icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

ersp
12. aug 2024

@bambulka711 10 dc budem v pondelok

bambulka711
12. aug 2024

@ersp tak hádam to bude ok. Treba byť ready, keby bolo treba že hneď 😂

ersp
12. aug 2024

@bambulka711 to chceme, len pruser je ze v stredu ideme na kratku dovcu a mame spolocnu izbu z nasimi do nedele 😀😀 takze to bude zaujimave😀😀😀 ale chcela by som tak ze v sobotu poistit prirodzene a v pondelok uvidime 😀

bambulka711
12. aug 2024

@ersp hodíte rýchlovku v kúpeľni 🙈😂

ersp
12. aug 2024

@bambulka711 spolocna kupelna pre x chatiek 😀😀😀

bambulka711
12. aug 2024

@ersp hold, tak do lesa dievča 😂

ersp
12. aug 2024

@bambulka711 no budeme musiet daco vymysliet 😀 na tych par minut sa dade zasijeme 😀😀

kristinkaris
13. aug 2024

Ahojte dnes som bola v car lebo už 14 dni spinim a na testoch stále nejaký ten duch čo ma však šokovalo dr povedala že som po ovulácii čo je dosť na hovno keďže sme sex nemali :D tak snáď ten ďalší cyklus 🙂

kristinkaris
13. aug 2024

Ešte dodám ja som na sone videla ten folikul bol dosť veľký ale neviem rozoznať ako by mal vyzerať keď praskne ovu testy teraz robené takto … myslite že keby dnes mame styk tak to ešte môžme zachrániť ? 😅 ide o to že ja tu ovulku skôr nemám ako mám

bambulka711
13. aug 2024

@kristinkaris no ak si videla na sone folikul a máš takéto testy, tak šup na to 🙂 folikul je hladký a jasne ohraničený "kruh" na sone, prasknutý je vidieť tak ťažšie, vyzerá ako taká hviezdička.

kristinkaris
13. aug 2024

@bambulka711 áno presne taký som videla ohraničený a ona hneď ako tam dala tu bakuľu tak z fleku že už je po ovu :D ma napadol ak praskol v noci alebo nadránom 🙄 uvidíme skúsime a aspoň nebudem mať kramy na dovolenke keď prišla skôr ovu :D

bambulka711
13. aug 2024

@kristinkaris takto vyzerá neprasknutý folikul. Prasknutý je taký zošuverený a v strede má niečo ako hviezdičku. Neviem to lepšie popísať 🙂
Tie testy si robila dnes? Ak áno, určite je to ideálny čas. Máš ovulku moc rýchlo po teste pozitívnom?

kristinkaris
13. aug 2024

@bambulka711 áno dnes ..presne tak vyzeral podľa mňa … no väčšinou mávam 2 dni pred ovu pozitívne testy

bambulka711
13. aug 2024

@kristinkaris tak potom nie je o čom a spravte si pekný večer. Prasknutý folikul vyzerá inak, to by si spoznala. Držím palčeky ✊✊✊

kristinkaris
13. aug 2024

@bambulka711 dúfam že stíhame 🍀

kristinkaris
13. aug 2024

@bambulka711 a ty ako ? Už si po ovu ?

bambulka711
13. aug 2024

@kristinkaris určite stíhate. Ja áno, tuším som už 7dpo. Mala som 2 alebo 3 folikuly, tak uvidíme, či motyka nevystrelí 🙂

kristinkaris
13. aug 2024

@bambulka711 fiiiha tak to už každú chvíľu môžeš aj testovať 😁 a bola si na iui?

bambulka711
13. aug 2024

@kristinkaris chcela som ísť, ale kvôli počtu folikulov nám ho neodporučili a v podstate ani nechceli spraviť, tak sme skúsili prirodzene. Testovať má zmysel u mňa až tak 14 dpo, mne sa gonasi dlho drží. Budúci mesiac keď tak ešte skúsime IUI a potom ten ďalší IVF.

simonka3333
13. aug 2024

Ahojte dievčatá,
Chcela som sa spýtať, či ste sa s niečím takým už stretli 🙂
Tento cyklus som mala ísť prvýkrát na odsledovanie folikul a či ovulacia prebieha.
Vyšetrenie som si dala na 10DC keďže ovulaciu mávam od 13-14 DC. Avšak ráno o 8:30 na 10DC doktorka už videla žlté teliesko. Poplakala som si, že sme to zas nestihli lebo sme sa snažili len na 9DC večer. Tak som si povedala, že si odsledujem bazalnu teplotu či teda ovulacia prebehla aj tak skoro či tam naozaj vajíčko bolo.
No avšak podľa grafu mi vychádza ovulacia úplne iný deň, keďže tam bolo žlté teliesko, ktoré už produkuje progesteron nemala byt už zvýšená teplota 10DC?
Poovulačne teploty mám 36,6-36,9•C.
Prikladám aj grafik.
Som si istá, že sme to nestihli, ale toto mi vŕta hlavou.
Ďakujem vopred za vaše názory 🥰

ersp
13. aug 2024

@kristinkaris nezmerala aspon ten folikul dr? Ako pise bambulka, prasknjty je uz taky nesumerny, u mna vyzeral ako taky splosteny 😀😀

bambulka711
13. aug 2024

@simonka3333 myslím, že ste to stihli. Podľa mňa ti praskol medzi 9DC a 10DC, preto si nárast teploty zaznamenala až na 12DC. Každá ten nárast máme trošku inak. Vajíčko je schopné oplodnenia ešte 12-24 hodín po uvoľnení, takže nič nie je stratené 🙂

kristinkaris
13. aug 2024

@bambulka711 aha no tak možno práve teraz motyka vystreli ☺️
@ersp tiež som sa čudovala že ho nezmerala celkovo to sono urobila tak divne akoby sa strašne niekde ponáhľala a vyzerala že ju s tým otravujem že som zase tam … to bolo také kukla pravý vajecnik a hneď už je po ovulácii vôbec sa naň riadne nepozrela ale tak možno to už majú v oku hneď :D a endometrium ma 12mm čo už je dosť vysoké podľa mňa

kristinkaris
13. aug 2024

Už mi ostáva len dúfať že praskol rano a vajko je schopné 12 hodín oplodnenia :D

bambulka711
13. aug 2024

@kristinkaris podľa mňa ti nevenovala pozornosť a ešte nebol prasknutý. Mne v CAR robila fakt dôkladné sono oproti môjmu lekárovi. Ten tiež bol tento mesiac taký otrávený zo mňa, že som zase tam. Ale ja si z toho nič nerobím. Tvorím protilátky a musíme si dávať pozor a zbytočne sa bez ochrany nesnažiť 🤷

kristinkaris
13. aug 2024

@bambulka711 no môj gynekológ ma 70 rokov ale je to kapacita a on teda keď robí sono tak riadne poctivo o tejto doktorke som si myslela že tiež je v pohode no ale po dnešku neviem čo si mám myslieť zvláštne že ho ani len nezmerala lebo to bol jasný kruh

bambulka711
13. aug 2024

@kristinkaris mne sa tak tiež raz stalo, keď ma vyšetrovala lekárova dcéra (asi vrámci školskej praxe), že nevedela ani zmerať folikul a vlastne som sa vtedy nedozvedela, aký je veľký. Ale čo už, tento mesiac to už je na osude a uvidíme ďalšie, čo prinesú 🙂

ersp
13. aug 2024

@kristinkaris endometrium je take poovulacne alebo ovulacne

kristinkaris
13. aug 2024

@ersp nuž je to vo hviezdach :D

evelyn1986
13. aug 2024

@bambulka711 @andyka105 Ďakujem☺️. Dúfam, že aj nám sa čoskoro podarí, lebo už som to “nedarenie” raz zažila, trvalo to síce len pol roka, ale bol to riadny nápor na psychiku…