale keďže stúpam, asi mi progesterón nechýba, či? Dá sa to z toho vyčítať? Lebo som nejak pochopila, že ak nestúpajú teploty, že chýba progesterón 🤔

ersp
16. feb 2023

@majulka098 ano ano, ja tomu chapem ze ak chyba progesteron chyba aj ovu, lebo on tu teplotu zvysuje, ale nejak mega sa v tom nevyznam 😀😀

ersp
16. feb 2023

@majulka098 my sme nikomu ani nevraveli ze uz sme vo faze vyroby druheho drobca, nech nemusim odpovedat na zbytocne otazky 😀 skor teraz sa zamyslam ci ist ci neist na lyze cez vikend 😀

majulka098
16. feb 2023

@ersp ja som práve z toho teraz mimo, som si pre istotu kúpila ešte drmek na zlepšenie ako aj progesteronu, či zníženie PMS, teda aspoň to píšu, že to by malo robiť, že sa to berie po ovu do MS, tak neviem, či brať, alebo nie 🤔 tak u nás predpokladajú, že sa snažíme o prvé, ale iba občas sa spýtajú, či už, inak nerýpu, takže dobre ☺️ ... No to je teraz otázka, ale tak ako myslím, že zatiaľ pokojne asi môžeš 🙄

ersp
16. feb 2023

@majulka098 ako ja pred ms mam teplotu okolo 36,8 co podla mna je dost vysoka, cize som nejak neriesila nic, len uz si meriavam skor ako pri prvom o cca hodinku cize to skresli 🙂 tiez si myslim ze kym sa neuhniezdi by sa nemalo nic stat, pojdeme so synom cize pomala jazda, ziadne nahanacky, samozrejme ak vydu 2 ciarky lyze idu do garaze hned 🙂😀

bejka90
16. feb 2023

Och zeny....dnes som bola u gyn na preventivku.. vsetko v poriadku... pytala som sa ze ci ni vie povedat kedy budem mat cca ovulku tak vravel 2-3 dni..no uvidime..ale potom som mu vravela ze sa rok snazime o babo a nic...vrsvela som ze som brlaa b komplex teraz inofolic a aj tak nic...ze co mi vie odporucit a on nic ani slovko nevydal tak ja uz neviem... potom vykoktal ze mi moze dat lieky na vyvolanie ovulky ale som ho zrusila ze meriam si tepotu ja mam kazdy mesiac ovulku snazime sa v case ked treba a nic.. tak mi vravel ze ma moze poslat na laparku pozriet priechodnost..tak to som vravela ze este nie este budeme skusat a ked tak sa mam ozvat... mna len zaraza, ako mi nic nemohol odporucit akoze nejake pripravky slebo nejake ine vysetrenia..akoze absolutne nic....? Je.ki to cele cudne tak som cakala ze mi nieco poradi ked ho clovek vidi 1x za rok a nic som sa nedozvedela :,(

saxano2222
16. feb 2023

@bejka90
a Hp mas ok? to by sa neoplatilo skontrolovat? vsak to je jeden odber 🧐
super pristup, rovno laparka, akoze aj to je moznost ale tiez by som cakala kus viac… :/

bejka90
16. feb 2023

@saxano2222 no ja absolutne netusim nic o sebe akoze.... preventivka prebieha formou odvazenia vahy, odmerania tlaku, urobi mi vyter a pozrie uktrazvuk tolko...maximalne co o sebe viem je ze mam endometriozu, a mam len 1 vajecnik a vajcovod. Ziadne vysetrenia nikde so nepodstupovala ani nemam sajnu zekde co treba ci to on robi alebo to niekde inkde z atym mam chodit....tak som cakala od neho nejake info alebo moznosti ze co a ako kde sa da... na tu laparku sa nehrniem kedze pred3 rokmi som bola vramci 11mesiacov 2x na laparke takze absolutne nemam chut sa zaa dat ist uspavat..a kedze v oktobri som mala slabych duchov na testoch tak si myslim, ze s priechodnostou by nenal byt problem...

adka3321
16. feb 2023

@bejka90 vypytaj sak endokrinologovi, nech pozrie ci mas stitnu zlazu ok. tam ta vie aj obvodna poslat

zuzanaa2010
16. feb 2023

@bejka90 presne mal ti spravit HP ci mas progesteron ok a podobne..mne moja dr zacala HP..potom tiez mi radila inofolic,muzovi folandrol..povedala ze mame ist na spermiogram ze to je pre chlspanajmenej invazivne..ja som.mala zly cyklus tak sme skusali duphaston,potom sme zistili ze nemam ovu..tak sme dali clostyl..hovorila mi ze stale je dost moznosti co skusat a fakt sa stale snazila a teraz ked som tehu tak mam pocit ze je to mimco aj jej🤣❤️🙏nechapem tych lekarov ved ked mozu pomoct preco nie-ale mne tiez moj starydr hovoril ked sme sa rok snazili ze sak ste mlada musite skusat..🤷‍♀️

saxano2222
16. feb 2023

@bejka90 zvlastne a hlavne ty podla grafov mas ovulaciu, vajicko sa uvolni a zlte teliesko funguje, teplota vela napovie. ale ci je vajko kvatitne, aj ked v tomto smere beres inofolic a to je tiez dobre.
skus im zavolat/napisat a spytat sa na Hp (vies si to aj sama zaplatit napr cez medirex, ale to je krajna moznost, radsej nech to gynekolog cez poistovnu “pretiahne”).
mne vramci HP prisli aj na problemy so stitnou zlazou + zvyseny testosteron, AMH co viedlo popri inych veciach k PCOS.
Nic nedas za jeden telefonat, zvycajne na zaciatku cyklu sa beru odbery, a urcite si pytaj vysledok-kopiu.
ja by som zacala tu a potom spermiogram (tiez sa meni v priebehu casu), tak toto je taky zakladny check teba a partnera.

ersp
16. feb 2023

@bejka90 u mojho gynekologa som sa stretla s takmer totoznym postojom, s rozdielom ze mi dal letacik na inofolic a finito 😀 od zaciatku menzesu v puberte mam dlhe cykly, 1x to riesil hormonmi ale bolo to kratkodobe riesenie len pocas uzivania, ked sa to znizilo alebo vysadilo zas sa predlzili, HP ziaden proste nic...jedine co viem o svojich reprodukcnych organoch je ze mam naopak maternicu 😀

sonya6
17. feb 2023

Baby SOS kde sa dá zmeniť čas merania? Ja som si raz nahodila teploty poobede naraz a od vtedy mám ráno trojuholníky nie bodky a má to rozčuľuje 😭😂

patkajj
17. feb 2023

@sonya6 stuknes na den v kalendári a tam 🙃

majoralka
Autor odpoveď zmazal