icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bubu4125
9. dec 2014

@mawiya ja akurát veľa chodím cikat od vcerajska... Dnes ma pichalo do pŕs... A mala som včera aj kyselinu... Ale či to bude ono,tak to neviem... Asi bude ešte skoro...

mawiya
9. dec 2014

@bubu4125 no to by mohlo byť. mne bolo zle presne okolo 8 DPO. jednoducho večer z ničoho nič, ale potom bol trošku kľud. a hlavne mi prestala chutiť káva. niežeby som ju nemohla, ale urobila som ju a nasilu vypila. čo bolo divné. 🙂

bubu4125
9. dec 2014

@mawiya ja mám za sebou 4 tehotenstva, z toho jedno úspešne dotiahnute do 26+5tt... Ale zle mi nikdy nebolo... Len cigy mi prestali chutiť... Ale teraz som nefajcila už pár dní,tak neviem... Bolesti mám stále a aj teraz akoby kyselinu z kávy... Čo som nezvykla...

bosoriak
9. dec 2014

@zuzu2389 Ahoj, len ta chcem povzbudit - ja mam za sebou MA 2x, vzdy po uspesnom tehotenstve, to je asi nejaka dan 😖 Ale ta zurivost moze byt sposobena nizsou hladinou progesteronu. Ked pojdes na preventivku, skus ukecat lekara, nech si pravi hormonalny profil. A 11 dni lutealna faza nie je zla a rozhodne to nie je malo na uchytenie, embryo sa uhniezduje na 7. den cca. Takze ziadne vycitky, skus prekusnut depresiu. Aj ked viem, ze na tuto depku zabera len druha ciarka. My sa snazime uz rok po poslednom MA. Ale uz som dospela do stadia, ze nevyberam kazdy mesiac tehotenske testy z kosa po 3 hodinach, ci nahodou... 🙂
A ten pocit, ked mi nejaka babula oznami, ze je tehotna je tiez na neopisanie. A to s nimi pracujem v podstate. Pri slovach "nemysli na to, pride to ked to nebudes cakat" mam chut dotycneho ubit tazkym tupym predmetom. 🙂

Drzim paste v snazeni.

P.S. 28 dnovy cyklus je super, ja mavam 35-36, obcas 42 a to uz je na psychiatriu 😀

janulka999
9. dec 2014

@rybkaa ahoj, prosim ta, moze doxyhexal (antibiotika) ovplyvnit teplotu? smerom dolu napriklad. ovulacne testy ukazali ovu, aj graf ukazuje ovu. ale mam vsetky teploty akesi velmi nizke ako zvycajne.

rybkaa
autor
9. dec 2014

@kudusko a to si si tým 4 dpo istá? bo ja ne.....ovu testy si robila? o tri hodiny si môžeš merať akurát tak tep, ale nei BT žena! 😀 vari nevieš, že akonáhle okále rozpeleštíš a nebodaj sa aj popelešíš na brlohu, teplota sa mení? Takže BT meraj akurát ako sa zobudíš a potom na teplomer láskavo zabudni a tie teploty neber v úvahu 🙂 no, nechcela som byť zlá, ale chcela si môj názor 😀
@mawiya miláčku, tvoja depka sa mi vôbec nepáči....kde je tá veselá kopa, čo nás tu stále zabávala svojimi drístami? hlavu hore, nevyšlo teraz, vyjde pod stromom, veď tam sa všetke zídeme 🙂
@bubu4125 okrem IP poklesu poznáme v tejto téme aj IP výskok, to je nová metóda uhniezdenia 😀 v každom prípade si len 9 dpo, počkaj ešte 3 dni a máš v tom jasno, ak bude teplota hore, testuj, ak nevydržíš,môžeš aj skorej, ale to potom môžeš zápasiť s duchmi 🙂

rybkaa
autor
9. dec 2014

@bubu4125 to dieťatko z 26+5 tt ti aj prežilo? bože to je strašné, prečo sa toto deje???

rybkaa
autor
9. dec 2014

@bosoriak žena, ja ťa žeriem....tiež by som niektoré ubila tupým predmetom....na niektoré si ale tie predmety aj nabrúsim 😀

kudusko
9. dec 2014

@rybkaa zlatko som si ista lebo som bola u doktorky na utz na 16DC vajko malo 20mm a vten den mi pichla pregnyl a na druhy den 17DC som citila pichnutie a bola ovu aj potvrdena na ovu teste vsak vies ked je pregnyl tak je ovu na 100% mam aj tu odfotene v decembrovych snazilkach a teplotu si hned meriam to som len tak dodala tych 37,4C nebrala som to do uvahy a pozerala som grafy aj ine baby tu mali pokles na 4DPO ale neviem aj ja som sa cudovala zlatko

rybkaa
autor
9. dec 2014

@janulka999 skús hodiť graf,ale ako píšeš ATB môže teplotu skresľovať....ešte je ale možné, že ovu test je pozitívny, ale teplota nevystúpi, teda k ovu ani nedojde....môže to byť aj vplyvom ATB, alebo ak máš PCO, či jednoducho vajko nepukne, záleží aj na tom, kedy si ATB začala brať

kudusko
9. dec 2014

@rybkaa a zabudla som dodat ze od 19DC beriem dufik nevies cim to bol ten pokles?

rybkaa
autor
9. dec 2014

@kudusko čo sa poserem , ale ja z tvojho grafu neviem ktorý deň je 17 dc 😀 prosím teba, znač si do FF alebo WZ, lebo ja z tohto ružového kalendára s kvetinou neviem nič prečítať 🙂 no ak ti dr. potvrdila, tak oki, ovu bola - do decembrových snažiliek nechodím, tak neviem, vlastne tieto mesačné snažilky vynechávam celkom, lebo už nemám sily to všetko čítať, stačí mi základná skupina.....na 4 dpo pokles byť môže, on môže byť v podstate hockedy, podstatné je, aby si sa držala nad čiarou a niekedy po 7 - 10 dpo šla ešte vyššie 🙂

rybkaa
autor
9. dec 2014

@kudusko keď to dobre počítam, ovu bola 5.12. ?

janulka999
9. dec 2014

@rybkaa aha, to ma nenapadlo, ze vajko puknut nemuselo.. tie atb nam vyznacene az dokym ich budem brat. sledujem sa len druhy mesiac, tak mi nedochadzaju vsetky moznosti. inak som sa preklikala nejak k jonasovym vypoctom.. len tak som tam naklikala udaje a vobec mi nevyhodilo v dec. plodne dni 🙂 asi nieco na tom bude :D

kudusko
9. dec 2014

@rybkaa ano zlatko 5.12. teplota 36,5C potom 1 den 36,8 a 2 dni 36,9 a dnes tych 36,6C na 48 strane v decembrovkach mam aj fotky ovu testy ak budes mat zlatko cas 😒 vsak to ako pises mam sa drzat nad tou ciarou ale vidis aj natom grafe ze som pod nou o 0,1 C :(

rybkaa
autor
9. dec 2014

@janulka999 ktorý deň si mala pozitívny test? aj ste sa snažili napriek ATB? v grafe reálne ovulku vidno, len či ozaj vtedy bola....či ju nejako ovplyvnili ATB neviem, nemám s tým skúsenosť

rybkaa
autor
9. dec 2014

@kudusko graf máš taký halabala, ale to nič, testy máš krásne, vyzerá to ozaj na ovu 5.12., ten dnešný pokles nemusí nič znamenať, ak bude teplota zajtra zase hore. Ak chceš, kukni si moje grafy vo fotoblogu alebo tu http://www.fertilityfriend.com/home/Rybkaa a všimni si, aký som mala falošný IP na 5 DPO a nič to neznamenalo,lebo sme sa ani nesnažili a reálne bola teplota ani ničím iným ovplyvnená 😀 takže, na 4 dpo je zbytočne niečo riešiť, treba počkať na 12-14 dpo a potom budeme múdrejšie ak neklesne 🙂

janulka999
10. dec 2014

@rybkaa nie nesnazili.. nebudem riskovat kvoli tym atb. len sledujem tento mesiac telo..a mozno az tak zodpovedne nemeriam tu teplotu.. len orientacne.. nevadi..dalsi mesiac sa zacneme snazit opat. 🙂

zarzisia
10. dec 2014

Baby poradte znova......mam doma este 1 krabicku duphastonu-mala som ju brat minulky mesiac, ale zabudla som. Zacat ho brat, ci nie?

Tu graf..teplota moc nestupla, tak uz len v kutiku duse dufam, ze z tych krasne +testov nebude cysta :/ http://www.fertilityfriend.com/home/4a8aef

kudusko
10. dec 2014

@rybkaa ďakujem za rady presne to som si myslela dnes teplta 36.8C ďakujem 🙂

zuzu2389
10. dec 2014

@bosoriak ahoj...verim ze to je tazke...ty sa aspon mozes tesit z tvojich 2 deti...ja nemam ziadne a to ze som po 3 rokoch snazenia o to vytuzene prislo bol sok...a teraz ked sa kazdy mesiac dozvedam ze naokolo su vsetci tehotny..a hlavne ked je to blizka osoba- rodina....joj..no a lutealku som mala praveze len 8 dni..na 9 som dostala kramy...preto sa mi to moc nepaci...pred tehotenstvom som mala lutealku 11 dni a na 12 den som vzdy dostala..tak uvidim tento mesiac...už som si nenasadila ani inofolic...chcem si kupit len Bio Folin -kyselina listova a uvidim co a ako....

rybkaa
autor
10. dec 2014

@janulka999 ovulka určite bola, aj test to jasne ukazuje, ono ešte teplota môže narásť 🙂

rybkaa
autor
10. dec 2014

@zarzisia ovulka bola 27 dc, tak ak chceš, môžeš nasadiť dufík, hlavne ak ste sa snažili 🙂 len potom ho nesmieš vysadiť, bo príde mrcha či ako to je?

paskolinka
10. dec 2014

caute dievcata, moj revolucny cyklus, ktory som zahajila symbolicky 17.novembra sa chyli zase raz ku koncu 😠 teplota pada (aj tak stala za prd tento cyklus), dve ciary vidim, len ked spravim dva testy. tak asi tak, stretneme sa pod stromcekom 😉

rybkaa
autor
10. dec 2014

@kudusko no vidíš, pekne to ide hore 🙂

rybkaa
autor
10. dec 2014

@zuzu2389 je mi ľúto, čo sa ti stalo, bohužiaľ, prešli sme si tu tým viaceré 😔
tú LF máš strašne kratučkú, veď to sa nestihne ani uhniezdiť poriadne a hneď ho ms odplaví...neskúšala si brať čistý vitamín B6 - pyridoxín? Baby si to chvália, že to predĺži LF o niekoľko dní aj na 11-12, čo už stačí. Kyselina listová je tiež fajn, no na dĺžku lf nemá vplyv. Ak máš takú krátku LF po kyrete, ide zrejme o nízku hladinu progesterónu, nebola si na HP?

rybkaa
autor
10. dec 2014

@paskolinka pozitívum tohto grafu vidím aspoň v tom, že LF sa ti pekne predĺžila a nevidím ani špinenie, takže si na dobrej ceste - pod stromček 🙂

katickaaa
10. dec 2014

ahojte pridavam moj prvy graf v zivote 🙂 celkom ma to este bavi-co sa cudujem, ale aspon nieco viac o sebe viem 😉 tak budem pokracovat a uvidime ako to dopadne 🙂

paskolinka
10. dec 2014

@rybkaa aaa tak zatial sa mi nepredlzila, vzdy som mala 12-13 dni 😉 a spinenie vlastne aj nejake uz zacalo, len som leniva to zaznacovat 😀 jedine, co je na tomto grafe zaujimave, je ten pokles 3-4dpo, to som dosial nemala. a ty co nove? uz periny nacechravas a pradielko triedis, aby ste pomaly aj zacali plodit, ci ...?

zuzu2389
10. dec 2014

@rybkaa Ahoj, ďakujem za typ, zatial som nebola...mala som teraz len druhe krámy po kyrete tak som chcela pockať ešte tento cyklus..pretože prvý hned po kyrete som si BT nemerala kedze som vedela ze kym ich dostanem moze ujst vela casu..a aj som ich dostala za 6 tyzdnov...pri druhom cykle som brala Inofolic na odporucanie lekara..len tam som mala pocit ze mi ovulku oddialilo..sice som ju aj pred kyretom mavala tak najneskor na 17 DC ale vzdy sa mi potom aj kramy posunuli...vzdy som mavala lutealku 11 dni a na 12 som chytla kramy...tak preto mi to teraz bolo divne...tento cyklus som si nenasadila Inofolic tak som zvedava kedy dostanem svoje dni po ovulke...a potom sa objednam k lekarovi..bo po kyrete som u neho bola zaniest len spravu...ani ma nepozeral...iba povedal ze ak budu nejake problemy aby som prisla...a este ma stve ze BT mi nie a nie sa znizit po kramoch...dnes som 8DC a mám 36,7...co taketo pred ovulkou mávam skor tak 36,5 -az 36,6..a po ovulke mi teplota vyskoči min. na 36,8 a vyssie...tak som zvedava či sa mi BT ešte zníži pred ovulkou...