icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

dominka2611
21. feb 2024

@ersp ja si tiež myslím, že ovu bude skôr ❤️

ersp
21. feb 2024

@dominka2611 testuj, meraj a uvidime 🙂

bambulka711
21. feb 2024

@dominka2611 myslím z pohľadu veľkosti folikulu. Ja som bežne mávala ovuláciu ako hodinky 13dc a zrazu ju mám 14-22dc. Ale čo máme odsledované, tak pod 25 mm nemal ani raz. Takže ak sa to raz posunie, nič to...

ersp
21. feb 2024

@ersp suhlasim s @bambulka711, osobne som si teraz aj pri riadenych cykloch "uzila"...ked porovnam 2 posledne cykly, predosli cyklus na clostyle, 12 a 14 dc folikumetria, robila som aj testy ziaden pozit, ani sa neblizili k pozit, 14dc folikul 20mm, teplota lietala, pichnite gonasi a tento? Bez clostylu, 16dc mega pozit test, teplota na 17dc krasne klesla a folikul 20mm 🙂 teda 2x rovnaky folikul raz vysiel test pozit, raz nevysiel 😀 zenske telo je nezmar 😀

bambulka711
21. feb 2024

@ersp no ja som tento mesiac taká rezignovaná po tom všetkom... Problémy vo vzťahu, protilátky proti spermiám a akýsi anti-fosfatidyl etanolamin... Nasadila som si iba aktívnu formu kyseliny listovej a aspirin, nemeriam, netestujem... Zajtra folikulometria, pichnem gonasi, ak bude mať aspoň 16-17 mm a viac neriešim. Istým spôsobom je to oslobodzujúce.

ersp
21. feb 2024

@bambulka711 ja som sice tento cyklus merala, ale kedze som nebola na clostyle a mali sme termin v car ani som neratala ze najblizsi mesiac ovu dojde, ale po dvoch dnoch bolesti v bruchu, hlienu som spravila test a kym bol maly v skolke hned poistili s klidom, smiechom, ziadne silene ako som mala pri clostyle pocit 😀 tebe drzim palce nech prave neriesenim sa zadari

dominka2611
21. feb 2024

@ersp už sa neviem dočkať rána ❤️ sme v tom spolu žienky ❤️

ersp
21. feb 2024

@dominka2611 to verim 🙂

bambulka711
21. feb 2024

@ersp neviem, nejak fakt tento mesiac som taká, že zajtra ráno hádam si to dám pichnúť u lekára a posnažíme sa štvrtok a piatok a neriešim. Veď hádam aj 16 mm bude dosť...

ersp
21. feb 2024

@bambulka711 mari sa mi ze gonasi nad 18mm sa ma pichnut

ersp
21. feb 2024

@bambulka711 pripadne si pytaj na predpis ovitrelle, lebo gonasi je naprd v tom, ze musis riesit roztok z praskom, natahovat do injekcie, menit ihly...a ovitrelle len pichnes a mas 🙂

bambulka711
21. feb 2024

@ersp no mne dali gonasi v CAR, môj gynekológ stále tvrdí, že som ok. A to na načasovanie, chlap ide v sobotu ráno preč a vráti sa v nedeľu večer. Tak počítam, že aby dobre bolo. Ak bude mať zajtra 16 mm, tak je to skoro, to by mal 18 možno v piatok ráno a že by mi to pichli sestričky, tak v piatok večer/sobotu ráno sa posnažíme, ale v nedeľu už asi bude neskoro 🤷🙈

ersp
21. feb 2024

@bambulka711 uvidis aky folikul bude, pri gonasi sa odppruca v den pichnutia a den potom to by ste mali stihnut 🙂

bambulka711
21. feb 2024

@ersp no veď ja to beriem tak, že ak by mi to sestričky
zajtra ráno pichli, tak štvrtok večer a piatok večer. Ak by mal ale menej, tak potom už neviem v piatok... Lebo piatok večer a sobotu ráno to je asi aj zbytočné, tak by nám ostal len piatok večer a pri tých protilátkach... No dnes mal 15 mm, ale doktor tam mal praktikantku a ona podľa toho, čo som videla, moc dobre nemerala a on bol chrbtom. Uvidím ráno.

ersp
21. feb 2024

@bambulka711 tak uvidis zajtra 🙂 ono najplodnejsie dni su 2 dni pred ovu, poisyite pred a uvidis 🙂

zuza265
21. feb 2024

@ersp plus doplnam, ze prave pre toto je testovanie ovulacie testom neiste a nemusi vyjst spravny vysledok. 🙂

ersp
21. feb 2024

@zuza265 presne tak, mne v car rovno povedali ze su to vyhodene peniaze, lebo pozit neznamena ovu 😀

zuza265
21. feb 2024

@ersp presne 🙁 suhlasim s tebou… akoze chapem, ze niekto nema hlien, nema ine priznaky ako napr bolesti - cokolvek. Pre mna je napr prave sledovanie a meranie teploty (stm) uplne presne. A ak sa da (verim, ze ak niekto cestuje atd tak je to narocne) mat sex pravidelne, tak je to super. Zaroven pri merani teploty uz viem kedy to pride plus minus den - co robia aj testy avsak len ak vyjdu spravne

ersp
21. feb 2024

@zuza265 ako meranie je fajn, ale mne aj ked vysiel graf pekny, folikul nepraskol...ale ano najlepsie neriesit, snazit sa pravidelne 🙂

zuza265
21. feb 2024

@ersp a ak ti vyjde pozit test tak praskol?

ersp
21. feb 2024

@zuza265 nie je to iste, ovulaciu ti potvrdi len sono 🙂

zuza265
21. feb 2024

@ersp ja by som povedala, ze aj tu sa deju omyly - vid baby co otehotneli, ked mali podla sona “anovulacny” 🤗. To potom nepotvrdi nic na 100%. Ale STM je isto presnejsie nez test🙂

ersp
21. feb 2024

@zuza265 ono problem je podla mna ten ze pokial do nejakeho 14-16 dc nevidi dr dominantny folikul povie ze anovulak...mne by pri cykloch 60+ tvrdili furt 😀😀😀 urcite je teplota presnejsia ako testy, pokial sa dodrzuju pravidla merania samozrejme 🙂

zuza265
21. feb 2024

@ersp joooj no. Ale to mi pride zvlastne, lebi vsak aj 60 dnovy cyklus moze byt zdravy cyklus. A preto mi pride, ze gyn by podla toho mal robit meranie neskor nie?

dracik07
21. feb 2024

Ja neviem tento cyklus je zase nejaký divný 🙄. Pekne pozitívne ovu testy na 10-11dc (2 foto), ale ten 9dc už bolo vidieť ako pekne tmavne. No teraz ich mám stále rovnaké slabé (1 foto), zato dnes vaječný hlien a krcok sa tiež otvara. To moje telo má prekvapuje niečím novým každý mesiac
Ja kombinujeme ovu testy+BT+hlien+krčok

ersp
21. feb 2024

@zuza265 moze byt, ja som v 60dnovom otehotnela zo synom...len taky cyklus je uz skor psychicke trapenie cakat na ovu a vsetko 😀

dominka2611
21. feb 2024

Žienky ? Myslite si, že keď má boli pravý vaječník, ktorý nemá folikul tam to môže byť ovu ? Folikul mám ale na ľavom vaječníku. Na pravom je kopec cýst. Myslite si, že to môže byť že praskla/i cysta/y ? A myslite že by to mohlo ovplyvniť ovu ? 🥹🫣

zuza265
21. feb 2024

@ersp ano to chapem. Ved aj moj 28 dnovy mi je dlho. To ovulujes tak po 45 dc? 🙁

zuza265
21. feb 2024

@dracik07 sranda. Mne tak nikdy nekolisali testy ako tebe 😱 tak to vyzera, ze teraz o par dni prebehne podla hlienu?
Mne uz testy netreba, fakt mi to sedi podla teplot a hlien a pocitovo. Ale fakt chapem, ze nie kazdy citi rovnako - napr ma bezbolestne…

ersp
21. feb 2024

@zuza265 ano cca tak, ked sme sa nesnazilino babo bolo mi to jedno, ale uz ked sa clovek snazi a dlho sa nedari, cakat 60 dni na dalsi pokus je zabijak..