Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@majulka098
@dracik07 skúsila som, tak datum ovu to zatiaľ nezmenilo, len si to podľa tých prerušovanych čiar nie je iste že ovu nastala práve vtedy.
@katariiinkaa tak ani graf už nevie 😅 ... Ale na ovu to nevyzerá v ten deň... No telá naše sú niekedy záhadné 🙂
@majulka098 celé je to zvláštne úplne 😅 ani neviem čo si o tom mám myslieť..
Tak aj my sme sa vratili k snazeniu..podarilo sa mi zmenit gyn, v auguste na sone na preventivke vsetko ok, ziaden problem pre gyn s otehotnenim, v septembri nova gyn po par sekundach zistila pcos...prvy mesiac s clostilbegytom, dnes 12dc a zatial 12mm folikul, hadam bude rast a bude ovu na 16 dc..uvidim ako teplota sa bude vyvijat
@majulka098 @dracik07 baby tak po zadaní dnešnej teploty mi to konečne presunulo ovulku aj v appke na 31DC. Stále sú tam prerušovane čiary čiže som zvedavá či sa to zas neposunie niekam inam este, ale tak uvidíme.
@katariiinkaa ak by si si v appke k dnu ovulacie dala pozit. Ovul test, alebo Egg hlien, ta ciara sa ti zmeni na plnu 🙂 pokial nemas zaznacene ziadne priznaky ovu na daky cas nehava ju prerusovanu 🙂
@ersp premyslam, ci je dobre, ze do par sekund odhalila pcos, lebo to by sa malo urcit aj podla krvnych testov, ale predpokladam, ze na sone si mala viac malych folikulov a ziadny dominantny, to som mala aj ja, ale teraz mi uz dozrievaju prirodzene, takze doktor urcil len lahsiu formu ( na zaklade aj mierne zvyseneho AMH v krvi). Kazdopdne clostil by mohol pomoct, ja som ho brala 3 cykly 🙂 Drzim palce
@ersp ďakujem za info, toto som nevedela 🙏 akurát sme včera s babami riešili nech skúsim dať odtiaľ príznaky preč, že či sa ovu v grafe nepresunie na iný deň, lebo podľa teplôt to vychádzalo na 31-32dc. Včera sa to nezmenilo, ale dnes sa to už presunulo. Som fakt zvedavá na najbližší týždeň ako sa to cele vyvinie 🙂
@katariiinkaa uvidis, ako mne pri dlhych cykloch aj na 3x lrehodilo ovu 😀
Ahojte, ženy, s meraním BT ešte len začínam, tak chcem poprosiť o názor aj vás, ktoré ste skúsenejšie. Merať som začala, lebo pociťujem zmeny v cykloch, veľa som schudla za posledné mesiace a chcem zistiť, či je všetko ok. Zároveň. ak by sa pritrafilo malé, potešilo by. Chcem sa preto opýtať, povedali by ste podľa grafu, že ovulácia určite bola? A 15.deň, ako vyznačila appka, alebo skôr ten 13.deň? V ten deň som mala najplodnejší hlien, mala som ho aj po-ut, ale v menšom množstve. Plus teda, mohla by ten 14. deň teplota vybehnúť z deci medoviny, ktorú som mala na rodinnej oslave v nedeľu? 😅 Ďakujem ❤
@12julik23 ahoj,mne to skor pride,ze to bolo na 13.den,ale nie je to samozrejme 100%ne🙂Kazdopadne,ak ste sa snazili aj vtedy,tak je to jedno,hlavne,ze ovu prebehla,co je z grafu jasne.A deci medoviny by to tiez nemalo ovplyvnit,ale to zavisi aj od toho,ako tvoje telo reaguje na alkohol.
@12julik23 podľa mňa bola ovulácia na ten 13. deň. On ten plodný hlien býva väčšinou pred ovuláciou, tak možno preto ti graf vyznačil na 15. deň. Možno by bolo fajn prvých pár cyklov skúšať aj ovulačné testy 🙂
Ahojte dievčatá, tak ja mám dnes za sebou prvú folikulometriu a vraj dominantný folikul má 15 mm. Takže zajtra sa vidíme znova. Dnes som 9DC. Štandardne mávam ovuláciu 13-ty, maximálne 14-ty deň, takže mi to tak vychádza, že to asi vyzerá byť na dobrej ceste a v piatok na 13-ty deň by mohol mať folík 23 mm cca. Máte niektorá skúsenosť?
@bambulka711 ja som mala v piatok 12mm, v nedelu skoro 17 mm a dnes rano pichnuta injekcia na prasknutie folikulu, zajtra vecer by mala prebehnut ovulacia 🙂 folikul by mal rast cca 2mm kazdy den, cize ak bude mat tvoj zajtra 17mm , tak stvrtok/piatok by uz malo byt vajicko zrele 🙂
@ersp ďakujem, dnes bolo ďalšie vyšetrenie, tak uvidíme, lebo nejako od včera vraj nepodrastol folikul. Mám z toho stres, neviem, čo si myslieť...
@bambulka711 mne preto kazala chodit ob den, ze jw viditelny ten posun v tom raste 🙂 dal ti aj dalsiu kontrolu?
@ersp áno, zase zajtra a pozajtra. Potom sú tri dni voľna, tak asi až v pondelok... Tak snáď zajtra poskočí, lebo sa mi normálne chce plakať už. Lezie to všetko na mozog, chlap začína štrajkovať a ja v nervoch... 😔
@bambulka711 ako viem jak sa citis, ako ja som mala clostylbegit na podporu vajicok, tak som dufala, ale tiez z malou dusickou som tam sla...este mi aj bazalna teplota blbne, ale to asi bude tym ze som prechorena..ale uvidis zajtra ze isto podrastie, ono su to milimetriky a staci ze zle si ho zameria a vyzera nezmeneny 🙂
@ersp ja nemám nič, ale podľa bazalky to doteraz vyzeralo, že ovulácia pekne prebieha. Máš pravdu, uvidím zajtra. Len ma to nejak dostalo, že nepodrástlo. Asi to bolo krátko, lebo včera som bola o 15tej a dnes o 9tej, nemalo ani 24 hodín celých ...
@bambulka711 aj ja som si myslela, ale napr teraz pocas MS som.bola na sone aby mi mohli dat tabletky a nasli tam cistu z neprasknuteho folikulu...cize teplota sice ukazovala ovu ale realne asi folikul nepraskol...to je hrozne kratky cas aby bolo vidotelne podrastnutiw, uvidis zajtra uz to bude viditwlne
@ersp no ja cysty nemám, vraj fyzicky som úplne v poriadku. Žiadne polypy, myomy, cysty... Uvidím zajtra ráno. Snáď to bude mať ešte zmysel.
@bambulka711 to som si myslela v auguste aj ja...stary gyn mi povedal ze nevidi problem otehotniet (po cca roku neuspechu), ze podarilo sa nam jedno podari sa aj druhe...nova gyn zistila pcos...a tento cyklus sme tomu dopomohli liekmi a kontrolou ci ovu prichadza
@ersp ja som aj rozmýšľala nad zmenou gynekológa, ale pozeral dosť dôkladne oba dni aj maternicu aj vaječníky. Aj mi vysvetľoval, čo vidí... Tak môže zase byť aj iný problém, nie len fyzického charakteru.
Ahojte baby, som 9 dní po ovulácii a akurát sa mi stala pomerne zvláštna vec. Z ničoho nič ma začalo extrémne silno pichať v oblasti spodného brucha. Trvalo to možno 5-10 sekúnd, potom to prestalo. Opakovalo sa to zatiaľ 3x. Stretli ste sa s tým niektorá? Takéto pichanie som nikdy nezažila počas žiadnej fázy cyklu. Ďakujem 🙏
@bambulka711 u mna bolo sono u stareho dr mega rychle, takze tam to bolo dost zanedbane..ale uvidis zajtra ci folikul narastie 🙂
@katariiinkaa nemoze byt uhniezdenie? 🙂
@ersp Čisto teoreticky možné to je, o bábätko sme sa snažili 🙂 V prípade že by išlo o uhniezdenie, kedy myslíš že by mi mohol test už ukázať //?
@katariiinkaa cca 3-4 dni kym bude viditelne hcg 🙂

@katariiinkaa úplne súhlasím s @majulka098 . Že ten graf by tu ovu vyznačili inak