Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@zanzilady myslím, že tebe krásne tmavli a bude to ok 🙂 ... A pri 30dpo (6+0tt podľa ms, na kontrole budem 6+6tt, u dcérky som bola 7+5tt a to už bolo srdiečko), čo som dnes , tak už tmavé by mali byť, ak by teda nešlo všetko do kopru 🫣 .. ty si koľko dpo?
@majulka098 ja som dnes 18dpo 🙂 mne pri prvom tehotenstve bolo vidno srdiečko už cca 5+5 asi tak nejak 🙂 len nedopadlo dobre potom. Tak myslím že u teba by ho už mohlo byt vidno 🥹inak ja mám pocit že ty si úplne v klude a ja úplne vyšilujem 😂aj keď viem že nič nezmením 😅
@majulka098 ja som dnes 18dpo 🙂 mne pri prvom tehotenstve bolo vidno srdiečko už cca 5+5 asi tak nejak 🙂 len nedopadlo dobre potom. Tak myslím že u teba by ho už mohlo byt vidno 🥹inak ja mám pocit že ty si úplne v klude a ja úplne vyšilujem 😂aj keď viem že nič nezmením 😅
@zanzilady ja sa dala do takej pohody asi, že som sa vyrovnala s tými variantami, ktoré má môžu čakať 😅 fakt zbytočne sa trápiť tým, keď to ovplyvniť nemôžem, ale zvedavá som riadne a odpočítavam každý deň 🫣 predtým to skončilo ako MA? V ktorom týždni?
@zanzilady ja sa dala do takej pohody asi, že som sa vyrovnala s tými variantami, ktoré má môžu čakať 😅 fakt zbytočne sa trápiť tým, keď to ovplyvniť nemôžem, ale zvedavá som riadne a odpočítavam každý deň 🫣 predtým to skončilo ako MA? V ktorom týždni?
@majulka098 vtedy 7+2 prestalo bit srdiečko. Asi preto sa bojím. No musím sa aj ja dať takto do pohody ako ty 🥹
@majulka098 myslim na teba a som zvedava ako to dopadne, ja si osobne myslim, ze to bude dobre🍀
Baby užívali ste niektora duphaston? Gynekologicka mi ho ide tento cyklus nasadit a hovorila ze pri mojej dlzke cyklu 24-26 si ho mam dat na 15.-16. Den..myslite, ze nie az po ovulacii????citala som ze blokuje ovulaciu ale moja dr mi toto vyvrátila..
Baby užívali ste niektora duphaston? Gynekologicka mi ho ide tento cyklus nasadit a hovorila ze pri mojej dlzke cyklu 24-26 si ho mam dat na 15.-16. Den..myslite, ze nie az po ovulacii????citala som ze blokuje ovulaciu ale moja dr mi toto vyvrátila..
@zanzilady to mi je ľúto a nezisťovali vtedy, že prečo sa tak stalo? To zistili opäť na kontrole iba bežnej? Ak nechceš, nemusíš odpovedať ... Rozumiem, že sa to stáva, len mi stále vŕta, aké sú tie dôvody 🥺 ja premýšľam, že ak by to vyšlo, že si možno aj domáci doppler zaobstarám, uvidím ale ešte ... Držím prsty aby to dopadlo teraz dobre a hlavne v kľude 🤞🙂
@klarabohun77 ďakujem 🙂 necháme sa prekvapiť ... Čo sa týka duphastonu, brala som ho niekedy strašne dávno, ale iba kvôli úprave cyklu a aj som sa na to vtedy vykašľala , mne nerobil dobrotu a či blokuje ovuláciu, niekde tvrdia, že áno, niekde, že nie 🫣
@zanzilady to mi je ľúto a nezisťovali vtedy, že prečo sa tak stalo? To zistili opäť na kontrole iba bežnej? Ak nechceš, nemusíš odpovedať ... Rozumiem, že sa to stáva, len mi stále vŕta, aké sú tie dôvody 🥺 ja premýšľam, že ak by to vyšlo, že si možno aj domáci doppler zaobstarám, uvidím ale ešte ... Držím prsty aby to dopadlo teraz dobre a hlavne v kľude 🤞🙂
@klarabohun77 ďakujem 🙂 necháme sa prekvapiť ... Čo sa týka duphastonu, brala som ho niekedy strašne dávno, ale iba kvôli úprave cyklu a aj som sa na to vtedy vykašľala , mne nerobil dobrotu a či blokuje ovuláciu, niekde tvrdia, že áno, niekde, že nie 🫣
@majulka098 kľudne poviem ja som sa s tým vyrovnala aj keď to mrzí. Áno normálne na kontrole. Len ja som mala taký pocit že niečí nieje dobre. Ráno som sa zobudila a úplne zlý pocit. Tak som išla k Dr (nepovedala som že mám zlý pocit lebo asi by divne na mna kukala tak som povedala že mám nejaký divný výtok 😅) a urobila potom aj Sono a povedala že už nieje srdiečko. Aaaa nezisťovali nič, lebo to bolo 1x a je to vraj bežne. Keď je to 2 a viac krát sa chodí na vyšetrenia. A vôbec netuším čím to bolo. Je pravda že v čase 10-12 dpo som bola vtedy chorá ale len zvysena teplota, tak aj totopovedala ako možný dôvod. Ale inak nič. Aj vtedy som si hovorila že noc nezmením aj teraz si to hovorím len ke to celkom ťažké 😅
@klarabohun77 ja som ho brala na predĺženie LF. Tou Dr dala asi od 15 dňa, ale keďže ja som ovu vždy mala okolo 17 tak som si ju najskôr odsledoval a potom dala 🙂
@zuza265 ja viem, že nad líniou, ale skoky nad líniou si myslím, že by tiež nemali byť extrémne veľké dole-hore, lebo to by tiež mohli znamenať hormonálnu nerovnováhu, ale to je môj názor 🙂 a čo sa týka implantačného poklesu, ten beriem s rezervou a neupínam sa na to nijako, preto píšem, že by to mohlo znamenať, nie že znamená ...
@majulka098 nie. Tam podla pravidiel mozu skakat ako chcu 🙂 neznaci to ziadny problem a je to okej. Od urovne linie (na ktorej kludne mozu byt) sa mozu pohybovat teploty. Ine je ak by isli pod nu. Alebo teda LF by bola kratka. Tam je hormonalny problem. Bol cas, ked som to naozaj studovala. Dala som si to aj kontrolovat odbornicke za peniaze atd.
@majulka098 nie. Tam podla pravidiel mozu skakat ako chcu 🙂 neznaci to ziadny problem a je to okej. Od urovne linie (na ktorej kludne mozu byt) sa mozu pohybovat teploty. Ine je ak by isli pod nu. Alebo teda LF by bola kratka. Tam je hormonalny problem. Bol cas, ked som to naozaj studovala. Dala som si to aj kontrolovat odbornicke za peniaze atd.
@zanzilady pravda, keby poviem mojej, že mám divný pocit, tak tie by na mňa pozerala jak na marťana 🫣 moja je tiež taká praktická a až moc, tiež rada, že urobiť až po týždni opakujúci test, no nech mi ukáž, ktorá tehotná/čakajúca vydrží a urobí si test až po týždni 😅 ... Tak dúfam, že na kontrolách už budeme máš viditeľné aj srdiečka 🤞😊
@zuza265 ja som písala iba môj názor, tiež som aj niekde čítala, že nejaký pokles v luteálke môže značiť boj estrogénu a progesterónu, ale to si už presne nepamätám 🙂 ja som to úplne nezisťovala
@zanzilady pravda, keby poviem mojej, že mám divný pocit, tak tie by na mňa pozerala jak na marťana 🫣 moja je tiež taká praktická a až moc, tiež rada, že urobiť až po týždni opakujúci test, no nech mi ukáž, ktorá tehotná/čakajúca vydrží a urobí si test až po týždni 😅 ... Tak dúfam, že na kontrolách už budeme máš viditeľné aj srdiečka 🤞😊
@zuza265 ja som písala iba môj názor, tiež som aj niekde čítala, že nejaký pokles v luteálke môže značiť boj estrogénu a progesterónu, ale to si už presne nepamätám 🙂 ja som to úplne nezisťovala
@majulka098 no ka som tuto Dr vymenila a teraz mám najlepšieho doktora. Úplne top! ….ja dúfam tiež a držím palceee veľmi! Dávaj priebežne update. Ja napíšem sko mi vyšlo to Hcg dnes 🙂
@klarabohun77 ja som ho brala na predĺženie LF. Tou Dr dala asi od 15 dňa, ale keďže ja som ovu vždy mala okolo 17 tak som si ju najskôr odsledoval a potom dala 🙂
@zanzilady Ano Ano aj ja idem brat na predlzenie LF cize mam to dat aj napriek jej odporúčaniam az ked prebehne ovulacia? A davala si to az po troch vysokych teplotách?lebo to mne vychadza tak na 19-20 den ze budem davat
@zanzilady Ano Ano aj ja idem brat na predlzenie LF cize mam to dat aj napriek jej odporúčaniam az ked prebehne ovulacia? A davala si to az po troch vysokych teplotách?lebo to mne vychadza tak na 19-20 den ze budem davat
@klarabohun77 áno ja som vždy dávala až po. Ti doktori to berú že cykly sú vždy ukážkové 🙂 akože ak si budeš istá že ovu prebehla tak kľudne si daj podľa mna aj 1-2dpo 🙂 ale ja som nerobila testy tak som vždy čakala len na teplotu 🙂
@klarabohun77 ja som brala duphaston na upravu cyklu (v cykloch kedy sme sa nemohli snazit), je to progesteron teda by mal blokovat ovulaciu, kedze narastom progesteronu nastava druha faza cyklu 🙂 ak sa nesnazis otehotniet tak kludne mozes si dat od 15.-16. Dc a po vysadeni by mala ms dojst do par dni. Ak sa ale snazis o babo, odporucam odsledovat ovulaciu (folikumetria, testy, teplota) a nasadenie 2-3 dni po ovulacii 🙂
@majulka098 ja chapem nazoru. Ja som napisala pravidla🙂 a snazila som sa ti ich vysvetlit. Problem je, ako som posala, ak je potvrdena ovulacia a teploty skacu pod liniu alebo je keatka LF.
@klarabohun77 ja by som si dala až po ovulácii
Baby toto sa niekomu niekedy stalo, že sa takto držia teploty tesne nad čiarou? Asi užnie v úspešnom cykle, či? Cudne, väčšinou mávam vyššie teploty
@bluka2 ahoj ja som mala takto podobne 2 cykly v lete myslím že vtedy som Zrovná gynex začala brat a neurobil mi dobre. Vyzerá to že som ovu mala ale možno aj nie
Dievčatá Ja už mám dnes ráno za sebou zástavu srdca 😅prišli výsledky tak som myslela že mi srdce vyskočí z hrude. S malou dušičkou som pozrela a dúfala že bude aspoň 1000 (v sobotu som mala 247) a tam krásny výsledok 1760. Hneď som sa rozplakala
@majulka098
@bluka2 ahoj ja som mala takto podobne 2 cykly v lete myslím že vtedy som Zrovná gynex začala brat a neurobil mi dobre. Vyzerá to že som ovu mala ale možno aj nie
@zanzilady ok dakujem. Ja so nezačala nič brat, ale tak mali sme raz dlhu cestu v noci a ta viem, že mi neurobila dobre, ale takto…
Dievčatá Ja už mám dnes ráno za sebou zástavu srdca 😅prišli výsledky tak som myslela že mi srdce vyskočí z hrude. S malou dušičkou som pozrela a dúfala že bude aspoň 1000 (v sobotu som mala 247) a tam krásny výsledok 1760. Hneď som sa rozplakala
@majulka098
@zanzilady tak to je krásna hodnota! Uvidis všetko bude v poriadku ❤️
@majulka098
@zanzilady jeeeej to je nádherné, potichučky gratulujem ❤
Mne sa teploty stále držia pekne hore, dnes som skúsila test (11dpo) žiaľ negatívny
@zanzilady tak to je krásna hodnota! Uvidis všetko bude v poriadku ❤️
@moolnarkaa ďakujem krasneee 🙂 aaaale niekto na 11dpo ešte nemá čiarku a nabehne neskôr 🥹budem držať palce
@katariiinkaa dakujeeem dúfam 😍
@majulka098
@zanzilady Nádherná hodnota...len tak ďalej ❤️❤️❤️❤️🍀🙏
Na počudovanie aj v takomto nepeknom grafe mi vyšiel dobrý výsledok progesteronu na 22. den cyklu: 17 ng/ml. Čo potvrdzuje ovuláciu a je to dosť na udržanie tehotentstva, ak by nejaké nastalo. No som zvedavá
@bluka2 joj ale ten grafik slusne vyzera😍
Baby kedy ste po hysteroskopii dostali ms???ja som jemnucko krvácala hned po opke asi 4 dni dufam ze to nebola ms..ja som mala len diagnosticku, brali vzorku a pozerali
Baby kedy ste po hysteroskopii dostali ms???ja som jemnucko krvácala hned po opke asi 4 dni dufam ze to nebola ms..ja som mala len diagnosticku, brali vzorku a pozerali
@klarabohun77 a sedelo by ti to s dátumom ms? Ja si bohužiaľ už nepamätám
A baby, niekto ide testovať zajtra? 😁 u mňa 11 dpo

@majulka098 tak toe testy máš nádherne naozaj 🥹ja som dnes išla na krv. Potrebujem sa nejak ukľudniť že je to v poriadku. Výsledky asi budu zajtra ráno.
@zanzilady myslím, že tebe krásne tmavli a bude to ok 🙂 ... A pri 30dpo (6+0tt podľa ms, na kontrole budem 6+6tt, u dcérky som bola 7+5tt a to už bolo srdiečko), čo som dnes , tak už tmavé by mali byť, ak by teda nešlo všetko do kopru 🫣 .. ty si koľko dpo?