Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@evelyn1986 ja som to zo začiatku práve horšie znášala, lebo som si nikdy nepripúšťala, že práve ja budem mať problém, keď nikto z rodiny nikdy nemal. Teraz ma to síce stále trápi, keď menzes príde, ale už je to tak na chvíľku iba a som zmierená s IVF.
@bambulka711 No ja myslím, že s otehotnením som nejako extra problém nemala. Vždy som otehotnela v nejakom primeranom čase, dva krát dokonca na prvý krát, len raz z toho to nedopadlo dobre… Aj cyklus som mala do minulého roka pravidelný, od 27 do 29 dní max, ako hodinky. Ale minilý rok mi začal nejako haprovať, raz 25, raz 28, niekedy extrém 21. Tak som išla k doktorke na hormonálny profil, tvrdila, že všetko je v poriadku, ale keď sa to nezlepšilo, tak mi na 3 mesiace dala duphaston. Ten mi pomohol, len keď som to brala, teraz som prvý mesiac bez neho a zase cyklus len 24 dní… Dala som si urobiť opakovaný hormonálny profil, tak uvidím, čo mi povie. Až v piatok by som mala vedieť výsledky, lebo doktorka má teraz dovolenku. Okrem toho som si dala urobiť aj AMH, tam mi vyšlo 1,43. A podľa toho čo som si googlila, tak som začala mať z tej hodnoty trošku stres. Ešte to nemám odkonzultované s doktorkou, tak uvidím, čo mi povie…
Ahojte babulky, tak ja hlasim dneska 1dc konecne som sa dockala, sice sa to pomaly rozbieha no dala som si cervene vino tak hadam sa poriadne spusti aby som bola konecne po a mohli pokracovat v snazeni 😉
@evelyn1986 nemaj stres, tá hodnota hovorí, akú máš zásobu vajíčok, ale nehovorí nič o schopnosti otehotnieť. Ja som tiež ročník 1986 a mala som 2,9. A je mi to prd platné 😊
@bambulka711 Veď ja tomu rozumiem… Len ma to trošku zarazilo, som čakala, že to číslo bude vyššie. Preto som aj usúdila, že už je najvyšší čas a nie je čas to odkladať
@evelyn1986 tak to určite odkladať netreba. Ani veľa vajíčok nezaručuje, že budú dobrej kvality 🙂 držím palčeky ✊
@kristinkaris ja by som ešte počkala s duphastonom. Riešila som to tiež a že sa nič nestane, ak si ho dáš 3DPO, aby si mala istotu.
@bambulka711
@evelyn1986
Ďakujem dievčatá, za utešujucu správu 🥹
Nikdy mi takto neskoro nezačala rast teplota, vždy to krásne vychádzalo s pozitívnym ovulačnym testom.
Keby som nebola u doktorky bola by som si istá, že ovu bola neskôr 🥹
@bambulka711 Ďakujem, aj tebe držím palce✊ Aj všetkým ostatným✨💕
Rozmýšľam, že by som to tento mesiac vyskúšala aj s ovu testami, aby som si to vedela aj do budúcna odsledovať, že ako rýchlo po pozitívnom teste stúpne teplota. Pred tým som v grafoch ten nárast teploty mala rapídny, posledné dva mesiace som ho mala len taký pozvoľný… Sranda, ako sa to mení. Baby myslíte, že by som mala začať užívať nejaké vitamíny? Či zatiaľ to nechať tak?
Tak dnes 5dc a skoncili kramy teda snazenie sa moze zacat, aj ked to tu nevidim moc realne 😀😀😀 sme na kupalisku aj ked som myslela ze kupanie ozeliem, bez vody sa to teplo neda vydrzat tak dufam ze nic neschytam 😀
@ersp veď kúpať sa môžeš v pohode. Len sa prezliekať do suchého, ak máš sklon k zápalom.
@bambulka711 zapal som nikdy nemala origo, ale pri mory ak nemenim casto potom ma nahana curat 😀😀😀 ale davam si bacha, bud nech je spodok pod vodou a potom na chatku a prezliect 🙂 uz len si najst cas na ppistenie ak by bola ovu skor
@ersp ja by som si robila ovulačné testy, za to nič nedáš a budeš mať dušu na mieste 🙂
@bambulka711 mne pri clostyle ovu test nikdy nevysiel pozit, takze aom ich ani nebrala...ako mgslim ze moc to neovplyvnime tym vikendom, bude 10dc bude akurat, skoro alebo neskoro..
@ersp No ja presne pre toto nosím vždy náhradný suchý spodok, ktorý si vždy za mokrý vymením… Nemala som s tým nikdy problém, ale istota je istota
Ja som dnes 4 DC, ms už minimálna, takže začína nové kolo snaženia sa☺️ Baby vám sa niekedy počas života zmenil cyklus? Mne nikdy, dokonca ani po pôrode, ani dĺžka, ani intenzita. Až do minulého roka. Zrazu z ničoho nič, dĺžka cyklu aj počet dní ms. A počet dní takmer o polovicu. Tak som z toho nejaká nesvoja…
@evelyn1986 áno, stalo. Mala som vždy pravidelný, 28 dní, ovulácia 13-14 DC. A teraz posledný rok-dva cyklus 25-32 dni a ovulácia 14-20DC. Menzes som mávala silný 5-7 dni, teraz slabý a sotva 3 🤷
Dievčatá, už čakám, kým sa lekárka pripojí na konzultáciu. Držte palce 🙂
@bambulka711 držím palce ❤️ daj potom vedieť aký máš z toho pocit
@katariiinkaa ďakujem, no, do týždňa ma bude kontaktovať koordinátorka a ešte nejaká pani kvôli poisťovni, to sa vybaví, naplánuje sa stretnutie a predpokladám, že koncom septembra ideme na to... pocit dobrý, veľmi príjemná doktorka, bolo na nej vidno, že nestresuje, neponáhľa, netlačí... aj keď zároveň je to také, že naozaj ideme do toho... no zmiešaný. Aj sa teším, aj mám obavy. Ale prekonali sme horšie veci.
@bambulka711 No tak to sme na tom veľmi podobne. Tiež som ho mala ako hodinky každých 28 dní, silný, okolo 5-8 dní a teraz od 23-25, extrém 21 a sotva 4 dni. Tak neviem, či je to vekom, alebo čím, ale doktorka sa tvári, že je to v poriadku…
Inak na to Brno som aj ja počula len samé chvály. Tak ak sa vám do vtedy nepodarí, verím, že tam vám určite pomôžu☺️
@bambulka711 tak to super, tak uz len nech sa kolotoc rozbehne a bude uspesne 🙂
U nas dnes 6dc, podarilo sa nam na chvilu nenapadne vyhnat vsetkych a rychlovka na ppistenie ak by ovuu dosla skor 😀 s chlapom sme sa nasmiali ze tak rychlo sme sa este nesnazili 😀😀😀
@ersp my veru raz áno. Na stojáka v kúpeľni, celé to trvalo tak 3 minúty 😂😂😂
@evelyn1986 ďakujem. Uvidíme, som 9dpo dnes. Som teraz začala chodiť na kruhové tréningy a behať, tak snáď "ako na potvoru" otehotniem 😂
Podľa mňa aj vekom, predsa len sa hormóny menia. Ja to tak mám možno posledne dva roky.
@bambulka711 my na madraci na zemy a trvalo to podla mna minutu a vypotili sme v tom teple asi hektolitre 😀
@ersp verím. No uvidíme, uvidíme. Dnes 9dpo, zatiaľ ma ruky nesvrbia. Úplne som taká, že aj dnes na kruháči som potila krv a vôbec sa nešetrila.
@bambulka711 tak uvidis o par dni 🙂

@simonka3333 Vyzerá to tak, že ste to stihli akurát. Ak žiaden stres😉