icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

mawiya
1. dec 2014

Tak bambuľky moje, ovulku máme za sebou. uvidíme, čo nám prinesie Ježiško http://www.fertilityfriend.com/home/3aa4f7

lenna71
1. dec 2014

tak ja dnes opat 1DC ,ideme dalej...snad sa raz dockam

red_kika
1. dec 2014

baby poradte mi prosim....dnes som 11DPO, teplota konstantne vysoka, prsia sa mi viditelne zvacsili, tyzden mam bolesti v maternici...ale dnesny ranny test bol uplne cisty ☹

rybkaa
autor
1. dec 2014

@chmurkaxy no na hlavu by som sa postavila, ale nevedela som na to pomenovanie prísť 😀 hej drilling som myslela 😀
@bosoriak 2 dc? ale ma neondi...ja asi dnes alebo zajtra, konečneee 🙂 takže pod stromkom dáme spicha - či picha? 😀
@petuliacik podľa mňa bola, lebo teplota stúpa vplyvom progesterónu, ktorý sa uvoľňuje po prasknutí vajíčka. Môže sa stať opačný prípad, že je pozitívny ovulačný test ale ovulácia neprebehne - no to sa zistí len meraním, vtedy teplota nestúpne, ovu neprebehne, hoci test bol pozitívny, lebo vajko neprasklo. Kto nemeria, tak sa vlastne ani nedozvie, že ovulku nemal.
@butterfly333 stále máš teploty hore? mohol to byť jednorázový výskok alebo nie si chorá? nepila si alkohol? to dvíha teplotu....ukáž graf ako to vyzerá 🙂
@mawiya ano ano, povedala by som, že 12 dc je to tam 🙂 verím že ježiško bude štedrý 🙂
@lenna71 och ☹ takže ďalšia do partie plodiacich pod stromčekom 🙂
@red_kika môžeš dať graf? nie si chorá? skús test zopakovať o 2 dni

red_kika
1. dec 2014

@rybkaa zacala som merat az v den ovu http://www.fertilityfriend.com/home/29bfb5
takze som si aj sama oznacila, mala som to prv na 15DC, ale 16DC ma taak boleli vajecniky, ze som to posunula.

pri prvom babu mi na 12DPO ukazalo slabucku ciarku, ale bola vidno. A aj presne tak isto to zacalo, prsia sa zvacsili.
Preto mi to je divne, ze ani len ducha. uplne ze sneho biely je

butterfly333
1. dec 2014

@rybkaa ahoj nie moja alkohol nepijem teploty už na druhý deň ok 36,7 no mohlo to byť že som užila ten jeden sačiku inofolic? No len jeden a už ho neberiem radšej baby že vraj to nemám brať. Tak to mohlo by z toho čo povieš? Dnes som 15DC a hlien ukážkový no ovu test spravím neskôr pred robotou cca o 11h.

rybkaa
autor
1. dec 2014

@red_kika dnes si 11 dc, to by už niečo mohlo byť vidno, no ešte nemusí, môže pomalšie stúpať hcg, nie je to pravidlo, že pri všetkých deťoch je to rovnako, prsia niekedy bolia aj pred ms, takže to tiež nie je smerodajný znak tehotenstva. Ale teplotu máš pekne konštantnú a hore, takže to vyzerá nádejne, ak neklesne, test opakuj, ešte sa to tam môže ukázať 🙂

red_kika
1. dec 2014

@rybkaa nikdy, okrem pri tehu, sa mi nezvacsili prsia. to uz mam odsledovane.
no s tym hcg viem, ze kazda sme ina aj kazdy cyklus je iny. Budem teda dalej dufat 🙂

paskolinka
1. dec 2014

caute dievky, tak u mna takto. zajtra mi tie ciary asi prekresli na 13DC... podla mojich pocitov bola ovu 12DC vecer... no nech uz je ako chce 😉

paskolinka
1. dec 2014

@red_kika 11dpo este nemusi ukazat... uvidis v najblizsich dnoch. ten graf a zvacsene prsia su podla mna velmi nadejne 🙂

red_kika
1. dec 2014

@paskolinka tiez si myslim, dufam ze tento tyzden bude nieco vidno

bosoriak
1. dec 2014

@rybkaa Sak ani mi nehovor. A to sme to poistili v podstate nepriestrelne 😀 Ale ja si skutocne pockam, vzhladom na dlzku mojho dozrievania, ja budem nieco riesit tak 21. Sakraprace!
Snad sa ostatnym zadari 🙂

bosoriak
1. dec 2014

@paskolinka Ja zavidim, ty uz si v tej napinavej casti grafu 🙂 Drzim paste!

petra212
1. dec 2014

Ja mám tento graf nejaký divný.
Myslíte, že ovu ozaj bola ten 8DC?
Mne sa to nejako nezdá, podľa mňa ovu ešte len bude

http://www.fertilityfriend.com/home/53d637

paskolinka
1. dec 2014

@bosoriak vdaka ... napinave to zacne byt tak 11-12 dpo, dovtedy je to viac-menej jedno, co ten graf vystraja

paskolinka
1. dec 2014

@petra212 hm, ak si minuly cyklus mala ovu az 17DC tak asi mas pravdu, aj tie teploty si mala vyssie predtym po ovu ako teraz

rybkaa
autor
1. dec 2014

@red_kika ak sa teplota udrží a nedojde MS, ako ju máš zajtra plánovanú podľa LF, tak je nádej, prípadne skús inú značku testu

butterfly333
1. dec 2014

@rybkaa čo myslíš mohlo to byť tým inofolicom? Dnešný ovu test už je pozitívny tak od zajtra mozem rátať 1DPO.??

red_kika
1. dec 2014

@rybkaa. Tak som rozmyslala... Ze sak mne este chybaju 4 dni, kedze som mala posunutu ovu, nie?

petra212
1. dec 2014

@paskolinka veď práve, min. mesiac ovu 17DC, a predtým 16 DC a 14 DC ... viac nemám odsledované, lebo predtým som nemerala teplotu.
Tak sa mi ten 8 DC akosi nezdá.
A moje poovu teploty sú výrazne vyššie ako mám teraz. Tak ja neviem, asi musím počkať.

Ako rýchlo rastie folikul? Som bola na ročnej a dr. na 11 DC videla 7,5 mm folik.
Tak teraz neviem či je to dobre alebo zle ....

paskolinka
1. dec 2014

@petra212 cisto teoreticky by si mohla mat aj skoru ovu na 8DC, to sa z casu na cas moze stat, ale tie teploty su dost nizko. a ak dr. videla folik 11DC, tak to este len pride. ako rychlo rastu foliky, to ale veru neviem...

butterfly333
1. dec 2014

@petra212 ja som bola v piatok na 12DC a folik 16mm.

butterfly333
1. dec 2014

@paskolinka folik rastie denne 2-3 mm ako u koho.

paskolinka
1. dec 2014

@butterfly333 ak mas dnes pozitivny ovu test, tak je najlepsi cas na postelne radovanky 😉 ovu by mala prist do 2 dni. inak inofolic zvysuje teplotu, to tu baby uz mali take skusenosti.

butterfly333
1. dec 2014

@paskolinka takže to znamená že šup do postele 😀 No sexik už bol dnes ráno tak to poistim aj zajtra a pozajtra? Čo myslíš.takže ten inofolic mi zvýšil tu BT. No super ale to som len jeden vrecko zobrala viac nie.

paskolinka
1. dec 2014

@butterfly333 cim viac tym lepsie 😀 teplotu teraz nemerias?

butterfly333
1. dec 2014

@paskolinka áno meriam dnes ráno 36,6. Takže od zajtra mám rátať 1DPO?

petra212
1. dec 2014

@paskolinka
tiež si myslím, že tie teploty nenasvedčujú, že bola ovu
tak uvidím ešte, díky

paskolinka
1. dec 2014

@butterfly333 no to prave zistis z tej teploty ale az spatne, teoreticky mozes mat ovu aj dnes a zajtra budes 1dpo, ale moze byt ovu aj zajtra alebo pozajtra, takze 1dpo sa ti podla toho posunie.

butterfly333
1. dec 2014

@paskolinka no veď uvidím zajtrajšok podľa teploty. No mám to rovnako ako minulý mesiac. Tak uvidím dúfam že to vìde tento mesiac.