icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

kristinkaris
29. okt 2024

@ersp ahoj a vy ste skúšali aj to iui ? Rozmýšľam nad tým žeby sme isli do toho ďalší cyklus

bambulka711
29. okt 2024

@ersp dá sa spraviť halosperm, ale ani ten ti úplne nepovie, že či to v tomto prípade boli naozaj spermie alebo vajíčka. Nikto ti nepovie, že práve vybrali zlú spermiu a nie dobrú. Jasné, že keď bude 90% spermií niesť zlú DNA, tak vyššia pravdepodobnosť je, že je chyba tam. No som teraz taká, že čo spraviť. Čas už nevrátime, tak už jedine počkať, ako dopadnú tie tri... dnes chcem písať koordinátorke, aj keď ešte nie som úplne rozhodnutá, či všetky tri, alebo iba dve a tretie vklad.

kristinkaris
29. okt 2024

@bambulka711 byť tebou by som dala všetky 3 predsa len nemohla by som ísť do vkladu s vedomím že sa to môže skončiť potratom a potom si to vyčítať

zuza265
29. okt 2024

@ersp podla mna nie. Aspon ja si to myslim co som citala. Skor mozno pravdepodobnost. A teda kvalita vajicok sa mozno ukazuje aj v tom, kolko z odobranych, su nakoniec minimalne vhodne na oplodnenie a kolko sa nakoniec vyvinie do blastocysty. A potom hej ako dopadli partnerove spermie aj pri halosperme aj pri moznostiach na vyber metod. Je to podla mna niekedy aj pre nich casto tazko povedat ak je problem aj tam - ci je to oboma alebo nakoniec niektorou zo stran

zuza265
29. okt 2024

@bambulka711 verim, ze je to narocne rozhodovanie🙏🏼 ja by som si vybrala asi prave tu druhu moznost - 2 otestovat a jedno vlozit. Kym sa ti otestuju, tak budes vediet po vklade ako toto embryo. Ci sa ujme pekne a uhniezdi a bude vyvijat❤️

zuza265
29. okt 2024

@kristinkaris vacsinou ak su zle, tak sa ani nezahniezdia. Potom ich je menej zlych co koncia potratom v skorom tyzdni tehotenstva…

kristinkaris
29. okt 2024

@zuza265 no je to ťažko radiť keď niesom v tej situácii ale za mňa teda určite otestovať a keď tak vyhnúť sa navyše narkoze

zuza265
29. okt 2024

@kristinkaris teraz neviem ktoru narkozu myslis🤗

bambulka711
29. okt 2024

Odoslaný mail s pokynom na otestovanie všetkých troch, ale s tým, že nech mi poradia, či by "nestačilo" aj dva+vklad. Neviete, prečo som sa pri stláčaní odoslať cítila, ako keby som stláčala gombík na deštrukciu planéty?
@zuza265 Ja viem, sa väčšinou ani nezahniezdia, len mám obavu, že sa budem potom zožierať neskôr.
@kristinkaris vklad sa nerobí v narkóze
@ersp

zuza265
29. okt 2024

@kristinkaris ak vklad - tak sa vykonava bez narkozy. Ledva nieco citit. Ja osobne som necitila nic. Len sono na bruchu

zuza265
29. okt 2024

@bambulka711 ani nevies ako chapem to stlacanie “odoslat” 🙏🏼 su to velke rozhodnutia. A urob iba tak ako to citis❤️ daj vediet co ti odpisali 🤗

kristinkaris
29. okt 2024

@bambulka711
@zuza265 to fakt sa nerobí v narkoze ? Tak to potom super ja že áno ☺️

kristinkaris
29. okt 2024

Baby a neviete mi poradiť ako prebieha príprava pred iui ak ste boli ?

bambulka711
29. okt 2024

@zuza265 odišli všetky tri, nech "nežerem". Ale revem, zas len revem...
@kristinkaris nerobí sa v narkóze, je to niečo ako IUI v podstate.
A príprava, no ak máš ovuláciu, tak sa bude sledovať, ako rastie folikul a keď bude dosť veľký, pichnú gonasi/ovitrell a na druhý deň prídete na kliniku. Partner odovzdá spermie a po dvoch hodinkách ideš ty a iba ti takou "hadičkou" tenučkou vstreknú spermie do maternice očistené. Poležíš si 15-20 minút a odchádzaš domov.

kristinkaris
29. okt 2024

@bambulka711 no ja musím ovulku vyvolávať mám pco no len tento cyklus čo príde mám mať posledný s clostilom tak rozmýšľam či by nebolo lepšie rovno využiť iui len tam potrebujem asi mať vyšetrené aj hyfosy však ? … super že si poslala všetky 3 budeš vedieť na čom si ☺️ držím palce aby aspoň jedno sa našlo to práve 🍀

ersp
29. okt 2024

@kristinkaris nie nedostali sme sa k nemu, ako bolo to na plane aj ked sme tomu nedavali nadej, lebo spermie ok, pct test nadpriemerny a u mna jeden vajcovod bol az pod tlakom priechodny...prvy cyklus prisla skoro ovu a druhy narastla cysta a dalej s tabletkovou stimulaciou neodporucali pokracovat 🙂

ersp
29. okt 2024

@kristinkaris na iui aspon u nas musis mat hyfosy (vysetrenie vajcovodou) a to sa robi hbed po menstruacii...ja osobne by som do iui nesla, stoji to dost a uspesnost velmi mala 🙂 iui sa odporuca ak je zle pct testovanie, teda ak spermie nevedia prejst krckom ze sa im dopomoze 🙂 su to tazke rozhodnutia, ja keby mam terajsi rozum uz by som ivf riesila 3 mesiace dozadu a kaslala na clostyl, 5x som ho mala a narobil viac paseky ako uzitku 🙂

ersp
29. okt 2024

@bambulka711 dopadne to dobre uvidis 🙂 najde sa tam bojovnik ktory to da do uspesneho konca 🙂

kristinkaris
29. okt 2024

@ersp keď ja by som to najradšej chcela čo najprirodzenejšou cestou s ivf ešte niesom stotoznena :/

ersp
29. okt 2024

@kristinkaris velmi dobre viem co prezivas, ja som s tym bojovala rok, tiez sme stale verili v co najprirodzenejsie len s minimalnou podporou od car..ono casom pride zlom kedy uz clovek to nevladze riesit a ide do ivf, u nas to bala ta cysta...skusili mne co sa dalo, testy ktore nam boli odporucane aj ked neboli najlacnejsie (halosperm, pct, hyfosy,..), ale potom som si povedala ze ak mam dat 255e na iui tak to uz radsej budem mat na lieky na ivf

zuza265
29. okt 2024

@bambulka711 takze si pockas teraz na vysledok tak do polky novembra ano?❤️

zuza265
29. okt 2024

@kristinkaris toto som si hovorila aj ja - co najprirodzenejsie. Lenze potom ma moja ovarialna rezerva prekvapila a zmenila mi nazor😂 takze som zrazu bola hned za ivf ..

bambulka711
29. okt 2024

@zuza265 áno, ak vystrelí motyka a nájde sa dobré, v novembri ešte stíhame vklad, keďže ovuláciu mám dnes/zajtra podľa včerajšieho testu... Ešte nebol úplne pozitívny, ale u mňa to má rýchly spád väčšinou. Tak sme skúsili aj prirodzene pre dobrý pocit.

ersp
29. okt 2024

@bambulka711 mozno prave motyka vystreli 🙂

zuza265
29. okt 2024

@bambulka711 ono teraz ti to zas aj dobre padne preckat to cakanie😂 tak aspon skusite 🤌🏼 ja uz ked mam takyto test tak do 12 hodin ovulacia. Tiez to mam uz potom take extra rychle. Takyto test mam velmi kratku dobu

bambulka711
29. okt 2024

@zuza265 veď preto sme išli na to... Aj ja to väčšinou mávam rýchle. Ajj keď podľa pocitov ešte nebola, chlapci tam už čakajú snáď.
@ersp úprimne dievčatá, ja som túto novinku moc nevyťahovala, ale už je tu niekto tretí, je mi z toho na nič a stále bojujem v hlave, že či skúsiť toho darcu 😭

kristinkaris
29. okt 2024

@ersp to áno ja zas veľmi verím že práve to iui pomôže neviem prečo 😅 a skúsiť treba minimálne 1x ..
@zuza265 máš nízku ? Ja mám zas moc vysokú kvôli tomu pco

kristinkaris
29. okt 2024

@bambulka711 ako tretí ? O.o niekoho si našla ?🥰

ersp
29. okt 2024

@bambulka711 teda si si nasla niekoho ak dobre chapem? 🙂

bambulka711
29. okt 2024

@kristinkaris
@ersp ja nie, on...