Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@chimsee ja už ani z krvi hcg neriešim a ani testy, mne testy silneli tak, že koľajnice som mala až na 24dpo 😅 ... HCG z krvi na 17dpo len 97, na 21dpo len 217, čo vôbec nezodpovedá nárastu, ktorý by mal byť po 4 dňoch 😂 ... Ovu som mala na 13dc, prvý pozitívny test som mala 13dpo s mini pidi čiarkou ... A pritom na 21dpo (4+5) som večer o 6tej šla na pohotovosť a tam doktorka, že amnialna dutina/gestačný vak s krásne viditeľným žĺtkovým vakom už .... Z toho vyplýva, že aj pri hodnote tak nízkej je toho vidno s dobrým uzv fakt veľa 😅 videla som to aj ja, keďže mi to dokrorka na pohotovosti pekne ukazovala ... Takže to hcg z krvi a moču fakt nie je úplne smerodajné, aspoň v mojom prípade v tomto tehu, keďže som momentálne 33tt a chalanisko v bruchu je dokonca väčší už 😂
@majulka098 wow 33tt! Si pamatam, ze si mala + test ako som sem zacala chodit a cochvila rodis 😀 ja dufam, ze coskoro to aj mne uz ubehne. Teraz 9.tt, ale dnes som mala taku migrenu, ze som prestala poriadne na 20 minut vidiet a som skoncila v nemocnici aj na noc 😕 ktovie, ja musim dbat na dobry pitny rezim a casto jest, lebo ked zabudnem nic dobre to neprinasa… no nic, povedz, ze to rychlo ubehne. Tebe pekny zvysok tehotenstva
Bude to mať šťastný koniec uvidíš 🙂
@chimsee ahoooj 🙂 podľa mna ta hodnota ešte nieje taká hrozná testy máš krásne 🥹pamatam si tu jednu myslím ‘majulka’ že sa volala teraz je v decembrovksch ze mala kadejaké testy. Aj slabli aj silneli a vswtko dobre dopadlo. Pozri na moje Hcg 🥹
@zanzilady ja som to 😅 včera mi nechcelo vôbec pridať komentár, tak skúsim dnes s foto testov .. prvé sú slniečko, druhé dr.max .. pri prvej som mala koľajnice na 16dpo a HCG na 14dpo 178 😅
@majulka098 vdaka, ze si sa podelila, toto som si tu tak rada precitala❤️
Snad to aj u nas bude mat stastny koniec🙏🏻
@chimsee držím prsty 🤞 🙂
@majulka098 wow 33tt! Si pamatam, ze si mala + test ako som sem zacala chodit a cochvila rodis 😀 ja dufam, ze coskoro to aj mne uz ubehne. Teraz 9.tt, ale dnes som mala taku migrenu, ze som prestala poriadne na 20 minut vidiet a som skoncila v nemocnici aj na noc 😕 ktovie, ja musim dbat na dobry pitny rezim a casto jest, lebo ked zabudnem nic dobre to neprinasa… no nic, povedz, ze to rychlo ubehne. Tebe pekny zvysok tehotenstva
@bluka2 uteká to a aj tebe to krásne plynie 🙂 našťastie mňa migrény v tehu opustili, tak som tomu nesmierne rada, inak mávam tiež zrakové aury, kedy tiež na určitú dobu nevidím nič a začína to takými "mžitkami, rybičkami" až sa mi zatmie 🫣 s pitným režimom bojujem celý život 😅 ale u mňa fakt nejak migrény nesúvisia s pitím, od doktora som si vypočula verdikt, že ja som ten somatotyp, ktorý na tie migrény trpieť môže, inak mi nič nezistili ... Tak snáď sa ti uľaví 🤞a bude lepšie ... Ďakujem a aj tebe nech to pokračuje v lepšom zdravotnom stave ... Ja od dnes musím pridať železo a jod 🫣
Baby všetkým Vám neskutočne držím palce … či už tehotné ste - aby ste bábätko v poriadku a zdravé priniesli na svet, a aj tým, ktoré sa ešte stále o ten malý uzlíček šťastia snažíte somnou 🙂
MS nechodí a môj test dnešný nejak takto - nikdy mi Mamatest zatiaľ neurobil 👻 ani žiaden kanálik, nič …
dnes ma tam ale čosi máta 👻😁 uvidíme či som aj ja
natrafila na “nekvalitný” kus
Pridávam foto testov, no tá kvalita po pridaní na MK ide rapídne dole …
@bluka2 vidis, a ja si pamatam ako si ty zacala prednedavnom a uz 9tt🙌🏻
@marinecka95 Tu to vyzera, ze mozno, joj, som zvedava. Drzim silno palceee❤️
Ja mam dnes uz silne ciarky na vsetkych testoch, neslo mi sem rano pridat fotku. Bola som dnes aj na hcg, tak som zvedava ako mi to stuplo.
@chimsee wau, čiarky krásne silnejú - bude do dobré 😘 verím, verím, verím 🙂
Baby všetkým Vám neskutočne držím palce … či už tehotné ste - aby ste bábätko v poriadku a zdravé priniesli na svet, a aj tým, ktoré sa ešte stále o ten malý uzlíček šťastia snažíte somnou 🙂
MS nechodí a môj test dnešný nejak takto - nikdy mi Mamatest zatiaľ neurobil 👻 ani žiaden kanálik, nič …
dnes ma tam ale čosi máta 👻😁 uvidíme či som aj ja
natrafila na “nekvalitný” kus
Pridávam foto testov, no tá kvalita po pridaní na MK ide rapídne dole …
@marinecka95 Ako vyzerá dnešný test? Som napätá spolu s tebou😃 MS už mešká? Ako dlho? A ako vyzerá tvoj teplotný graf?
Znie to veľmi sľubne, budem držať palce!
Caute zienky, moje hcg zo vcera je 744, v pondelok bolo 330. Takze rastie ale dr je skepticka, ze by cakala vacsi narast. Mam prist opat v pondelom na krv aj na utz.
Caute zienky, moje hcg zo vcera je 744, v pondelok bolo 330. Takze rastie ale dr je skepticka, ze by cakala vacsi narast. Mam prist opat v pondelom na krv aj na utz.
@chimsee podľa mňa ten nárast je ok ... A aj gpt súhlasí 😅 .. ja mala omnoho pomalší nárast, vysvetlenie u mňa jednoducho sa do krvi a moču to hcg nevylučovalo v takom množstve a bábo si rástlo krásne ... Keby si nemohla vydržať, stále môžeš na pohotovosť, kde majú lepšie uzv, aspoň tu u nás 🙂
@chimsee podľa mňa ten nárast je ok ... A aj gpt súhlasí 😅 .. ja mala omnoho pomalší nárast, vysvetlenie u mňa jednoducho sa do krvi a moču to hcg nevylučovalo v takom množstve a bábo si rástlo krásne ... Keby si nemohla vydržať, stále môžeš na pohotovosť, kde majú lepšie uzv, aspoň tu u nás 🙂
@majulka098 vdaka, ja slm sa tiez tesila, ze za 72 hodin sa viac ako zdvojnasobilo. Mna to potesilo, ale tak moze to stale dopadnut hocijako. Snad je u mna babatko spokojnucke a duuuufam, ze sa v pondelok ukaze tam kde ma byt. Snad bude nieco vidno.
@chimsee tá tvoja doktorka je ale strašná pesimistka 😀 tie hodnoty sú predsa úplne v norme, nič zlé z nich nevyplýva. Ja verím, že v pondelok bude krásne vidno gestačný vak v maternici a o ďalší týždeň aj plod so srdiečkom (teraz bude asi ešte priskoro na plod, keď budeš len na začiatku 6. tt - to píšem, keby náhodou tá tvoja doktorka zasa hovorila, že je to celé zle, lebo nevidno plod 😉)
@chimsee tá tvoja doktorka je ale strašná pesimistka 😀 tie hodnoty sú predsa úplne v norme, nič zlé z nich nevyplýva. Ja verím, že v pondelok bude krásne vidno gestačný vak v maternici a o ďalší týždeň aj plod so srdiečkom (teraz bude asi ešte priskoro na plod, keď budeš len na začiatku 6. tt - to píšem, keby náhodou tá tvoja doktorka zasa hovorila, že je to celé zle, lebo nevidno plod 😉)
@dixitka vdaka, viem viem, skusim si z nej nic nerobit. Doma som povedala chlapovi, ze sa ideme tesit, kym sa nepotvrdi nejaky problem. Keby mi nekazala hned prist ako otehotniem, ze mi da nieco na podporu tehu, vobec by sme sa nestresovali, lebo testy mi pekne tmavli. Aj tak mi na podporu nic nedala, takze som tam mozno isla aj zbytocne tak skoro.
Ideme sa tesit, a ak by sa nahodou nieco udialo, nebude to menej boliet, ci s tym clovek rata alebo nerata.
Dakujem baby za podporu, velmi mi pomaha, ked napisete, ze aj podla vas by to mohlo byt ok❤️
@marinecka95 Ako vyzerá dnešný test? Som napätá spolu s tebou😃 MS už mešká? Ako dlho? A ako vyzerá tvoj teplotný graf?
Znie to veľmi sľubne, budem držať palce!
@satkonosicka Ahoj 🙂 dnešný test takto - nič výrazné, ale asi z toho nič nebude … teplota mi klesá už tretí deň.
@chimsee ja mám pocit skôr že by som zmenila doktorku ... Veľmi milá je ... Ten nárast je úplne okej na toto štádium ... Akože normálne jej mám chuť ísť za teba dať na papulu že tak stresuje .... @marinecka95 to vyzerá nádejne ☺️
@chimsee ja mám pocit skôr že by som zmenila doktorku ... Veľmi milá je ... Ten nárast je úplne okej na toto štádium ... Akože normálne jej mám chuť ísť za teba dať na papulu že tak stresuje .... @marinecka95 to vyzerá nádejne ☺️
@zdsa no nemyslím si, že pôjde o tehotenstvo … je to už 19 dní od posledného styku (manžel je v zahraničí aktuálne) skôr ide o nejakú vadnú šaržu testov si myslím
@marinecka95 uz by ti to asi tmavlo, aj ked teda, clovek nikdy nevie…
@zdsa dik, zasmiala som sa pri predstave, ako jej niekto vrazi😃 Ja som u nej len treti rok teraz, zatial som s nou mala len session po potrate a nejake preventivky. Tak uvidim, zatial menot nebudem, mozno je len prehnane opatrna a vlastne este vzdy moze mat aj pravdu. Ale nastavila som sa, ze proste som 100% tehu, kym sa na 100% nepotrvdi opak😊 Zatial sa citom dobre, tak uvidime, co bude dalsi tyzden. Uz som vcera zacala 6tt.
@zdsa no nemyslím si, že pôjde o tehotenstvo … je to už 19 dní od posledného styku (manžel je v zahraničí aktuálne) skôr ide o nejakú vadnú šaržu testov si myslím
@marinecka95 a menštruácia stále nič?🤔
Ja tiez nic, beriem progesteron takze tie teploty su vyssie🍀
@klarabohun77 Myslíš, že keď som v minulom cykle mala v luteálnej fáze teploty 36,9 - 37,0 a v tomto cykle mám okolo 36,8, že to môže znamenať, že mám tento mesiac menej progesterónu? Mala som aj vo folikulárnej fáze nižšie teploty než pred mesiacom, tak si hovorým, že možno je to tým, že sa ochladilo a aj v noci máme v izbe chladnejšie… ale neviem
@klarabohun77 Myslíš, že keď som v minulom cykle mala v luteálnej fáze teploty 36,9 - 37,0 a v tomto cykle mám okolo 36,8, že to môže znamenať, že mám tento mesiac menej progesterónu? Mala som aj vo folikulárnej fáze nižšie teploty než pred mesiacom, tak si hovorým, že možno je to tým, že sa ochladilo a aj v noci máme v izbe chladnejšie… ale neviem
@satkonosicka je to tym ochladenim. Ja sa pohybujem medzi afrikou a europou a moje teploty sa podla toho
menia
@satkonosicka ja si tiez myslim, ze to moze byt skor ochladenim, mne sa to tiez menilo, nemala som stale rovnake teploty.
Babyyyy, dnesne sono ukazalo krasnu dutinku presne tam kde ma byt🙌🏻 Takze vsetko v poriadku, sedelo mi to aj presne na den ovulacie 5+2, takze ziadne mimomaternicove. Dalsiu kontrolu mam o 3 tyzdne. Odpadol nam kamen zo srdca, aj ked vieme, ze sa este moze kadeco udiat, ale dnes sme sa konecne trochu potesili❤️
Dakujem vam velmi za podporu, velmi ste mi pomohli, ked som bola v strese. Prajem vam vsetkym, nech co najskor stiskame v naruci kazda jedna svoje vytuzene babatko/babatka🍀
@satkonosicka ja si tiez myslim, ze to moze byt skor ochladenim, mne sa to tiez menilo, nemala som stale rovnake teploty.
Babyyyy, dnesne sono ukazalo krasnu dutinku presne tam kde ma byt🙌🏻 Takze vsetko v poriadku, sedelo mi to aj presne na den ovulacie 5+2, takze ziadne mimomaternicove. Dalsiu kontrolu mam o 3 tyzdne. Odpadol nam kamen zo srdca, aj ked vieme, ze sa este moze kadeco udiat, ale dnes sme sa konecne trochu potesili❤️
Dakujem vam velmi za podporu, velmi ste mi pomohli, ked som bola v strese. Prajem vam vsetkym, nech co najskor stiskame v naruci kazda jedna svoje vytuzene babatko/babatka🍀
@chimsee supeeeer 🥹❤️ tesim sa s vami! Uz si to hlavne uzivaj naplno po tych stresoch co ti zbytocne narobila.. 🙏
@chimsee juchuuuuu, nabudúce odkáž pani doktorke, že ju tu všetky srdečne pozdravujeme 😅 Tak už len oddychuj ❤
@chimsee krásne správy 😊 ... Nech to pokračuje naďalej takto 😊

@chimsee ahoj, ja som mala pri mimomaternicovom extremne pomaly nárast hcg - pozri. Podľa mna v tvojom prípade nie je ešte vôbec nič stratené 🙏 hlavne nechápem prečo ta straší na základe jednej hodnoty…🤦♀️ držím palce! ❤️
@zanzilady
@katariiinkaa
Dakujem, baby❤️