Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

liva92
9. feb 2025

@michicka áno meriam si BT, snažím sa sledovať aj hlien, cyklus mám dlhší okolo 38dní, ovuláciu mám tak okolo 26DC, užívam gynex a inofolic

simonuet
9. feb 2025

Ahojte FF mi vyhodilo ovu na 10 DC Ale podľa teplôt sa mi to nezdá. Čo myslíte ? Vzhľadom na to, že posledný rok som mala len anovuláky predpokladám ďalší :/

simonuet
9. feb 2025
bambulka711
9. feb 2025

@simonuet áno, vyznačilo, ale čiarkovane, to znamená, že zatiaľ je to nejednoznačné. Ak si mu ešte aj vyznačila ovulačnú polohu krčka a hlien, tak to takto vydedukoval. A taká otázka, keď už rok máš iba anovuláky, neriešiš to s lekárom už?

simonuet
9. feb 2025

@bambulka711 ale riešim. Užívam progestrón. Ale posledné dva cykly len keď už mám fakt dlhy cyklus lebo mi je z neho zle ( napína ma na zvracanie nonstop, strašná zápcha) nasadila som gynex, inofolic, Vit D, zinok, magnezium a idem od zajtra pridať vitex. Uvidíme, čo to spraví 🙂

bambulka711
9. feb 2025

@simonuet na tie nevoľnosti by ti mohlo pomôcť zavádzať vaginálne - len je to otravné, treba intímku nosiť. To je zvláštne, že ti nedáva niečo na stimuláciu vaječníkov, aby vôbec tá ovulácia bola... v každom prípade držím palce.

simonuet
9. feb 2025

@bambulka711 ďakujem krásne🙂 . Zavádzam vaginálne 200mg. Mám PCOS. No pravda je, že naposledy som tam bola tak pred 3/4 rokom. (presťahovanie sa, zmena práce) úmysel bol najskôr upraviť cyklus na pravidelný a potom uvidíme čo ďalej. Mala som na výber na 2 mesiace HAK alebo indukciu s folikulometriou. No len pri všetkých zmenách a stresoch som sa k tomu nedopracovala, moja vina . Tak som aspoň začala robiť čo je v mojich silách ked sa mi teraz zostabilizovala situácia a ona je odo mna 200 km čo je blbé na pravidelné folikulometrie.

bambulka711
9. feb 2025

@simonuet tak áno, je to trocha od ruky, to je asi najlepšie zmeniť gynekológa alebo ísť rovno cestou CAR, ak bývaš v nejakom väčšom meste. Ale ak máš anovuláky takto stále, tak to progesterón asi nezachráni... a ešte, ak ti robí zle. Držím každopádne palce 🙂

liva92
9. feb 2025

@bambulka711 prosím ťa, mne vo FF tiež dáva iba prerušované značenie ovulácie, plné čiary mi dá iba keď zaznačím hlien (ale tým som si nie vždy istá), značí plnú čiaru aj keď zaznačím len teploty?

lgpd_nika
9. feb 2025

@simonuet nprofesteron nepomôže s podporou ovulacie, progesteron pomalá pri podpore zdravej lutealnej (poovulacnej) fazy.... na podporu ovulácie je super kombinácia myoinozitolov - ja odporúčam od Bagniari store...ma najlepšie pomery aj účinné množstvo... áno cena je vyššia, ale inde tieto pomery nekupis

michicka
9. feb 2025

@lgpd_nika čo konkrétne vieš dať link? Nech si pozriem zloženie

majulka098
10. feb 2025

Tak ja asi 15dňovú lf budem mať ... Aj keď včera celý deň PMS, že na noc už som sa poistila vložkou a ono nič 🫣😅 pridávam aj graf, kedy som mala 15dňovú lf

majulka098
10. feb 2025

@michicka nepoznám to, ale hodila som do googlu
https://www.bagniaristore.cz/vajositol/?gad_sou...

bambulka711
10. feb 2025

@liva92 áno, mne úplne bez problémov. Ja si hlien neznačím vôbec, keďže ho mám málo.

liva92
10. feb 2025

@bambulka711 takže tebe ukáže plnú čiaru vo FF bez toho žeby si tam dala nejakú poznámku?

bambulka711
10. feb 2025

@liva92 áno, mne to dávalo plnú čiarku, keď bol výskok teploty jednoznačný. Teraz už robím ovulačné testy, tak je to úplne jasné.

liva92
10. feb 2025

@bambulka711 a ty máš prosím ťa platenú verziu? lebo ja som nikde nenašla kolónku kde by som vedela značiť ovulačné testy

bambulka711
10. feb 2025

@liva92 mala som, ale už nie. Normálne tam máš kolónku OPK. Tesne pod teplotou.

liva92
10. feb 2025

@bambulka711 Ďakujem, ja som to nemala vyznačené, ale našla som to a už to tam mám

lgpd_nika
10. feb 2025

@michicka https://www.bagniaristore.cz/vajositol/

Tento má dávky a pomer presne taký ako dokazujú štúdie že je účinný, v iných doplnkoch som zatiaľ takéto pomery ani dávky nenasla, takže ich pokladám za nedostatočné... 🙂

lgpd_nika
10. feb 2025

Treba dávať pozor kedy sa nasadí progesteron, musí sa až po ovulacii inak ju zablokuje....užívanie progesteronu tiež môže "klamať" keď si chceš potvrdiť ovulaciu pomocou teplôt... keďže už len to ze si nasadis progesteron ti bude dvíhať teplotu nakoľko to dvíhanie teploty spôsobuje práve progesteron (bud tvoj vlastný alebo ten co uzivas), nemusi to znametnat ze si ovulovala.... práve preto by som ti veľmi doporučila sledovať si hlien, aj keď ho máš malo, ja som sa to tiež dlhšie učila... sledovanie hlienu ti ukazuje kedy máš plodné obdobie ... teploty ti už len spätne môžu potvrdiť ze si ovulovala alebo nie 🙂

simonuet
10. feb 2025

@lgpd_nika áno , preto som začala viac meriať bazálku. Skúsim tento mesiac aj resveratrol. Všimla som si že na FF v grafoch to niektoré ženy v užívali v úspešných grafoch. Treba len pevné nervy. Vraj by mal zlepšovať ovariálnu funkciu. Dúfajme že sa pošťastí aj nám 🙂

michicka
10. feb 2025

@lgpd_nika ja som sa tiež teraz povedzme stala profík na sledovanie hlienu, nakoľko to uz viem porovnať aj s teplotami. Keď som sledovala len hlien a bolesť podbrušku myslela by som si že uz mám po ovulácii a ona ešte neprišla 🙂 kombinácia je super, a žena ak ma malo dá sa aj po umyti rúk prstom kontrolovať alebo po stolici to ide tiez… alebo kegelove cviky 😆 keby to nepraktizujem videla by som z celého mesiaca iba jeden deň hlien kedy samovoľne vyteká na toalete. A pritom ho mám kvalitný aj 3dni…Neukamenujte ma tu pls😆🤣

simonuet
10. feb 2025

@michicka ja tiež kontrolujem hlien, aj polohu krčka 🙂 . Je pravda že sa do toho človek musí dostať a to doslova :D

michicka
10. feb 2025

@simonuet a ako to zvyknes mať ty? Ako dlho mas taký tazny priesvitny??
Ja mávam že tri dni ako bielok, z toho na druhý deň vyteká sám a potom na 4 deň sa zhorší kvalita kedy začne miznúť a zmení sa na biely tazny až po kremovy… minulý mesiac ten 4den mi aj potvrdilo z hľadiska teploty ovu… tento mesiac to ma úplne rovnaký priebeh len čakám na vyššie teploty či prídu dúfam že uz zajtra

simonuet
10. feb 2025

@michicka vieš čo vzhladom na PCOS mávam bielkový aj niekoľko krát za cyklus . Ono píše sa, ze pri PCOS sa považuje za možný ovulacny deň akýkoľvek deň, ktorý ma minimálne dva prítomné znaky ovulácie teda vysoký otvorený krčok, bielkový hlien, pokles teploty. A samozrejme OPK, ktoré však v mojom prípade žiaľ nie sú veľmi vývravné a nikdy som nemala testovaciu čiarku ani len tak silnú ako kontrolnu. Je pravda že však meriam až po práci lebo cez deň sa mi nedá, takze možno netriafam správny čas.

michicka
10. feb 2025

@simonuet no s tymi testami je to všelijako… pár rokov dozadu mi stačilo testovať raz za deň a predošlé mesiace som to zachytila až keď som merala 2x za deň… ale uz som sa na to vykašľala stresovalo ma to viac ako meranie BT.. zachytiť správny čas 2 hodiny nepit atd…. No možno sa k tomu ešte vrátim zaujímalo by ma kedy je pozitívny test a kedy po ňom ovulacia.

liva92
11. feb 2025

Ahojte, prosím určili by ste ovuláciu tak ako určila appka. Ďakujem

bambulka711
11. feb 2025

@liva92 áno, kľudne môže byť.

zuza265
11. feb 2025

@liva92 ja by som si urcila, ze 1 dpo je 8.2. toho 7.2. je teplota podla pravidiel este pod liniou. Ale to mas den hore dole. To zas tak nevadi

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre