Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@liva92 ahoj merias dolu alebo v ústach ?
@kristinkaris meriam v ústach s Daysy a prepisujem si teploty do FF
@liva92 tak treba začať merať odspodu 🙂 v ústach sú nepresne údaje stačí len keď zaspis a máš otvorené ústa už to vie ovplyvniť Bt
@kristinkaris áno počula som, len Daysy sa meria len v ústach 🙂 skúšam ju prvý mesiac tak preto neviem 🙂
@liva92 v každom prípade ale ovulácia zrejme prebehla. Aj keď tie teploty sú dosť nízke. Máš hormonálny profil spravený? V ostatnom súhlasím s @kristinkaris
@bambulka711 bola som na endokrinologii, kde mám všetko v poriadku
Ahojte mám otázku pre tie,ktorým sa už zadarilo. Koľko dní Po implantačnom poklese vám vyšiel pozitívny test?
@liva92 kúpila by som klasicky bazálny teplomer lebo takto sa to určiť presne nedá Bt ma určite pravidla aby sa vedela vyhodnotiť správne
@kristinkaris
@bambulka711 my sme sli do ivf aj bez iui 🙂 ani nam to nespomenuli ako podmienku a vlastne poistovnu si riesia oni, ak im to neschvalia je to na ich triko 🙂
Čaute babule🙋♀️ Dnes si hovorím, že Vám musím napísať ako sa máte, dosť dlho som tu nebola a vidím debatu v plnom prúde… Ja som bola dnes tiež na prvej konzultácii v CAR. Ešte som nikdy v žiadnom nebola, takže porovnať neviem. Pocit mám zatiaľ celkom dobrý, resp. taký neutrálny. Doktorku som mala milú, všetko mi ochotne vysvetlila. Dala mi výmenný lístok na hematológiu, mám prísť další cyklus na hormonálny profil, nakoľko posledný bol robený u mojej gynekologičky v apríli, partner na spermiogram (ten nemal ešte nikdy robený). Od ďalšieho cyklu budem chodiť na folikumetriu, budú sledovať ovuláciu a skúsime plánovaný sex aj s nejakou inekciou (tak som to pochopila, že aby teda ovulácia prebehla a vajíčko sa uvoľnilo). Takýto postup mi navrhla dva krát po sebe, vraj stačí niekedy len trošku tomu dopomôcť. Ak sa nezadarí, IUI neodporúča, vraj by to nemalo význam a rovno ísť na IVF. Samozrejme, dovtedy by mali byť výsledky a podľa nich. Mám trošku zmiešané pocity, som samozrejme ochotná podstúpiť čokoľvek, ale zároveň mám pred tým trošku rešpekt. Asi je ešte dlhá cesta pred nami…
@ersp ozaj, a ty si ako dopadla?
@evelyn1986 testy bola vcera negat, cize to v hlave mam uzavrete, pondelok kontrola car a dame si pauzu 🙂 bookli sme si letenky na koniec januara do teplych krajin, oddychneme a dame dalsi vklad 🙂
Ahojte, skusim aj tu, potrebujem poradiť s grafom. Keď si nechám hlien v grafe tak ako aj bol ešte 16dc tak mi vyznačí ovulaciu 17dc, keď ho zruším tak ovulácia je 15dc. neviem ku ktorému sa prikloniť, viac by mi vyhovovala ovulácia 15dc lebo posledný styk bol 14dc a potom až o 5 dní 😁 a ešte som nemala tak neskoro ovulaciu že 17dc. Čo myslíte? Ďakujem
@isadoraisa ahoj, za mňa bola ovulácia ten 17dc, ale úplne ruku do ohňa by som za to nedala. Nerobíš aj testy?
@ersp Tak držím palce, niekedy stačí asi len trošku vypnúť hlavu a odreagovať sa.
@bambulka711 a kam budete teraz chodiť? V BA na Prievozskú?
Mna včera celkom zarazila jedna vec - robím si ovulačné testy a meriam si aj BT. Ovulačný test som mala pozitívny (čiarka bola silnejšia ako kontrolná, takže aj vrchol som zachytila), aj mi bazálna teplota stúpla a už som v poovulačnych hodnotách, ale včera mi doktorka v CAR povedala pri sone, že to nevyzerá, že ovulácia prebehla. Je to vôbec možné? Stretli ste sa s tým už niektorá? Viem, že cykly sú aj anovulačné, aj som videla také grafy, ale v tom prípade by predsa BT nestúpla, nie? Či sa mýlim?
@evelyn1986 dakujem, mali sme tazky rok..ale kazdopadne mame este 5 mraziacikov a mame este pokusy, takze to nevzdavame, oddychneme a pojdeme zas 🙂 mame "vyhodu" ze jedneho synatora uz mame, ze je to mensia psychicka tiaz
@evelyn1986 skus ukazat graf🤗
@zuza265 11DC večer bol úplne pozitívny ovulačny test, tam bola čiarka silnejšia ako kontrolná. 12 DC boli čiarky rovnako silné a na 13 DC už čiarka bledla. Čiže podľa grafu a vystúpu teploty by som povedala, že ovulácia prebehla. Ešte by som pochopila, keby teplota nestúpla, ale takto? A doktorka povie, že no na ovulaciu to nevyzerá, ale môžem sa mýliť… tak ma to úplne zmiatlo
@ersp áno, to úplne chápem. Máte dobré podmienky a čo je aj hlavné, netlačí Ťa až tak vek. Doplácali ste niečo v CAR? Alebo aký je postup?
@evelyn1986 ahoj ovu ti možno prebehla v deň kedy si bola na sone a preto nič nevidela tekutina v Douglase nastáva až po nejakej dobe ale divne že nevidela napr skolabovane vajíčko koľko mm mal najviac folikul ? Endometrium si mala koľko mm ?
@evelyn1986 ano ja mam 29 cize vek nas netlaci 🙂 za ivf sme tusim 2500e doplacali, ale dost nam vyskocila cena tym ze sa oplodnovalo 15 vajicok a 6 mrazilo 🙂
@evelyn1986 do BA. Keď som sa pýtala vedúceho z Brna, tak povedal, že BA je teraz na rovnakej odbornej úrovni, ako Brno. Navrhol mi protokol a na jar asi skúsime. Neviem, zatiaľ som tak veľmi unavená, že nad tým už ani nerozmýšľam.
@kristinkaris fúha, tak to ma veru vôbec nenapadlo sa spýtať. Som ostala taká zarazená, keď mi to povedala, že mi vyfučali z hlavy všetky otázky. Potom mi bežalo v hlave akurát to, že možno problém je ten, že neovulujem, keď sa nám nedarí… Len potom nechápem výstup tej teploty. Jediné, čo som zachytila keď povedala, že sliznica maternice je pekná a v poriadku, tak usudzujem, že asi aj výška bola v poriadku. Nevadí, od budúceho cyklu sa na to budem určite pýtať
@ersp no dosť. Takže v prípade, že by to aj nás čakalo, tak sa môžeme na takú sumu pripraviť. A pritom človek si naivne myslí, že mu to do určitého veku poisťovňa preplatí a potom ťa zabijú s inými vecami, ktoré si musíš k tomu priplatiť. No čo už, ak to má pomôcť, človek to musí obetovať. Samozrejme keď má z čoho…
@bambulka711 hej, aj ja som to o tomto centre čítala, tak som zvedavá. Čítala som aj veľa pozitívnych recenzií, asi najmenej negatívnych čo sa týka tu v BA a máme to kusok od domu a ja úplne na skok od práce, čo beriem tiež za výhodu. Tak už ostáva len veriť✨
@stella1993 2dni po poklese
@evelyn1986 poistovna platila cca 1200e podla toho co vidim v apke 🙂 ako je to celkom palka ale tak s tym treba ratat ak sa uz clovek rozhodne aj pre alternativu ivf 🙂
@ersp ahoj no ako si dnes dopadla ?☺️
@kristinkaris tak prvy vklad oficialne neuspesny, hcg 0, ale tak he to presne jak sme cakali, ja uz som bola s tym ok, dame dovcu a vo februari skusime vklad zas 🙂 a ty ako v car?
@ersp joj to ma mrzí teda :/ … nám zobrali krv a o týždeň mi spravia hyfosy a podľa výsledkov návrh ze co ďalej a vraj vaječníky nevyzerajú ako pco
@kristinkaris ani moje vajecniky az tak na pco nevuzeraju 😀 uvidis hyfosy ako Vam dopadne a co navrhnu dalej 🙂

Ahojte, prosím vás, jedná sa o anovulačný cyklus?