icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bluka2
14. júl 2025
@chimsee

@nyonya22 tak verim, ze teraz vam to vyjde🍀

Baby, mne ff vyznacil ovu ale podla mna nie spravne. Neplati pravidlo 3 vyssie teploty po 6 nizsich. Vyznacil to podla mna kvoli hlienu a pozit.ovu testu v ten den, ale pozitivny mi v ten den vysiel az vecerny o 19:00, este o 14:00 bol negat, tak pochybujem, ze rovno v ten den aj prevehla ovu.
Co myslite? Ja by som dala ovu az na 16dc, ten den splna 3/6 teploty

@chimsee tiez by som povedala,,ze cd16, ale v podstate je to jedno, lebo ste sa trafili. A tolko dni plodneho hlienu, to je fakt super; tvoj system asi dobre funguje. Tipujem, ze sa budes coskoro tesit

bluka2
14. júl 2025
@chimsee

Baby, mne ff vyznacil ovu ale podla mna nie spravne. Neplati pravidlo 3 vyssie teploty po 6 nizsich. Vyznacil to podla mna kvoli hlienu a pozit.ovu testu v ten den, ale pozitivny mi v ten den vysiel az vecerny o 19:00, este o 14:00 bol negat, tak pochybujem, ze rovno v ten den aj prevehla ovu.

@chimsee tiez by som povedala,,ze cd16, ale v podstate je to jedno, lebo ste sa trafili. A tolko dni plodneho hlienu, to je fakt super; tvoj system asi dobre funguje. Tipujem, ze sa budes coskoro tesit

ami_123
14. júl 2025

Ahojte, myslite, že ešte len bude pozitívny? Teplota sa drží dole, takze ovulacia ešte nebola, len neviem či som zmeskala vrchol LH včera doobeda, alebo má čaká ešte len. Nemám skúsenosť s týmito dr max testami 🙈

zdsa
14. júl 2025
@bluka2

@zdsa ani ja tento cyklus nemeram 🙂 fakt to dobre padne…

@bluka2 tiež si myslím ja som bola na nervy s toho keď už som si bola istá že ovu bola a zrazu len o kúsok nižšia a zrazu nervy a nervy takto je to fajn ... Áno človek rozmýšľa že by zmeral aby vedel ale viem zas ako dopadnem

bluka2
14. júl 2025
@ami_123

Ahojte, myslite, že ešte len bude pozitívny? Teplota sa drží dole, takze ovulacia ešte nebola, len neviem či som zmeskala vrchol LH včera doobeda, alebo má čaká ešte len. Nemám skúsenosť s týmito dr max testami 🙈

@ami_123 mala by si merat v rovnakom case, nie skoro rano a neskoro vecer. Napriklad o 11tej a potom o 17tej. Jasne, ze tie rano a vecer ti vychadzaju slabsie, lebo aj pocas dna sa koncentracia LH meni.

ami_123
14. júl 2025
@bluka2

@ami_123 mala by si merat v rovnakom case, nie skoro rano a neskoro vecer. Napriklad o 11tej a potom o 17tej. Jasne, ze tie rano a vecer ti vychadzaju slabsie, lebo aj pocas dna sa koncentracia LH meni.

@bluka2 Aha, som myslela že pri ovulačných testoch to nie je podstatné, ďakujem 🙂

chimsee
14. júl 2025
@bluka2

@bluka2 vdaka, ano, mne je v podstate jedno, kedy bola, len ma prekvapilo, ze podla coho to ff priradil na ten den. Ale asi kvoli hlienu.
Ja som s prvym synom otehotnela hned (ale mala som ineho muza vtedy este) a s tymto som otehotnela tiez hned prvy mesiac, len babo odislo v 6tt a potom som mala dve biochemky. Takze skor mam asi problem udrzat teraz, aj ked ktovie ci sa mi to uz aj nepomenilo po 2 rokoch nemerania. Uvidime, chcem si dnes kupit vitex a vyskusat, ci by nepomohol.

chimsee
14. júl 2025
@ami_123

@ami_123 ja neporadim, robila som teraz ovu testy prvy krat. Viem, ze rano sa neodporucaju, ja som robila raz denne o 14-15:00. A ked mi trochu silnela ciarka, tak som skusila v ten den este aj o 19:00 a vtedy mi vysiel pozit. Na druhy den rano o 10:00 uz bol opat negativny.

ami_123
14. júl 2025
@chimsee

@ami_123 ja neporadim, robila som teraz ovu testy prvy krat. Viem, ze rano sa neodporucaju, ja som robila raz denne o 14-15:00. A ked mi trochu silnela ciarka, tak som skusila v ten den este aj o 19:00 a vtedy mi vysiel pozit. Na druhy den rano o 10:00 uz bol opat negativny.

@chimsee Veď robila som aj ja približne tak:
12DC 12hod silnejší
12DC 17hod slabší
13DC 14hod (nedalo sa skôr) silnejší
13DC 17-19hod slabšie
a dnes 14DC som skúsila hneď ráno a bol znovu silnejší, musím ísť dokúpiť a skúsim ešte len už nemám dr max na blízku 😒
Ale už nemám ani hlien, predpokladám, že dnes prebieha ovulácia manžel príde až večer domov z turnusu tak je to asi passe tento mesiac zas

chimsee
14. júl 2025
@ami_123

@chimsee Veď robila som aj ja približne tak:
12DC 12hod silnejší
12DC 17hod slabší
13DC 14hod (nedalo sa skôr) silnejší
13DC 17-19hod slabšie
a dnes 14DC som skúsila hneď ráno a bol znovu silnejší, musím ísť dokúpiť a skúsim ešte len už nemám dr max na blízku 😒
Ale už nemám ani hlien, predpokladám, že dnes prebieha ovulácia manžel príde až večer domov z turnusu tak je to asi passe tento mesiac zas

@ami_123 mozno sa to este stihne, clovek nikdy nevie a niekedy to vyjde aj prekvapivo, ze nic tabulkovo nesedi…

michicka
14. júl 2025

Ja dnes idem z folikulometrie. 10dc jeden dominantný ale že 19mm .. po 2x1 dávke clostilbegyte. Ale Dr vraví že mám prísť v stredu na kontrolu ešte, a že dovtedy sa nemáme ešte snažiť,,, no nieje uz neskoro až o dva dni začať? Cyklus mám 27 dňový teraz

ami_123
14. júl 2025

žienky a teraz som zaznamenala hnedý výtok 😕 nikdy som to nemala, je to normálne pri ovulácií alebo to značí skôr nerovnováhu?

chimsee
14. júl 2025
@ami_123

žienky a teraz som zaznamenala hnedý výtok 😕 nikdy som to nemala, je to normálne pri ovulácií alebo to značí skôr nerovnováhu?

@ami_123 niekto vraj mava spinenie pri ovu

nyonya22
14. júl 2025
@chimsee

@chimsee a aký máš nastavený detektor vo FF? Mne napríklad ovu zmení niekedy, ak zmením nastavenie.

bluka2
14. júl 2025
@chimsee

@bluka2 vdaka, ano, mne je v podstate jedno, kedy bola, len ma prekvapilo, ze podla coho to ff priradil na ten den. Ale asi kvoli hlienu.
Ja som s prvym synom otehotnela hned (ale mala som ineho muza vtedy este) a s tymto som otehotnela tiez hned prvy mesiac, len babo odislo v 6tt a potom som mala dve biochemky. Takze skor mam asi problem udrzat teraz, aj ked ktovie ci sa mi to uz aj nepomenilo po 2 rokoch nemerania. Uvidime, chcem si dnes kupit vitex a vyskusat, ci by nepomohol.

@chimsee nie je to podla hlienu. FF ti tam dalo neprerusovanu ciaru, t.j. FF si je celkom isty. Ak su nejake konfliktne informacie, napr. hlien alebo opk nesedi s teplotami, tak da prerusovanu ciaru. V podstate, ked si vypocitas tie priemery ako ti to dal FF, vyjde ti urcite rozdiel 0,2 stupna 6 teplot pred a 3 po vertikalnej ciare. A FF to supne na 1. den, kedy to takto vyjde. Ja som ti to nepocitala, ale som si pomerne ista. Mozes si dat matematicke cvicenie 😀 ale aj tak by som na tvojom mieste verila svojmu pocitu, lebo to vies vyhodnotit len ty a nie FF. A tie teploty maju odchylky. Napriklad ja som mala dnes o 0.3 stupna vyssiu, lebo som spala pod paplonom a nie odkryta, ako sa vacsinou zobudim. Takze bazalna vysoka, ale apple watch mi na ruke nameralo nizku (ta trcala). A teraz ked sme v Europe mam omnoho nizsie teploty celkovo, skoro o pol stupna. V Mali mam omnoho vyssie, ale tam mam v izbe o 15 stupnov viac nez tu. Tiez sa riadim podla pocitu a ovulacnych testov skor. Moc vela premennych pre mna s tymi teplotami

bluka2
14. júl 2025
@ami_123

@ami_123 hnedy vytok po ovulacii je vraj nizky progesteron, ale pri ovu mozno len to spinenie, ako niektore zeny mavaju

chimsee
15. júl 2025
@nyonya22

@chimsee a aký máš nastavený detektor vo FF? Mne napríklad ovu zmení niekedy, ak zmením nastavenie.

@bluka2 dakujem ti za napisanie, sedi to tak ako si napisala aj ako som nasla, ze moze byt 1 teplota z tych 3 nizsie, potom sa nepocita a pocita sa dalsia (stvrta). Cize chapem, ze ff to mohol vyhodnotit aj takto.

@nyonya22 vcera som skusala aj zmenit nastavenia, ale stale mi to oznacovalo takto. Len ked si zadam aj druhy den pozit. ovu test, tak mi to prehodi. Tak si to dam tak a budem cakat ako sa to bude dalej vyvyijat. Podstatne je, ze ovu bola, takze tento cyklus bude hadam normalny. Teda, mohol by byt aj vynimocny, len by som sa tesila 🙂
Dnes som poskocila na 37.

ami_123
15. júl 2025
@bluka2

@ami_123 hnedy vytok po ovulacii je vraj nizky progesteron, ale pri ovu mozno len to spinenie, ako niektore zeny mavaju

@bluka2 Podľa teploty ovulácia ešte neprebehla, drží sa dole.. dúfam, že to nebude naozaj zrazu anovulačný cyklus 😔

chimsee
15. júl 2025
@ami_123

@bluka2 Podľa teploty ovulácia ešte neprebehla, drží sa dole.. dúfam, že to nebude naozaj zrazu anovulačný cyklus 😔

@ami_123 snad nie. A ovu testy ti ako teraz vychadzaju? Negat znovu? Mavas castejsie taketo cykly?
Ja som si vcera kupila vitex, lebo minuly mesiac som mala asi anovulak, mam aj nejake priznaky nizkeho progesteronu, len to nemam zatial potvrdene krvou, tak aspon nejaku bylinkovu podporu si zatial dam.

ami_123
15. júl 2025
@chimsee

@ami_123 snad nie. A ovu testy ti ako teraz vychadzaju? Negat znovu? Mavas castejsie taketo cykly?
Ja som si vcera kupila vitex, lebo minuly mesiac som mala asi anovulak, mam aj nejake priznaky nizkeho progesteronu, len to nemam zatial potvrdene krvou, tak aspon nejaku bylinkovu podporu si zatial dam.

@chimsee takto som mala včera podvecer, nezohnala som už dr max. Pôjdem vyskúšať o chvíľu ako to vyzerá. Predchádzajúce cykly boli ukážkové, aj čo sa týka testov aj teplota vždy pekne vyskocila. Ale je pravda že tento mesiac ani necitim nejak extra vaječníky ale začala som užívať myoinositol, ten by mal bolesť zjemňovať tak možno kvôli tomu.. Ach neviem už uvidím aka bude zajtra teplota, kiežby vystúpila 😏

ami_123
15. júl 2025

Akože trošku dnes išla hore, možno že sa nestihla ovulka ešte prejaviť na teplote 🤷🏻‍♀️

chimsee
15. júl 2025
@ami_123

@chimsee takto som mala včera podvecer, nezohnala som už dr max. Pôjdem vyskúšať o chvíľu ako to vyzerá. Predchádzajúce cykly boli ukážkové, aj čo sa týka testov aj teplota vždy pekne vyskocila. Ale je pravda že tento mesiac ani necitim nejak extra vaječníky ale začala som užívať myoinositol, ten by mal bolesť zjemňovať tak možno kvôli tomu.. Ach neviem už uvidím aka bude zajtra teplota, kiežby vystúpila 😏

@ami_123 drzim palce, nech bud skocia teploty alebo nech este pride. A 14dc si si robila len ten ranny, co je na fotke s testami?

chimsee
15. júl 2025
@ami_123

Akože trošku dnes išla hore, možno že sa nestihla ovulka ešte prejaviť na teplote 🤷🏻‍♀️

@ami_123 mne vysiel 14dc az vecer o 19:00 pozitivny a 16dc som mala ovu, tak ti to mozno este teraz len teplotne poskoci a oznaci ovu v grafe

ami_123
15. júl 2025
@chimsee

@ami_123 mne vysiel 14dc az vecer o 19:00 pozitivny a 16dc som mala ovu, tak ti to mozno este teraz len teplotne poskoci a oznaci ovu v grafe

@chimsee včera som bola 14DC, ten čo som sem dala tak bol 14DC večer vlastne. A teraz už takto, slabne, tak už len teplota zajtra prezradí viac 🙈

bluka2
15. júl 2025
@ami_123

@chimsee včera som bola 14DC, ten čo som sem dala tak bol 14DC večer vlastne. A teraz už takto, slabne, tak už len teplota zajtra prezradí viac 🙈

@ami_123 podla mna ti zajtra stupne uz ta teplota. Zrejme si len vela pila (?) a nezachytila to. Ten jeden je dost tmavy, lh peak musel byt okolo tej doby. Ja som tento mesiac tiez nezachytila a aha ako mi stupla teplota. Zajtra mi FF vyznaci ovulaciu na den 15.
Ten den 14 som mala najtmavsi test, ale stale nie uplne pozitiv. Niekedy vtedy som to prepasla, lebo potom uz bledol
Ps: nechcela som merat tento mesiac, ale… 😅

ami_123
15. júl 2025
@bluka2

@ami_123 podla mna ti zajtra stupne uz ta teplota. Zrejme si len vela pila (?) a nezachytila to. Ten jeden je dost tmavy, lh peak musel byt okolo tej doby. Ja som tento mesiac tiez nezachytila a aha ako mi stupla teplota. Zajtra mi FF vyznaci ovulaciu na den 15.
Ten den 14 som mala najtmavsi test, ale stale nie uplne pozitiv. Niekedy vtedy som to prepasla, lebo potom uz bledol
Ps: nechcela som merat tento mesiac, ale… 😅

@bluka2 Tak tebe fest vyskočila 😀 Myslíš, že mi teda ovuláciu vyznačí na včera? či dokonca dnes?
Ani ja som nechcela ani merať ani testovať, to mám za to, že som sa nepoučila 😀

bluka2
15. júl 2025
@ami_123

@bluka2 Tak tebe fest vyskočila 😀 Myslíš, že mi teda ovuláciu vyznačí na včera? či dokonca dnes?

@ami_123 hadam na 15. den cyklu ako mne

chimsee
15. júl 2025
@ami_123

@ami_123 ja si tiez myslim, ze zajtra by ti uz mohla stupnut teplota a ovu ti casom oznaci na 15dc.

ami_123
15. júl 2025
@chimsee

@ami_123 ja si tiez myslim, ze zajtra by ti uz mohla stupnut teplota a ovu ti casom oznaci na 15dc.

@bluka2
@chimsee
Tak to by bolo skvelé, tým pádom by sme to stihli keďže styk bol 14DC 😀 Necháme sa prekvapiť teda no, ďakujem vám 🙂

bluka2
15. júl 2025
@ami_123

@bluka2
@chimsee
Tak to by bolo skvelé, tým pádom by sme to stihli keďže styk bol 14DC 😀 Necháme sa prekvapiť teda no, ďakujem vám 🙂

@ami_123 ano, mame to tento mesiac presne rovnako. Ja som sice x vyznacila na 15.den, ale bolo to 30 minut po polnoci, cize akoby 14.den tiez. Snad sa podari aspon jednej z nas, ale kludne obom 🤞
Inak ja som bola dnes u gyn. na ster z krcka a ultrazvuk potvrdil, ze ovulacia prebehla, takze sa to da fakt naozaj zmeskat s tymi ovulacnymi testami, aj ked som testovala 2 krat denne