Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

majulka098
5. feb 2025

@katariiinkaa ale pozerám na graf, že skôr asi 10dpo si bola , než 8 ... Ale paráda 😊 ... Ja myslím, že tento cyklus je uzavretý 🙂 v pondelok, utorok čakám ms, ak nie skôr ešte 😅

marinecka95
5. feb 2025

@majulka098 ešte nič nie je stratené ☺

majulka098
6. feb 2025

Takže to vidím tak, že luteálka bude v pohode (už som sa zľakla, že po tehu sa tam čosi zblblo) a od zajtra klesá teplota postupne 😅

marinecka95
6. feb 2025

@majulka098 stále si nad líniou, nič nie je stratené. Držím palce 🙂

majulka098
6. feb 2025

@marinecka95 nad líniou áno, ale to u mňa veľmi nehrá rolu, keďže ms dostávam, keď mám ešte vyššiu teplotu, teda práve nad ňou 🫣🙂 ... Uvidíme, odložila som moč, keby ma prepadla túžba vidieť biely test 🤣

majulka098
6. feb 2025

Ako som predpokladala, biely jak ľalia 😅

slnieckope
7. feb 2025

Ahojte, je možnosť že ovulácia prebehla vyzerá to na cca 9dc? Dnes ráno už vyššia Bt pár dni pichanie v bruchu a včera večer pár krát slabý kŕč. Ide o to že mám PCOS. Cca 6mesiacov anovulačné… meria hlavne kvôli tomu aby som vedela kedy nasadiť progesteron. Samozrejme ďalšie merania úkazu ako sa bude vyvíjať BT

michicka
7. feb 2025

@slnieckope ahoj a nieje nic čo by ovplyvnilo teplotu? Ak nie tak potom možné to je ale nakoľko si mávala anovulacne zistíš to až po 3 vyššom meraní… prajem ti nech to je ovulacia…

michicka
7. feb 2025

Zienky ja potrebujem poradiť, meriam od nového roka BT čiže stále sa učím, dnes okolo 6 ráno som si všimla že mám upchatý nos a dýcham ústami šla som z postele po kvapky, meriam v ústach :/ potom som ešte zaspala no o hodinu som musela odmerať uz BT… myslite že to mohlo ovplyvniť teplotu? Mám ju +~ rovnakú ako predošlé dni… a k tým časom no neviem ich tento mesiac dodržiavať dcéra sa mi budí kadejako

majulka098
7. feb 2025

@slnieckope súhlasím s @michicka ... Ak príznaky sedia a nič iné nemohlo ovplyvniť teplotu, nejaká začínajúca choroba (bazalka aj deň, dva stúpne, kým sa prejaví choroba - taká predpoveď, že sa už v tele čosi deje) ... Ďalšie 2 dni počkať, kým potvrdí ovu a pri anovulákoch nie je ani to 100%, keďže tam skáču teploty väčšinou, čo som si všimla ... Ale ako píšem, keď príznaky sedia, tak to bude najskôr ovu 🙂

michicka
7. feb 2025

@majulka098 a prosím ta vieš aj mne poradiť na správu vyššie? 😇

majulka098
7. feb 2025

@michicka chcela som odpísať, ale som sa začítala do čohosi 🤣 .. najideálnejšie je merať dole, nie v ústach, to je proste najpresnejšie... A s dieťaťom to je Holt také všelijaké, že tiež beriem s rezervou teploty, čo mi namerá teplomer 🤣 tiež k mojej vstávam, ale posledné 2 týždne sa budi medzi 2-3ťou ráno ... A u každého to je iné, mne napr hoďku a pol pred meraním, keď vstanem a idem na wc, tak to neovplyvní ... Ale ústa, tam už keď človek dýcha cez ne, občas v noci otvára a zatvára ústa, či chrápe, napije sa vody, niečo proste dá do tých úst, všetko má nejaký následok na teplotu, si myslím .. proste najlepšie je merať dole 🙂

majulka098
7. feb 2025

Moja teplota, test biely, od zajtra určite klesá 🙂 a v pondelok, utorok čakám ms 🙂 len sranda, že ďalšia ovu vychádza cca na deň pred preventívkou u gyn, juj 🤣

michicka
7. feb 2025

@majulka098 ďakujem za odpoved🙂 uvidíš možno sa telo ešte potrebuje zregenerovať ty si tuším spomínala že sú vysadila hak že ?

slnieckope
7. feb 2025

@michicka neni som si ničoho vedomá 😀že by mohlo byť niečo o by ovplyvnilo teplotu. Tak uvidím fakt dúfam a verím že konečne ovu. Ďakujem

majulka098
7. feb 2025

@michicka presne, som prvý cyklus po HAK brala som asi 3/4 roka .. predtým asi 3m nehormonálku ... Ale hej, ja to beriem ako to je ... Len keby sa zadarilo v ďalšom cykle, tak by vyšlo, že obe deti majú v novembri narodky 🤣

patulka2
7. feb 2025

@majulka098 zatial to nevyzera, ze by si mala dostat. A napr ja som zo zaciatku mala tmavsi test poobede ako rano.

majulka098
7. feb 2025

@patulka2 ja nemám nijak pozitívny test 😅 biely úplne ... A takú teplotu som mala aj pri prvom cykle, keď som merala, ako vidno na porovnávaní ... Mne postupne klesá a ms mám, keď je ešte stále vyššia teplota okolo 36,60 a až počas ms klesne nižšie... Keby na teste bol aspoň náznak, tak budem tomu dávať šancu, ale na 12dpo ani ťuk ... A áno, ja pri prvom tehu som mala tiež silnejšie čiarky večer, ale bol to aj iný test ako ráno ... A od 11dpo bolo vidno bez nejakého škúlenia, 10dpo neviem, či by bolo niečo vidno, netestovala som ... 8dpo bolo uhniezdenie

michicka
7. feb 2025

@majulka098 a koľko ma teraz dieťatko? Ja by som si veľmi priala reťazovy pôrod moja ma pondelok 2 roky 😆

majulka098
7. feb 2025

@michicka 14m má 🙂 ... Tak ja tiež by som chcela reťazovku, keďže to je výhodnejšie pre nás, nechcem byť tak dlho doma ani 🤣 ale operáciu som mala v novembri, takže skôr sme sa ani snažiť nemohli ... a hlavne, tu v Čechách to je na prd s nejakou podporou mať dieťa, takže financie tiež nič moc 🫣 to na Slovensku aspoň čosi dostanú ženy, tu nič 😅

jankasvo
8. feb 2025

Baby nemáte záujem zostalo mi Progestanelle 200mg 30tbl, ja už nevyužijem

michicka
9. feb 2025

@jankasvo ahoj ty si ho užívala lebo si mala krátku lutealnu, malo progesteronu alebo kvôli čomu?

michicka
9. feb 2025

@majulka098 ja som mala tiež všelijaké predstavy a najviac som si priala aby medzi deťmi nebol veľký rozdiel no realita nás vyviedla z omylu, teraz uz mi je jedno aký rozdiel ale potešilo by ma keby sa podarí aspoň do mája 😆 kvôli tej materskej.. no na to že si vysadila hneď prišla ovulacia to je super signál však?

jankasvo
9. feb 2025

@michicka ahojky, užívala som ho keď mi stimulovali cyklus tak po ovulacii a potom ešte na začiatku tehu keď som jemne spinila

majulka098
9. feb 2025

@michicka tak mňa trochu tlačí vek, chlap je odomňa o dosť mladší (ten tiež chcel s malým vekovým rozdielom mať deti), a ako chceli by sme 2 deti a už dajme tomu po 38ke nechcem riešiť tehu 🫣😅 nevravím, že to je vysoký vek, ale ja nechcem, aj keď ja sa necítim ani na toľko, koľko mi je teraz 🤣 poväčšine mi toľko ani neuhadnú 😂 .. ja stále hovorím, že ja sa tej mrchy nezbavím nikdy, že mi bude otravovať život stále, keďže kým som nebrala antiku, som mala ms hroznú 🫣 ... Mne aj upravila cyklus, aj bolesti sú menšie a aj po prvom vysadení mi hneď nabehla ovu, našťastie s tým problém nemám, ale od 1dc začnem brať fertipronu, po nej som mala ovu už na 13-14dc a podarilo sa do 2 mesiacov , čo som ju začala brať predtým, plus materskú kašičku ...

liva92
9. feb 2025

@majulka098 a koľko máš prosím rokov? Ja tento rok 33 rokov, dieťa nemáme ešte ani jedno, snažíme sa tak 3 mesiace, tiež si myslím a mám obavu že som stará 🤦🏽‍♀️

majulka098
9. feb 2025

@liva92 ja sa v 33 ešte len vydávala 😅, v 34 som rodila a tento rok v septembri mám 36 ... 3 Mesiace je krátka doba, nám sa podarila na 7my cyklus ... A 33 je fakt málo 😂 mojej babke sa podarilo, že rodila v 36 a v tom čase to bola rarita 😅 teraz sú v takom veku prvorodičky, teta dokonca neplánovane v 40ke otehotnela 😂 ale tá už mala najstaršiu dcéru 20ročnú 😅

liva92
9. feb 2025

@majulka098 ďakujem za povzbudenie 🥰

michicka
9. feb 2025

@majulka098 ja som pred prvým tehu uzivala 3 mesiace inofolic a teraz min rok som zistila že za lacno a rovnaké zloženie kúpim toto :
https://vegmart.sk/myo-inositol-inozitol-a-kyse...

Dva krát za deň som to užívala 4 mesiace tento rok som douzivala posledné balenie a idem skúsiť probiotiká od bagnari nakopnúť trochu črevo, trávenie lebo veď môže všetko spolu súvisieť, a vraj je lepšie kúpiť si kvalitne vitamíny ako komerčne, niekomu stačí niekomu nie… a možno je ozaj milión percent len o tom šťastí ako trafime v správnom čase milovanie 😆 boh vie…prvé bolo do 10 mesiacov …teraz skúšame od min leta

@liva92 to je v pohodičke 3 mesiace zatim… normálne…vraj do roka je všetko ok do 35ky…a mas odsledovany cyklus kedy býva ovu atd? 🙂

majulka098
9. feb 2025

@liva92 nie je za čo 🙂

@michicka ja iba fertipronu brala a jeden sáčok denne a prvý mesiac celý, ale to mi nesedelo a druhý iba do ovu .. takže mne to aj finančne (keď nájdem, kde sa mi to oplatí kúpiť ) aj zložením vyhovuje viac ... Na toto som tiež pozerala a aj na kopec iných a i tak som ostala pri fertiprone ... Tak ja teraz mesiac a niečo beriem chlorelu, spirulinu a prebiotikum v 1 .. ale to skôr kvôli ten operácii

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre