icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

butterfly333
30. dec 2014

@rybkaa ja som si o inofolicu prečitala vela veci a myslim že je to dobrá vec a hlavne pre ženy snažilky nad 35r. Zabezpečuje pravidelnu ms obnovuje funkciu vaječníkov pomaha v boji s nepravidelnou ms a anovuláciou má upokojujúce účinky posobí proti stresu a depresii. Ja myslim a verím že mi pomôže kedže už mám po 35r. Ved obsahuje len vitaminy.

rybkaa
autor
30. dec 2014

@butterfly333 možno pre ženy po 35 r. je dobrý aj na toto, ale aj tak si myslím, že to je čisto marketingový ťah na ťahanie peňazí....prečítaj si, čo obsahuje - kys.listovú a inositol. Nič viac...a tieto dve veci keď kúpiš v čistej forme, sú niekoľkonásobne lacnejšie. A keď si prečítaš pri týchto vitamínoch aké majú účinky, sú v mnohom iné ako v inofolicu, ktoré je ich zlúčeninou. Takže ak by som ho zas mala brať beriem čistú listovku a čistý inositol, inofolic nikdy viac, pribrala som ako slon a výsledok nula, akurát čo sa mi cyklus skrátil, ale to neviem či z neho alebo sám, keďže som bola po kyrete a zrejme sa hormóny aj samé stabilizovali.

butterfly333
30. dec 2014

@rybkaa ano máš pravdu je drahy no ako vidím ženy spravia a kupia hoci čo aby im to pomohlo k otehotneniu. Ja som tiež dlho vahala či ho brat kedže som ho mala kupeny už mesiac doma. No mám už po 35r budem mat 36 a gyn mi povedal že kolko žena rokov má take stare su aj vajíčka a že ženy po 35r neovuluju pravidelne každy mesiac že sa to vekom znižuje. Tak dufam že mi pomôže.

paskolinka
30. dec 2014

@rybkaa ja som nad tým tiež rozmýšľala, že či tí doktori nieco z toho majú a myslím že asi moc nie. Lebo pri predpisovych liekoch sa to dá pekne odsledovat, že ktorý doktor čo píše. Ale pri tychto vitaminoch to nikto nevie, že kto a na koho odporúčanie si to kúpil. Skôr je to o tom, že oni nemajú pre pacientku veľmi alternatívu, tak su radi, že mozu poradiť tento všeliek. To im samozrejme do hlavy natlacili tí čo ho predávajú. Takže jediné, čo tí doktori majú, je za boli na nejakom kongrese, kde si dali wellnes a večeru, dostali leták, vzorky a kaleráby do hlavy. Odporúčať to samozrejme nemusia, ale ked sami nevedia inak pomôcť, tak skúšajú...

rybkaa
autor
30. dec 2014

@paskolinka tí, ktorí ich priamo nepredávajú v ambulancii,nemajú nič, len tie darčeky od dílerov, ale tí čo ich predávajú, nejaký podiel na zisku majú. Moja dr. niektoré doplnky aj predáva, keď som brala Indonal, tiež mi ho núkala sestrička, cena asi ako v lekárni. Takže na tom sa niečo dá privyrobiť, keď mu to dá díler možno o 1/3 lacnejšie 🙂 No ale napriek tomu to ponúkajú samozrejme aj ako všeliek a prostriedok ako ženskú na čas odpáliť, že možno sa podarí s týmto a týmto, miesto toho, aby robili HP, FM a pátrali po príčinách problémov - veď čas je najlepší lekár podľa nich 😀

paskolinka
30. dec 2014

@rybkaa asi tak 🙂 a ked doplnky nepomôžu, pošlú ta na ivf a hasne. Pomerne jednoduché, že ja som nešla za doktorku 😀

sissi5
30. dec 2014

@butterfly333 tam nemám veľmi som pred ovulkou nemerala, iba približne keď som si myslela že mohla prebehnúť a čakala som že teploty vyskočia

butterfly333
30. dec 2014

@sissi5 no uvidim čo to spravi somnou. A cítila si aj pred ovu vaječník?

butterfly333
31. dec 2014

@sissi5 ahoj tak ako graf čo teploty išli hore a berieš ešte inofolic? Ovu testy si nerobíš?

butterfly333
1. jan 2015

@rybkaa Štastny novy rok prajem. Mam otazočku zatial mi ovu tes vyšiel negat no dnes sa mi zvyšila BT do teraz 36,6 a dnes 36,9 no ovu negat. A merala som o trocha neskor no neskoro som išla aj spat môže to byt z toho? Vždy spim tak 10h no teraz len necelych 8h. Dnes som 16DC ovu som dnes ešte nerobila.

adamnela
1. jan 2015

Ahojte kočeny..
No ja nadviazem na ten Inofolic. Ja som si ho tiez kupila, kedze som mavala cykly tak okolo 42 dni a najprv som si myslela, ze ani neovulujem, tak som ho nasadila. Potom mi dr. potvrdila PCO, tak hovorim si, ze urcite Inofolic pomoze. A urobil presny opak. Cyklus mi predlzil na vyse 90 dni, ovulky nikde...takze cele zle u mna...Potom som ho vysadila, dala som sa hned na Fytosoju a otehotnela som a samozrejme aj cyklus sa mi skratil a upravil...Takze tot moja skusenost...

butterfly333
1. jan 2015

@adamnela ahoj myslíš že ti k tehu pomohla fytosoja? Ja beriem inofolic no ovu zatial asi nebola neviem a beriem gynex.

adamnela
1. jan 2015

@butterfly333 určite mi pomohla Fytosója a pekne mi z nej rástli foliky. Aj vo februári ked som otehu tak som užívala Fytosóju, ale vtedy to zialbohu nedopadlo dobre. .No ja si ju pochvalujem a podľa mňa Gynex je v Tvojom prípade lepší ako inofolic. .No Ty musíš na sebe cítiť či Ti pomáha alebo nie. .

butterfly333
1. jan 2015

@adamnela no zatial neviem či mi niečo z toho pomáha vaječniky tak jemne citim pár dní aj krize ako pri ovu no tes som pozit nemala teda nemerala som pravidelne. No dnes som 16DC a teplota stupla z 36,6 na 36,9 tak vobec neviem či bola ovu a či nie.A načo je dobrá to fytosoja? Na rast folik?

adamnela
2. jan 2015

@butterfly333 no keď si nájdeš tu koníkovi tému Fytosója ako náhrada Clostylbegitu, tak tam je to všetko vypísané. .Tak skus mrknut. . 🙂

adamnela
2. jan 2015

@butterfly333 no co citala si si to? Mne ta stranka dost pomohla...

janaochi
2. jan 2015

babuľky, prajem vám všetkým všetko dobré v novom roku, nech sa vám splnia vaše priania a tento rok bude úspešný a plný bábätiek. My sme sa tento mesiac snažili, tak sme sa dohodli s mm, že ešte skúsime, dnes som 17DC, tak uvidíme aký bude výsledok.

butterfly333
2. jan 2015

@adamnela áno čitala. Uvidim či pomôže gynex inof som vysadila včera. Dnes som 17DC a ovu test už skoro pozit tak skusim zajtra či zosilnie a bude ovu.

butterfly333
2. jan 2015

@janaochi ahoj aj ja som dnes 17DC ovu asi zajtra bude pozit.

janaochi
2. jan 2015

@butterfly333 Ahoj, ja mávam 27 dňový cyklus a ovu dosť skoro. Naposledy keď som otehotnela (v júli, aj keď so zlým koncom) som mala prvého ducha na tehu teste na 18DC a 24DC som mala digi test 2+3tt, ovu som zvykla mávať 10-12DC, tento mesiac som si ju nesledovala, tak som zvedavá, čo bude. Tak ti držím palce, nech ti to vyjde, u nás je t zložitejšie, mám za sebou pár MA a výsledok nejasný, takže tak. Ale nevzdávame sa a to je podstatné. 😉

butterfly333
2. jan 2015

@janaochi ja mávam ovu tak 15-16DC no tyžden som brala inofolic a ten mi ovu asi posunul. No už druhy tyžden beriem gynex vaječniky citim už pár dni asi z toho gynexu. No inofolic už neberiem tak dufam že ovu bude zajtra. Inak ja mám za sebou 5x potrat a raz som rodila v 21tt mŕtve. No aj napriek tomu som sa nevzdávala a potom sa mi podarilo tehu aj ked som musela byt zašita a cele tehu len ležat v nemocnici tak mám syna bude mat 15r a dcera je cisarskym a bude mat 9r no tužim ešte po jednom tak verim že sa čoskoro zadarí a tehu bude bez problemov
Cyklus mám presny 30d.

janaochi
2. jan 2015

@butterfly333 ja mám za sebou 4 MA s identickým priebehom, približne v 7tt sa to prestane vyvíjať, máme za sebou asi všetky možné vyšetrenia a ja som akože ok, mm bola zistená vysoká fragmentácia DNA spermií a vysoké protilátky proti spermiám, bol preliečený ciprofloxacínom, ale názory lekárov sa rozchádzajú, jeden povie, že jedine IVF, iný zase povedal, že keďže som 4x bez väčších problémov otehotnela, tak problém nebude v partnerovi, hoci je známe, že taká vysoká fragmentácia DNA spôsobuje zastavenie vývoja embria, no a teraz buď múdra. Tak mm bral vitamíny a tie ATB, bol na kontrolnom spg, ten vyšiel o trolinku lepšie, tak sme sa dohodli, že keďže nám vlastne žiadny lekár nepotvrdil nič isté, nevedia kde je príčina, tak ešte raz skúsime. Ja mám dve deti, ale s iným partnerom a tie boli na prvý šup a bezproblémové tehu, toto sa mi stáva len s terajším partnerom.On deti nemá. No ale zase musím povedať, že ja už mám veľké deti a ťahá mi na 40. 😒 No ale výsledky mám všade dobré, tak neviem, či je fakt chyba v mm spermiách, alebo ako to vlastne je.

butterfly333
3. jan 2015

@janaochi tak dufam že sa vám to podarí. Ja mám syna z prveho manželstva da sa povedat že po potratoch a operácii maternice na onkológii sa podaril na prvu šupu.Až na to že cele tehu som preležala v nemocnici no malá tak isto na prvu šupu no to už je dávno. Prve tehu syna som rodila v 21r a dceru 26r no dnes už mám 35r tak verím že sa aj tak zadarí len treba verit.

butterfly333
3. jan 2015

@adamnela ahoj no dnes 18DC konečne ovu pozit.

adamnela
3. jan 2015

@butterfly333 no krasny testik je uz dnes, takze sup sup na draheho, a raz to predsa musi vyjst...Ja som mala ovulku v nedelu v noci a s mm sme boli spolu v sobotu rano a stacilo to...Potom som bola so synom v nemocke, cize len v ten jeden den sa to udialo, tak drzim palce aj vam....
@janaochi aj ja Ti prajem vsetko len to najlepsie a najkrajsie do Noveho roka a nech sa konecne zadari to vase vytuzene miminko a stastne ho donosis az do konca...Drzim moc palce....

butterfly333
3. jan 2015

@adamnela no mi sme sexik mali dnes doobeda a poobede som robila ovu. A sex máme každy druhy den tak stačí ešte další v pondelok ked dnes bol sex aj ovu pozit.

adamnela
3. jan 2015

@butterfly333 no tak super...to by mohlo uplne stacit 🙂

butterfly333
3. jan 2015

@adamnela a chcem sa ešte spytat. Doteraz teploty 36,6 a ovu negat do včera. No dnešna teplota 36,8 a ovu dnes pozit. Je to dobre?

janaochi
3. jan 2015

@butterfly333 tak ja už testujem tehu, som 18DC, ovu neviem kedy bola, ale ja mávam veľmi skoro.
Testy sú one step. horný je robený včera poobede, spodný dnes ráno. Som zvedavá ako to bude pokračovať. 🙂

janaochi
3. jan 2015

ešte tie testy. treba dobre monitor natočiť, ale myslím, že rozdiel vidno. Hlavne pre pokročilé hľadačky duchov. 😅