icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bejka90
25. mar 2023

@adules ja bysom dala u teba ovu o den skor eviem preco neskor ti zaznacilo ale viac mi to sedi skor..ale.to je jedno nepodstatne teraz.. vyzera to velmi dobre u teba aj hraf je pekny stuoajuci stale ides vyssie a vyssie myslim tie :kopceky ;)

majulka098
25. mar 2023

@bejka90 súhlasím s tebou @adules má krásny graf, iba ja klesám 🤣

adules
25. mar 2023

@majulka098 @bejka90 bojdaj máte pravdu dievčatá, áno ja som ju mala najprv vyznačenú o deň skôr, ale po zadaní progesterónu na 10 deň bránia mi ju preznacilo o deň neskôr, nechápala som, ale, že ok

majulka098
25. mar 2023

@adules pamätám si to, ako si to písala 🙂 .. tak uvidíme, si teoreticky 3-4 dopredu oproti mne 🙂 ...
Ja dala Č-B foto .. a to asi nebude kanálik 🤣 na 11dpo asi fajn, neviem ... Alebo falošňák 🤣

iam24
25. mar 2023

@majulka098
@adules baby ja vidím pekne ružové čiaročky, veľmi vám držím palce

majulka098
25. mar 2023

@iam24 ďakujem 🙂 hlavne sa ešte neradujem 🙂 ale ani na gyn sa nemusím objednávať, mám 17.4 kontrolu 🤣 deň po chlapových narodenín

iam24
25. mar 2023

@majulka098 bude mať krásny darček, ja idem v pondelok na potvrdenie tehotenstva tak som zvedavá či dr niečo uvidí

adules
25. mar 2023

@iam24 ďakujem, no ja na krv musím, neteším sa, ale veľmi si prajem, aby to teraz bolo reálne 2 roky snaženia, presne pred rokom som bola ešte aj na dolátacii krčka, od júna minulého roka na hormonoch už by aj stačilo

majulka098
25. mar 2023

@iam24 držím prsty 🤞 máš byť ktorý týždeň ? ... Ja ako pozerám, tak 17.4. by som mala byť 6+6tt .. na krv si možno skočím tiež ešte predtým, lebo dovtedy ma drbne 🤣 a hlavne musím, kvôli práci, ako fyzioterapeut mám celkom náročnú prácu fyzicky 🙄 tak musím vedúcej oznámiť, nech mi tam pacientov neobjednávajú jak blázni, máme plno, je toho veľa, denne 16-19 pacientov 😳

@adules tak my že sa vážne snažíme, tak od septembra, takže 7my mesiac teraz, ale asi tomu vážne pár vecí pomohlo, chlap folandrol (2.mesiac teraz) a materská kašička (1.mesiac), občas selén, zinok a kotvičník (pravidelnejšie ale 2 mesiace) ... Ja fertiprona (2.mesiac), kašička (1.mesiac), kontryhel (asi 4.mesiac) a grepový džús (1.mesiac) do ovu, ananasový džús po ovu 5 dní, ale ten 100% (prvý mesiac), samozrejme listovku od začiatku snaženia sa a gynex tiež ale každý cyklus iba tak od ms do ovu ... A prvý mesiac conceive plus lubrikant, hovorila som si, že skúsime a uvidíme ... A to som si vravela, že ešte na tento cyklus, čo by mal nasledovať to ešte doberiem a potom nechám listovku iba a kašičku

bejka90
25. mar 2023

@majulka098 kraaaasne vidno ciarku nona 11 dpo dost zretelna je si myslim ;)

adules
25. mar 2023

@majulka098 no ja tiež ešte plno vitamínov ...keď som prišla do ambulancie poruchy plodnosti doktor hneď nakázal inofolic a to rozpustné filmové D, že kým to nezačnem brat ani rozprávať so mnou nebude😄. Potom listovka, tiez alchemilkovy čaj do ovu, tiež 3 mesiace grepovy džús, tiež sme skúšali gél, po ovu bromeain( ten ananás , ale v tabletkách) selén, zinok, anopyrin po ovu, železo, ccko vitamín e, už som skúšala aj macu, no mala som aj clostylbelgit, na ten už vaječníky potom nereagovali a aj keď prv reagovali väčšinou sa spravili dominantné na ľavej strane, kde mám nepriechodný vajiickovod, potom dal letrozol a samozrejme vkuse aj ovitrelle, a neviem možno som aj na nieco zabudla 🤣. A keď letrozol mám keď tak ešte na dve dávky a keď sa nezadari už povedal, že mi pomôcť nevie pošle má do centra na úvod. Čo neprichádza v úvahu, lebo môj chlap je proti tomu. Stále hovorí, podarilo sa raz podarí sa aj druhýkrát. N chápe, že aj ,,jeho chlapci,, nie sú stále v rovnakej forme 🤣.
A mňa tlačí aj čas lebo zas gynekológ chce, žeby som otehotnela do 35( čo budem mať v júni) lebo potom hormonálne teliesko alebo vonku maternica ako prevencia pred rakovinou čo máme v rodine. To teliesko mi chcel dať už pred dvoma rokmi len som odmietla, kvôli tomu, že chcem druhe dieťa. Tak som dostala ultimatum

iam24
25. mar 2023

@majulka098 dnes som 5+1 podľa ms tak budem 5+3. 🙂

majulka098
25. mar 2023

@adules tak ten môj aspoň pripustil, že nemusí byť ok a keďže poslušne pije folandrol, kde mu vysypem aj tú kašičku a zmiešam a dá si tú jednu tabletku k tomu (Se a Zn alebo kotvičník), tak som ešte nechala spermiogram na neskôr (som si hovorila, že ešte mesiac alebo 2 a pôjde už), ale na ten vravel, že by to podstúpil, keď už by nič neostávalo a CAR neodmietal .... Osobne si myslím, že aj keď som od neho staršia, tak som na tom lepšie 🤣 ... Ja žiadne hormóny zatiaľ nebrala, s doktorkou sme ešte neriešili, iba aby sme sa snažili a neriešili ovu a podobne, ale musíme, lebo chlap chodí vselijako domov, takže načasovať to trebalo trochu občas, ale vravela som si, že na preventívke by som už riešila 😅 ... Ja budem mať v septembri 34 už, ale nikto mi toľko neodhaduje ani len 🤣 hovoria, že s chlapom výzorovo vekom vyzeráme podobne 🤣 ... Nikdy som sa na tehu neponáhľala, mebola som z tých, ktoré to musia hneď a zaraz a hodiny tikajú a podobne, ja vôbec 🤔

Tak hlavne, aby ti to dopadlo dobre 🤞☺️

majulka098
25. mar 2023

@bejka90 ďakujem, prvýkrát, tak som z toho trošku mimo 😅

majulka098
25. mar 2023

@iam24 tak čosi by už malo byť vidno 🤞☺️

majoralka
25. mar 2023

@majulka098 odpadavam 😀 pár dni tu nie som a aha hooo 🤭 krasne // 👍🏻 Dufam, ze budú silnieť 👍🏻🤞🙏🏻

majulka098
25. mar 2023

@majoralka práve som urobila iný test, sluníčko, pijem, jem, na záchod chodím vkuse, takže riedená moč jak blázon a po 5 min toto 🤣🤣🤣 na 11dpo? To ako čo teda, že až tak 🤣

marinecka95
25. mar 2023

@majulka098 vyzerá to dobre .. ja som mala oveľa slabšiu čiarku na 11DPO na ňom (hcg bolo 6)

majulka098
25. mar 2023

@marinecka95 tak mne sa teraz práve podarilo, že ružovú čiarku sfotiť a nie šedú .. tak na krv možno pôjdem, neviem ako to tu funguje ... A moja gyn má ten prvý týždeň v apríli voľno 🤔

marinecka95
25. mar 2023

@majulka098 Ak máš nejaké problémy, určite na krv.
Ak nie, stačí sledovať či test pekne tmavne, Dr väčšinou objednáva na 7-8tt.

majulka098
25. mar 2023

@marinecka95 či mám problémy, to práve neviem 😅 toto je prvýkrát, čo mám pozitívny tt ... A objednaná som ku gyn na preventívku práve 17.4. , takže asi tak akurát, ale skôr kvôli práci by som potrebovala potvrdiť, nech ma trochu šetria, ako fyzioterapeut mám fyzicky náročnejšiu prácu 😀
Len viem, že chlap má iný rh faktor, ja mám - a on + .. to viem, že sa rieši práve kvôli inkompatibilite krvných skupín, ale na to ešte čas

marinecka95
25. mar 2023

@majulka098 tak kvôli práci áno, rh faktor teraz nie je žiadny problém, držím palce nech čiaročky silnejú.

marinecka95
25. mar 2023

@majulka098 Lekár aj tak v takomto čase ešte nič neuvidí, ak urobí sono uvidí len zvýšenú sliznicu, nič viac. Všetko čo môže urobiť je zobrať krv na hcg, dôležité aby sa násobilo.

majulka098
25. mar 2023

@marinecka95 tak ja sa chystám až na tú preventívku ísť za ňou, možno zavolať či by ma poslala na krv ešte ... Uvidím, napíšem kamoške, čo robí sestru u nej ... Je o 3-4 poschodia vyššie v poliklinike 😅 takže žiaden problém

majoralka
25. mar 2023

@majulka098 tak toto je už na dvojičky 🤭😂 gratulujem 🤝 moooc sa s tebou teším ❤️

majulka098
25. mar 2023

@majoralka ďakujem, ne, dvojičky fakt nie 😅 niekde dávno v rodine sme jedny mali, babky bratia, ale dožili sa v tej dobe iba 1 roku ... Ale toto je skôr testom, že vraj má viac farbiva 😅 ale 11dpo poobede, i tak sila ... Ja sa doteraz s každou jednou tešila, keď som videla 2 čiarky, tak asi aj mne vyšlo 😅 a myslím, že veľa pomohli doplnky a gél, lebo predtým ani ťuk 🙂

marinecka95
25. mar 2023

@majulka098 no ono jedna hodnota hcg ti nič nenapovie, hcg tam je to je jasné aj bez krvi 🙂
Ale chápem, budeš kľudnejšia 😀 ale ak máš známu sestričku, môžete sledovať zvyšovanie hcg.
Tento test sluníčko je riadne citlivý, pri takejto čiarke som mala hcg 17,48.

majoralka
25. mar 2023

@majulka098 ja som pri prvej mala silne čiarky pobede na 12dpo, bola len jedna 😂 takze v pohode, neboooj ❤️ hlavne ze je to taaam 🙏🏻

majulka098
25. mar 2023

@marinecka95 viem viem, že aspoň 2 odbery treba, pre porovnanie ... Ale tak ak bude test zajtra a v pondelok silnieť, tak napíšem kamoške a čo poradí, uvidíme .. vzhľadom aj na prácu, doktorka pár kolegýň predtým nechala aj doma na pn

marinecka95
25. mar 2023

@majulka098 držím palce ❤️