Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@zdsa zacala si nakoniec tento mesiac merat? Mne sa tiez trochu predlzila ms, mavam 4 dni a tento mesiac 5dni plus dalsie dni trochu spinenie. Este dnes rano (8dc) som mala trosku tiez. Nevysadila som vitex, ked mi prisla ms, tak neviem ci by to mohlo byt nim alebo co sa porobilo.
Baby mne sem vôbec nejde pridať fotku, ani koniku sa nepáči výsledok 😀 no 16dpo (30dc) test biely a vyzeralo to tak nádejne, takže vysadiť progesteron a uz len čakať na 1dc… 😟
Nezačala som merať ešte som si sľúbila tento mesiac že vydržím ... V stredu ráno idem k lekárovi mala by som mať vtedy cca už aj ovulaciu ... Tak to ideme mrknut vraj aj na lacno že sa bude krv brať .... Mám s toho úplne stiahnutý žalúdok nikdy som to takto neriešila vždy to šlo samé tak sa teraz bojím či bude všetko okej
Nezačala som merať ešte som si sľúbila tento mesiac že vydržím ... V stredu ráno idem k lekárovi mala by som mať vtedy cca už aj ovulaciu ... Tak to ideme mrknut vraj aj na lacno že sa bude krv brať .... Mám s toho úplne stiahnutý žalúdok nikdy som to takto neriešila vždy to šlo samé tak sa teraz bojím či bude všetko okej
@zdsa netreba sa báť radšej mať porobené vyšetrenia ako snažiť sa niekoľko mesiacov,rokov nevedomky kde je problém… 🙂
Ahojte, tak ja som už po kontrole, folikul 17mm, pichnutý Ovitrelle a zajtra plánované rande 🙂 IUI som nakoniec zavrhla. Skúsime to takto a budúci mesiac nativ ak by to nevyšlo. Dnes tam už nebola "moja" doktorka, ale p. doktor. Išli by sme aj teraz do navitu, ale v noci by som musela ísť na pohovosť pichnúť injekciu a v stredu ráno by bol odber, ale bála som sa, že už bude po, pretože mne to puká skôr a nestihli by sme vôbec nič. Tak sme to nakoniec zhodnotili takto. @chimsee ty ako?
Ahojte, tak ja som už po kontrole, folikul 17mm, pichnutý Ovitrelle a zajtra plánované rande 🙂 IUI som nakoniec zavrhla. Skúsime to takto a budúci mesiac nativ ak by to nevyšlo. Dnes tam už nebola "moja" doktorka, ale p. doktor. Išli by sme aj teraz do navitu, ale v noci by som musela ísť na pohovosť pichnúť injekciu a v stredu ráno by bol odber, ale bála som sa, že už bude po, pretože mne to puká skôr a nestihli by sme vôbec nič. Tak sme to nakoniec zhodnotili takto. @chimsee ty ako?
@zdsa urcite je lepsie vediet, da sa potom skor poriesit ak by nieco vyskocilo ako prist na to neskoro alebo vobec.
@michicka Joj, skoda, ale tak mozno to vyjde teraz najblizsie mesiace❤️
@nyonya22 super, tak prijemne a uspesne randenie🙂 Ja som este pred ovu ale chyta ma od vcera mocak a aj nejako kaslem, takze sa tento mesiac necitim uplne dobre… Uvidim, ci sa nam podari nieco aspon pocas ovu
@zdsa urcite je lepsie vediet, da sa potom skor poriesit ak by nieco vyskocilo ako prist na to neskoro alebo vobec.
@nyonya22 super, tak prijemne a uspesne randenie🙂 Ja som este pred ovu ale chyta ma od vcera mocak a aj nejako kaslem, takze sa tento mesiac necitim uplne dobre… Uvidim, ci sa nam podari nieco aspon pocas ovu
@chimsee kiež by bolo úspešné. Ale som skôr pripravená na to, čo sa bude diať o mesiac a že teda ideme do toho. Inak, už som tu pár krát zahliadla, že niekomu "pomohla" choroba a zrovna vtedy im to vyšlo, že sa telo sústredilo na chorobu ... samozrejme asi nie, keď to bude taká riadna choroba, vtedy by to asi bolo ťažké, ale niečo na tom bude.
Neviete kedy po Ovitrelle vyprchá hcg? Určite sa to tu niekde písalo, ale neviem to nájsť. Plánujem testovať nech to vidím na vlastné oči ... a nech sa neteším zbytočne, ale tak cca koľko to trvá.
Dievčatá na konci týchto cyklov každá dve čiarky jasné 😀 už musíme zlomiť to bezciarkove obdobie .... Tiež si hovorím že ak tam niečo je aspoň to zistíme ... Aj keď tomu celému nerozumiem mám za sebou 3 pôrody a každé jedno sa podarilo najdlhšie trvalo plánovanie 2 tehotenstva a to 3 mesiace ... Ale tak tento rok bol aj emočne hrozný možno si telo vypýtalo daň ... Ako fakt som si nemyslela ešte v decembri že ešte niekedy budem loviť duchov na teste a snažiť sa o bábo ... 😟
Dievčatá na konci týchto cyklov každá dve čiarky jasné 😀 už musíme zlomiť to bezciarkove obdobie .... Tiež si hovorím že ak tam niečo je aspoň to zistíme ... Aj keď tomu celému nerozumiem mám za sebou 3 pôrody a každé jedno sa podarilo najdlhšie trvalo plánovanie 2 tehotenstva a to 3 mesiace ... Ale tak tento rok bol aj emočne hrozný možno si telo vypýtalo daň ... Ako fakt som si nemyslela ešte v decembri že ešte niekedy budem loviť duchov na teste a snažiť sa o bábo ... 😟
@zdsa "Vieš čo? Úplne ti rozumiem. Niekedy si život fakt napíše vlastný scenár, aj keď si myslíme, že máme všetko za sebou. Aj keď to vždy vyšlo hneď. Síce bábo nemáme, ale po prvom snažení mi až stiahlo hrdlo, mala som slzy v očiach, že je to konečne tu. A prišlo vytriezvenie. Každopádne po každom ďalšom vyšetrení som bola pokojnejšia až som si niekedy priala, aby už niečo našli, aby sme to mohli vyriešiť. Až kým sme neprišli na to, že sú problém spermie.
Telo aj duša si pamätajú. A keď k tomu pridáš náročný rok plný emócií… nie je čudné, že to teraz ide pomalšie. Aj keď je to už únavné a nádej sa niekedy schová — viem, že to ešte príde. Musí.
Zlomíme to bezčiarkové obdobie a basta.
@chimsee my uz sme objednaní na úvodnú konzultáciu do Car. Najprv som chcela počúvať pár ľudí ktorí o tom vedia (mama,sestra) že daj tomu čas nemyslí na to, čo ma prísť príde… nie rozhodla som sa, že každé dvere ktoré otvoris ti niečo dajú alebo ukážu, a že keď si nieco prajeme pôjdeme si za tým… a nebudem o tom hovoriť nikomu blízkemu bude to len naša cesta… a ak budeme úspešní až vtedy sa s nimi o tom podelíme, lebo toto čo mi dávali nieje podpora… ďakujem že ste tu a že aspoň tu si môžeme povedať čo máme na 🩷 🍀
@chimsee my uz sme objednaní na úvodnú konzultáciu do Car. Najprv som chcela počúvať pár ľudí ktorí o tom vedia (mama,sestra) že daj tomu čas nemyslí na to, čo ma prísť príde… nie rozhodla som sa, že každé dvere ktoré otvoris ti niečo dajú alebo ukážu, a že keď si nieco prajeme pôjdeme si za tým… a nebudem o tom hovoriť nikomu blízkemu bude to len naša cesta… a ak budeme úspešní až vtedy sa s nimi o tom podelíme, lebo toto čo mi dávali nieje podpora… ďakujem že ste tu a že aspoň tu si môžeme povedať čo máme na 🩷 🍀
@michicka tiež som toho názoru že som rada že mám tu vás a človek sa môže vypísať .... Vy najlepšie žiaľ chápete to kazdomesacne sklamanie ... A neodcudzujete ... Fakt už chcem až sa to u každej s nás zlomí .... Ale ja zatiaľ nejak nemám pocit ovulácie ani jej nástupu ... Výtok nula bodov ani bolesti v boku nezačínajú ... Uvidíme zajtra čo povie lekár ...
Dobrý deň vedel by mi niekto vysvetliť jednu vec, meriam bazálnu teplotu druhý cyklus vždy rovnaký čas 7:30 hod. hneď po prebudení lenže dnes som musela merat skôr 5:30 lebo som mala cestu k Dr a zajtra to isté.. Dnešná skorá meraná teplota bola 36,35, mam ju vôbec brať do úvahy? Budem rada ak mi to niekto vysvetli aký je postup keď sa musí teplota meriat skôr. 😊 Za každú odpoveď ďakujem
Dobrý deň vedel by mi niekto vysvetliť jednu vec, meriam bazálnu teplotu druhý cyklus vždy rovnaký čas 7:30 hod. hneď po prebudení lenže dnes som musela merat skôr 5:30 lebo som mala cestu k Dr a zajtra to isté.. Dnešná skorá meraná teplota bola 36,35, mam ju vôbec brať do úvahy? Budem rada ak mi to niekto vysvetli aký je postup keď sa musí teplota meriat skôr. 😊 Za každú odpoveď ďakujem
@angelka001 skús napísať teploty predtým ... Jasné môže a aj zrejme je tam rozdiel ... Ale základ je aby si mala aspoň 4 hodiny nepreruseneho spánku bez žiadneho pohybu mimo postele ...
@nyonya22 ja neviem presne ale co som zachytila tu v skupinke, tak niekto mal este aj na 10dpo ciarku z ovitrelle. Idealne asi ak by si testovala kazdy den, kym nezoslabne ale neviem ci je to realne…
@zdsa mne sa doteraz tiez vzdy hned podarilo otehotniet. Niekedy sa nieco zmeni a zrazu to uz tak nejde. Ja dom teraz aj o dost starsia, aj som tiez mala velke stresy posledny rok-2… Tak uvidime. Ale velmi by som si priala, aby nam to vsetkym vyslo❤️
@michicka najlepsie rozhodnutie. Rodina aj chce podporit ale kym si toto clovek sam nezazije, tazko sa to chape. Inym mozno pripadame sialene, ze ocikavame ovu testy a potom o par dni hladame duchov na teste. Ale fakt, kto to zazije, tan chape… Este, ze sa tu v skupine mame 🙂
@angelka001 hovori sa, ze za kazdu hodinu je rozdiel v teplote 0,1 stuona ale nie kazdy to tak ma. Ak by si to ty tak mavala, mozes si pripocitat za kazdu hodinu plus 0,1 k nameranej teplote.
@michicka Ahoj, úplne ti rozumiem. Moja mamina ani nikto blízky netušia čím si prechádzame. Mamina si možno myslí, že nechcem deti...pri každej príležitosti sa pýta, kedy .... nechcem ju tým zaťažovať, prežila si toho dosť. po tom všetkom poviem aká dlhá a ťažká cesta to bola, ale teraz nie som pripravená ani na jej smútok, pretože určite ju ani nenapadlo, že to proste nejde. teraz si myslí, že robím kariéru a takto je to lepšie, než by sa mala trápiť, ona je veľký srdciar a potom všetkom, čo má za sebou verím, že jej raz oznámim, že budeme traja 🙂 ale toto...presne ako píšeš je naša cesta a aj ja som veľmi vďačná za to, že to môžem povedať aspoň vám ❤
@angelka001 ahoj, ja by som tiež skúsila ako píše chime , každý hodina +0,1 ak si merala skôr, a ak neskôr tak -0,1. Niekedy som to tiež čítala a držala som sa toho, ak to niekedy vyšlo, že som nestihla na čas a vyzerá, že to funguje. dala som si ale vždy do poznámku reálnu teplotu aj čas aby som vedela, že sa na to nemôžem úplne spoliehať, ale spolu s testami a tak, mi to vychádzalo dobre.
@nyonya22 ja neviem presne ale co som zachytila tu v skupinke, tak niekto mal este aj na 10dpo ciarku z ovitrelle. Idealne asi ak by si testovala kazdy den, kym nezoslabne ale neviem ci je to realne…
@zdsa mne sa doteraz tiez vzdy hned podarilo otehotniet. Niekedy sa nieco zmeni a zrazu to uz tak nejde. Ja dom teraz aj o dost starsia, aj som tiez mala velke stresy posledny rok-2… Tak uvidime. Ale velmi by som si priala, aby nam to vsetkym vyslo❤️
@michicka najlepsie rozhodnutie. Rodina aj chce podporit ale kym si toto clovek sam nezazije, tazko sa to chape. Inym mozno pripadame sialene, ze ocikavame ovu testy a potom o par dni hladame duchov na teste. Ale fakt, kto to zazije, tan chape… Este, ze sa tu v skupine mame 🙂
@angelka001 hovori sa, ze za kazdu hodinu je rozdiel v teplote 0,1 stuona ale nie kazdy to tak ma. Ak by si to ty tak mavala, mozes si pripocitat za kazdu hodinu plus 0,1 k nameranej teplote.
@chimsee Ahoj, jasne, že to je reálne, včera som samozrejme hneď skúsila a keď som po namočení hneď videla čiarku behom sekundy, hneď som bežala za mužom a troška som posrandovala, že sme sa konečne dočkali ( samozrejme vedel, o čo ide už keď som ho šla robiť som vravela, že by tam mala byť ) nedá mi to, budem ich musieť proste robiť, aby som vedela ako na tom som, nie že na 13dpo pôjdem robiť test nájdem čiarku a bude to ešte to, to by ma strašne zasiahlo, takto keď bude len slábnuť viem celý čas ako to je...a s tým aj počítam. všetko navyše bude len príjemné prekvapenie.
@chimsee Ahoj, jasne, že to je reálne, včera som samozrejme hneď skúsila a keď som po namočení hneď videla čiarku behom sekundy, hneď som bežala za mužom a troška som posrandovala, že sme sa konečne dočkali ( samozrejme vedel, o čo ide už keď som ho šla robiť som vravela, že by tam mala byť ) nedá mi to, budem ich musieť proste robiť, aby som vedela ako na tom som, nie že na 13dpo pôjdem robiť test nájdem čiarku a bude to ešte to, to by ma strašne zasiahlo, takto keď bude len slábnuť viem celý čas ako to je...a s tým aj počítam. všetko navyše bude len príjemné prekvapenie.
@nyonya22 drzim velmi palce. Kolky den si teraz po IUI? Ak som to teda dobre pochopila, ked mas ovitrelle
Ja som si inak nakupila doplnky (inositol, macu a kadeco ine) a uz tyzden a pol ich mam zaseknute v Z-boxe, napisalo mi chybu a schranka sa neotvorila. Hned som to riesila s Packetou a ze v priebehu tyzdna pride technik a blabla. Po tyzdni nic, tak som im cez vikend opat pisala na zakaznicky servis a ani sa neozvali. Och, a ja ze ako podporim kvalitu vajicok, super mi to vychadzalo rovno na den, ked mi dosli zasoby, co som mala doma. Tak uz budem aj ovulovat a balik stale nemam😃 Asi to tak ma byt, budem mat na buduci mesiac…
@angelka001 skús napísať teploty predtým ... Jasné môže a aj zrejme je tam rozdiel ... Ale základ je aby si mala aspoň 4 hodiny nepreruseneho spánku bez žiadneho pohybu mimo postele ...
@zdsa teploty som mala takéto
26.07-36,32
27.07-36,36
28.07-36,44
29.07-36,40
30.07-36,34
31.07-36,38
1.08-36,25
2.08-36,28
3.08-36,30
4.08-36,35
5.08 - 36,38 meraná o 5:30 hod ostatné dni meriam 7:30 hod
Tak neviem podla čoho sa mam riadiť ci ju mam brať takú ako bola alebo pripočítať niečo navyše 🤔
@nyonya22 drzim velmi palce. Kolky den si teraz po IUI? Ak som to teda dobre pochopila, ked mas ovitrelle
@chimsee nakoniec sme ho nerobili, nebola tam moja "doktorka" ku ktorej do car chodím, ale vedúci car a zhodnotili sme, že to nemá zmysel. Dohodli sme sa nativ ivf, ale vajíčko by mali vybrať v stredu ráno. To sme zhodnotili, že môže byť neskoro, podľa teploty a tak, podľa mňa ovu prebehla v noci alebo nad ránom. Dnes už mi teplota stúpla o 0,3 .Tak mi ho len pichol na nejakú podporu a že sa máme snažiť. A ak nič, tak budúci mesiac pôjdeme nativ ivf (on s tým nemal problém ) .Takže reálne neviem, či stihla byť v noci alebo ráno, ale teplota už skočila tak neviem. Testy mi teraz nepovedia nič keďže sú brutal pozitívne ovu.Robila som teraz a je silnejší ako včera a aj tehu test je silnejší. Tak neviem vlastne.
Ja som si inak nakupila doplnky (inositol, macu a kadeco ine) a uz tyzden a pol ich mam zaseknute v Z-boxe, napisalo mi chybu a schranka sa neotvorila. Hned som to riesila s Packetou a ze v priebehu tyzdna pride technik a blabla. Po tyzdni nic, tak som im cez vikend opat pisala na zakaznicky servis a ani sa neozvali. Och, a ja ze ako podporim kvalitu vajicok, super mi to vychadzalo rovno na den, ked mi dosli zasoby, co som mala doma. Tak uz budem aj ovulovat a balik stale nemam😃 Asi to tak ma byt, budem mat na buduci mesiac…
@chimsee ja len že, skúšala si to otvoriť cez kód alebo cez appku? Mne sa minulý týždeň stalo toto isté a cez kód tiež písalo chybu (zvuk ako pri otváraní, ale nič sa neotvorilo, na displeji chyba Z-boxu), no neskôr mi napadlo skúsiť to cez appku a to išlo v pohode, akoby nič. A to som mužovi hovorila, nech vezme so sebou aj páčidlo 😂 že to musíme dostať von, lebo som za to zaplatila 40 eur a viem, že riešiť reklamáciu s Packetou je na dlhé lakte s neistým výsledkom.
Držte mi palce ženy myslite na mňa idem na to som zvedavá čo povie
@zdsa teploty som mala takéto
26.07-36,32
27.07-36,36
28.07-36,44
29.07-36,40
30.07-36,34
31.07-36,38
1.08-36,25
2.08-36,28
3.08-36,30
4.08-36,35
5.08 - 36,38 meraná o 5:30 hod ostatné dni meriam 7:30 hod
Tak neviem podla čoho sa mam riadiť ci ju mam brať takú ako bola alebo pripočítať niečo navyše 🤔
@angelka001 príde mi to podobné ... Dnes bola aká teplota na ovu mi to ešte nepríde ... Takže tá teplota aj keby nebola smerodajná ... Ale zas skok mi ani vďaka skoršiemu meraniu nepríde
@angelka001 príde mi to podobné ... Dnes bola aká teplota na ovu mi to ešte nepríde ... Takže tá teplota aj keby nebola smerodajná ... Ale zas skok mi ani vďaka skoršiemu meraniu nepríde
@zdsa dneska som merala tak ako stále 7:30hod a teplota 36,32 🙂
@chimsee ja len že, skúšala si to otvoriť cez kód alebo cez appku? Mne sa minulý týždeň stalo toto isté a cez kód tiež písalo chybu (zvuk ako pri otváraní, ale nič sa neotvorilo, na displeji chyba Z-boxu), no neskôr mi napadlo skúsiť to cez appku a to išlo v pohode, akoby nič. A to som mužovi hovorila, nech vezme so sebou aj páčidlo 😂 že to musíme dostať von, lebo som za to zaplatila 40 eur a viem, že riešiť reklamáciu s Packetou je na dlhé lakte s neistým výsledkom.
@dixitka ja som to skusala praveze najskor cez apku, Z-box zapipal ale schranku neotvoril, potom som to skusila 2x cez klavesnicu a vzdy mi napisalo chyba Z-boxu a potom mi zasielka zmizla z apky a tvari sa ako dorucena…

Ahooj @bambulka711 ako sa máš ? Ako to zvládaš ? 🥰 stále na vás myslím 🙏🏼 my už máme pomaly 9 týždňov 🥰
@murka27 ahoj, jej, ty si zlatá. Veru, pekne to letí, však? Mne ten prvý trimester sa teda strašne vliekol, som počítala každú hodinu... Ja dnes už 34. týždeň. Naštastie počasie mi hrá do karát, tak je to o kúsok jednoduchšie, ale už to prestáva byť sranda 😂 mám dosť veľké problémy s karpálnymi tunelmi na oboch rukách, takže si necítim prsty a neviem poriadne pracovať, ale v práci mám našťastie skvelých šéfov a sú radi, že potiahnem dlhšie, aj keď nie s takým výkonom. Malinký sa má k svetu, len je o viac ako 2 týždne väčší, tak celkom som zvedavá, kedy sa vypýta a či pôjde prirodzene, ak má mať 5 kíl.