icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bambulka711
17. aug 2024

@ersp no mňa to najviac bolí presne v čase, keď praská. Potom síce ešte bolí, ale už tak ako pred ovuláciou. No uvidíš, som zvedavá, čo v pondelok bude 🙂

ersp
17. aug 2024

@bambulka711 mna naposledy co som mala bolesti v takto cyklus po vysadeni clostylu ovu bolesti som mala 5 dni..najprv dva len take normalne pobolievanie..potom dva dni krce, druhy ovu pozit a dalsi den 20mm..tak uvidim, zajtra poobede jak dojdeme skusim test a povie mi viac ci koniec snazeniu alebo nie

bambulka711
17. aug 2024

@ersp bez sona môže človek len hádať 🤷

ersp
17. aug 2024

@bambulka711 ved toto uvidim v pondelok 🙂 ale nejak som nasrata na takto skoru ovu ci vajicka vobec sa stihnu spravne vyvinut

bambulka711
17. aug 2024

@ersp ale asi áno. Mňa teda prekvapuje, že keď si mala takú skorú 2 mesiace po sebe, že ti ešte clostyl dali, ale snáď to bude ok.

ersp
17. aug 2024

@bambulka711 vies co bolo to skor z mojej iniciativy, vtedy sa este cakalo na vysledky progesteronu a chceli sme mat istotu, aj ked ma upozornili ze ak bude viac folikulov iui nebude 🙂

bambulka711
17. aug 2024

@ersp no akurát som včera komentovala jeden príspevok, kde spravili IUI aj pri troch folikuloch. Že vzhľadom na vek vyššia šanca.
Ja už cítim tlaky v podbrušku, ako každý mesiac, takže som jasná.

ersp
17. aug 2024

@bambulka711 neviem mne dr vysvetlila ze ona osobne by neodporucala ani pri dvoch, nakolko z dvoch mozu byt 4 😀 embria 😀 a bavili sme sa ze uz pri dvojickach je velmi vela rizik s tehotenstvo..tak mozno len klamlive a bude este tehu 🙂

bambulka711
17. aug 2024

@ersp aj mne tak povedali, preto som bola prekvapená, že niekde to spravili. Mne ani keby chcem, tak nespravia.
No uvidíme, ešte mám aj svalovicu zo štvrtkového kruháča 🙈

ersp
17. aug 2024

@bambulka711 tak myslim ze niektory lekari su ako stroje a nic neriesia...uvidis mozno len svalovka 😀 ja mam pocit ze zacina hlien takze do pondelka by ovu mohla vydrzat 🙂

bambulka711
17. aug 2024

@ersp uvidíme. Ale toto nie je len svalovka, to je proste ten pocit, že keby neberiem progesterón, dnes dostanem mrchu.

ersp
17. aug 2024

@bambulka711 tak uvidis o par dni, v pondelok asi budeme obe mudrejsie 😀

bambulka711
17. aug 2024

@ersp no, v pondelok spravím ráno test a uvidím.

lenockago
18. aug 2024

Dnes 10 dpo klesnutie teploty, to asi nevyzera moc dobre ..

kristinkaris
18. aug 2024

@lenockago toto vyzerá skôr na anovulak

lenockago
Autor odpoveď zmazal
lenockago
Autor odpoveď zmazal
lenockago
18. aug 2024
lenockago
18. aug 2024

@kristinkaris ale ovulka mi normalne dorazila , 14 dc , bol výtok plus pos test … ja posledne dni pociťujem bolesti v podbrusku a taktiez nechutenstvo . Takze vobec neviem co si mam mysliet . Vcera som si robila pepino a bol pozitivny ale mama test negativny … tak ja som z toho jeleň

katariiinkaa
18. aug 2024

@lenockago merias stále v rovnakom čase? Lebo tie rozdiely v teplotách sú naozaj take všelijaké ako zvyknú byt pri anovulakoch. Ono ani pozitívny ovu test ani iné príznaky nie sú zárukou toho že ovu prebehne, sú len ukazovateľmi toho že sa ovu chystá, ale moze sa stať že z rôznych dôvodov nakoniec neprebehne. Vtedy sa väčšinou telo pokúsi o nejaký čas ovulovat znovu alebo dojde k anovulacnemu cyklu.

katariiinkaa
18. aug 2024

@lenockago pepino v poslednej dobe vychádza falošne pozitívne naozaj veľa ženám tu na mk 😕 úprimne nechápem že to stále môžu predávať.. každopádne skús počkať pár dni a uvidis na čom si 🙏 drzim palce!

lenockago
18. aug 2024

@katariiinkaa Priznám sa ze nemeriam stale v rovnakom case , vtedy ako vstanem podla toho ako vstavam rano do prace takze raz o 3:45 a potom zas o 8:00 , to asi ma taktiez velky vplyv …. Nasadila som uz muzovi folandrol a mne inofocil .. tiez si chcem dneska kupit alchemiku …. A meriavam v ustach

katariiinkaa
18. aug 2024

@lenockago no tak už vieme prečo sú teploty takéto rozdielne. Je naozaj ťažké hodnotiť takýto graf, lebo pri meraní bt je dôležité merať v rovnakom čase, preto graf vyzerá ako vyzerá a sú tam take rozdiely. Rovnako aj meranie v ústach je menej presne ako meranie dole, nakoľko stačí že spis chvíľu pred meraním s otvorenými ústami a už to moze veľmi ovplyvniť teplotu. Veru na mamateste nič nevidno 😕 a to má naozaj veľa farbiva, takze skôr si myslim že zatiaľ ide o chybný pepino, rovnako ako v milión príspevkoch ktoré tu za poslednú dobu boli. Fakg nechápem že to môžu ešte predávať..

lenockago
18. aug 2024

@katariiinkaa tak zacnem urcite rovnakú hodinu a hovoris ze lepsie tam dole Ano? Zacnem od prve dna,,, no som ako este 10 dpo tak mozno …. Ale urcite si uz nerobim nádeje . Uvidim novy cyklus nova nádej 🥲

bambulka711
18. aug 2024

@lenockago a neskúšala si ovulačné testy? Ono meranie bazalnej teploty nestačí len v rovnaký čas, ale musí byť okamžite po zobudení bez toho, aby si vstala. Ak som správne pochopila, máš nepravidelnú pracovnú dobu a bol by problém to dodržať. A áno, najlepšie je merať v pošve.

lenockago
18. aug 2024

@bambulka711 skusam ovulacne testy ale len pocas ovu teda aby som si potvrdila ovulaciu ,,, po 16 dc uz sa netestujem . A Ano mam ranne a poobedne smeny takze nemeriam tu istu hodinu . A stale mam teplomer pripraveny nad postelou aby som nemusela vstat ale iba zdvihnut ruku😂😂len mam naozaj vselijake priznaky ,, od 4 dpo bolesti podbruska . Vcera som mala naozaj velmi jemny výtok hnedý a menzes mam dostat o tri dni .

bambulka711
18. aug 2024

@lenockago tak príznaky tu máme asi každá každý mesiac. Tam je ten faktor, že nikdy nevieš, čo to znamená a podvedome si ich privolávaš aj. Ja tento mesiac kašlem na všetko a nemám žiadne príznaky, iba bolesť podbruška signalizujúcu zrejme skorý príchod menzesu. Treba robiť ovulačné testy, kým nevyjde pozitívny test. Následne potom vie ovuláciu potvrdiť teplota.

lenockago
18. aug 2024

@bambulka711 tak ano psychika robi veľkú rolu a pozorujem svoje telo do detailov . Asi by som sa mala prestat testovat ci ovulacnymi a predčasnými testami styk mat kazdy druhy den a hotovo 😂

bambulka711
18. aug 2024

@lenockago tak ono je to najlepšie tak, keď je možnosť 😄