Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@ersp no to sa robí tuším deň-dva pred ovu...
@eliska1986 nuž, máš skoro 40, môžeš sa cítiť mlada ale čo sa týka plodnosti a schopnosti počas a donosiť babo, tak mlada ani zďaleka nie si.
Urob ako odporúča lekár, on to študoval vie prečo ti odporúča konkrétne kroky.
@bambulka711 nejak tak budem volat lebo ja najprv potrebujem zistit ci ovu sa vobec chysta 😀😀
Dievčatá neviete mi prosim poradiť zajtra mám pichnúť gonasi streda štvrtok snažiť a piatok nasadiť utrogestan mám ho nasadiť alebo až keď mi Bt potvrdí že reálne prebehne ovu ?
@ersp
@bambulka711
@kristinkaris ja by som sa snažila už v deň, keď si pichneš gonasi. Aspoň ja to mám tak, že do 24 hodín mám ovuláciu na 99%. Progesterón si nasaď kľudne 3dpo, nech je istota.
@bambulka711 to by bolo super keby prebehla tak rýchlo lebo štvrtok kým sa dostaneme do postele :D mám v práci dlhy deň 😂😭
@kristinkaris o to skôr by som sa snažila. Mne to bolo povedané, že prebehne do 36 hodín a u mňa vždy aj tak bolo. Takže ja zvyknem pichnúť gonasi okolo obeda (ale kľudne si daj večer) a snažíme sa v ten večer a potom ešte na ďalší deň. Progesterón som si dávala iba dva mesiace a od 2-3dpo rána.
@kristinkaris teplota ti ovu nemusi vobec potvrdit, gonasi je hcg hornom, teda budes mat pozot aj ovulacny a moze aj teplotu zmiast 🙂 povedali ti dobre ja som cca 2 dni po pichnuti zacala s progesteronom, dokonca mne dr teraz v car vravela ze pokial nie je problem ten progesteron je len podpora a neoplyvni tak vysledok...samozrejme ine by bolo aj by podla HP mala zena malo progesteronu v case po ovu
@kristinkaris co sa tyka snazenia nam bolo povedane v den pichnutia a nasledujuci den 😀 1x za den ziadne prehananie 😀
@bambulka711
@ersp a mali ste progestenale alebo utrogestan ? Mne nepovedali dávkovanie iba že mám vybrať cele balenie no tam je 15 kapsúl a teraz neviem či 1x1 alebo ako zajtra tam asi zavolám
@kristinkaris 3x progestenalle, teraz odkedy chodim do cas duphaston aj skrz cyklu...ja mam 2x denne, rano aj vecer
@kristinkaris ja som mala utrogestan 400 ráno a 400 večer, ale mala som konskú dávku. Nakoniec som dávala 200 ráno a 200 večer. Ak máš 15 kapsúl, tak asi 1x denne to bude. Ale zavolaj si, u mňa sa pomýlil a dal mi namiesto 3 balení iba 1.
@ersp
@bambulka711 Oki ďakujem ☺️
Dievčatá, beriete niektorá čistý inositol? Som si ho dnes kúpila a začala užívať. Inofolic mi celkom pomáhal, ale príde mi to len veľmi predražený inositol.
@bambulka711 tiez som zvazovala nad inosotolom ciatym, ale zas ja neriesim cenu ak to ma zabrat, teraz som skusala inofolic combi premium a uvidim 🙂
@bambulka711 ja beriem čistý 🙂 v centre odporučili
@ersp nejde až tak o cenu, ale zase, na čo platiť 40e mesačne, ak stačí 10 🙈 už aj bez toho je tých výdavkov dosť.
@kristinkaris a aký berieš?
@bambulka711 od myprotein
@bambulka711 ja som brala v kapsulách od gymbeam, mám doma skoro celé plné balenie ak by si náhodou chcela, viem ti poslať kľudne za poštovné 🙂 už ho aj tak momentálne nevyužijem.
@kristinkaris ja mám nejaký gymbeam, tak snáď bude ok.
@katariiinkaa ďakujem, teraz mám, ale keby náhodou bolo ešte treba, ozvem sa 🙈 a ako dlho si brala?
@bambulka711 vieš čo ja som moc nestihla to brať ani :D preto mám ešte skoro celé balenie. Mala som doma ešte Lejdyvitu a chcela som len navýšiť obsah inositolu v nej, tak som spolu s ňou brala aj inositol od gymbeam, ale len chvíľu. Potom som od kamošiek dostala k sviatku inofolic (vraj namiesto fľaše haha 😅), tak som prešla na ten a čistý inositol som už nebrala, keďže inofolic ho už obsahoval vyššie množstvo ako Lejdyvita. Budem posúvať viacero vecí čo mi ostalo, chcem ale počkať na prvú kontrolu či bude všetko v poriadku a potom to posuniem ďalej všetko 🙂 teraz vo štvrtok mám odber na hcg, potom 18. kontrola tak niekedy po tomto termíne to nahodím buď sem alebo do snažiliek 🙂 ostal mi ešte aj vitex skoro celý, inofolic premium 3-balenie neotvorené ani + ešte určite niečo, tak zbytočne mi to tu bude stáť 🙂
@katariiinkaa hej, ja beriem nejaký multi vitamín prenatal, plus aktívnu kyselinu listovú plus inozitol a zajtra začínam Letrozol brat 🙈
@bambulka711 keby clovek vedel aky mix vitaminou je to spravne 😀 ja davam aj ked je drahsi prednost inofolicu nakolko ma viac zloziek a tie zvysne pomahaju lepsie strebavanie inositolu, ale ak sa budeme dlhsie snazit mozno ma to uz tiez prejde a pojdem na cisty 😀
@bambulka711 ja mám napr kys listovú už nadbytok beriem z brainmarket ten methyfolate ale dr spokojný že mám v tom pokračovať že radšej viac akoby chýbalo :D
@kristinkaris ja tiež beriem dvojmo, lebo je v tom prenatalnom multi a ešte beriem zvlášť aktívnu formu, nakoľko mám nejakú mutáciu génu, či čo to. Ale že to má viac ako polovica populácie, tak som kľudná 😂
@ersp no veď to, ale ja sa snažím to moc nekombinovať, ale iba dopĺňam kvôli tomu medrolu, lebo ten dosť odbúrava. No a tú listovku beriem kvôli tomu, že mám problém so vstrebávaním bežnej formy a inositol preto, lebo sa mi stále odďaľuje ovulka, tak na podporu.
@bambulka711 ja som zvedava ak pride ms na dalsi mesiac ci ovulka pride, ci ten duphaston pomaha ale bo tento cyklus bola nahoda 🙂 ja si kde tu dam pregnency vitaminy od my pretein, to su gumove cukriky, ale standardne inofolic,c,d,e, a macu 😀 aktualne nic neberiem 😀😀😀
@ersp no ja som rada za ten multi, lebo keď som to každé brala osobitne, to som mala namiesto večere. Aj tak je toho dosť, ale minimálne o 7 tabletiek menej. A hlavne nemám 100 krabičiek na linke 🙈

@bambulka711 ja mam chvalabohu vzdy tu istu dr 🙂 tak drzim palce, ja sa budem modrit nech ovu dojde ze sa doknci pct test a ak bude ovu v lavo iui