Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@bambulka711 ved prave, nie su to male peniaze, cas, cestovanie..pride mi to zeby to mali riesit a ak sa doktori menia maju mat nastudovane a prekonzultovane predom z priradenou dr..ako ja verim ze ja sa s tym nestretnem, lebo ja mam dost velky peoblem z doverou voci lekarom, v car vzdy mame jednu dr, teraz na operacii 1x co som mala ineho lekara , lebo moja dr dovolenku mala , ale jak som dosla vedel o mne vsetko, hned sono, ci cista nahodou nepraskla..ale na druhu stranu ked sme sa uz bavili ohladom ivf, povedal len ze predpoklada kratky protokol ale ze viac si povieme s mojou dr na konzultacii..
Ja son este ms nedostala cize najskor zajtra bude 1dc ak vobec takz3 verim ze stimulaciu stihame, pri mojom stasti sa nacakam na ms este 😀
@ersp ja tiež po skúsenostiach... Iba mi povedala, že moja doktorka tam o tom nemá žiadnu poznámku. A ja tej druhej hovorím, že veď som ju mala iba raz na online stretnutí, že sme tam nič neriešili také a ani to nevie. Aj som sa dnes na tie metódy pýtala, že kedy embryológa dostaneme a povieme si, že čo chceme a že oni to nerobia 🤷 tak tiež neviem, kedy sa akože máme rozhodnúť, čo chceme... asi keď budem oblbnutá po narkóze... Ale zase, prebrali sme základ a uvidí sa.
@bambulka711 zaujimave...ako pride mi to zeby tieto veci by ste mali mat uz ujasnene z centrom, ale uvidis mozno vsetko v pondelok budete riesit..no ja si uz asi zoznam spisem co vsetko potrebujem v pondelok vediet
@bambulka711 tomu uplne nerozumiem. Akoze po narkoze budes na 99,9% ok. To sa rychlo preberies. Ale napr my sme mali pohovor s embryologom tyzden pred odberom a vsetko sme si povedali. Dalsi pohovor bude pred vkladom. Uprimne bez pohovoru by som si nevedela “vybrat” alebo chapat nimi navrhnutemu postupu. On nam to tam velmi pekne vysvetlil poukazoval co ako sa robi a aky to ma vyznam
@zuza265 tiež som bola prekvapená, ale už to neriešim. Našťastie som si to naštudovala všetko, takže mám prehľad, čo chcem. Ale očakávala som stretnutie... No nevadí, zajtra si dám posledné injekcie a už len veriť 🙏
@bambulka711 my keď sme boli na prvej konzultácii v centre tak nám dr dal papier s cenníkom a podla našich diagnoz a spermiogramu určil on ktoré metódy budeme určite riešiť.. my sme mali predĺženú kultiváciu a icsi metódu ci tak nejak sa to volá. A mrazenie teda aby bolo viac embryí. Jasne ze sme si mohli doplniť aj my ktoré metódy chceme ale on odporučil ze aké si mame dať. No na to ako všetci veľmi to Brno ospevuju tak mi to príde divne z ich strany
@mimuska328 mne cenník poslali online a presne, lekárka iba v žiadosti dala ICSI a PK. Ale ja som čakala, že sa porozprávame o možnostiach. Tak dnes sme si pridali ešte ten elektrolyt, či ako sa to volá. Veď uvidíme, už hlavne aby nepraskli skôr, to je hlavné teraz...
@bambulka711 este mam 2 otazocky 🙂 stimulaciu Ti navrhli len na zaklade HP a vysetreni z reprofitu? 🙂 aa uzivas nejake vitaminy pocas stimulacie?
@ersp áno, len na základe toho, čo robili v BA. Osobne ma videli, až keď robili sono a to už som mala protokol a rovno mi dávali lieky. A užívam iba listovku, D a nejaký prenatálny multivitamin. A akurát som na pokraji nervového zrútenia, že folikuly popraskajú skôr 😂😂😂 psychiatria riadna.
@bambulka711 aha, tak to zaujimave, ako o mne tam uz vedia asi vsetko, kedze som tam od februara bola nespocetne krat 😀 no ja uvazujem inofolic combi, listovku, D, C a E uzivat 🙂 uvidim este co mi v Car povedia ze co odporucaju 🙂 tak treba verit aby nepopraskali, o kelkej si mas pichnut pregnyl ci jak sa to vola? Nemozes o par hodin neskor pichnut pre istotu?
@ersp teraz 20:15 mám pichnúť a v pondelok ráno 8:15 mám odber. Ešte ráno 9:15 som mala blokator ovulácie, ale ten účinkuje max. 30 hodín, čo viem. Nebudem pichať neskôr radšej. Som ich na to, že zvyknem ovulovat rýchlo po gonasi upozornila a nejak som sa nestretla s pochopením... Vraj by boli vajíčka nezrelé 🤷Takže je to na ich tričko a pred odberom budem žiadať kontrolné sono ešte.
@bambulka711 ako mne pride riadne neskoro az 36hodin od pichnutia...no uvidim jak budeme mat mi ci to bude standardne tak..
@ersp tak je to úplne štandardný postup, všetci to tak majú... Vraj sa zriedka stáva, aby popraskali skôr, tak verím, že tentoraz nebudem zase výnimka 🙈
@bambulka711 duufam ze nie, uz len cjvilku vydrzat a budes to mat za sebou 🙂
@ersp dúfajme. Pichnuté 20.15 a doteraz revem 😥
@bambulka711 hlavne sa musis skludnit, aby telo nebolo ovplyvnene stresom 🙂
@ersp akože, už týždeň ma vkuse bolí hlava, nič nezaberá na to na viac ako 2-3 hodiny a začne to zas. Už nech je pondelok, nech to dopadne akokoľvek, ale nech už je po 🥺
@bambulka711 bud stres, pripadne krcna chrbtica?
@ersp nežiadúce účinky... Každý druh to ma ako veľmi časté uvedené a začalo to hneď v prvý deň stimulácie. Ale aj to ostatné tomu určite prispieva, čo píšeš.
@bambulka711 tak uz po pondelku hadam bude lepsie 🙂
@ersp dúfam. Mám dosť, nech už to dopadne akokoľvek, asi ďalšie kolo by som tento rok už nešla a dala si pauzu...
@bambulka711 u nas napriklad nam metody navrhoval embryolog a to podla mojich a partnerovych vysledkov s ohladom na mnostvo kvalitu spermii atd. Ze aj ked som vedela co ako je ktora metoda on to priradil malicko inak. Ale podla mna u vas tiez navrhne… 🙂
@bambulka711 to verim, ja sa tiez snazim nejak podvedome sa k tomu postavit realisticky, ze to nemusi dopadnut dobre..
@zuza265
@ersp nebude mať s ním pohovor, vraj v Brne to nerobia. Prekvapilo ma to, lebo keby sa v piatok nepýtam lekárky na jednu metódu, asi ju ani nemáme. A aj to bolo také, že ak chcete, tu máte papier. Ale žiadne diskusie o možnostiach a čo by bolo vhodné, čo sa neoplatí 🤷
A tiež si podľa mňa nemôžu len tak povedať, že toto im spravíme, to treba, ak napríklad pár na to proste nemá peniažky....
@bambulka711 na to jak je brno vychvalene ma to nemilo prekvapilo...
@ersp tak prekvapilo to aj mňa. Ja keby si to sama cca nepočítam, tak neviem, čo čakať... Ale hlavne, ja rátam s niečím a keď mi zadrú potom oveľa viac, tak asi predám obličku 😂 zase, embryológov majú najlepších, takže to nechám v ich rukách. Aj genetiku som na tom vstupnom pohovore len spomenula a automaticky to tam je napísané. Ani, že či teda treba, netreba, koľko, či to vieme aspoň niečo aj na poisťovňu dať skrz vek a tak...

@ersp jasné, ja platím všetko... Resp. Poisťovňa v tomto prípade a musím znova absolvovať všetko. Len teda lieky 800e von oknom... Ale by ma to nahnevalo, lebo som ich upozorňovala na to. Asi by som im niečo povedala, lebo fakt to nie je sranda každý deň sa pichať, dovolenka, cestovať...