icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

marinecka95
19. feb 2023

@majulka098 ty kokso paráda 🥳🤩😍 to vyzerá úplne ukážkovo.

marinecka95
19. feb 2023

@cukrik93 naozaj je to fakt záhada čo sa to s tými našimi telami deje 🫣
Cysta alebo polyp napadlo aj mňa 🤷‍♀️

majulka098
19. feb 2023

@ersp tak len mne to minule vyznačilo ovu pekne plnou čiarou a teraz je už prerušovaná, neviem prečo ale 🙄 a ja mám bolesti už od ovu, včera som snáď ale myslela, že dostanem ms, tak ma už brucho bolelo, teraz tiež bolí 😑 no a hlavne, včera večer som sa rozčúlila a pohádala sa s chlapom, že sa momentálne ani nejak neteším, že ako to vyzerá 🫤
Takže iný teplomer meria o 0,1 alebo o 0,01 inak? Tak predsa len je tam rozdiel 😅 ja dnes merala iba raz a stále ani nad 36,8 som sa nedostala ako bežne mávate každá, takže neviem, či mi niečo nechýba ... Ale aj ty stúpaš predsa len ☺️

majulka098
19. feb 2023

@marinecka95 ďakujem, ale stále mám nižšie teploty ako vy všetky mávate a čiara pre vyznačenie ovu je už prerušovaná a nie plná ako predtým 🙄 a vzhľadom na včerajšiu hádku s chlapom sa ani nejak nevytešujem, nálada nie be vôbec na to 🫤
A jak sa bavíte o tom krvácaní, tak ja práveže ani jedno nemám nikdy potvrdené na uzv, ani cystu, ani polypy, a predsa som také kusy zo seba dostala už, naposledy minulý cyklus

patkajj
19. feb 2023

Ja dnes takto 😌 test mam len 25tkovy tak ešte počkám 🙃

marinecka95
19. feb 2023

@majulka098 to vôbec nevadí, každá má iné teploty. Ja teraz ťahám šnúru 36,48 už tretí deň 😁
Neboj, pocity z hádky Vás prejdú a verím, že o pár dní sa tešíte obaja z // 🥰

majulka098
19. feb 2023

@majoralka uvidíme, na vytešovanie dnes nie je ani nálada 🫤 počkám si do piatka alebo soboty na test, ale brucho ma bolí furt od ovu, jak pri PMS... Ms by som mala dostať ale až 28.2. alebo 1.3 podľa toho skrátenia cyklu, keďže ovu teda už 13teho som mala, namiesto predpokladaného 16-17.2. 🙄 a LF mávam 14dní, raz 13 a asi raz som mala 15...
A u teba tiež človek nevie, toto by bolo príliš skoré zníženie teploty, možno to ešte vystrelí ☺️

majulka098
19. feb 2023

@patkajj to vyzerá na trojfázové stúpanie, tsss jak to, že nemáš aj citlivejší? 😅 A ten čo máš, si ešte neskúšala? ☺️🙄

majulka098
19. feb 2023

@marinecka95 tak 36,48 mám ja cover line 😅 teda mala som, keďže sa z nej urobila prerušovaná čiara 🙄 ... Ja viem, že každá máme iné teploty, a neviem či na to má nejaký vplyv, ale mám diagnostikovaný Raynaudov fenomén/ syndróm, ale to má väčšina žien a diagnostikované to nemá, a ha to mám v ľahkej forme, proste mám horšie prekrvené nohy a ruky, choroba studených rúk a nôh, ale to s tým nemôže súvisieť, keďže by sa to malo týkať kapilár na akrách ... A teraz je to žiaľ také, že mám chuť ísť preč, len ja mám rodinu 800km ďaleko 🫤 a bratov mám najbližšie 450km .. vie byť hnusný občas a štve ma to a hlavne, je to tvrdohlavý baran 😑 a v tomto období ma to štve ešte viac

patkajj
19. feb 2023

@majulka098 ja už som si povedala, že neminam peniaze zbytočne na testy,vzdy čakám či klesne bazalka , väčšinou klesne na 11/12dpo. Dnes 12 a drzim hore 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 myslím že zajtra buď alebo . Kto vie čo sa dialo 5dpo u mňa, keď som nemerala.

majulka098
19. feb 2023

@patkajj tak ja mám kúpené, keďže netestujem často a ani sa tak dlho nesnažíme, takže mám v krabičke zásoby 😅 ... mne príde, že tu asi máme lacnejšie testy, než na Slovensku, tam som kupovala raz a divila som sa dosť 😅
Snáď to teda vyjde a tiež som rozmýšľala, že čo sa u teba dialo 5dpo 😅

ersp
19. feb 2023

@majoralka este 2 dni by som merala ci este nevystreli, rano som citala o bazalnej teplote a tam bolo ze v polovicke LF moze teplota klesnut nie len kvoli uhniezdeniu ale aj preto lebo je tam druhy vrchol produkcie estrogenu, ktory (ako pri ovu) moze znizit teplotu 🙂

bejka90
19. feb 2023

@patkajj
@majulka098 dievcata uplny uzas sledovat vase grafy! Verim ze vam to obom vyjde lebo vyzeraju naaaozaj suppper🙂 ja stale cakam na ovu :( :D dr mi vo stvrtok povedal ze to vidi o 2-3 dni a furt nic :D

patkajj
19. feb 2023

@majulka098 veď ani my sa nesnažíme dlho 3 . mesiac, čo meriam bazalku a zistila som o sebe veľa veci za tu dobu. viem peniaze minút lepšie ako na 5 balení testov, to si človek povie dve eurá test, to je v pohode, ale korunka ku korunke test ku testu a človek za ne minie nemalé peniaze ak sa snaží dlhu dobu a to nehovorím o OVU testoch . Tak mam jeden test v skrini už hádam dva mesiace a už som si povedala že keď ho miniem tak na ňom budú dve čiarky 😂 majte ma za blázna,ale som dosť trpezlivý človek tak ešte pár dni vydržím . Ale presne ten 5dpo si vravím že určite sa nič zaujímavé nedialo 😂😂😂 no a kto vie 🥲
@bejka90 ach, riadne zaujíma že minulý cyklus sme mali naraz a ty uz čakáš na druhu OVU a ja som stále neskončila ten prvý 😖😖😖

ersp
19. feb 2023

@majulka098 aj mna boli dost od ovu brucho, ako chvilu je ok, potom boli/picha, tiez nechapem co sa deje, vcera vecer ame sli na lyze a mat lyziarske gate bol mordor 😀 nooo chlapa neries hlavne, je to tazke ale nervy ti nepomozu 🙂 noo rozdiel 0,1 bol cize jednu desatinu co podla mna celkom dost 😀😀😀 ale nevadi dalsi cyklus asi bud dam ten druhy teplomer alebo vymenim baterku, lebo uz aj to pipanie je take ze ledva pocut 😀 rastiem aj ja, ale stale sa bojim aby teplota neznacila ze sa mi vracia choroba, lebo sme stale nachcipany kus, ale teplotu mam cez den v norme..

majulka098
19. feb 2023

@ersp s tým estrogénom v LF je zaujímavé, netušila som to 🙂 ... A preto som sa schválne ešte pýtala, či vážne 0,1 je rozdiel, lebo to je dosť práveže 😅 ... Neriešim ho, ignorujem 😑 len sa tešiť neviem teraz... Ako takéto bolesti som nemávala asi ešte , a hlavne, že ste v poriadku odišli zo svahu ☺️

majulka098
19. feb 2023

@patkajj ja tiež viem byť trpezlivá, testujem tak max 3 dni pred ms a stále vyšli biele, takže som nemala dôvod viac testovať a naposledy som teda večer testovala, čo mi vyšiel duch, ale to bol asi falošný 😅 digitálny mám jeden kúpený a ten urobím až po pozitívnych testoch po vynechaní ms😅 mám ho tam 5m už 😅

majulka098
19. feb 2023

@bejka90 ďakujem ☺️ uvidíme, čo z toho bude nakoniec ... U teba tak zajtra možno to už príde

ersp
19. feb 2023

@majulka098 tiez vela veci az neskor clovek cita/zisti 🙂 ja som napr ani pri prvom nemala IP pokles a viem kedy sa uhniezdilo lebo na bolest som sa v noci vtedy az zobudila 🙂 0,1 je vazne dost, hlavne ked ta teplota je "nestabilna" 😀 ja tiez som nespozorovala take bolesti pred tym, pri ovu v nedelu ma pichalo na jednej strane, den pred tym cele podbrusko, teraz stvrtok piatok pichanie zas..som zvedava co sa s toho vykluje 🙂 chlapa neries, chod sa niekde prejst, prevetrat, prist na ine myslienky 🙂 ako lyziari sme dobry, svah bol lahucky, aspon sme kus na ine myslienky dosli 🙂

majulka098
19. feb 2023

@ersp práve, poklesy sú aj pri netehotenských grafoch, preto to nechávam tak, aj keď malú nádej pripúšťam 🙂 a vzhľadom na moje prvé meranie nemám s čím porovnávať ani 🙄 ... A aj by som šla, keby tu nelialo 😅 ... Hlavne, že ste si to užili ☺️ a sa necháme prekvapiť, cca do piatka, soboty ... Teoreticky môžeme v jeden deň testovať 😅

nikol114
19. feb 2023

Ahojte dievcence čo myslite dočkám sa tej ovu ? Tento cyklus to kombinujem aj s ovu testami nech mám istotu ale asi som divná pretože ani raz nebol ešte pozitívny a teplota pekne klesala 🫣😀

nikol114
19. feb 2023
nikol114
19. feb 2023

Cyklus budem mat teraz druhý úplný čo si meriam bazalku čiže ešte sa stále s tým zoznamujem 😀 a keď si myslím že Ok už tomu chápem tak príde čas kedy zase ničomu nechápem 😀 mávam tak 39 dni 🫣 čože pravdepodobne v najbližšej doby by mala byt ta ovu 😀 ale kto vie možno ani nebude 😀

ersp
19. feb 2023

@majulka098 ano ano, ono ked si na googli kuknes grafy, tak tehotny od netehotnych clovek len zaverecnym poklesom rozlisi 😀 ja mam jeden s prveho tehotenstva, ale moc porovnatelny mi nepride 😀😀😀😀 ja uvidim podla teploty, pri prvom 10 dpo som mala pozit test 🙂 ale chcem este nejake testy dokupit mam doma len mamatesty, s tymi som bola pred tym spokojna ale casto citam ze duchuju, nech sa zbytocne netesim 😀 ale tiez to vidim na taky piatok realne robit test ak bude teplota hore 🙂

ersp
19. feb 2023

@nikol114 nebola si po MS chora? Lebo velmi vysoke teploty mas na zaciatku cyklu, tie by mali byt nizsie ako tie po OVU 🙂 testy su fajn ale nemusis vystihnut vrchol a teda sa moze stat ze ti pozot nevide 🙂 preto je dobre kombinovat s teplotou 🙂

nikol114
19. feb 2023

@ersp áno bola som brala som tabletky na mykózou 🫣🫣 no uvidíme snáď ešte len príde ta ovu

bejka90
19. feb 2023

@patkajj tak ja posledne 2 mesiace som dostala nejak skor ms o 3 dni nrchspem kvoli comu tak sa mi to posuva nestihas za mnou :D ale tak dufam ze budu 2// 🙂

majoralka
19. feb 2023

@ersp hej hej, budem merať ďalej a uvidím čo z toho bude, ale nedávam tomu šance tento mesiac 🙈
@majulka098 ja nemam ani testy doma 😅 by som skúsila isto uz zajtra ako sa poznam 😂 ty veru skus štvrtok-piatok testnut 🤞
@patkajj pekne stupas 👍🏻🤞

majulka098
19. feb 2023

@nikol114 no kebyže stúpneš zajtra, tak by mohla byť ovu dnes teoreticky 🙂 ale nádejne to vyzeralo na 22DC, ale asi nič z toho ... A brala si vaginálne tablety? Lebo ja na začiatku cyklu brala krém clotrimazol práveže, preto som si aj myslela, že z toho nič nebude, keďže ešte k tomu aj ovu ma prekvapila o 3-4 dni skôr (mi to skrátila asi fertiprona, inak beriem ešte gynex a obyčajnú listovku od livsane) a teploty som mala nízke aj napriek tomu

@ersp no škoda, že nemám svoje staršie merania, či aj tam by som mala takýto pokles, ktovie ... Ale teraz ma tak inak pobolieva brucho, inak ako včera zase 😅 tak si povieme, kedy budeme .. ale neviem si to predstaviť robiť pred prácou, by ma v nej kleplo, keby mi vyšiel pozitívny test 🤣🤣🤣

@bejka90 to sme dve prekvapené tento mesiac s ovu 🤣

@majoralka tak ja testy mám, cez net som objednala spolu s vitamínmi a bolo 😅 takže v krabičke čakajú... Tam mám aj ovu testy (používala som iba livsane a mám tam dokupené aj dr max 2 krabičky, no a TT (jeden digi clearblue, inak livsane a dr. Max papieriky, a vlastne jeden woman secret ešte) a už som si hovorila, že viac kupovať nebudem 😅 ... A neviem si predstaviť pred prácou si test robiť, po prvé väčšinou nestíham a po druhé pri pozitívnom teste by som to nevydržala v práci 🤣 možno v piatok, skôr v sobotu 😅

ersp
19. feb 2023

@majulka098 tak ono aj to testovane je o nervy, vide ciarka clovek stresuje aby vysla zajtra silnejsia 😀 mame to my zeny tazke 🙂😀 no mna brucho uz len kde tu proti stvrtku a piatku, ale cicky resp. Bradavky mam mega citlive