Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@ersp no ja uvidím, dala som si ešte jeden progesterón a budem dúfať, že príde menzes až zajtra 💪
@bambulka711 za vyskusanie nic nedas 🙂
@ersp no veď presne. Ak si dám Letrozol podľa toho, kedy príde ms buď 3 alebo až 4 DC
@bambulka711 to dobry napad 😀 ja dnes uvazujem ci vobec idem robit tehu test alebo si len pockam na ms 😀
@ersp no ja som včera nerobila, dnes len pre istotu, ale nečakala som pozitívny výsledok. Ja už som nastavená na režim IVF a teraz si idem konečne trochu užiť leto aj ja.
@bambulka711 tak to super ze kusok uzijes leto 🙂 my sme stale bez auta po nehode takze vsetky plany popadali ako hrusky zo stromu 😀 mozno v pondelok si spravim test lebo mam ist na fyzio chrbat ponapravat 😀
@ersp tak ja sa tiež nikam nechystám, keďže IVF už beriem ako takmer istotu a chcem dať aj genetiku a pod. Ale aspoň sa okúpať, na bike... Doteraz som nič nepodnikala, lebo som sa bála, aby som zápal nedostala pred IUI a potom zase, lebo progesterón a tak. Ešte že IVF vyjde na jeseň 😂 tak v pondelok už by ti mohol ukázať.
@bambulka711 ja to tiez tak vidim ze ivfko na jesen bude aj u nas..nejak uz sa mi nechce skusat co zaberie a co nie 😀 no uvidim ci sa test odhodlam alebo nie 😀
Ahojte dievčatá , tak po dlhom čase tu niečo napíšem keďže naposledy som tu pridávala len radostne správy a neskutočnú radosť z pozitívnych testov. Radosť vystriedal smútok. Od začiatku to bolo divne ani raz sme na ultrazvuku nevideli nič , hodnoty hcg rástli ale nie tak akoby mali. Neskutočne čakanie a pocit neistoty bolo to najhoršie. Hneď ako som to oznámila manželovi sa mi spustilo hnedé spinenie , doktor mi predpísal lieky na zastavenie a nepomohlo dokonca som začala krvácať tak sup do nemocnice. Neuverite ale za 2 týždne sa pri mne vystriedalo asi 15 gynekológov čo mi nevedeli poradiť. Môj doktor má poslal na hospitalizáciu aby sa to sledovalo ale primár má odmietol si tam má nechat veď prečo 🤷♀️ To bolo streda že mám prísť v piatok. V piatok už bol zase iný lekár a zobrali mi krv hcg kleslo o 600 a že je to potrat a mám doma vykrvácať 🫣 Neuverite ale v pondelok som prišla na kontrolu a čo sa nevidelo ?plno krvi v bruchu okamžite som tam zostala. Mimomaternicove tehotenstvo museli má hned na druhý deň operovať a odstránili mi ľavý vajcovod kde to bolo zaseknuté. Po operácii mi doktori povedali že možno tak 3 dni neskôr a už by som tu nebola 🙏 takze dievčatá nepodceňujte nič to čo nieje normálne napríklad tie hodnoty hcg , spinenie , krvácanie, napríklad mne 2tyzdne digi ukazoval 2-3 týždeň. Vždy keď sa vám niečo nezdá netreba to podceňovať a radšej ísť 100x ku doktori ako neísť vôbec.
Našla som na tom celom jedno pozitívum úplne má táto skúsenosť zmenila začala som inak brat život a viac si ho užívať . Stále sa upokojujem že keď sa nám to raz podarilo prirodzene tak sa to podarí znovu ❤️
Prepáčte že som ti toľko napísala ale považovala som to vhodne keďže tu preberáme všetko a je tu s kým sa “porozprávať “ (popísať) o veciach ktoré sa v bežnej konverzácii s rodinou alebo priateľmi veľmi nerozpráva 😀 aspoň u mna .
@nikol114 to mi je luto ako to u teba dopadlo, ale suhlasim, pri tehotenstve obzvlast v zaciatkoch radsej 100x zbytocne ist na pohotovost/k lekarovi, ako nieco zanedbat...ja som nieco podobne zazila ale na konci svojho tehotenstva v 36tt, kedy mi bolo par dni zle a nakoniec my spodny tlak sa vysvihol nad 100...utekali sme nocnou hodinou na pohotovost a tam mi dr povedal ze si mam vybrat ci ostanem tam ale nevidi na to dovod, alebo si budem doma merat tlak a ked daco pridem zas...samozrejme som ostala tam aj ked dr nadseny nebol, na dalsi den prisiel dalsi sluzbukonajuci lekar a okamzite okolo mna skakali, vysetrenia, nastavenie liecby a nakoniec 5 dni trvalo dat tlak tabletkami do normalu, hrozba preeklapsie...niekedy by som tych lekarov fakt nakopala niekde, urcite si ta mali nehat uz skor v nemocnici a riesit ci nie je mmt..
@nikol114 ahoj, veľmi ma to mrzí, presne viem čím si si prešla, to iste som mala v apríli ale u nás to dr. podchytila naozaj skoro, tak som sa vyhla zákroku. “Chvalabohu” u mna malinké zomrelo hneď a teda telo to dokázalo z vajcovodu vypudiť do brušnej dutiny, kde sa to vstrebalo. Popravde som veľmi krivdila mojej dr. zo začiatku že tomu nedáva žiadnu šancu.. ale presne ako hovoris, nebolo vidno nič na ultrazvuku, hcg stupalo pomaly, proste katastrofa.. teraz som znovu tehotná tak ten rozdiel už samozrejme vidím, ale vtedy som do poslednej chvíle verila že sa dr mýli.. chvalabohu vďaka nej som neprišla ani o vajcovod 🙏 nám sa hneď na další cyklus podarilo znovu otehotnieť, tak teraz čakáme naše zázračne bábätko ❤️ držím palce nech si k vam dušička znovu nájde cestu. Držte sa 💛
@kristinkaris uvidis v pondelok ako to dopadne na kontrole 🙏 ak by sa s tým telo same vysporiadalo, bol by to určite “lepší” prípad ako keby to malo byt mimomaternicove. Ta neistota kým vieš na čom si je hrozná.. my sme v apríli čakali asi 3 alebo 4 týždne na to kým sme dostali verdikt čo sa deje. Najdlhšie 4 týždne aké som zazila..
@katariiinkaa dúfam že sa telo zvládne aj samo
@nikol114 to je mi veľmi ľúto. Ako píšeš, často sa stretávame s výsmechom a podceňovaním našich vlastných lekárov a niekedy to môže dopadnúť veľmi zle. Držím veľmi palce, aby to na ďalší pokus už dopadlo dobre a bolo bezproblémové 🥰
Ahojte, potrebovala by som poradiť, testovala som od 9DC, 11DC mi vyšiel pozitívny digi ovu večer až o 20:00, obyč ovu bol negatívny. Ďalší som si robila na druhý deň 12DC o 10:00, digi pozitívny, obyč pozitívny, neskôr cez deň až do včera bol pozitívny už len digi, obyč už bol negatívny. Od 13 DC je negatívny aj digi. FF mi podľa teploty označil ovu na 11DC, čo mi príde blbosť, keďže až deň na to som mala pozitiv obyč. test. Teploty pred 9 som nastavila, aby sa nebrali do úvahy, merala som najskôr v ústach, nakoniec som sa rozhodla aj napriek nekomfortu merať dole. Myslíte si, že ovu mohla, môže prebehnúť až dnes? Viem, že vaše odpovede budú len dohady, keďže nevidíme dalšie teploty, skôr mi ide o vaše skúsenosti, ja mám pocit, že prebehla dnes. Ďakujem za vaše postrehy.
@nyonya22 podľa grafu by som povedala, že ovu prebehla naozaj medzi 11DC-12DC. Uvidíš ešte zajtra, či vyskočí teplota. Tam je problém teraz asi aj tá zmena, že si merala v ústach a potom zrazu v pošve.
@bambulka711 predchádzajúci som merala dole, len som chcela skúsiť celý cyklus, tak, že budem v ústach, ale neskôr mi prišlo, že to je blbosť, veď si to nebudem môcť porovnať. Chyba. Aktuálne stále cítim také pulzovanie vo vaječníku, samozrejme prerušovane, nie v kuse, posledné 2 hodiny, že to vôbec neviem odhadnúť, či bola alebo nie.
@nyonya22 jasné. Ono ten priebeh by mal byť podobný, len hodnoty sú v ústach asi nižšie a je to meranie náchylnejsie na nepresnosti. Môže sa stať, že ti teplota zajtra vyskočí a bude to jasné 🙂
@bambulka711, dúfam 🙂 Ono samozrejme ráno sa ukáže, skôr mi šlo o to, či dnes ešte "poistiť", keďže sme troška v nekomforte ( máme návštevu na víkend ) a samozrejme si snaženie užívame, tak či to má zmysel, sa krotiť :D alebo sa na to vykašľať, ak mi rozumiete.
@ersp osobne si myslím, že splnené boli, fakt som sa snažila nič nezanedbať. Od 11dc som merala 3x do dňa a fakt to bolo "najpozitívnejšie" 12dc o 10:00 ( ten posledný). Viem, že je len pozitívne a len negatívne, skôr to beriem tak, že aj obyč, testovacia bola silnejšia ako kontrolná + digi. Obyč som mala pozitívny len vtedy, inak všetko negatívne, preto to nazývam najpozitívnejšie. Čítala som vás od nejakej strany 1000 až po koniec, veľa som do vás naučila, prežívala s vami vaše príbehy a držala palce každej nech to dopadne tak ako túži.
@nyonya22 no ak máš pocit, že ešte neprebehla, ja by som asi poistila aspoň rýchlovkou. My sme tak riešili, keď s nami bola svokra na dovolenke a mali sme spálňu v obývačke 😂😂😂 ten posledný na foto je pozitívny.
@bambulka711 no ja si myslím, že prebehla, tak pred 2 hodinami, keď ma pichlo tak, že ma skoro vykotilo :D , alebo prebieha, lebo stále cítim také pulzovanie, tak ja už fakt neviem. Noooo to musel byť iný adrenalín :D
@bambulka711 áno, tento považujem aj ja , to je 12DC o 10:00, od vtedy boli všetky slabšie. Len digi bol ešte pozitívny celý deň 12dc, od 13dc už aj digi negatívny.

@bambulka711 jop, ja som tiez nakupila ovulacne testy 😀 mna dnes aj vcera dost krce v bruchu chytaju tak mozno aj skor pride ms jak ma 😀