Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
prosím vás podľa čoho sa určujú čiary v grafe, zvislá viem, že kvôli poklesu teploty, ale tá druhá rovná čiara sa určuje podľa čoho prosím?
@majulka098 ako si vedela že som merala skôr? 😆 11dc 7:12 hod,12dc 7:05 hod, 13dc 6:36 hod. A 14dc 6:56 … vždy ma budík 7:15 ale mala sa mi rôzne zobudí poslednej dobe… a neskoro chodím spať okolo polnoci tak aby som mala ten 7h spánok keď sa podarí… myslíš že niečo z tohto zmení výsledok tých teplôt?
@michicka no som zvedava teda ☺️
@kristinkaris ja som mala na 5dpo 2x, ale nebolo to nič .. keď sa podarilo, tak 8dpo bol malinký pokles s tiež to bolo určite uhniezdenie, lebo ma v ten deň aj podbruško dosť bolelo ... Vidno to na mojich porovnávacích grafoch, ktoré som pridala trošku vyššie
@michicka no podľa grafu, je tam biela šípka .. keď je merané v rovnakom, alebo priblížnom čase (a aj v tom čase to je zapísané, prípadne opravený čas manuálne), tak vyznačuje klasicky modré bodky .. a 45 min už urobí rozdiel v teplote.. dajme tomu, že by si mala na 13dpo o 0,05 vyššiu teplotu .. ale stále vychádza ovu na 13dpo
@michicka áno, vydržali naozaj 6 dní - chlap bol mimo takže som si bola naozaj istá, že takú dobu vydržali 😅
@majulka098 verím, v tých začiatkoch som merala a riešila každú čiarku v grafe 😅 myslela by som si to isté 😅
@majulka098 áno určite by bola o niečo vyššia ale stále nie poovulacna každopádne niekde medzi 12-13dc sa určite ovulacia odohrala :D a tie poovulacne hodnoty majú tiež nejaké pravidlo že by mali byt vyššie alebo stačí že sú pod tou líniou?
@marinecka95 no vtedy tam bol celkom veľký skok, takmer o 0,3 😅 takže som sa prv zľakla, že už po ovu...ale potom začala teplota klesať, ako aj dnes
@michicka ako píše @zuza265 teploty by mali byť nad tou cover line a po ovu by mal byť skok aspoň o 0,2 stupňa a mali by byť vyššie ako 6 predchádzajúcich teplôt ... Ale stále tam he nejaká rezerva podľa mňa a úplne do bodky sa to u každej nedá dodržať, lebo aj telo je iba ľudské telo a aj pri meraní sa môže stať, že je nejaká odchýlka
Rovno pridám dnešný graf 🙂
@majulka098
Ovu mávaš cca ktorý deň?
Ja už stúpam do výšin 😃
@liva92 ahoj, tuto appku co tu skoro všetci používate nepoznám, takže neviem co znamená ta zvislá čiara, ale o pravidle s poklesom teploty tiež neviem nič... vodorovná čiara sa určuje podľa 6 nižších nameraných teplôt pričom sa zaznaci na tu najvyššiu z nich aby si vedela oddeliť vzostup teplôt
@marinecka95 pekné stúpanie ☺️ .. tak naposledy na 16dc som mala, pred tehu po vysadení antiky na 15-16-17dc, s fertipronou som stihla 2x odpozorovať a to bola na 13 a 14dc ... Tento cyklus opäť beriem fertipronu, tak tipujem na 13-15dc, uvidíme 🫣
Baby a kedy vám začali úplne že prvé príznaky ešte pred testom ? Ja som dnes 7 dpo a od včera ma stále tak miestami pobolieva brucho možno si už aj nahovaram bohvie ale toto som za ten rok a pól ešte nemala :D
@majulka098 budem úpenlivo čakať s tebou 🙂
Ja som raz vyskúšala gynex a tak mi rozhádzal cyklus, že sa až bojím niečo si nasadiť :D
@marinecka95 gynex som brala tiež, s cyklom mu to prakticky neurobilo nič .. fertiprona , vzhľadom na to, že obsahuje inositol, tak pomáha dozrievaniu vajíčok, preto mi posunulo ovu na skôr, ale beriem 1 sáčok denne a iba do ovu, to sa mi osvedčilo 🙂 ďakujem, uvidíme, či sa podarí tento cyklus, či budeme pokračovať ďalej 😊
@kristinkaris ja prakticky čo to od 8dpo, také divné, že som začala kýchat, ja si myslela, že opäť mám covid 🤣 a hlad som mala, plus sa mi začal upchávať nos ráno ... Pobolievanie som mala tiež od 8dpo .. ale nič z toho som nepripisovala tehu, až kým mi na 11dpo nevyšiel test a všetky príznaky pokračovali až do asi 5teho mesiaca , ten nos ostal pomaly do pôrodu 🤣

@kristinkaris vraj v takom čase sa menia hladiny estrogénov niečo také som počúvala v podcaste od baby čo sa venuje stm je lektorka… a presne ako hovorí vyššie @zuza265 môže aj nemusí to byt tehotenstvo