icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

michicka
18. feb 2025

@kristinkaris vraj v takom čase sa menia hladiny estrogénov niečo také som počúvala v podcaste od baby čo sa venuje stm je lektorka… a presne ako hovorí vyššie @zuza265 môže aj nemusí to byt tehotenstvo

liva92
18. feb 2025

prosím vás podľa čoho sa určujú čiary v grafe, zvislá viem, že kvôli poklesu teploty, ale tá druhá rovná čiara sa určuje podľa čoho prosím?

michicka
18. feb 2025

@majulka098 ako si vedela že som merala skôr? 😆 11dc 7:12 hod,12dc 7:05 hod, 13dc 6:36 hod. A 14dc 6:56 … vždy ma budík 7:15 ale mala sa mi rôzne zobudí poslednej dobe… a neskoro chodím spať okolo polnoci tak aby som mala ten 7h spánok keď sa podarí… myslíš že niečo z tohto zmení výsledok tých teplôt?

kristinkaris
18. feb 2025

@michicka no som zvedava teda ☺️

majulka098
18. feb 2025

@kristinkaris ja som mala na 5dpo 2x, ale nebolo to nič .. keď sa podarilo, tak 8dpo bol malinký pokles s tiež to bolo určite uhniezdenie, lebo ma v ten deň aj podbruško dosť bolelo ... Vidno to na mojich porovnávacích grafoch, ktoré som pridala trošku vyššie

majulka098
18. feb 2025

@michicka no podľa grafu, je tam biela šípka .. keď je merané v rovnakom, alebo priblížnom čase (a aj v tom čase to je zapísané, prípadne opravený čas manuálne), tak vyznačuje klasicky modré bodky .. a 45 min už urobí rozdiel v teplote.. dajme tomu, že by si mala na 13dpo o 0,05 vyššiu teplotu .. ale stále vychádza ovu na 13dpo

marinecka95
18. feb 2025

@michicka áno, vydržali naozaj 6 dní - chlap bol mimo takže som si bola naozaj istá, že takú dobu vydržali 😅
@majulka098 verím, v tých začiatkoch som merala a riešila každú čiarku v grafe 😅 myslela by som si to isté 😅

michicka
18. feb 2025

@majulka098 áno určite by bola o niečo vyššia ale stále nie poovulacna každopádne niekde medzi 12-13dc sa určite ovulacia odohrala :D a tie poovulacne hodnoty majú tiež nejaké pravidlo že by mali byt vyššie alebo stačí že sú pod tou líniou?

zuza265
18. feb 2025

@michicka tie poovulacne su len vyssie/na urovni ako 6 predoslych nameranych - uroven linie. Mozu sa pohybovat uplne akokolvek od linie vyssie

michicka
18. feb 2025

@zuza265 áno to som myslela či je jedno koľko ale dôležité je len že sú vyššie ako pred ovu… 🙂 no uz len čakať ostáva, ty merias tiež ?

zuza265
18. feb 2025

@michicka meravala som si dlho. Teraz som uz tehotna, tak nemeriam🤗 a dala som si graf aj odkontrolovat instagram:ownyourcycle a z toho profilu aj kontorly som sa dost naucila.

michicka
18. feb 2025

@zuza265 a nepodelis sa s výherným ak mas? 🥰 poznám ten profil ja si občas píšem s babou z ig-prezdravycyklus 🙂

zuza265
18. feb 2025

@michicka nemam, sli sme na ivf a tam uz som bola na liekoch - nemalo to vypovednu schopnost🤗 inak by som rada kludne dala

michicka
18. feb 2025

@zuza265 tak hlavne je že to vyšlo 🩷 gratulujem a v ktorom si týždni?

zuzik5891
18. feb 2025

Ahoj baby...pre tie čo sledujete bazalku pridám Vám moje dva víťazné grafy...keď som si prechádzala grafmi,z mesiaca na mesiac , každý graf bol iný...no tieto dva som si prekryla a neskutočne ako sa podobajú❤️

majulka098
19. feb 2025

@marinecka95 no vtedy tam bol celkom veľký skok, takmer o 0,3 😅 takže som sa prv zľakla, že už po ovu...ale potom začala teplota klesať, ako aj dnes

@michicka ako píše @zuza265 teploty by mali byť nad tou cover line a po ovu by mal byť skok aspoň o 0,2 stupňa a mali by byť vyššie ako 6 predchádzajúcich teplôt ... Ale stále tam he nejaká rezerva podľa mňa a úplne do bodky sa to u každej nedá dodržať, lebo aj telo je iba ľudské telo a aj pri meraní sa môže stať, že je nejaká odchýlka

Rovno pridám dnešný graf 🙂

marinecka95
19. feb 2025

@majulka098
Ovu mávaš cca ktorý deň?
Ja už stúpam do výšin 😃

lgpd_nika
19. feb 2025

@liva92 ahoj, tuto appku co tu skoro všetci používate nepoznám, takže neviem co znamená ta zvislá čiara, ale o pravidle s poklesom teploty tiež neviem nič... vodorovná čiara sa určuje podľa 6 nižších nameraných teplôt pričom sa zaznaci na tu najvyššiu z nich aby si vedela oddeliť vzostup teplôt

lgpd_nika
19. feb 2025

@liva92 ak máš instagram, tak si skus pozrieť profil ownyourcycle, hlavne staršie príspevky alebo výber príbehov pod názvom Sleduj somnou... na tomto profile som sa ja krásne naučila STM pri snahe o otehotnenie, bez toho aby som si musela kupovať dáky kurz 🙂

majulka098
19. feb 2025

@marinecka95 pekné stúpanie ☺️ .. tak naposledy na 16dc som mala, pred tehu po vysadení antiky na 15-16-17dc, s fertipronou som stihla 2x odpozorovať a to bola na 13 a 14dc ... Tento cyklus opäť beriem fertipronu, tak tipujem na 13-15dc, uvidíme 🫣

lgpd_nika
19. feb 2025

Toto je môj posledný vysnívaný graf ... ten vzostup teplôt bol najskor taky biedny ze som ani neverila ze som zovulovala .... a ked mi začali klesať teploty už som myslela ze znova nič, a predsa len 🙂

kristinkaris
19. feb 2025

Baby a kedy vám začali úplne že prvé príznaky ešte pred testom ? Ja som dnes 7 dpo a od včera ma stále tak miestami pobolieva brucho možno si už aj nahovaram bohvie ale toto som za ten rok a pól ešte nemala :D

marinecka95
19. feb 2025

@majulka098 budem úpenlivo čakať s tebou 🙂
Ja som raz vyskúšala gynex a tak mi rozhádzal cyklus, že sa až bojím niečo si nasadiť :D

liva92
19. feb 2025

@lgpd_nika ďakujem veľmi pekne, len nedávno som si pridala ten profil 🙂 a zvažovala som si od nej zaplatiť aj 15€ kde pozrie cykly, ale meriam len 3 mesiace BT

michicka
19. feb 2025

@liva92 vie ti pozrieť grafy aj baba prezdravycyklus ona ma na herohero Podcasty mesačne platíš 7e a stačí ze si členka a odpíše ti na herohero na správu

michicka
19. feb 2025

@lgpd_nika vidíš a ini by si mysleli že nevyšlo lebo neboli teploty vyššie dokonca klesala k tej línii…. V ktorom si uz týždni? A ako dlho ste sa snažili?

majulka098
19. feb 2025

@marinecka95 gynex som brala tiež, s cyklom mu to prakticky neurobilo nič .. fertiprona , vzhľadom na to, že obsahuje inositol, tak pomáha dozrievaniu vajíčok, preto mi posunulo ovu na skôr, ale beriem 1 sáčok denne a iba do ovu, to sa mi osvedčilo 🙂 ďakujem, uvidíme, či sa podarí tento cyklus, či budeme pokračovať ďalej 😊

majulka098
19. feb 2025

@kristinkaris ja prakticky čo to od 8dpo, také divné, že som začala kýchat, ja si myslela, že opäť mám covid 🤣 a hlad som mala, plus sa mi začal upchávať nos ráno ... Pobolievanie som mala tiež od 8dpo .. ale nič z toho som nepripisovala tehu, až kým mi na 11dpo nevyšiel test a všetky príznaky pokračovali až do asi 5teho mesiaca , ten nos ostal pomaly do pôrodu 🤣

liva92
19. feb 2025

@michicka áno neviem ako funguje HeroHero? nevedela som že by vedela pozrieť aj cykly

michicka
19. feb 2025

@liva92 môžeš mi napísať súkromnú správu? 🙂 pošlem ti čo ako