Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte
@majulka098 ešte nič nie je stratené ️
@majulka098 stále si nad líniou, nič nie je stratené. Držím palce
@marinecka95 nad líniou áno, ale to u mňa veľmi nehrá rolu, keďže ms dostávam, keď mám ešte vyššiu teplotu, teda práve nad ňou 🫣 ... Uvidíme, odložila som moč, keby ma prepadla túžba vidieť biely test
Ahojte, je možnosť že ovulácia prebehla vyzerá to na cca 9dc? Dnes ráno už vyššia Bt pár dni pichanie v bruchu a včera večer pár krát slabý kŕč. Ide o to že mám PCOS. Cca 6mesiacov anovulačné… meria hlavne kvôli tomu aby som vedela kedy nasadiť progesteron. Samozrejme ďalšie merania úkazu ako sa bude vyvíjať BT
@slnieckope ahoj a nieje nic čo by ovplyvnilo teplotu? Ak nie tak potom možné to je ale nakoľko si mávala anovulacne zistíš to až po 3 vyššom meraní… prajem ti nech to je ovulacia…
Zienky ja potrebujem poradiť, meriam od nového roka BT čiže stále sa učím, dnes okolo 6 ráno som si všimla že mám upchatý nos a dýcham ústami šla som z postele po kvapky, meriam v ústach :/ potom som ešte zaspala no o hodinu som musela odmerať uz BT… myslite že to mohlo ovplyvniť teplotu? Mám ju +~ rovnakú ako predošlé dni… a k tým časom no neviem ich tento mesiac dodržiavať dcéra sa mi budí kadejako
@slnieckope súhlasím s @michicka ... Ak príznaky sedia a nič iné nemohlo ovplyvniť teplotu, nejaká začínajúca choroba (bazalka aj deň, dva stúpne, kým sa prejaví choroba - taká predpoveď, že sa už v tele čosi deje) ... Ďalšie 2 dni počkať, kým potvrdí ovu a pri anovulákoch nie je ani to 100%, keďže tam skáču teploty väčšinou, čo som si všimla ... Ale ako píšem, keď príznaky sedia, tak to bude najskôr ovu
@majulka098 a prosím ta vieš aj mne poradiť na správu vyššie?
@michicka chcela som odpísať, ale som sa začítala do čohosi .. najideálnejšie je merať dole, nie v ústach, to je proste najpresnejšie... A s dieťaťom to je Holt také všelijaké, že tiež beriem s rezervou teploty, čo mi namerá teplomer
tiež k mojej vstávam, ale posledné 2 týždne sa budi medzi 2-3ťou ráno ... A u každého to je iné, mne napr hoďku a pol pred meraním, keď vstanem a idem na wc, tak to neovplyvní ... Ale ústa, tam už keď človek dýcha cez ne, občas v noci otvára a zatvára ústa, či chrápe, napije sa vody, niečo proste dá do tých úst, všetko má nejaký následok na teplotu, si myslím .. proste najlepšie je merať dole
@majulka098 ďakujem za odpoved uvidíš možno sa telo ešte potrebuje zregenerovať ty si tuším spomínala že sú vysadila hak že ?
@michicka neni som si ničoho vedomá že by mohlo byť niečo o by ovplyvnilo teplotu. Tak uvidím fakt dúfam a verím že konečne ovu. Ďakujem
@michicka presne, som prvý cyklus po HAK brala som asi 3/4 roka .. predtým asi 3m nehormonálku ... Ale hej, ja to beriem ako to je ... Len keby sa zadarilo v ďalšom cykle, tak by vyšlo, že obe deti majú v novembri narodky
@majulka098 zatial to nevyzera, ze by si mala dostat. A napr ja som zo zaciatku mala tmavsi test poobede ako rano.
@patulka2 ja nemám nijak pozitívny test biely úplne ... A takú teplotu som mala aj pri prvom cykle, keď som merala, ako vidno na porovnávaní ... Mne postupne klesá a ms mám, keď je ešte stále vyššia teplota okolo 36,60 a až počas ms klesne nižšie... Keby na teste bol aspoň náznak, tak budem tomu dávať šancu, ale na 12dpo ani ťuk ... A áno, ja pri prvom tehu som mala tiež silnejšie čiarky večer, ale bol to aj iný test ako ráno ... A od 11dpo bolo vidno bez nejakého škúlenia, 10dpo neviem, či by bolo niečo vidno, netestovala som ... 8dpo bolo uhniezdenie
@majulka098 a koľko ma teraz dieťatko? Ja by som si veľmi priala reťazovy pôrod moja ma pondelok 2 roky
@michicka 14m má ... Tak ja tiež by som chcela reťazovku, keďže to je výhodnejšie pre nás, nechcem byť tak dlho doma ani
ale operáciu som mala v novembri, takže skôr sme sa ani snažiť nemohli ... a hlavne, tu v Čechách to je na prd s nejakou podporou mať dieťa, takže financie tiež nič moc 🫣 to na Slovensku aspoň čosi dostanú ženy, tu nič
Baby nemáte záujem zostalo mi Progestanelle 200mg 30tbl, ja už nevyužijem
@majulka098 ja som mala tiež všelijaké predstavy a najviac som si priala aby medzi deťmi nebol veľký rozdiel no realita nás vyviedla z omylu, teraz uz mi je jedno aký rozdiel ale potešilo by ma keby sa podarí aspoň do mája kvôli tej materskej.. no na to že si vysadila hneď prišla ovulacia to je super signál však?
@michicka tak mňa trochu tlačí vek, chlap je odomňa o dosť mladší (ten tiež chcel s malým vekovým rozdielom mať deti), a ako chceli by sme 2 deti a už dajme tomu po 38ke nechcem riešiť tehu 🫣 nevravím, že to je vysoký vek, ale ja nechcem, aj keď ja sa necítim ani na toľko, koľko mi je teraz
poväčšine mi toľko ani neuhadnú
.. ja stále hovorím, že ja sa tej mrchy nezbavím nikdy, že mi bude otravovať život stále, keďže kým som nebrala antiku, som mala ms hroznú 🫣 ... Mne aj upravila cyklus, aj bolesti sú menšie a aj po prvom vysadení mi hneď nabehla ovu, našťastie s tým problém nemám, ale od 1dc začnem brať fertipronu, po nej som mala ovu už na 13-14dc a podarilo sa do 2 mesiacov , čo som ju začala brať predtým, plus materskú kašičku ...
@majulka098 a koľko máš prosím rokov? Ja tento rok 33 rokov, dieťa nemáme ešte ani jedno, snažíme sa tak 3 mesiace, tiež si myslím a mám obavu že som stará ♀️
@liva92 ja sa v 33 ešte len vydávala , v 34 som rodila a tento rok v septembri mám 36 ... 3 Mesiace je krátka doba, nám sa podarila na 7my cyklus ... A 33 je fakt málo
mojej babke sa podarilo, že rodila v 36 a v tom čase to bola rarita
teraz sú v takom veku prvorodičky, teta dokonca neplánovane v 40ke otehotnela
ale tá už mala najstaršiu dcéru 20ročnú
@majulka098 ďakujem za povzbudenie 🥰
@majulka098 ja som pred prvým tehu uzivala 3 mesiace inofolic a teraz min rok som zistila že za lacno a rovnaké zloženie kúpim toto :
https://vegmart.sk/myo-inositol-inozitol-a-kyse...
Dva krát za deň som to užívala 4 mesiace tento rok som douzivala posledné balenie a idem skúsiť probiotiká od bagnari nakopnúť trochu črevo, trávenie lebo veď môže všetko spolu súvisieť, a vraj je lepšie kúpiť si kvalitne vitamíny ako komerčne, niekomu stačí niekomu nie… a možno je ozaj milión percent len o tom šťastí ako trafime v správnom čase milovanie boh vie…prvé bolo do 10 mesiacov …teraz skúšame od min leta
@liva92 to je v pohodičke 3 mesiace zatim… normálne…vraj do roka je všetko ok do 35ky…a mas odsledovany cyklus kedy býva ovu atd?
@liva92 nie je za čo
@michicka ja iba fertipronu brala a jeden sáčok denne a prvý mesiac celý, ale to mi nesedelo a druhý iba do ovu .. takže mne to aj finančne (keď nájdem, kde sa mi to oplatí kúpiť ) aj zložením vyhovuje viac ... Na toto som tiež pozerala a aj na kopec iných a i tak som ostala pri fertiprone ... Tak ja teraz mesiac a niečo beriem chlorelu, spirulinu a prebiotikum v 1 .. ale to skôr kvôli ten operácii
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@katariiinkaa ale pozerám na graf, že skôr asi 10dpo si bola , než 8 ... Ale paráda
... Ja myslím, že tento cyklus je uzavretý
v pondelok, utorok čakám ms, ak nie skôr ešte