icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

pet888
18. jan 2024

@nikol114 odporucam ti odlozit na cas teplomer a vypnut hlavu.Stres vie vyrazne zablokovat ovulaciu a viem,aky stres taketo dlhe cykly robia🙈Ja som v takomto dlhom cykle po odlozeni teplomeru otehotnela😊

katariiinkaa
18. jan 2024

Ahojte baby, prosím vás.. Odčítate teplotu z teplomera hneď keď zapípa? Alebo ešte čakáte nejakú dobu kým ho vyberiete a až potom? Práve som sa dočítala že je vraj dobre nechať ho tam ešte nejaký čas a až potom odčítať teplotu. Nikdy som to tak však nerobila. Teraz som si skúsila zmerať teplotu len tak, aby som to vyskúšala či teplomer naozaj meria ďalej aj po zapípaní. Rozdiel v hodnotách bol skoro 0,3 stupňa, čo je teda naozaj dosť. Ako to prosím robíte vy? Ďakujem.

bambulka711
18. jan 2024

@katariiinkaa základ je robiť to stále rovnako. Ja nechám zapípať a končím 🙂

bambulka711
18. jan 2024

@nikol114 a neriešiš to s lekárom? Vždy máš takéto dlhé, alebo je to mimoriadnosť teraz? Ja som raz, keď mi 2 týždne meškal menzes, išla na vyvolávačku a bolo...

majoralka
18. jan 2024

@katariiinkaa nechápem, veď keď zapípa, znamená to, že odmeral teplotu….tá sa viac nezmení 🤷‍♀️ Teplomer sa vypne a nezapne sa sám od seba, či sa mýlim 🤷‍♀️

katariiinkaa
18. jan 2024

@majoralka to som si tiež práve myslela, presne preto som stále odčítala teplotu hneď keď zapípal. Až dnes som natrafila na článok kde písalo že sa tam má ešte nechať nejaký čas, lebo že teplomer vraj stále meria. Tak som to vyskúšala a naozaj mi to hodilo o 0,3 inú hodnotu. Teplomer aj po zapípaní proste ďalej meral.

kristinkaris
18. jan 2024

@katariiinkaa ja nechávam 30 sekúnd po viac sa mi nechce 😁

katariiinkaa
18. jan 2024

@kristinkaris no musím to toez skúsiť zajtra ráno, lebo to by celkom dosť veci vysvetľovalo.. občas sa mi stalo že som merala viackrát po sebe a teploty boli rozdielne aj o 0.15 stupňa. Teraz keď som tam teplomer nechala dlhšie tak netuším aké boli teploty keď zapípal, ale cca po 30 sekundách bol rozdiel maximálne 0.03 a to som merala asi 4x nech to poriadne otestujem 😂 aach to meranie je tiež veda sama o sebe..

dracik07
18. jan 2024

@katariiinkaa ja nechávam dlhšie lebo ja to pípanie nepočujem 😁 aj viac ako minutu

nikol114
18. jan 2024

@pet888 ahoj , no vtip je v tom že to je vlastne prvý cyklus meraný od apríla 😀

katariiinkaa
18. jan 2024

@dracik07 @kristinkaris baby tak dnešný test takto, čiže ovu ešte určite nebola. Presne ako som predpokladala 😅

nikol114
18. jan 2024

@bambulka711 ahoj no keď som bola mladšia tak aj 3 mesiace som nemala ale to som sa nesnažila otehotnieť a v podstatne mame to v rodine od babky cez tety cez sesternice všetky mávame takéto dlhšie a nepravidelne cykly. Je pravda že vyše roka som už mala tak 29-33 dni. K lekárovi som chcela ísť po mrche na kontrolu no nie a nie sa dočkať a môj doktor je taký že nechce robiť vyvolávačku

majulka098
18. jan 2024

@katariiinkaa ja som nechávala cca 4-5 min ako klasický teplomer ... Pipanie som občas nepočula, tak som to urobila takto a po pipaní meria ďalej určite, preto to treba robiť stále rovnako ... Ja prvý cyklus merala na pipanie, druhý som nechávala už tie 4-5 min

katariiinkaa
18. jan 2024

@majulka098 určite budem ako ofiko hodnoty zapisovať tie čo budú po pípaní 🙂 Nech dokončím cyklus rovnakým "spôsobom" merania. Len ma to celkom prekvapilo že sa tá hodnota dokáže ešte takto zmeniť 🙂 Aspoň budem vedieť do budúcna.

bambulka711
18. jan 2024

@katariiinkaa inak, mne doktorka v CAR povedala, že ona testom neverí, že verí iba sonu. A potom mi zle namerala folikul a teda, riadne sa sekla 🙈 doteraz som nemala ovulku, ktorá podľa nej mala byť v pondelok najneskôr. Ja mám odsledované, že 12 hodín po pozitívnom teste mávam.

bambulka711
18. jan 2024

@nikol114 tak ale mať takýto dlhý cyklus podľa mňa nie je v poriadku.

kristinkaris
18. jan 2024

@nikol114 ja som mala tiež tak 60 dňový ovu bola na 45DC rozhodil ma gynex pravdepodobne

nikol114
18. jan 2024

@kristinkaris no začala som užívať gynex teraz to bude 2tyzdne

kristinkaris
18. jan 2024

@nikol114 tak máš odpoveď 🙂 keď som vysadila do týždňa prišla ovu 🙂

nikol114
18. jan 2024

@kristinkaris tak to potom aj dáva zmysel že sa mi to tak natiahlo , ďakujem krásne a včera som si povedala že dnes si to nedám a nedala som si 😀

kristinkaris
18. jan 2024

@nikol114 dobre si urobila 😁 takto vyzeral môj graf keď som brala gynex

kristinkaris
18. jan 2024

@nikol114 a takto už vyzera ďalší cyklus bez ☺️

katariiinkaa
18. jan 2024

@bambulka711 hej to som tu čítala keď si to spomínala že sa takto sekla, to už je celkom extrem keď sa v car až takto pomýlia 🙁 pre mna su zas ovu testy celkom fajn aspoň pre akú takú orientáciu, aj keď samozrejme, mýliť sa určite môžu

kristinkaris
18. jan 2024

@katariiinkaa podľa mňa ukazujú zle iba ak je prítomná cysta

katariiinkaa
18. jan 2024

@kristinkaris neviem vôbec ako to funguje, keďže mne ešte zle neukázali 🙂 nikdy nebol falošne pozitívny. Ale chápem že sú k tomu lekári skeptickí. Aj keď tiež je to len o ľuďoch.. jeden povie že je to super pomôcka a druhý že to vôbec nefunguje a že je to strata peňazí 🤷‍♀️

kristinkaris
18. jan 2024

@katariiinkaa jasne že úkazu akurát že sa môže stať že človek buď nezachytí ovu alebo sú stále pozit v takom prípade môže ísť o cystu

bambulka711
18. jan 2024

@katariiinkaa no ja som jej tiež povedala, že mne to teda ukazuje dobre, že vždy bol pozitívny test a na druhý deň teplota hore. Teda u mňa neplatí tých 24-36 hodín, ale do 12 hodín mám.

katariiinkaa
18. jan 2024

@kristinkaris tak to je jasne, ale s tým sa počíta 🙏 ja som fakt spokojnejšia keď si ich robím, hlavne po tom čo som mala rozhádzaný cyklus. Som oveľa pokojnejšia keď viem ako na tom som.

nikol114
18. jan 2024

@kristinkaris ďakuje s ja práve preto som si ho objednala že dobre recenzie mal aj na tie nepravidelne nuž na každého to inak vplýva a ďakujem krásne ☺️

bambulka711
19. jan 2024

Dievčatá, folikul dnes 16mm. Žiadny zázrak, ale minimálne to vyzerá, že ovulácia bude!!!