Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Dievčatá volala som o výsledky a že mám zvýšený AMH ... Len ja blbá som sa nespytala že koľko ale sestrička povedala že mierne zvýšený ... Ja vlastne ani neviem čo to znamená pomôžete mi s tým niektorá ?
Dievčatá volala som o výsledky a že mám zvýšený AMH ... Len ja blbá som sa nespytala že koľko ale sestrička povedala že mierne zvýšený ... Ja vlastne ani neviem čo to znamená pomôžete mi s tým niektorá ?
@zdsa ahoj, je to ukazovatel mnozstva (zasoby) vajicok vo vajecnikoch. Zvysene hladiny signalizuju polycysticke vajecniky
@zdsa ahoj, je to ukazovatel mnozstva (zasoby) vajicok vo vajecnikoch. Zvysene hladiny signalizuju polycysticke vajecniky
@marinadelrey tie nespomínal len povedal že je to mierne zvýšené ... A ako sa to dá liečiť alebo dostať ten hormón doporiadku ?
@marinadelrey tie nespomínal len povedal že je to mierne zvýšené ... A ako sa to dá liečiť alebo dostať ten hormón doporiadku ?
@zdsa ono je to dost komplexna tema, ale v zasade najma zdravsi životný štýl...dostatok pohybu, spanku, strava s obmedzenim sacharidov...tam ide hlavne o to zredukovat vyplavovanie inzulinu, kedze pcos ide casto spolu s inzulinovou rezistenciou, kde inzulin nasledne dviha testosterón, ktory potom blokuje dozrievanie vajicok a potom su tam aj dalsie dalsie prejavy. Ale ak pravidelne ovulujes a nebadas ostatne priznaky pcos, vobec to nemusis mat 🙂
@zdsa ono je to dost komplexna tema, ale v zasade najma zdravsi životný štýl...dostatok pohybu, spanku, strava s obmedzenim sacharidov...tam ide hlavne o to zredukovat vyplavovanie inzulinu, kedze pcos ide casto spolu s inzulinovou rezistenciou, kde inzulin nasledne dviha testosterón, ktory potom blokuje dozrievanie vajicok a potom su tam aj dalsie dalsie prejavy. Ale ak pravidelne ovulujes a nebadas ostatne priznaky pcos, vobec to nemusis mat 🙂
@marinadelrey tak menzes mávam viac menej načas deň dva hore dole ... Bez ovulácie by asi meškal nie ?
@chimsee tak podľa lekára je všetko okej ... Vraj dominujúci ľavý vajecnik na ktorom bolo veľa folikulov ... Najväčší mal cca 11.7 mm v tomto sa nevyznám ale ešte asi aj tak malý neviem ako rýchlo to rastie ale v éra som bola 15 DC .... Ešte budem dnes volať o výsledky s krvi ... Ale podľa neho nikde nevidí problém odporučil mi inofolic či ako sa to volá kôli tomu Mio hormónu ... S jednej strany som rada s druhej neviem lebo vlastne mi to nevyriešilo žiadny problém
@zdsa podla tohto tvojho prispevku, lekar videl na sone vela drobnych folikulov, co je tiez jednym z prejavov pcos, 11 mm na 15 DC este nie je dominantny folikul, to ani nemusi dorast....a ked ti odporucil inofolic, ten prave pomaha pri pcos, takze aj dr zrejme rozmysla touto cestou
@zdsa Ahoj, tak ako písala marina - polycystické vaječníky (PCOS) je najčastejší dôvod. Ale malo by sa urobiť podrobnejšie vyšetrenia pre potvrdenie ( endokrinológ, ultrazvuk ,hormonálny profil (LH, FSH, testosterón, prolaktín…) . Ale taktiež to vôbec nemusí byť to, v tvojom veku je ešte bežné mať vyšší počet vajíčok, a teda aj vyššie AMH. Jediné čo mi napadlo je , že si písala 15DC a 11mm - ešte nebola ovu ? Už sa troška strácam tak si nepamätám, koľko dc ju mávaš? Resp. myslím, že nemeriaš že ?
Zeny, kde su nejake grafy? Ci tento mesiac meriam len ja?😃
Mne ff vyznacil ovu, dokonca si je celkom isty ale podla mna bola inokedy😃 Ff ju vyznacil na prvy den pozitivneho ovu testu, ale druhy den mi este vysiel pozitivny ovu test (digitalny) a aj som mala ten druhy den poobede a vecer silne ovu bolesti. Tak teraz netusim, kedy vlastne bola ovulka. Uvidime, ci mi ff este neprehodi ovu po dalsich teplotach, ale ked spravil plne ciary, tak asi nie. Co si myslite vy? Ja som z toho uz jelen. Ako to mohol vyznacit takto, ked aj druhy den mam zaznaceny pozitivny ovu test?
@chimsee Nech sa páči 🙂 Ja som troška zmätená tento mesiac, tak som ani nepridávala. Ako mi vyznačilo ovu - som mala aj ten ovitrelle, tak neviem - ráno som mala 17mm potom injekcia. Preto som nešla ani do toho nativ, pretože som vedela, že to 2 dni nevydrží - mne proste pukajú skôr, ale nebral do úvahy moje skúsenosti a chcel odber naplánovať až o 2 dni. Vedela som, že by to nevyšlo a bola by to strata času. Naplánoval nám styk na ďalší deň večer, ale ja už som ráno podľa teploty vedela, že je "zle" takže sme to rovno skúsili. Necítila som ani žiadne ovu bolesti tento mesiac, teda neviem odhadnúť - skôr som mala taký pocit nafúknutého podbruška po tej injekcii. Potom ten pokles divný, vôbec netuším na čom sme ani čo si myslieť o tom celom.
@chimsee 😂😂😂😂😂😂 nech sa páči , graf, ktorý ti veľmi napovie 🤣🤣🤣🤣 jedno viem, len že už je po OVU 🤣🤣 a z bolesti podbruska viem, že bola približne pred týždňom. Ale že by mi alchemilka posunula OVU o týždeň mi príde divne , lebo väčšinou ju mám tak 23-24 deň cyklu, teraz to vychádza na 17DC
@patkajj ďakujem 😂😂😂😂 presne toto som potrebovala, fakt si ma super pobavila.
@marinadelrey tak menzes mávam viac menej načas deň dva hore dole ... Bez ovulácie by asi meškal nie ?
@zdsa ak mas aj náhodou pcos je super že mas pravidelný cyklus aj ovulaciu, vtedy sú šance určite väčšie,, lebo väčšinou keď majú ženy pcos nemajú pravidelný cyklus, a ťažšie je podľa mňa otehotnieť s nízkym amh čo mám napr ja 🙂
Nas zajtra čaká úvodná konzultácia v car tak som zvedavá 🙂
@zdsa podla tohto tvojho prispevku, lekar videl na sone vela drobnych folikulov, co je tiez jednym z prejavov pcos, 11 mm na 15 DC este nie je dominantny folikul, to ani nemusi dorast....a ked ti odporucil inofolic, ten prave pomaha pri pcos, takze aj dr zrejme rozmysla touto cestou
@marinadelrey teraz druhý mesiac nemeriam ale ak sa nezadari od ďalšieho začnem znova už ... Áno to bolo na 15 DC a cyklus mávam cca 28-29 dní ... Tu je graf napríklad s júna ... Tu by podľa teploty podľa mňa ovu vychádzala na 19-20 DC ... Keď odporúčal inofolic ešte nevedel že mám vyššie amh ... Len ho odporúčal kôli tomu hormónu .... Ja už som s toho sama že aaaaa neviem ... Najlepšia reakcia môjho muža 😀😀😀 tak ja sa snažím dušu potim ale smial sa pri Tom ... No uvidíme .... Ešte mám 8 dní do ms cca .... Tak uvidíme a keď nie tak jedine už počkať na ms už začne aj škola škôlka a viem že meranie bude viac menej v rovnaký čas teraz by to aj tak skakalo a nemalo význam lebo úprimne teraz cez prázdniny môžem tak sa vyspím po práci aj ja rada takzw hentai viem že budem merať vždy zas cca okolo 6 ráno
Dávam ho len kôli tomu až vidíte že neviem ale podľa mňa ovu tam bola ale či to tak je každý mesiac je otázne
@zdsa ano podla BT ovulácia prebehla, ale zrejme az na 20 DC. Ak mas cyklus 29dnovy, tak to je kratka lutealna faza aj tam moze byt problem
@marinadelrey teraz druhý mesiac nemeriam ale ak sa nezadari od ďalšieho začnem znova už ... Áno to bolo na 15 DC a cyklus mávam cca 28-29 dní ... Tu je graf napríklad s júna ... Tu by podľa teploty podľa mňa ovu vychádzala na 19-20 DC ... Keď odporúčal inofolic ešte nevedel že mám vyššie amh ... Len ho odporúčal kôli tomu hormónu .... Ja už som s toho sama že aaaaa neviem ... Najlepšia reakcia môjho muža 😀😀😀 tak ja sa snažím dušu potim ale smial sa pri Tom ... No uvidíme .... Ešte mám 8 dní do ms cca .... Tak uvidíme a keď nie tak jedine už počkať na ms už začne aj škola škôlka a viem že meranie bude viac menej v rovnaký čas teraz by to aj tak skakalo a nemalo význam lebo úprimne teraz cez prázdniny môžem tak sa vyspím po práci aj ja rada takzw hentai viem že budem merať vždy zas cca okolo 6 ráno
@nyonya22 skoda, ze nedal na teba ale tak vieme ako beru lekari… Mozno ste sa aj trafili, najhorsi pocit pre mna je, ked vlastne neviem ale na druhej strane, toto sa nikdy neda vediet na 100%, ze?😃 Drzim palce🍀
@michicka Super, daj potom vediet ako bolo dnes v Care, idu vam rovno robit aj nejake odbery?
@zdsa haha, tvoj muz mal super hlasku, zasmiala som sa😃😃
Mne dnes konecne stupla teplota, aj mi graf prehodil ovulku tak ako asi bola aj podla mojich pocitov. Ci sme sa trafili je otazne😃 Ale tak uvidime, vzdy je sanca…
@zdsa ano podla BT ovulácia prebehla, ale zrejme az na 20 DC. Ak mas cyklus 29dnovy, tak to je kratka lutealna faza aj tam moze byt problem
@marinadelrey no uvidíme ak to nevide tento mesiac budúci začnem znova merať ... A budem snáď múdrejšia ... @chimsee áno áno len už aspoň vieme že je možno niekde maličký problém ... Tak uvidíme ako sa s tým popasujeme ale nikdy nič nieje stratené uvidíme za 9 dní ako dopadnem
@nyonya22 skoda, ze nedal na teba ale tak vieme ako beru lekari… Mozno ste sa aj trafili, najhorsi pocit pre mna je, ked vlastne neviem ale na druhej strane, toto sa nikdy neda vediet na 100%, ze?😃 Drzim palce🍀
@michicka Super, daj potom vediet ako bolo dnes v Care, idu vam rovno robit aj nejake odbery?
Mne dnes konecne stupla teplota, aj mi graf prehodil ovulku tak ako asi bola aj podla mojich pocitov. Ci sme sa trafili je otazne😃 Ale tak uvidime, vzdy je sanca…
@chimsee Ahoj, no mala som z toho taký zvláštny pocit. Na jednej strane viem, že to odborník, na tej druhej ( ako mi aj poznamenal ) vidím vás prvý krát, keď som niečo hovorila, že nevie posúdiť. Tak ma troška zamrzelo, že nebral do úvahy, keďže môj cyklus nepozná, to, čo o sebe viem ja. Ja mám fakt pocit, že sme si naštudovali toľko ( každá jedna z nás) že by sami boli prekvapení koľko toho vieme keby niekedy počúvali aj naše "pocity" . Alebo som natrafila len na zlého človeka neviem. Teraz som pred otázkou či tam zavolať a dohodnúť si stretko - ešte pred MS, stále sa neviem odhodlať či navit alebo či by som zvládla soft. Pri native sa bojím, že ma zas odignoruje a nebudeme mať žiadne vajko pretože kým naplánuje odber, pukne a my nebudeme nič skúšať, aby sme mali 3 dni abstinenciu. A prepasieme šancu. Čakať na MS nemôžem lebo pochybujem, že by mi dali termín hneď druhý deň, aby som v prípade, že sa rozhodnem mohla ísť soft, ale potrebujem o tom s ním hovoriť. Z toho som taká všeljaká .
@chimsee Ahoj, no mala som z toho taký zvláštny pocit. Na jednej strane viem, že to odborník, na tej druhej ( ako mi aj poznamenal ) vidím vás prvý krát, keď som niečo hovorila, že nevie posúdiť. Tak ma troška zamrzelo, že nebral do úvahy, keďže môj cyklus nepozná, to, čo o sebe viem ja. Ja mám fakt pocit, že sme si naštudovali toľko ( každá jedna z nás) že by sami boli prekvapení koľko toho vieme keby niekedy počúvali aj naše "pocity" . Alebo som natrafila len na zlého človeka neviem. Teraz som pred otázkou či tam zavolať a dohodnúť si stretko - ešte pred MS, stále sa neviem odhodlať či navit alebo či by som zvládla soft. Pri native sa bojím, že ma zas odignoruje a nebudeme mať žiadne vajko pretože kým naplánuje odber, pukne a my nebudeme nič skúšať, aby sme mali 3 dni abstinenciu. A prepasieme šancu. Čakať na MS nemôžem lebo pochybujem, že by mi dali termín hneď druhý deň, aby som v prípade, že sa rozhodnem mohla ísť soft, ale potrebujem o tom s ním hovoriť. Z toho som taká všeljaká .
@nyonya22 ja som sa vykaslala uz na odbornikov. Jeden ma chcel dat na clomid. Co akoze ma sposobit ovulaciu. Kazdy mesiac mam ovulaciu, co z toho okrem neziaducich ucinkov akoze mozem mat. Podla mna 90% z nich ide svoj protokol, bez dalsieho uvazovania. Trebalo by najst nejakych fakt doktorov s velkym D, ale to stoji vela namahy
@nyonya22 ja som sa vykaslala uz na odbornikov. Jeden ma chcel dat na clomid. Co akoze ma sposobit ovulaciu. Kazdy mesiac mam ovulaciu, co z toho okrem neziaducich ucinkov akoze mozem mat. Podla mna 90% z nich ide svoj protokol, bez dalsieho uvazovania. Trebalo by najst nejakych fakt doktorov s velkym D, ale to stoji vela namahy
@bluka2 kokos ani nehovor, keby sme nejaké drobčiatko mali, kašlem na nich a nechám to na náhodu. Ja som dosť akože citlivka, mimo toho, že odpadávam pri injekciách, ktoré evidentne už zvažujem, neviem ovládnuť nežiadúce účinky. Raz mi dala kožná nejaké antibiotiká a odpadla som a zgrcala sa pol hodinu po prvej tabletke. Všetko toto asi som ochotná "prežiť" len keby to stálo za to. A to nemyslím, aby sme to dieťatko mali ( aj keď to je cieľom a nič iné si neprajeme) ale pocit, že ťa niekto počúva a nie si ide to naučené - nakoľko sme každá iná. Myslí si, že zo zúfalstva, ktoré máme od nás budú brať prachy a robiť na nás pokusy, dokiaľ sa to nepodarí. A tým, že sa kráti čas do ms mi mozog pracuje na plné obrátky, čo mám robiť. Bojím sa, že to skúsim a budem po tom taká rozobraná, že sa zmierim s tým, že bábo mať nebudeme. Bojím sa, že ak to neskúsim budem nahnevaná, že som neurobila všetko...
@bluka2 kokos ani nehovor, keby sme nejaké drobčiatko mali, kašlem na nich a nechám to na náhodu. Ja som dosť akože citlivka, mimo toho, že odpadávam pri injekciách, ktoré evidentne už zvažujem, neviem ovládnuť nežiadúce účinky. Raz mi dala kožná nejaké antibiotiká a odpadla som a zgrcala sa pol hodinu po prvej tabletke. Všetko toto asi som ochotná "prežiť" len keby to stálo za to. A to nemyslím, aby sme to dieťatko mali ( aj keď to je cieľom a nič iné si neprajeme) ale pocit, že ťa niekto počúva a nie si ide to naučené - nakoľko sme každá iná. Myslí si, že zo zúfalstva, ktoré máme od nás budú brať prachy a robiť na nás pokusy, dokiaľ sa to nepodarí. A tým, že sa kráti čas do ms mi mozog pracuje na plné obrátky, čo mám robiť. Bojím sa, že to skúsim a budem po tom taká rozobraná, že sa zmierim s tým, že bábo mať nebudeme. Bojím sa, že ak to neskúsim budem nahnevaná, že som neurobila všetko...
@nyonya22 oooh posielam pozitivnu silu!
Ja uz mam 2, takze aj ak aj ostanem pri dvoch, je to pre mna ok. Ale k tomuto poznaniu som dospela vcera, uvidime ako mi to vydrzi, ked sa posuniem na 10 dpo😀
@nyonya22 oooh posielam pozitivnu silu!
Ja uz mam 2, takze aj ak aj ostanem pri dvoch, je to pre mna ok. Ale k tomuto poznaniu som dospela vcera, uvidime ako mi to vydrzi, ked sa posuniem na 10 dpo😀
@bluka2 Ďakujem budeme to potrebovať 🙂 tak ja som dnes 8, test konečne skoro biely, takže myslím, že už nemusím testovať, ale premýšľam už teraz kedy skúsiť či sa náhodou nejaká neobjaví a všetky tie dilemy by zmizli.
@chimsee ahoj 🙂 tak pozrel si Dr moje presle výsledky, spravili nejaké stery na baktérie, urea,mykoplazmy vraj po preliačenej ureaplazme je fajn o pár mesiacov spraviť znovu, potom mi brali krv na- E,P,FSH,LH,AMH,T,TSH,prolaktín,ca-125,Vit D, protilátky proti spermiam,ovariam,zona pellucida,antifosfolipid.protilatky, trombocitne mutácie,,, výsledky budú budúci týždeň, robil aj ultrazvuk dnes 8 deň cyklu sliznica 6mm, a nezdá sa mu ta hodnota amh vraj ultrazvuk nevyzerá tak zle ako ta hodnota rezervy lebo že mám tam dosť tých folikulov… mužovi nerobili nový spermiogram zatim keďže v marci bol fajn, a ak príde ďalšia ms mám sa objednať určite na hyfosy nakoľko mám niekoľko krát laparoskopicky odstránené aj zrasty pri vajecniku,črevách… taaaak bodaj by kramy neprisli :D , len si lámem hlavu že keď som mala s tabletkami 27 dňový cyklus aký bude teraz prirodzene bez liekov nakoľko som teraz do 30 dňa brala progesteron a 32 deň mi prišla ms,, predtým som mávala prirodzene 24-25😀 trošku som sa rozpísala ale asi najčistejšie bude každý druhý deň sa milovať aspoň do 16 dňa a uz len čakať 😀😀
dievčatá, možno vás trochu povzbudím... Aj katastrofálny a na prvý pohľad beznádejný graf sa môže v dobre obrátiť 🙂
od apríla 2024 beriem na striedačku Progestanelle, 4 cykly Clostilbegytu, potom opäť 3 mesiace iba Progestanelle a zase 4 cykly Clostilbegytu..samozrejmosťou je Inofolic... toto bol posledný cyklus, potom mi dr. povedala, že ak neotehotniem, už mi nebude mať ako pomôcť a odporúča CAR..
môj problém - PCOS, anovulačné cykly - pre predstavu... posledná potvrdená ovulácia bola v NOVEMBRI 2024 a potom až očividne teraz :D (i keď na grafe to nie je označené)
Pri Clostibegyte mi to vždy strašne lietalo, ako vidíte.. dokonca som ani nezachytila pozitívny ovulačný test a potom sme šli na víkendový pobyt, tak som to neriešila..
Aktuálne som 8+0tt, po prvej poradni, všetko je zatiaľ ok 🙂
Držím vám všetkým prsty 🙂
PS.. potom som prestala merať teplotu, lebo som začala stresovať, že klesá a že už to je potrat a neviem čo všetko, tak som to už radšej nechala tak

@chimsee ďakujem podobne … som našla predvčerom 🤣🥰 bociany tiež stále ponad dom lietajú 🤣🤣🤣🤣 uvidíme o týždeň
@patkajj jeej, to je krasne🍀 A tiez dakujem, nam vcera preletel bocian ponad dom😃