Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@ersp no som zvedavá. Aj ktorá strana to bude.
@bambulka711 cakame pol hodku na vysledok...podla utz vyzera ze som po ovu (comu nechaoem) a z prava...maju este krv brat na pptvrdenie
@ersp a ktorý DC si, keď po ovu? Videli žlté teliesko? Som teraz prekvapená dosť.
@bambulka711 10dc dnes...ale pride mi to skoro a sliznica len 6,6 co po ovu mavam nad 10..
@ersp nemôže to byt ešte ovu z predchádzajúceho cyklu? Videli triline sliznicu?
@kristinkaris v pravo to vyzera na prasknuty folikul a zacinajuce zlte teliesko podla sona..uvidime krv co povie, ale kazdopadne v lavo nic dominantne nie je cize aj tak je to pase...cakame na vysledky a mali by sme mat pokec aj s dr ze co dalej
@ersp teplotu nemerias?
@kristinkaris nemeriam, ako aj bambulka pisal aj mne to rozhadzuje spanok...
@bambulka711 takze poobede vysledky krvi, takze uvidim ci ovu bola alebo nie...pct nadpriemerne dobre, co maju vynimocne, takze ani krcok ani spermie nie su problem..vzhladom na hlien v krcku, mnozstvo a pravdepodobne zacinajuce teliesko sa predpoklada ze som po ovulacii...kazdopadne dohodli ms esa ze skusime iui aj ked vlastne s krckom neni problem aspon 1x, mam clostyl na buduci mesiac a modlit sa nech je vlavo ovu
@ersp tak aspoň niečo pozitívne. A začínajúce žlté teliesko znamená, že musí byť tesne po prasknutí, max. pár hodín.
Ja som rozmýšľala, prečo sa nám tak strašne zhoršila morfológia, že z 9% na 0.5% behom 8 mesiacov. V apríli bral partner antibiotiká kvôli pankreasu. Myslíte, že to môže byť tým? Neviem si to inak vysvetliť.
@ersp joj škoda to by bolo pekne vidieť .. ja dúfam že zajtra nedostanem ms mám ísť na kontrolné sono a krv 🥹 ale dnes ta teplota klesla zatiaľ nie pod čiaru ale celkom dosť
@bambulka711 nám v car povedali že morfológia sa nemení 🤔 preto sa nedá ani upraviť
@kristinkaris a testy si neskusala?
@bambulka711 samozrejme moze..po atb silnych treba pred iui a ivf rusim kontroly spermiogram...
@kristinkaris drzim palce nech ms nedojde 🙂
@kristinkaris @ersp no tak už mi zostáva iba veriť, že to je tými antibiotikami, lebo mi to príde ako brutálna zmena v takom krátkom čase. No uvidíme budúci mesiac pri IUI, to už by mali byť 4 mesiace po nich a snáď sa to vráti do normálu.
@kristinkaris snáď už nepríde...
@kristinkaris morfologia sa moze zhorsovat veru. A liekmi uz duplom. Moj bol prechladnuty pred 3 mes a hned zo 17 mil sme sli na 2-3 mil. A obnovuju sa kazde 3 mes uplne. Takze este stale ich nemal ok
Baby citam vas a drzim vam silno palce 🙂 je to narocne to cakanie. Den za dnom. Ja som sa prave v tomto musela prestavit. A ist krok za krokom. Pomaly. Lebo uz mi predtym siball
@bambulka711 my inak uvazujeme ze ked sa druhe sa podari muzovi dame spermie zmrazit...dr nam spominala ze chlopom sa niekedy zo dna na den zhorsi spermiogram
@kristinkaris akoze napisala som priklad na mnozstvo spermii ale morfologia sa zhorsovat moze 😂 nejak zle som sa vyjadrila
@katariiinkaa takto vyzerá dnešný
@zuza265 môže sa zhoršiť ale to by musel byť asi nejaký riadny dôvod … jasne atb môžu skrášliť výsledky preto sa ani neodporúča tuším 3 mesiace robiť spg
@bambulka711 a z akeho dovodu chlap bral lieky? Zapal?
@kristinkaris @zuza265 @ersp no uvidíme, bol niekedy v apríli na antibiotikách, tak snáď na ďalšie IUI už sa ten spermiogram dá do poriadku, že to nebude nezvratné. U nás to mrazenie asi nemá veľmi význam, lebo jednak už ďalšie nebude bábo a jednak pri tejto morfológii by sme mohli ešte aj tým zdravým zhoršiť pohyblivosť. Inak, pri IUI sa dávajú len morfologicky správne, či iba pohyblivé? Neviem, ako by dokázali oddeliť morfologicky správne od nesprávnych ešte aj.
@ersp bol na operácii pankreasu, ale bez narkózy, iba na antibiotikách bol...
@bambulka711 ako podla mna to mohlo ovplyvnit..ved uvidiite teraz jak dopadnete a pripadne spravit kontrolny spermogram
@bambulka711 Antibiotika mozu ovplyvnit morfologiu. Napriklad moj chlap si den-dva pred spermiogramom vypil a spermiogram mu vysiel katastrofalny, nekrospermia ci ako sa to vola 🤦 Tak sa ho doktor pytal ci nepil a on ze ano a boli sme doma. Na kontrolnom uz mal v poriadku vysledky, len zas mal vysoke leukocity, tak dostal antibiotika na preliecenie. Tak ako aj u nas moze ovu ovplyvnit cokolvek, tak aj u chlapov ten spermiogram sa meni.
@adka3321 ďakujem, to ma upokojilo, že to až takto veľmi mohlo ovplyvniť a ešte je nádej... Akože, na IVF má dostatočný spermiogram, ale fakt ma to šokovalo pri IUI. No tak už len čakať, či motyka nevystrelila, ale som 7dpo a už cítim podbruško zase, tak sa pripravujem na ďalšie kolo.

@bambulka711 mali by ak budem pred ovu ak som tomu dobre pochopila...akjrat uz sme v KE a o 8smej mame termin tak uvidim co povedia