icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

marinadelrey
8. júl 2025
@michicka

@patulka2 toto asi bude s nami riešiť až centrum tiež som sa nad tým zamýšľala, jednu dcérku máme 2,5 ročnú tak neviem či po pôrode sa mohlo niečo zmeniť v tomto smere. My sme tak že 1,4 roka sa snažíme o druhé a Dr ma chcela uz v marci poslať do centra kvôli nižšiemu amh a roku snaženia ale som ju poprosila či mi nevie ešte pomôcť ona… tak sme spravili hormonálny profil, cytológia pozit ureaplazma preliecena, spermiogram v poriadku … a dala túto možnosť s tabletkami a že ak ani 3 cyklus nie tak uz nas môže len do centra posunúť..

@michicka ahoj, ked ti zvysi davku clostylu na 2x denne, tak mozno ti dozrie aj viac folikukov (mne hned predpisal dr davku 2x1), mne sa teda vytvoril vzdy iba jeden folikul a vyslo to az na piaty cyklus s clostylom, takze verim, ze aj tebe to uz pri tej vyssej davke vyjde 🙂

marinadelrey
8. júl 2025

Ja dnes takto, neviem, ci ma zmysel vobec testovat

michicka
8. júl 2025
@marinadelrey

@michicka ahoj, ked ti zvysi davku clostylu na 2x denne, tak mozno ti dozrie aj viac folikukov (mne hned predpisal dr davku 2x1), mne sa teda vytvoril vzdy iba jeden folikul a vyslo to az na piaty cyklus s clostylom, takze verim, ze aj tebe to uz pri tej vyssej davke vyjde 🙂

@marinadelrey a aj pri tej zvýšenej teda vždy bol len 1 folikul? Ako dlho sa snažíte o 2 babo? 😊

marinadelrey
8. júl 2025
@michicka

@marinadelrey a aj pri tej zvýšenej teda vždy bol len 1 folikul? Ako dlho sa snažíte o 2 babo? 😊

@michicka ano aj pri tej zvysenej vzdy iba jeden, aj to horko tazko...dokonca v tom poslednom cykle, mi uz dr hovoril, ze tento cyklus to uz ani nevyzera na ovu a uz mi odporúčal laparku a zrovna vtedy to vyslo 🙂 my sa nejak cielene nesnazime, povedzme ze cca od aprila tomu nechavame volny priebeh. Ale od zaciatku roka je toto moja druha ovulacia, takze sance su minimalne

anonym_0dec2a
8. júl 2025
@marinadelrey

@marinadelrey ak to pomôže toto je moj posledný graf dnes mame doma 5 mesačnú dcérku 🙂 tiež som myslela že už nič z toho nebude lebo sa mi mala dostaviť už aj menštruacia o pár dni a nakoniec som otehotnela pár dni pred termínom menštruácie … čiže možné je všetko

chimsee
9. júl 2025
@bluka2

@klarabohun77 ale dnes som zistila, ze moj ferritin je 14 ng/ml a s hodnotami pod 20 sa ani neodporuca otehotniet. Gynekologicka mi hovorila, ze v mojom pripade by som sa mala snazit aspon o hodnotu 50. Takze telo mudre, urcite to nie je nahoda, ze sa nam doteraz nepodarilo.
Tak aspon maly posun u mna, vediet v com je mozny problem je zaklad

@bluka2 ja som minule pocuvala v podcaste jednu cesku biohackerku a ona tam hovorila, ze nizky feritin je casta pricina neplodnosti. Ze bezna hranica u lekara je 20 ale ze u naturopata sa vraj berie ako nizka hladina pod 60. Takze super, ze to vies, apson si to mozes riesit.

chimsee
9. júl 2025

Inak ahojte, neviem ci mi odoslalo prvu spravu, tak skusim este raz. Zatial som sem neprispievala ale citam vas uz dlhsie. Ja som si zacala opat merat bt minuly mesiac ale zacala som neskoro a v grafe mi ovulku oznacilo uz na 11-ty den, s cim som teda nepocitala. Celkovo ten minuly mesiac bol prvy nejaky divny a skoncil ako 19 dnovy. To sa mi este nestalo.
Ja mam jedneho 11-rocneho a pred 2 rokmi som mala MA v 6tt a dve biochemicke. Tak sme si dali dlhsiu pauzu a ideme to teraz opat skusit.
Teraz vecer mi vysiel prvy pozitivny ovu test, tak hadam tento mesiac uz bude normalnejsi😃

chimsee
9. júl 2025

Teraz pozeram na tie testy, ze mam pri nich zle vyznacene dni😃 Posunute o 1den, dnes som 14dc

bluka2
9. júl 2025
@chimsee

Teraz pozeram na tie testy, ze mam pri nich zle vyznacene dni😃 Posunute o 1den, dnes som 14dc

@chimsee ahoj, tak vitaj, snad sem prinesies vlnu tehotenstiev 😀 a ked mas 11r. dieta, v akej vekovej skupine si? Mozno podobne, ja mam 10r. dieta a skoro 39.
Nieco na tom ferritine bude. Mne zelezo nerobi moc dobre, takze asi budem napredovat v tomto trochu pomaly. Davam si ho tak kazdy treti den ak vobec, to potom necitim ziadny negativny efekt. Moja dr. hovorila, ze sa mam snazit tak o hodnotu 50, ale ja sa na zaciatok potesim aj tej 20.
Vela stastia tebe

chimsee
10. júl 2025
@bluka2

@chimsee ahoj, tak vitaj, snad sem prinesies vlnu tehotenstiev 😀 a ked mas 11r. dieta, v akej vekovej skupine si? Mozno podobne, ja mam 10r. dieta a skoro 39.
Nieco na tom ferritine bude. Mne zelezo nerobi moc dobre, takze asi budem napredovat v tomto trochu pomaly. Davam si ho tak kazdy treti den ak vobec, to potom necitim ziadny negativny efekt. Moja dr. hovorila, ze sa mam snazit tak o hodnotu 50, ale ja sa na zaciatok potesim aj tej 20.
Vela stastia tebe

@bluka2 Dakujem za privitanie, kiez by si mala pravdu s tymi tehotenstvami…
Rokov mam trochu viac ako ty, moj chlap je odo mna o rok mladsi. Povedali sme si, ze tomu dame posledny rok, uz teraz mam pocit, ze je to vekovo dost na hrane😃
Co sa tyka feritinu, vraj doplnky zeleza aj tak nefunguju efektivne, ale neskumala som to nejako blizsie. Odporuca sa skor zaradit spenat a zelenu list.zeleninu kazdy den, jedt viac cerveneho masa (len z dovrych zdrojov) a ak doplnok, tak iron bisglycinate, ze ten je setrnejsi k zaludku. Ale mozno toto aj vies.
Kazdopadne, drzim palce, nech to zvysenie hladiny pomoze a nech mas coskoro vytuzene babatko❤️
Ten

chimsee
10. júl 2025

Sorry za preklepy, nekontrolujem po sebe pismenka😃
Ja som mala vcera na obed ovu test negativny, vecer pozitivny a dnes o 13:00 uz zase negativny. Myslela som si, ze ten pozitiv sa drzi aspon 1 den. Keby som si vecer nespravila testy, ani neviem. Vy to mavate ako?
Vcera sme poistili a dnes hadam tiez skusime ak bude cas.

marinadelrey
10. júl 2025
@chimsee

Ja som mala vcera na obed ovu test negativny, vecer pozitivny a dnes o 13:00 uz zase negativny. Myslela som si, ze ten pozitiv sa drzi aspon 1 den. Keby som si vecer nespravila testy, ani neviem. Vy to mavate ako?

@chimsee peak moze byt len taky kratky ako si mala ty, nie je to pravidlo, ze by bolo viac merani pozitivnych 🙂 ja som napr peak nezachytila ani v prvom tehotenstve a to som testovala 3x za den, takze uplne v pohode u teba si myslim 🙂

marinadelrey
10. júl 2025
@chimsee

@chimsee dnes ti inac este klesla teplota na grafe, ked mas dnes ovu? 🙂

michicka
10. júl 2025
@chimsee

@chimsee ja som pred prvym tehotenstvom mávala extrém niekedy až tri dni úplne silný ovulacny test, odvtedy sa mi uz nepodarilo zachytiť viac krat pozitívny iba raz 🙂 aj to nie vždy úplne ..

chimsee
10. júl 2025
@marinadelrey

@chimsee dnes ti inac este klesla teplota na grafe, ked mas dnes ovu? 🙂

@marinadelrey dnes mam takyto graf, len vcera vecer som mala pozitivny test. Dufam, ze sa mi zajtra/pozajtra potvrdi ovu aj teplotou. Ale tak uvidime, minuly mesiac mi prvy krat cyklus nejako chaosil, tak snad sa mi hormony neburia. Sama som zvedava ako to bude tento mesiac. 2 roky som nemerala bt, tak neviem porovnat z predchadzujucimi mesiacmi zatial.

chimsee
10. júl 2025
@michicka

@chimsee ja som pred prvym tehotenstvom mávala extrém niekedy až tri dni úplne silný ovulacny test, odvtedy sa mi uz nepodarilo zachytiť viac krat pozitívny iba raz 🙂 aj to nie vždy úplne ..

@michicka dik za info. Mne vcera na obed trochu ťavla ciarka, tak som si povedala, ze skusim aj vecer, aj ked som to necakala. A hned riadne silna mi vysla, aj digitalny vysiel pozitivne. A dnes na obed uz digi vysiel negativne, aj ciarka uz slabsia. Tak asi mama tiez len chvilu peak. Ovu testy som si nikdy nerobila, teraz prvy krat. Ale citala som, ze viacerym zenam nevychadzali pozitivne cely mesiac, ze asi sa nezachytil vrchol…
Taketo mi vysli dnes:

chimsee
10. júl 2025
@marinadelrey

@marinadelrey ty si este netestovala? Kolky si dnes dpo?

marinadelrey
Autor odpoveď zmazal
marinadelrey
Autor odpoveď zmazal
marinadelrey
10. júl 2025
@chimsee

@marinadelrey ty si este netestovala? Kolky si dnes dpo?

@chimsee zajtra ti uz urcite stupne teplota, hod potom graf 🙂 ja som dnes 11 dpo

chimsee
10. júl 2025
@marinadelrey

@chimsee zajtra ti uz urcite stupne teplota, hod potom graf 🙂 ja som dnes 11 dpo

@marinadelrey hej, mala by, tak duuufam. Citim este aj teraz vajecnik, tak asi este neprebehla, ktovie. Ale citim to uz aj zo 3dni😃
Takze si 11dpo, kedy budes testovat? Ci chces este pockat? Uz by ti mohlo nieco ukazat, drzim palce

marinadelrey
11. júl 2025
@chimsee

@marinadelrey hej, mala by, tak duuufam. Citim este aj teraz vajecnik, tak asi este neprebehla, ktovie. Ale citim to uz aj zo 3dni😃
Takze si 11dpo, kedy budes testovat? Ci chces este pockat? Uz by ti mohlo nieco ukazat, drzim palce

@chimsee teplota stupla? 🙂 u mna takto 12dpo, cakala som, ze uz to zacne klesat, mam dostat ms v nedelu, tak asi uz pockam.

marinadelrey
11. júl 2025
@chimsee

@chimsee no robila som akurat 2 testy a na oboch jemny duch...tak mozno som mala ovu az na 34dc a tym padom by som bola len 9dpo a tak nejak vyzera aj ten duch

chimsee
11. júl 2025

Ahojte, dnes som klesla len o stupienok, dufam, ze zajtra mi teplota stupne. Myslite, ze sa mame snazit aj dnes? Vecer som citila vajecnik, dnes ho uz necitim, tak mozno folikul uz praskol. Ale clovek nokdy nevie😃

chimsee
11. júl 2025
@marinadelrey

@chimsee no robila som akurat 2 testy a na oboch jemny duch...tak mozno som mala ovu az na 34dc a tym padom by som bola len 9dpo a tak nejak vyzera aj ten duch

@marinadelrey jeej, tisko drzim palce, aby dusik silnel

marinadelrey
11. júl 2025
@chimsee

Ahojte, dnes som klesla len o stupienok, dufam, ze zajtra mi teplota stupne. Myslite, ze sa mame snazit aj dnes? Vecer som citila vajecnik, dnes ho uz necitim, tak mozno folikul uz praskol. Ale clovek nokdy nevie😃

@chimsee urcite sa este posnazte, ak sa vam da, poistite 🙂 a uz verim, ze zajtra ti to vyleti hore 🙂

michicka
11. júl 2025
@marinadelrey

@marinadelrey tak nám potom napis ako sa to ďalej vyvíja držím palce 😊

nyonya22
11. júl 2025

Ahojte, pravidelne vás sledujem a držím palce všetkým! 🙌
Tento mesiac to u mňa už vyzerá na odpočítavanie podľa BT ( uvidím ráno ) , večer som cítila dosť bolesť a vyzerá to tak, že ma ovu prekvapila zasa skôr.
Snažíme sa rok a každý jeden váš pozitívny test mi dodáva silu 🙂

chimsee
12. júl 2025

Dobre ranko, mne dnes teplota stupla o 0,15. Musi byt pre potvrdenie ovulacie skok aspon o 0,2? Som zvedava aka budu dalsie teploty a ci sa ovu potvrdi…

chimsee
12. júl 2025
@nyonya22

Ahojte, pravidelne vás sledujem a držím palce všetkým! 🙌
Tento mesiac to u mňa už vyzerá na odpočítavanie podľa BT ( uvidím ráno ) , večer som cítila dosť bolesť a vyzerá to tak, že ma ovu prekvapila zasa skôr.
Snažíme sa rok a každý jeden váš pozitívny test mi dodáva silu 🙂

@nyonya22 ahoj a vitaj medzi nami, budeme mozno odpocitavat spolu☺️